Asus Maximus VII Ranger / Hero (1150, Z97)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Asus Maximus VII Ranger / Hero (1150, Z97)

Příspěvek od TonzaCZ »

Ještě mě poŕad trápí,proč PC startuje 40sek s SSD
carda19
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od carda19 »

Ahoj všichni mám problém s Hero kluci na skype říkají že mě špatně slyší ale skypem nebo microfonem to byt nemůže na předchozí desce vše fungovalo normálně prostě nevím co mám dělat v ovladačích když vypnu to SONIC STUDIO tak mě sice slyší ale šumí to a hodně slyší zvuky z okolí a když to zapnu tak mě neslyšej skoro vůbec nebo tím způsobem jako kdyby s to aktivovalo hlasem prostě hrozný. A ještě se bojím toho že deska měla na sobě známky použití tak že asi ji vrátím v rámci 14 dnů a napíšu jim co to dělá. Pokud máte nějaké nápady co by to mohlo být poraďte prosím. A ještě se zeptám jestli někomu dělá něco podobného i Ranger nebo ne že bych vzal právě jeho nebo desku od MSI konkrétně MSI Z97 GAMING 7 nebo GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 7 ale bojím se aby nedopadli stejně.
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit
endy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od endy »

carda19 píše: když vypnu to SONIC STUDIO tak mě sice slyší ale šumí to a hodně slyší zvuky z okolí a když to zapnu tak mě neslyšej skoro vůbec nebo tím způsobem jako kdyby s to aktivovalo hlasem prostě hrozný..

"NOISE GATE" si bud uplne vypni, nebo ho sniz .. je tak jak rikas. . aktivuje se to na urcite hranici hluku .. :-D

"NOISE REDUCTION" cim vic das, tim mensi susteni
MB: Asus Maximux VII HERO X97 | CPU: i7-4790K | RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB | GPU: MSI GTX 970 GAMING |
SSD:
OCZ Vector 150 120GB | HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | CASE: NZXT H440 |
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

Ranger každopádně zůstane už navždy v našich srdcích ať už designem nebo kvalitou zpracování ... tato deska měla svoji duši... Kdoví co ji dokáže plnohodnotně nahradit ... :oops:
I7 4770K - Gryphon + Thermal Armor + 12 GB RAM + 120 GB kingston SSD + 3 TB Disk + nVidia GTX 560 TI Turbo.
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

Tak po delší době používání Rangera je vše v pořádku teploty sedí a deska je bezproblémová, upgradoval jsem ovladače a drivery jak pro desku tak pro GPU - včetně BiOS.

Obrázek

Front panel jak jsem se už dříve zmínil byl perfektní na rychlé nastavování taktu cpu včetně otáček větráčku, vždy to šlo posunout o 10 % 20 % 30 %. atd.

Možnost připojit sluchátka do kvalitních zdířek, volba hlasitosti a tzv. Boss key
který po zmáčknutí minimalizuje okamžitě veškeré aplikace na ploše. Tím umožní skrýt vše před zraky okolních slídilů, rodičů, šéfů, babiček... atd... :-D

Ovládání je velmi jednoduché a po pročtení manuálu to zvládne prakticky kdokoliv.

Obrázek

Cinebench test rangera se změnil jen minimálně a prokázal již dříve naměřené hodnoty.

Obrázek

Rád Vám na požádání cokoliv změřím, nebojte se tedy napsat...

:)

S Pozdravem

Polki
I7 4770K - Gryphon + Thermal Armor + 12 GB RAM + 120 GB kingston SSD + 3 TB Disk + nVidia GTX 560 TI Turbo.
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Ahoj všem,
mám problém se zvukem u této desky. Zcela nové repro Logitech Z323, které ntb. detekuje, PC s touto deskou ani hláska. Nové ovladače jsem nainstaloval, a když repro zapnu tak ho pc vidí a eq. lítá jak blázen,realný zvuk z nich ale nejde.
Díky za každou radu.
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

A máš je nastavené jako základní zvukové zařízení v pc ? V manažmentu zvuku ? Mrkni tam a hoď hlášku, snadno se to přehlédne. :)
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Ano mám, teď jsem ještě koukal na správce a jakou Audio se mi tam hlásí Nvidia a Realtek, tak nevím jestli se to netluče....
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

Tak si to přenastav dle potřeby, a nainstaluj nejnovější ovladače nVidia a urči výchozího správce zvuku a pak by to mělo valit, asi to bude vyžadovat restart pc ... :arrow: :? :)
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Nic, zbývá reklamace. Zvukovka je nejspíš KO
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Ještě se zeptám vás co tuto desku mají. Máte k ní 2.1 repro s jedním 3,5 jackem?? Fachčí vám to??
Jsem opravdu bezradný, až zoufalý.
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

JJ funguje mě s obyč repráky do pětikila... (500 kč pětistovky).
Vykašli se na to a nafasuj 42 dvojku vodku... to pomáhá... :-D
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

:-D díky za podporu
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

A Neodpálila ti to statická elektřina ?
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

To né, distanční šroubky pod deskou mám, a instalace proběhla na papírové krabici. Nejsem si vědom, že bych něco podělal.
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

Rád bych ti ještě pomohl, takže prosím nascanuj mi tady screenshoty toho jak to máš v tom realteku a audio nastavené, at to zkontrolujeme... :!:
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Už se ani nezobrazí jack v zeleném výstupu z desky, když ho vytáhnu a pak znovu zasunu tak se v tom softu zobrazí červená, ale i tři najednou zcela jiné barvy.
Neustále mi to přehazuje z analogu na digital, bez příčiny.

Díky za ochotu
Polki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polki »

Zkus ještě jak máš správce zvuku realtek HD kliknout na to dole na liště vedle hodin pravým tlačítkem a dát Zvuková zařízení a nastav tam výchozí zařízení ty svoje repráky a zkontroluj to případně postni Screenshot.

Díky :)
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Obrázek

Je to zvláštní vše se tváří OK, ale v realu je to KO
criss23
Nováček
Nováček

Příspěvek od criss23 »

Napadá mě ještě přeinstalovat systém, je to poslední možnost.
Pokud to nepomuže, vykopnu desku ze skříně a nezbývá než jí reklamovat.
Mám jí týden, viva-la Asus....
Odpovědět

Zpět na „Asus“