Asus A8N-E /Deluxe (939, nF4 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- balda3
- Nováček
-
Chtěl bych přehrát BIOS na novší verzi u desky ASUS A8N-SLI deluxe a obávám se toho že příjdu o všechna data na svých discích které jsou zapojené v RAIDU 0. Nevíte někdo jestli jsou mé obavi oprávněné? díky za odpověď.
ASUS A8N-SLi-Deluxe, AMD64 3500+ NewCastle, MSI RX1950Pro 256MB, 2x 512MB Kingmax Hard-core 466MHZ CL3, 2xSeagate 160GB 7200.7 RAID0, Raptoxx Advance 550W, Logitech MOMO Racing.
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ne neprijdes, akorat mozna nebude chtit system nabootovat, tak v BIOSu povolis vsechny radice - i IDE - pak to pujde. Pri dalsim restartu je zas zakazes a pojede to OK.balda3 píše:Chtěl bych přehrát BIOS na novší verzi u desky ASUS A8N-SLI deluxe a obávám se toho že příjdu o všechna data na svých discích které jsou zapojené v RAIDU 0. Nevíte někdo jestli jsou mé obavi oprávněné? díky za odpověď.
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
k podpisu... Ati dela taky nejaky grafarny, jo?RainMakeR píše:na co tam budeš davat bios z sli verze?to si mylsiš že ti tam pak pujdou zapoji 2 grafiky?
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mno nikto nic???jcdenton12 píše:nazdar
takze som skusal ramky
1GB PQI 400 3-4-4-8 na 2.5-3-3-7 ok
2x256MB GoodRAM 2,5-3-3-7 na 2,0-3-2-6 ok
dokopy na 3-4-4-8 400MHz ani pri 2.8V nejdu
idu pri 333
ta pqi je double sided, goodramy su single sided
venice mam E6 reviziu
http://www.svethardware.cz/art_doc-F42B ... 25C9E.html
makat by to ale malo
ta pqi je v 1. slote a tie goodramy v 2a4 alebo v 2a3 ale ani pri 2T nedaju 400MHz
bios mam 1403 od asusu
nejake rady?(okrem toho ze tie 2x256 mam vyhodit?)
skusal som to aj s 1GB pqi a iba 256MB modulom no 400MHz to neda
ked necham na 400MHz tak po zapnuti je error beepcode
dlha-kratka-kratka co znamena ze je problem s pamatou
ked dam clear cmos tak nabehnu 3-4-4-8 2T @333MHz, co je casovanie horsej PQI ale netusim preco 333
ked dam ram na 400 tak nebootne(beepcode)
ak ale necham delicku na 333 a zdvihnem FSB na 240 tak pamate idu na 400 a beepcode neni
do winu sa dostanem ale zamrzne
ked dam memtest tak nehodi chyby ale zamrzne
tu je foto co zostane na obrazovke
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest1.jpg
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest2.jpg
by ma hlavne zaujimalo preco miesto percent v piatom teste tam je 2024???
dik moc
...
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
asi proste spatny RAM no.... ja mam osazeno 4x 512 MB RAM Kingstone HyperX a jedou stable na 440MHz bez zvedani napeti pri casovani 2.5-3-3-7-2Tjcdenton12 píše:mno nikto nic???jcdenton12 píše:nazdar
takze som skusal ramky
1GB PQI 400 3-4-4-8 na 2.5-3-3-7 ok
2x256MB GoodRAM 2,5-3-3-7 na 2,0-3-2-6 ok
dokopy na 3-4-4-8 400MHz ani pri 2.8V nejdu
idu pri 333
ta pqi je double sided, goodramy su single sided
venice mam E6 reviziu
http://www.svethardware.cz/art_doc-F42B ... 25C9E.html
makat by to ale malo
ta pqi je v 1. slote a tie goodramy v 2a4 alebo v 2a3 ale ani pri 2T nedaju 400MHz
bios mam 1403 od asusu
nejake rady?(okrem toho ze tie 2x256 mam vyhodit?)
skusal som to aj s 1GB pqi a iba 256MB modulom no 400MHz to neda
ked necham na 400MHz tak po zapnuti je error beepcode
dlha-kratka-kratka co znamena ze je problem s pamatou
ked dam clear cmos tak nabehnu 3-4-4-8 2T @333MHz, co je casovanie horsej PQI ale netusim preco 333
ked dam ram na 400 tak nebootne(beepcode)
ak ale necham delicku na 333 a zdvihnem FSB na 240 tak pamate idu na 400 a beepcode neni
do winu sa dostanem ale zamrzne
ked dam memtest tak nehodi chyby ale zamrzne
tu je foto co zostane na obrazovke
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest1.jpg
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest2.jpg
by ma hlavne zaujimalo preco miesto percent v piatom teste tam je 2024???
dik moc
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
takovyhle mixy se nedoporucujou z duvodu vykonu a neosadis to do dualu - prodej ty 2x 256 RAM a kup stejnou 1 GB RAM jako uz mas a bude po problemujcdenton12 píše:len doplnim
2x256 MB idu OK
1x1GB ide OK
dokopy 1x1GB a 2x256MB alebo 1x1GB a 1x256MB nejdu
myslel som ze aspon 2 nerovnake moduly by mali ist
este skusim flash biosu na 1013 a uvidim
- Pedro[CZ]
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
A8N - E
Vcera jsem rozebral pocitac, chtel jsem neco poupravit na vodnikovi a vsiml jsem si ze je odstipnuty malinkaty kousek chipsetu - neopatrna instalace waterbloku. Ale dosud zadne problemy. Po sestaveni ale pocitac uz nenabootuje...Na PATA i SATA disky jsem zkousel instalovat ruzne OS (Win, Linux, FreeBSD) ale bud: ¨Missing operating system¨ nebo ¨Chyba pri nacitani operacniho systemu¨ Z linuxovych live distribuci mam na disky pristup ale nemuzu z nich nabootovat, myslite, ze je deska v tahu?
CPU: AMD Athlon64 3000+ Venice DH8-E3 @2506MHz 1,4825V watercooled; MB: ASUS A8N-E; RAM: Kingston HyperX 2*256MB 400MHz@454MHz CL2-3-3-6 2,7V; VGA: MSI NX6600 VTD256EH 300/550@430/600MHz; PSU: EuroCase 550W JSP; HDD: Samsug SP 80GB 7200RPM ATA; WD Caviar SE16 250GB SATA
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: A8N - E
Me tohle deska psala,kdyz se mi vespod desky dotykala kovova cast drzaku chladice a neco tam probijelo(asi) Nesel ani ulozit zmenenej biosPedro[CZ] píše:Vcera jsem rozebral pocitac, chtel jsem neco poupravit na vodnikovi a vsiml jsem si ze je odstipnuty malinkaty kousek chipsetu - neopatrna instalace waterbloku. Ale dosud zadne problemy. Po sestaveni ale pocitac uz nenabootuje...Na PATA i SATA disky jsem zkousel instalovat ruzne OS (Win, Linux, FreeBSD) ale bud: ¨Missing operating system¨ nebo ¨Chyba pri nacitani operacniho systemu¨ Z linuxovych live distribuci mam na disky pristup ale nemuzu z nich nabootovat, myslite, ze je deska v tahu?
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- pr.skavka@seznam.cz
- Červená karta
-
cerveny dabel: to odpovidas mi??
Samozrejme ze maji, secki A64!!!! Ale co s tim jako??? v jinych deskach jedou oba CPU i stejne RAMKy OK, jde o tuto konkretni desku, kde winchester a venice, oba 3200+ proste nejedou v dualu, ale San Diego slape jak hodinky.
Samozrejme ze maji, secki A64!!!! Ale co s tim jako??? v jinych deskach jedou oba CPU i stejne RAMKy OK, jde o tuto konkretni desku, kde winchester a venice, oba 3200+ proste nejedou v dualu, ale San Diego slape jak hodinky.
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne stř 10. led 2007, 11:18, celkem upraveno 1 x.
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tos ale nepsal,ze jinde v poho,proto se ptam...pr.skavka@seznam.cz píše:cerveny dabel: to odpovidas mi??
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nazdar
borci mam tuto dosku uz rok ale tarz mam problem
niekde som cital ze cpu fan a chipset fan sa otacaju v nejakom pomere
a ked som zapoj Q-fan tak cpu ide ok ale ked som do chipset konektoru pripojil zalman vf700 tak ide na full load
kedze mi zhoreli 2 regulatory uz mam iba jeden a nim regulujem front intake vetrak
teda sa pytam ci sa da regulovat nejaky vystup okrem cpu-fan
borci mam tuto dosku uz rok ale tarz mam problem
niekde som cital ze cpu fan a chipset fan sa otacaju v nejakom pomere
a ked som zapoj Q-fan tak cpu ide ok ale ked som do chipset konektoru pripojil zalman vf700 tak ide na full load
kedze mi zhoreli 2 regulatory uz mam iba jeden a nim regulujem front intake vetrak
teda sa pytam ci sa da regulovat nejaky vystup okrem cpu-fan
...
- Dithius
- Pokročilý
Ja jsem s touhle Zakladovkou naprosto spokojen.
-Taktovat lze dobře(a napětí1,55 bohaťe stačí jestli nechcete procak osmažit přet odchodem do křemikového nebe).
-Ja mam slušné takty(ale hodně zaleží taky na modelu procesoru)
-Taktovat lze dobře(a napětí1,55 bohaťe stačí jestli nechcete procak osmažit přet odchodem do křemikového nebe).
-Ja mam slušné takty(ale hodně zaleží taky na modelu procesoru)
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
dělá to zřejmě s velkým počtem USB paměťových zařízení,např. mě s mobilem (což mě dost se**,bo na mobilu akorát zbytečně při vytažení odchází beterka)Mossad píše:neco podobnyho se mi stavalo pri oc ale bez nej snad ne, jenom muzu rici ze zajimave je ze s hdd pripojenym do usb (2.5" tohsiba 20GB/40GB) to vytuhne po postu je proste black screen a nic se nedeje, kdyz vytahnu disk z usb comp nabiha ;]... divny je ze boot sequence vubec neobsahuje nejaky usb blabla a stejne to s usb bootuje jako prvni ? jinak super deska... nicmene pujde pryc nebot dnes dorazil abit AN8 Ultra, takze se tu pomalu loucim a du hledat neexistujici thread od abitu
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar,
chcel by som poprosiť všetkých užívateľov dosky ASUS A8N-E vlastniacich multimeter, či by neboli takí láskaví a nepremerali mi napätia northbridgu a Vcore
tu je obrázok na miesta, kde treba merať napatie chipsetu alebo ak by predchádzajúci nešiel
zmerajte prosím napätie medzi miestom označným "Vchip" a zemou(čierny vodič na molex konektore Vášho zdroja)
odmerajte prosím idle (iba bežiaci windows) aj load(prime95 a 3Dmark)
hodnota by mala byť približne 1.55V pre nForce4Ultra
tu je obrázok na miesta, kde treba merať napatie Vcore alebo ak by predchádzajúci nešiel
zmerajte prosím napätie medzi miestom označným "Vcpu" a zemou(čierny vodič na molex konektore Vášho zdroja)
merajte prosím s v biose nastavenou hodnotou 1.4V
bol by som veľmi rád ak by ste do tabuľky vyplnili aj hodnoty namerané pomocou CPU-Z(najnovšou verziou)
uvádzajte prosím typ použitého zdroja, revíziu dosky a verziu biosu
výsledky mi prosím zašlite cez SZ alebo na jcdenton21@azet.sk vo vyplnenej tabuľke(tu je prázdnaalebo ak by predchádzajúci nešla
Ďakujem za všetky výsledky
chcel by som poprosiť všetkých užívateľov dosky ASUS A8N-E vlastniacich multimeter, či by neboli takí láskaví a nepremerali mi napätia northbridgu a Vcore
tu je obrázok na miesta, kde treba merať napatie chipsetu alebo ak by predchádzajúci nešiel
zmerajte prosím napätie medzi miestom označným "Vchip" a zemou(čierny vodič na molex konektore Vášho zdroja)
hodnota by mala byť približne 1.55V pre nForce4Ultra
tu je obrázok na miesta, kde treba merať napatie Vcore alebo ak by predchádzajúci nešiel
zmerajte prosím napätie medzi miestom označným "Vcpu" a zemou(čierny vodič na molex konektore Vášho zdroja)
merajte prosím s v biose nastavenou hodnotou 1.4V
bol by som veľmi rád ak by ste do tabuľky vyplnili aj hodnoty namerané pomocou CPU-Z(najnovšou verziou)
uvádzajte prosím typ použitého zdroja, revíziu dosky a verziu biosu
výsledky mi prosím zašlite cez SZ alebo na jcdenton21@azet.sk vo vyplnenej tabuľke(tu je prázdnaalebo ak by predchádzajúci nešla
Ďakujem za všetky výsledky
...
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdravim all
jsem štastný majitelem teto desky už přes rok a pul
a po teto době už bych opravdu rád vyměnil ten větraček na chipsetu
v prvním postu je že Zalman ZM-NB47J ten chipset uchladí!
http://www.agen.cz/produkt/19339/Zalman ... hipset.htm
máte někdo nějaký zkušenosti s pasivem na teto desce?mohli by jste my poradit?plánuji taky výměnu bedny. tzn foukal by na ten pasiv 120mm větrak(ted mam EC s 80mm)
díky za rady a doporučení.
//
chtěl bych tam dát např. tento
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38762
ještě si musim doma změřit rozměry v bedně atd. ale tenhle by to uchladit mohl. CPU mám přetočeny z AMD venice 3000@3500+
jsem štastný majitelem teto desky už přes rok a pul
a po teto době už bych opravdu rád vyměnil ten větraček na chipsetu
v prvním postu je že Zalman ZM-NB47J ten chipset uchladí!
http://www.agen.cz/produkt/19339/Zalman ... hipset.htm
máte někdo nějaký zkušenosti s pasivem na teto desce?mohli by jste my poradit?plánuji taky výměnu bedny. tzn foukal by na ten pasiv 120mm větrak(ted mam EC s 80mm)
díky za rady a doporučení.
//
chtěl bych tam dát např. tento
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38762
ještě si musim doma změřit rozměry v bedně atd. ale tenhle by to uchladit mohl. CPU mám přetočeny z AMD venice 3000@3500+
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: