PS: nVidia to vysvětlila, pracuje to jinak, ale je to na poměr výkon/spotřeba bez konkurence- co chcete?
GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Vlastik80
- Začátečník

-
Re: GTX 970 - spekulace o problematické VRAM
Rád testnu cokoli, ale nevím jak na MatLab... (pod win)
PS: nVidia to vysvětlila, pracuje to jinak, ale je to na poměr výkon/spotřeba bez konkurence- co chcete?
(že by zlatou hvězdu?)
- rebell592
- Začátečník

Kód: Vybrat vše
GPUBench
--------
This tool allows you to compare the performance of your GPU with other
GPUs. Some standard computationally intensive calculations are used to
measure the memory and floating-point performance. The results are then
shown in an HTML report.
Copyright 2011-2014 The MathWorks, Inc.
Requirements
------------
This demo app requires:
* MATLAB R2011b or better (v7.13 or higher)
* Parallel Computing Toolbox
* A GPU that is supported by MATLAB (see www.mathworks.com/discovery/matlab-gpu.html)
Running it
----------
From MATLAB, type "gpuBench". You can also use "gpuBenchReport" to see the
pre-stored results for other GPUs without running the benchmarks first.
Help
----
From MATLAB, type "help gpuBench" to view the help.
"Důvěřuj, ale prověřuj"
- Vlastik80
- Začátečník

-
Ok, ale ten program nemám, takže to asi testne někdo jiný, navíc s 980 by to asi majitele 970 moc nezajímalo, max pro porovnání. Ale za mě díky za info i když nevím zda to bude k něčemu. Snad. 
- rebell592
- Začátečník

Jo není zač, však ty ses tu už toho natestoval až až...
Já to zkusím, na trial verzi jestli mě to pustí, jestli ne tak torrent, aspoň pro ověření s programem od NAI.
BTW: Trial verze dostupná je, ale je nutná registrace...
Já to zkusím, na trial verzi jestli mě to pustí, jestli ne tak torrent, aspoň pro ověření s programem od NAI.
BTW: Trial verze dostupná je, ale je nutná registrace...
Naposledy upravil(a) rebell592 dne sob 24. led 2015, 20:40, celkem upraveno 2 x.
"Důvěřuj, ale prověřuj"
- Vlastik80
- Začátečník

-
Já vím, požádal jsem o registraci, ale psali něco že mě kontaktují v pracovní dny, takže zatím nic a čekám. 
Edit: nějak jsem ani nezkoumal co to má testovat, ale tak ... jsem pro klidně
Edit: nějak jsem ani nezkoumal co to má testovat, ale tak ... jsem pro klidně
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na co to testovat?Je to potvrzeny od NV.
GTX970 je 208bit 3.5GBkarta s moznosti zapojeni dalsich 48bit 512MB s tim ze to stoji vykon a laguje to pak.
Opravit to nepude je to HW problem a nic se s tim uz delat neda.jedine tu kartu prodat.
GTX970 je 208bit 3.5GBkarta s moznosti zapojeni dalsich 48bit 512MB s tim ze to stoji vykon a laguje to pak.
Opravit to nepude je to HW problem a nic se s tim uz delat neda.jedine tu kartu prodat.
- Hladis
- Moderátor

Nic takového nV nerekla 
- rebell592
- Začátečník

No v tom matlabu to bude určitě složitější, ale myslím, že to fungovat bude stejně.
Testovat v tom můžeš cokoliv od paměti, přes jádro až...... ale problém je buď najít a nebo popřípadě upravit program např.
Testovat v tom můžeš cokoliv od paměti, přes jádro až...... ale problém je buď najít a nebo popřípadě upravit program např.
Kód: Vybrat vše
http://www.mathworks.com/help/distcomp/examples/measuring-gpu-performance.html"Důvěřuj, ale prověřuj"
- Vlastik80
- Začátečník

-
Pak se stejně najdou minimálně 3 skupiny lidí v případě oněch skutečností:
1- ti co gpu prodají, protože s tímto se nedokáží smířit
2- ti co gpu nechají, protože je to (zatím) nijak neomezuje a nevadí jim to
3- ti co gpu pořídí, protože to prostě neví (a těch může být...)
PS: To prohlášení je oficiální na webu nVidie? Díky, jen mne napadlo zda to někde někdo nenapsal jako že to a tak a možná ... Obvykle VELKYM firmám vyjádření trvá (musí to schválit právníci atd.)...
@rebell592: ... díky za info, uvidím jak se mi ozvou a případně sem pak něco postnu, pochopím-li to.
PS: To prohlášení je oficiální na webu nVidie? Díky, jen mne napadlo zda to někde někdo nenapsal jako že to a tak a možná ... Obvykle VELKYM firmám vyjádření trvá (musí to schválit právníci atd.)...
@rebell592: ... díky za info, uvidím jak se mi ozvou a případně sem pak něco postnu, pochopím-li to.
- Riku
- Začátečník

Velice mě rozesmívá jak o tom všude píšou a pak se najde jeden obrovskej idiot co se to snaží vyvrátit 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- oneb1t
- Začátečník

nvidia odmeni verne bojovniky za pravdu (tu jejich
) stejnej system jako u applu ->napises neco proti a nedostanes iphone 7
- ghostdog32
- Začátečník

a pak ještě ti, kterým je to u zadku, protože že výkon dostanouVlastik80 píše:Pak se stejně najdou minimálně 3 skupiny lidí v případě oněch skutečností:
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Nvidia ale take nic nepovedalaHEAD píše:Na co to testovat?Je to potvrzeny od NV.
a neviem ako si dostal 208bit.. nezapaju sa pamate nahodou cez 32bit?... 8 modulov x 32 bit mi dava 256bit.. neviem no..
takze aj keby, tak by to podla teba malo byt 224bit..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Vlastik80
- Začátečník

-
@ghostdog32: Kdybych o aféře nevěděl, nebo jí neřešil asi by mi to bylo jedno, ale takto bych se s tím já osobně nedokázal smířit, dát 10.000 kč a mít za to něco co nejde bezproblémově i v extrémním zatížení? Ne, děkuji.. Ale kdo to neřeší a je mu to fuk- pro něj je 970 stále ideální byť jen tím poměrem výkonu a spotřeby.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Oni rekli, ze karta ma rychly 3.5GB tnz musi mit i ocesanou sbernici a 500MB je pomalych.Z toho se da usoudit ze tech 512Mb je tam nak navroubovanych.
kdo vi jak to tam zabalastili a pospojovali.
zvlastni ale je, ze na ceskym netu je klid.Krome obra co se to snazil vyvratit nikdo nic.ANI DD
coz je divny pac tohle je nejvetsi pruser NV zaposledni roky.
Nv samozrejme to nikdy nerekne na rovinu a sou to jen PR kecy...Pac by se s nima vsichni soudili.
kdo vi jak to tam zabalastili a pospojovali.
zvlastni ale je, ze na ceskym netu je klid.Krome obra co se to snazil vyvratit nikdo nic.ANI DD
Nv samozrejme to nikdy nerekne na rovinu a sou to jen PR kecy...Pac by se s nima vsichni soudili.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Head, ale co chces dokazovat??
v 4K kde jedna karta ma 15FPS a druha 10FPS?... ale no tak..
aj keby to bolo skutocne 3,5GB RAM pripojenych neviem ako na 224/256bit.. stale je to dost a ta karta je neuveritelna vzhladom na 28nm...
Ak skutocne zlyhala vystupna kontrola nVidia by mala aspon rozdat kupony a pripadne zablokovat ovladacmi alebo cez FW druhu cast pamate..
v 4K kde jedna karta ma 15FPS a druha 10FPS?... ale no tak..
aj keby to bolo skutocne 3,5GB RAM pripojenych neviem ako na 224/256bit.. stale je to dost a ta karta je neuveritelna vzhladom na 28nm...
Ak skutocne zlyhala vystupna kontrola nVidia by mala aspon rozdat kupony a pripadne zablokovat ovladacmi alebo cez FW druhu cast pamate..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
- Hladis
- Moderátor

HEAD:
To neznamena nic. nV se dle toho webu vyjadrila, ze je to kvůli orezanym SM a takto nastavenymu memory managementu pro vetsi efektivitu. O sbernici, nebo souvislosti s ni, tam není ani slovo. Ostatní vyvody jsou to jen tvoje domenky, tak nevydavej za fakt, co nV rekla, protože to uz je lhani. Pokud jsi si tim tak jist, jdi je zalovat
To neznamena nic. nV se dle toho webu vyjadrila, ze je to kvůli orezanym SM a takto nastavenymu memory managementu pro vetsi efektivitu. O sbernici, nebo souvislosti s ni, tam není ani slovo. Ostatní vyvody jsou to jen tvoje domenky, tak nevydavej za fakt, co nV rekla, protože to uz je lhani. Pokud jsi si tim tak jist, jdi je zalovat
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak z toho benchamrku je to jasny GtX970 ma nizsi propustnot pameti neni to 256bit karta 
Coz by se dalo povazovat za klamani zakazniku.
Coz by se dalo povazovat za klamani zakazniku.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

ok o pro pořádek, 780 a 780ti (za předpokladu že se paměti hoděj na stejnou frekvenci) maj stejnej počet rops že? Chtělo by to zkusit ještě tam, jestli je to fakt vázané na rops nebo ten benchamrk sedí na síle SP.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Hladis píše:HEAD:
Prostě se potvrdilo to, na co jsme s DOCem nezávisle na sobě přišli.nVidia píše:However the 970 has a different configuration of SMs than the 980, and fewer crossbar resources to the memory system. To optimally manage memory traffic in this configuration, we segment graphics memory into a 3.5GB section and a 0.5GB section. The GPU has higher priority access to the 3.5GB section. When a game needs less than 3.5GB of video memory per draw command then it will only access the first partition, and 3rd party applications that measure memory usage will report 3.5GB of memory in use on GTX 970, but may report more for GTX 980 if there is more memory used by other commands. When a game requires more than 3.5GB of memory then we use both segments.