Chtěl bych se vás zeptat na názor, která je lepší. Přemýšlím nad tím již téměr týden a nemohu se rozhodnout.
Potřeboval bych vypalovačku, která umí číst a zapisovat na média DVD-RAM a také umí testovat kvalitu médií.
NEC ND-4550A vypadá jako dobrá mechanika. Čte disky velkou rychlostí, což může být také problém. Prý se přehřívá a je i dost hlučná. Rychlost se sice jistě dá snížit manuálně; LITE-ON SHM-165P6S má Smart-X, což je asi lepší řešení.
NEC ND-4550A má dobrou korekci chyb čtení u DVD-ček. Myslím, že ještě lepší, než LITE-ON SHM-165P6S, která má zase mnohem lepší opravu chyb u CD-ček.
Jako vypalovačka je NEC ND-4550A asi lepší než LITE-ON SHM-165P6S, u CD-ček i DVD-ček. Zvláště v kvalitě zápisu na DVD+R, což mě zajímá nejvíc (kromě kvality zápisu na CD; DVD-R nepoužívám, takže to mě nezajímá). Pokud jde o schopnosti obou mechanik, vypadají téměř stejně (NEC ND-4550A má sice navíc schopnost čtení CD+G, ovšem, domnívám se, že to bych asi stejně jen stěží někdy využil).
LITE-ON SHM-165P6S je ovšem podporováno prográmkem KProbe, což je docela užitečná věc. Jenže dočetl jsem se někde o problémech se zápisem na DVD-RAM u LITE-ON SHM-165P6S, tak mám z toho trošku obavy.
Dále: LITE-ON SHM-165P6S je asi lepší v dělání kopií poškozených CD-ček (porušujících standardy, jinak též "chráněných"), což by byla asi skvělá věc.
Obě mechaniky byly recenzovány na
www.cdrinfo.com (tedy, NEC ND-4550A se dá změnit na ND-4551A, takže by to mělo být totéž); jenže ti (blbci) testovali zálohování těch poškozených médií při maximální rychlosti, což přinejlepším vypadá jako nedostatek zkušeností recenzentů... Prirozeně, že při rychlosti 40x pak nastalo "překvapení" - záloha se nepovedla...
Hm, v případě NEC-u bych ovšem musel uříznout DASP vodič, protože nějací [cenzurováno] vývojáři u NEC-u si myslí, že je to prý "skvělá věc".
Škoda, že Bathory ještě netestoval toho LITE-ONa... Na jeho testy by bylo spolehnutí, protože jsou konzistentní a zároveň jsou v nich v nich praktické zkušenosti.
Máte tedy nějaké osobní zkušenosti s alespoň 1 ze zmiňovaných mechanik, které by byly hodné zváštního zřetele? Kupř. problémy s DVD-RAM, kvalita zápisu na DVD+R, korekce chyb čtení a podobně.
Totiž - v recenzích se mnohé důležité skutečnosti prostě neobjevují. Ale v běžném provozu mohou být některé "vlastnosti" zvláště iritující.
Předem dík za vaši snahu.