Black Mesa

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
riXo
Začátečník
Začátečník

Re: Black Mesa: Source

Příspěvek od riXo »

rbclass píše:Je to dobre,obcas ale registrujem stuttering. Akoby nestihal hdd,alebo neviem
Ja mam rovnaky problem, patch sa zatial asi ziadny nechysta, ze?
SFF1 - Ryzen 9 5900X + NH-U12A, MSI B550i, 32GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, NR200P SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

AllowedCry píše:@Flegy Zbytečně sis to komplikoval... Když to bylo dole tak stačilo do toho sprintovat a hned jak to bylo nad úrovní doktora tak tě to v podstatě vypustilo :wink:
Oba dva způsoby mě vždycky zabily na posledním pístu. Jako by se ho pro death stačilo jenom dotknout. Každopádně mě to nasralo...
siddhi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od siddhi »

Frater Omega píše:
Lurz píše:Nevíte, jestli se chystají české titulky?
Verim, ze az vyjde finalni verze vc. Xenu tak je nekdo udela. Cestin do HL1 je, stacilo by to jen predelat. Taky v ni doufam.
Na češtině se již pracuje.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Poradí prosím někdo?
Zabil jsem toho dráčka s třema prackama jak v silu furt po všem cvakal...Raketový motor jej pěkně upekl. Vlezl jsem do díry po něm.
V původním halfu tam byl pod vodou ventil atd. Zde pod vodou nic není a dveře co tam jsou se nedají otevřít. Akorát jsem si sebral magnum a to tak vše...Poradte někdo prosím kam dál...
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

spadneš do vody a doplaveš pod tu první přepážku, pak uplně ke stěně a nahoru tam už je vzduch a dveře
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Ano, jak píše veteran, před chvilkou jsem to taky řešil.. Už jsem byl zoufalej, tak jsem si vygooglil walkthrough...

Jinak za mě všechny palce nahoru, velmi povedené.. Vojáci jsou podle mě trochu tužší, ale i tak je to paráda :) Pěkná nostalgie...
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 27" LG ultragear 27GL650F-B IPS + 27" LG UltraHD 4K + 24" Dell U2415 IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: Logitech MX Keys + Logitech MX Master 3S, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak na hard dohrano k me spokojenosti :) . kez by byl HL2 a nadchazejici dil v duchu jednicky :oops:
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Nevím co máte. HL2 je klasika zcela famozní jednička mě tak nebere. Nebaví mě tak a nemám u ní takový wow. To u Dooma 3 jsem více vejral na ty laboratoře atp... A vojáci mi přijdou vcelku slabí v origu mi přišlo že dávali více záhul. Jinak děkuji za rady tak jednoduché jsem to nečekal...
Těšil jsem se hodně na black mesu Hodně se jim to vydařilo dobrá hra ale čekal jsemo trošku více. Asi to bude tím že jsem čekal celkově onen interface z HL2.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

riXo píše:
rbclass píše:Je to dobre,obcas ale registrujem stuttering. Akoby nestihal hdd,alebo neviem
Ja mam rovnaky problem, patch sa zatial asi ziadny nechysta, ze?
takže stuttering není ojedinělý a je to trochu problém, více zde:
http://forums.blackmesasource.com/showt ... hp?t=12660
a je to i zde: http://pcgamingwiki.com/wiki/Black_Mesa ... nce_Issues

Possible fix:
Get into task manager.
Click the processes tab.
Find the hl2.exe process.
Right click > Set Affinity.. > select all cores but one

možná že by šel udělat i nějaký bat soubor aby se nemuselo vyskakovat ze hry
myslim něco jako píší zde: http://www.howtogeek.com/howto/windows- ... ows-vista/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne čtv 20. zář 2012, 10:59, celkem upraveno 2 x.
nhkg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nhkg »

Flegy píše:tak na hard dohrano k me spokojenosti :) . kez by byl HL2 a nadchazejici dil v duchu jednicky :oops:
Hmm, to mě docela zaujalo. Asi si to taky z nostalgie koupím. Protože původní Halflive mě bavil moc, CSka ani HL2 mě nechytly.
Chápu správně, že je to zcela zdarma? Protože na steamu mám pouze hry, co nejsou od Valve.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

ano je to uplne zadarmo. len to este nie na stiahnutie cez steam.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Pepa1 píše: takže stuttering není ojedinělý a je to trochu problém, více zde:

Possible fix:

select all cores but one ?
len jedno jadro zaciarknut ?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

rbclass píše:
Pepa1 píše: takže stuttering není ojedinělý a je to trochu problém, více zde:

Possible fix:

select all cores but one ?
len jedno jadro zaciarknut ?
dyk to máš na tom obrázku :sad:
všechny mimo jedna (tak si to myslim aspoň já)

takže jestli jsem to dobře pochopil z odkazu viz. výše tak pro čtyřjádro by měl zástupce spouštěcího programu vypadat takto (ale neručim za to, nemam to vyzkoušený):

"C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity D cesta k spouštěcímu souboru"
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne čtv 20. zář 2012, 11:54, celkem upraveno 2 x.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Tak jsem se opět mírně zasekl. V misi ON A RAIL jsem dojel do místa kde je zvedlá kolej a pod ní je z-elektrizovaná voda. Zatím jsem nepřišel na to jak tu kolej sundat...
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Chvapci,vám se to líbí?
Tohle je strašnej nedoladěnej zmetek.Přestal jsem to hrát a raději si dám normálního halfa.Těžký zklamání..
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AllowedCry »

Nedoladěnej? :D Uznávám, že pár bugů se tam najde, ale není to nic, co by jak koli znepříjemňovalo hraní...
Naposledy upravil(a) AllowedCry dne čtv 20. zář 2012, 11:50, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Jo je to perfektní :)
Jinak problém vyřešen. A nebyl to problém ale jenom slepota. Musí se vypnout alektrika na stěně.
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Ještě bych rád dodal,že na původní hru to nemá ani po kotníky.Končím a nikdy víc.
AtavaX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AtavaX »

Předem se omlouvám za delší příspěvek, můžou za to citace z článků.
Remake původního Halfa se pánům vývojářům povedl, optimalizací se však asi tolik nezabývali. U mé dnes už poněkud obstarožní ATI 4870 1G dochází k častým propadům fps(i pod 25-fuj), změny nastavení grafiky se téměř neprojeví.
Porovnejme teď informace z recenze na PCT >> Kromě hry samotné navíc potěší i takřka nulové hardwarové nároky. Black Mesa plynule rozběháte na téměř jakémkoliv „šrotu“. Na nejvyšší detaily hra poběží třeba i na pět let starém počítači s GeForce 8800 GTS 320 MB, procesorem Intel Core 2 Duo E6400 a 2 GB operační paměti a s největší pravděpodobností postačí sestavy ještě starší. Pamětníkům čtrnáct let starého Half-Life a dnes již hrám příliš neholdujícím uživatelům se tak nabízí možnost si staré časy připomenout třeba na firemním notebooku s integrovanou grafickou kartou. Tady už s jistým snižováním detailů počítejte, plynule si však Black Mesa zahrajete.<<
s citací z FAQu na oficiálním webu Black Mesa -
http://forums.blackmesasource.com/showt ... hp?t=14063 >> Aim for 3GHz+ Intel Core i3/i5/i7 or 3.5GHz+ Athlon II/Phenom II or 3.8GHz+ AMD FX or AMD Socket FM1/FM2 AXX CPUs to be on a safe side. With Core i5/i7 and AMD FX CPUs SMT had been reported to cause performance regressions sometimes. You might wish to disable HyperThreding of your Intel CPU in motherboard system BIOS setup utility or set your AMD FX CPU to advertise one core per module if you happen to experience CPU-related performance issues in BM.
As for recommended GPUs: so far I have tested how does the game perform with nVIDIA chips I had on hand. Basing on my personal experience and of a reports on forums from other people GTX480 or GTX580 or GTX670/680 would work well. SLI configurations had also been reported to work well – i.e. it's OK to use 2xGTX460 or 2xGTX560, and dual-chip cards like GTX490/590 would also work well. Expect some micro-stutter and worse minimal FPS with SLI – this is a typical problem for this technology.
Q2: I've got a slower GPU/CPU than listed in the answer to the previous question. Would I still be able to play BM?
A2: Yes, but you would hit FPS dropdown problems at some places throughout the game. There are some workarounds though that could allow you to play the game moderately well in case you had been able to play HL2:EP2 or Portal II with a good enough frame rate on your rig. This workarounds would be listed later on in this FAQ.<<
a zjistíme, že majitelé starších systémů nebo nedejbože integrovaných grafik hrou příliš nadšeni nebudou.
BTW. BM můžete nainstalovat na libovolný disk, stačí jen hodit na plochu zástupce souboru hl2.exe a do pole cíl vložit "C:\Program Files\Steam\steamapps\jméno_profilu\source sdk base 2007\hl2.exe" -game sourcetest -steam -game "X:\Hry\Black Mesa"
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“