Intel PentiumD 805

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Bart_Teschen píše:
Proč tragický výsledky v hrách ? Myslím že výrobci SW tedy i her budou stále častěji implementovat podporu dualcore, takže určitě i nové hry budou takto optimalizované, a Optík 144 je jednojádrový, takže možná teď je good, ale časem ...
klídek s citacema :lol:

ano bohužel ale většina (skoro všechny) hry tuto optimalizaci stále nemají takže piokkud někdo hraje dnešní hry je mu dvoujádro naprd ... ale o to by ani nešlo že je to dvoujádro ... stejně jako je výborný nahry Fx57 tak stejně dobrý je Fx60nebo 4800+ po malinkém OC ... o to že je to dvoujádro nejde ... ale Intel vážně prohrává s AMD ve hrách na plné čáře ani obří frekvence mu nepomáhají prostě uvidíte sami ... ale testoval jsem UT2004 na 1280x1024x32 a rozdíly jsou veliké ! prostě současný Intel na hry vážně ne ... sice si zahrajete také ale slušných pár FPS ztratíte ... a to sem testoval s x1900XT ! a rozdíly jsou velké ;)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Nechapu o co jde, zatim sice neni ve vetsine her podpora pro dvoujadro, ale to prece neznamena, ze je to spatna volba pro parany ne ?pokud se nemylim, tak procesor ovlivnuje predevsim maximalni fps, a me je teda jedno, jestli pri pohledu do zdi budu mit 150fps nebo 170fps.Proste a jednoduse, muzes mit treba FX60 kterej ti je beztak na hrani k ho*nu, kdyz nemas slusnou grafiku :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Jan Machalík píše:Nechapu o co jde, zatim sice neni ve vetsine her podpora pro dvoujadro, ale to prece neznamena, ze je to spatna volba pro parany ne ?pokud se nemylim, tak procesor ovlivnuje predevsim maximalni fps, a me je teda jedno, jestli pri pohledu do zdi budu mit 150fps nebo 170fps.Proste a jednoduse, muzes mit treba FX60 kterej ti je beztak na hrani k ho*nu, kdyz nemas slusnou grafiku :wink:
Presne, pokud je grafika slaba tak CPU nepomuze
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

digitaldoom.. možná že je za zenitem, ale nejsu na tom tak dobře abych mohl kupovat kompl každej měsíc... a myslim, že ty taky ne, protože si psal, že škodaže ti neříká pane... na začátku února sem do něho dal 20 000,- bez HDD..
k tématu: chápu, že nová řada od Intelu je zajímavější, ale ta vyšla asi 3 týdny po tom co sem kupoval :) a že si zařadil 630 do testu mě potěšilo :wink: aspoň si porovná jestli by se vyplatilo tenkrát počkat nebo ne...
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak po rychlem otuknuti momentalne jedu na 3.3GHz pri 1.23v real!!!
jsem maximalne spokojen, az na BOX, uz mi to rve usi, musim neco poridit...
jinak zatim max pri def. napeti bylo 3,7 do win, vic jsem nezkousel, snad o vikend...
.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

přiznám se, že sem s těma napětíma tolik nelaboroval takže nemůžu říci které je možné nejnižší ... prostě sem odhadem nastavil to co by se mi jevilo nejpoužitelnější :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

trosku s tim experimentuju a momentalne 2.66 pri 1.2v real

// 3.9 na def V @ otevrene okno a bocnice :D
.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak trochu mě zaskočila spotřeba ... měřím spotřebu celého systému s 100%CPU a GK v klidu ...

na mé sestavě s CPU na 100% a s GK v klidu to je neskutečných 285W na 805@ 3,7GHz , na defaultu tu ukazuje 208W ... problém je že i X2 3800+ po OC na 2,6Ghz ukazuje 192W a tak mám těžkou hlavu zda doporučit a jak ho celkově ohodnotit ... protože podle mě se rozdíl ceny (4500,-) na to X2 vrátí na učtech za elektřinu a to dost brzy :( navíc ta 805 i 820ka nemají žádnou usporu energie takže ta spotřeba je stálá a to je setsakra VELKÉ MÍNUS do hodnocení :(

PS: na presslera920@4,20Ghz s x1900XTX by mi podle všeho nestačil Enermax liberty 500W a i o 620W verzi mám obavy :lol: vážně mazec :oops:
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

DD: Jaké napětí jsi dal té 920, že ti jede na 4.2GHz stabilně? Já u 930 musím mít minimálně 1.48V, aby jel na 4.15GHz stabilně 2x Prime95 přes noc... Jinak co se týče těch her, nechápu tvůj pojem "tragický"... Bude čím dál víc her optimalizovaných pro dualcore, o lepším multitaskingu oproti singlecore nemluvě...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

DD: tak to je pěkná blbost že se ti rozdíl ceny na X2 a 805 rychle vrátí na elektrice, nebuť tak zaujatej vůči intelu, jeden kWh stojí 2,5kč takže rozdíl i kdyby 100W je celkem nic
a že by to neutáh 500W fotron, to je blbost
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jj jedu na 550w LC Power a zvlada to 3dm06 + Prime95 na 3.7...zatim :P

nejaky problemy se stabilitou nevidim....hluk a teploty jsou zase o necem jinym, ale to poresim...
.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Lukke píše:DD: Jaké napětí jsi dal té 920, že ti jede na 4.2GHz stabilně? Já u 930 musím mít minimálně 1.48V, aby jel na 4.15GHz stabilně 2x Prime95 přes noc... Jinak co se týče těch her, nechápu tvůj pojem "tragický"... Bude čím dál víc her optimalizovaných pro dualcore, o lepším multitaskingu oproti singlecore nemluvě...
1,5V rvu do 920ky :) je to stabilní ale šlo by to ještě víše :) ale neměl sem čas si stím hrát :(
Ty hry uvidíte sami ... jen tak na ukazku:

Far Cry 1280x1024x32 low
PentiumD 805 127FPS
venice3000+ 168FPS
pentiumD805@3,7 164FPS
venice 3000+@2,7Ghz 203FPS

podobně to dopadlo v UT2004 prostě tragický výsledky a nemůžete se vymlouvat na nízké rozlišení ani vliv GK , otestoval jsem to tak schválně ale máte pravdu, že jsou i hry na CPU příliš nezávislé kupříkladu DooM3enginy kde jsou rozdíly max 20FPS .... ale rozdíly to jsou

DD: tak to je pěkná blbost že se ti rozdíl ceny na X2 a 805 rychle vrátí na elektrice, nebuť tak zaujatej vůči intelu, jeden kWh stojí 2,5kč takže rozdíl i kdyby 100W je celkem nic
a že by to neutáh 500W fotron, to je blbost
no jo dobčře je to přehnaný ale 805 ani 820 emají speedstep :( žerou pořád plnou a to je dost :( pokusim se to nějak spočítat i když mě nenapadá jak ... ale nakonec mi 805ka zas tak výhodná nepříde ... na to že je pro šetřílky jim na elektrice moc radosti neudělá ...
jj jedu na 550w LC Power a zvlada to 3dm06 + Prime95 na 3.7...zatim

nejaky problemy se stabilitou nevidim....hluk a teploty jsou zase o necem jinym, ale to poresim...
schválně by mě na tom zdroji zajímaly v tomto stavu hodnoty proudů a napětí a celkový odběr ... pokud ale nemáš žravou GK pak je to OK ...
ale já jsem se pokusil spočítat kolik by sežrala ve 100% zatížení 930ka@3,7+x1900XTX a vyšla mi hodnota 420Wto je celkem hafo :) ale spotřeba x1900XTX to je vážně extrém :)

celkově ale dost velkou chybu 805ky spatřuji v absenci speedstepu :(
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

12V je v pohode je to od 12.0 do 12.1, vcore taky v norme, ale pravdou je, ze ,mam jen x1600pro....ale zase 4 disky a 2 mechaniky.
Kazdopadne nikdo nemuze poprit, ze s tim Speedstepen to je smula, ale presne jak psal Gr8 Vivec, za rok to neni moc penez navic...
pro lidi, co chteji na PC neco delat a nehrat za rozumny penize to je volba dobra, ja jsem momentalne nadmiru spokojenej.
btw si myslim, ze 300W porad nic moc neni, to mas jako 4 zarovky, ne?
:-D
.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

DD: Nechápu tvojí strašnou zaujatost, i pokud by byla spotřeba PentiaD o 80W vyšší, než AMD (a to jsem přehnal), tak při 12 hodinách denně to dělá za rok při ceně 3,- Kč za kWh asi 1000,- Kč... Proto nechápu jak tu všíchni řešíte tu spotřebu (a u 1900XTX vám ta nehorázná spotřeba nevadí...). V budoucnu (rozuměj v nejbližších měsících) budou hry (a hlavně software obecně) optimalizované pro dualcore čím dál více, a tak bude výhoda Pentia D oproti tvému Opteronu čím dál tím větší... O nesrovnatelném multitaskingu (komprimace videa na pozadí a hraní hry např.) nemluvě. Je jasné, že nenataktované D805 je malé nic oproti Opt144 na hry, když je využíváno jen jedno jádro. To ví snad každý tady a není třeba dělat žádný test...

Co se týče té voltáže, tak nedoporučuji zvyšovat napětí u 65nm CPU nad 1.5V (při nedostatečném chlazení).
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

já nejsem zaujatej proti intelu ani v nejmenším :) ... ale když si vezmu že rozdíl spotřeby při 100% zatížení netaktovaného 805 i x2 3800+ 20W jenže u X2 se při nevyužívání rapidně sníží ta se podle mě ta částka prostě vrátí .. navíc X2 je o dost výkonější ... ale jako dvoujádro má jasné výhody ovšem nechci tě zklamat ale ve videu zrovna 805 neekceluje ... ale pořád je to dvoujádro to souhlasím ... ale ta spotřeba a ten speedstep je velkou nevýhodou :( ale za 4000,- co se dá dělat :)

nikdo netvrdí že mu spotřeba x1900XTX nevadí ale v jejícm případě jde v ruku v ruce s výkonem a s neuvěřitelnou technologickou vyspělostí ... prostě těch 380milionů transistorů potřebuje logicky své ... ale příjemné to není :(
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Ty budeš ten procesor provozovat několik let (3-5?), aby se ti ta částka vrátila? Moc tomu nerozumím, zapomeneš jednou zhasnout světlo na záchodě a jsi na tom stejně. :lol: Absence speedstepu je samozřejmě mínus pro šetřílky, ale osobně bych v pár watech navíc neviděl absolutně problém.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Lukke píše:Ty budeš ten procesor provozovat několik let (3-5?), aby se ti ta částka vrátila? Moc tomu nerozumím, zapomeneš jednou zhasnout světlo na záchodě a jsi na tom stejně. :lol: Absence speedstepu je samozřejmě mínus pro šetřílky, ale osobně bych v pár watech navíc neviděl absolutně problém.
jj a vidíš ... právě tenhle procesor si pořídí nejčastěji lidi kteří pak ten počítač ty 4-5let mít budou ;) prostě za tenhle CPU sice zaplatíte málo při koupy ale prodaržíse při používání ...na to prostě upozornit musím :)
Deathwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deathwalker »

Holda29 píše:jj jedu na 550w LC Power a zvlada to 3dm06 + Prime95 na 3.7...zatim :P
jaky mas M/B ???

u Asus dodavaji na CD AI BOOSTER tam muzes jakztakz regulovat BOX,
ja si to nastavil na silence, tak mi jede vetracek na 1500 rpm a mam teploty do 55C v zatezi
ten BOX se pak da snest
btw. v te utilitce jde menit nasobic :-)))
Zákl. Deska: ASUS P5LD2 i945P | Procál: Pentium D 805 2.66@3.2GHz FSB533@640MHz BOX(56C)| Paměti: A-Data II 2x256MB 533MHz | HDD: Seagate Baracuda 20GB 7200 ot./min. | Removable HDD: old Seagate 2GB | Grafárna:ASUS EXTREME X700 400/700@440/840 MHz |
Zvuk: SB Live! 5.1 | CD/DVD -RW: ---No dvd-ROM---:-((( OS: Wokna XP Profi SP2

3DMark03 - points(default)
3DMark03 - points( OC )
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Deathwalker píše:
Holda29 píše:jj jedu na 550w LC Power a zvlada to 3dm06 + Prime95 na 3.7...zatim :P
jaky mas M/B ???

u Asus dodavaji na CD AI BOOSTER tam muzes jakztakz regulovat BOX,
ja si to nastavil na silence, tak mi jede vetracek na 1500 rpm a mam teploty do 55C v zatezi
ten BOX se pak da snest
Tak už je doma reklamovaná deska, jedu ted na 3,7 s default vcore, teploty kolem 52°C novy bios F10. Pohoda, akorat ten box chladic je vysavac jako prase.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Deathwalker píše:.......ten BOX se pak da snest
alebo aj v biose je polozka Hardware Monitoring a dalej je polozka Q-FAN Control,daj CPU Fan Radio na AUTO (90%,80%,asi auto je naj)a hnet ti ide z 3600 ot/min na 1600ot./min

ale aj ten AI Booster je cool,este som ho nevide ale nieco som uz pocul :wink:

/edit:Samozrejme len pre Asus dosky :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“