GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Diskuse o tomto výrobci je třeba již zde - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... light=inno takže v této rovině by bylo lepší pokračovat tam.
Goldnoob team proud member!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

btw zrovna taktuji pomocí icq ten gb u jednoho kluka a bez potíži jede 500/900, postnu dneska ještě výsledky z 05... mimochodem ten nouma na default, ale BEZ přídavného napájení udělal 3500 bodů =)

/edit/ tak ted mi hlásí 4100 bodů s 2800+ na 1.85Ghz, ale mám pochybnosti ohledně jeho oc karty, takže zítra až ji budu mít doma uvidíme
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nvidia sux :x
/ed/mírně řečeno pro mě je 7600GS velké zklamání ...hned jak dorazí sapphire x1650 přechazím zpět k ati
/ed2/ stihl si to dřív než já edit - prostě nemůžu uvěřit svým očím, ještě vyzkouším jiné ovladače během víkendu a všechno co se vyzkoušet dá, ale...
Naposledy upravil(a) fanik dne pát 1. zář 2006, 12:42, celkem upraveno 2 x.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

fanik píše:nvidia sux :x
?? :roll:
0118 999 881 999 119 7253
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

fanik píše: /ed/mírně řečeno pro mě je 7600GS velké zklamání ...hned jak dorazí sapphire x1650 přechazím zpět k ati
Copa to?konkretne co te zklamalo?Dalo se to cekat neee?
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

godlike píše: Copa to?konkretne co te zklamalo?Dalo se to cekat neee?
V porovnání s x1600? Asi úplně všechno vyjma OGL... no comment... nechci o tom mluvit... nechci ted mluvit o ničem :evil:

:D
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Rozhoduji se o koupi new grafarny do AGP, a to mezi 6800GS a leadtek 7600GT s DDR3. Ktera bude lepsi? Mam se ridit starym pravidlem, vetsi sbernice vyssi vykon? Dival sem se totiz na nejaky testy a vsude byl ten leadtek velmi dobrej. Kterou mam edy koupit??
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Brzda píše:Rozhoduji se o koupi new grafarny do AGP, a to mezi 6800GS a leadtek 7600GT s DDR3. Ktera bude lepsi? Mam se ridit starym pravidlem, vetsi sbernice vyssi vykon? Dival sem se totiz na nejaky testy a vsude byl ten leadtek velmi dobrej. Kterou mam edy koupit??
7600GT, jednoznacne ... v tomto pripade na otrepane pravidlo nehled, protoze je to jina technologie jadra.

4Fanik: mno, nevim z ceho jsi presne prechazel, ale pokud z X1600 na 7600GS s DDR2, tak to pak nicemu nerozumim. 7600GS s DDR3 to ano, 7600GT taky ano ... z nejake slabe karty typu GF4 MX440 nebo FX5200 tak to taky ano, ale jinak neni tahle verze karty zadny ultimatni zobrazovaci nastroj. Prece je uz dost testu k tomu, aby jsi vedel do ceho jdes ... nerozumim, nad cim ted places ;).

Jedna rada do zivota: "Nikdy nelituj toho co udelas, ale vem si z toho pouceni." ;)
---
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

J X P píše: ... nerozumim, nad cim ted places ;).
hehe já nečekal nárůst... btw ve všech testech je 7600GS přece lepší než x1600Pro

nicmene... ted mi ta kun** udelal 25000 bodů v aquamarku! :-D to už snad není možný jdu zkontrolovat molex nebo co ja nevím :-D

/ed/ nainstaloval jsem jiné ovladače a ted aquamark 61500, na nejakých 423/900 (nastavili si to ovladace), takže konečně něco co jsem očekával =)
Naposledy upravil(a) fanik dne pát 1. zář 2006, 13:44, celkem upraveno 1 x.
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

ale taky nezapomen ze mas ddr2 a oproti ddr3 je to velkej rozdil.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

fanik píše: ted mi ta kun** udelal 25000 bodů v aquamarku! :-D to už snad není možný jdu zkontrolovat molex nebo co ja nevím :-D
tak to nebude chybou grafiky, protože to i já se svojí OC 9550 mám přes 26000 bodů, viz popisek

podle mě by ses měl mrknout i na zbytek sestavy, v grafice problém nebude :wink:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

viz up můj edit... jste rychlíci =)
ed/ můj 9550 dělal asi 33000, takže jsem na to zíral jak vrána na tučnáka =)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

:roll: Takze back to 7600GS?..znamej v praci chce taky neco new(ma 9600Pro+ 2,2 A64) a nechce NV 8-) takze mu radim pockej na 1650tku..ale muze vzit za 3kkc X800 tak ho porad lamu..POCKEJ!:)
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Takže mé subjektivní dojmy se vylepšili, ale prostě si nemůžu pomoct - x1600 má vyváženější výkon. Příklad Mark03 - x1600 si všude drží přijatelné FPS, kdežto pro 7600GS je nature test oříšek a dohání to pak vysokým počtem framů jinde - např. logicky Pixel Shader test. Nu ale na druhou stranu ve spoustě věcí výrazný nárust výkonu (hry jak Dx tak očekávaně OGL).

Mě hlavně rozhodilo to první sledování a mizerné výsledky z aquamarku. ted už se to dá, ale návrat k ati se tak jako tak na 99% konat bude (x1650)

ed/ jen oprava hrubky
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše:Takže mé subjektivní dojmy se vylepšili, ale prostě si nemůžu pomoct - x1600 má vyváženější výkon. Příklad Mark03 - x1600 si všude drží přijatelné FPS, kdežto pro 7600GS je nature test oříšek a dohání to pak vysokým počtem framů jinde - např. logicky Pixel Shader test.
Jo, to muzu potvrdit, taky sem na to cumel...(4 "pipeline" vs 12 pipeline) a zadna slava v tom marku..dokonce ani v 05 nedava takove stabilni jak x1600pro. Ale na 3Dmarkach uz "neujizdim" a zajimaji me predevsim hry...a tam je ten rozdil znat.
(ale cumel sem, kdyz bracha si ode mne zkopcil nainstlovany a nastaveny Doom3- Ressurection of Evil...na 1024x768, high details, 2xAA a rozjel to na sve x1600PRO plynule :o :o ..btw nevim na kolik fps, ale ja na pretocene 76GS mel 60fps nonstop vice/mene ani tuk - asi framerate limiter.)
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

na http://www.trustedreviews.com/article.a ... 984&head=0

vyšel zajímavý test AGP karet: 7600 GS, 7600 GT a 7800 GS a ATi X1600 Pro.

Speciálně pro godlike: :)

Despite what every manufacturer, publication and advert wants to make you believe, AGP is not dead. Almost all of my friends and family still use AGP, much to their dismay, as when they are looking to me for an free upgrade, all I have is PCI Express cards to hand.

Výsledky jsou takové, že 7800 GS a 7600 GT podávají ze zmińovaných karet nejlepší, takřka vyrovnaný výkon, kdy 7600 GT dohání menší počet pipek a pouze poloviční sběrnici zřejmě větším taktem pamětí a GPU. Nicméně pokud si koupíte Leadtek WinFast A7800 GS (G71), který jde náramně taktovat, tak se tato výhoda 7600 GT stírá. Já provozuji tohoto svého Leadteka na GPU 375@540, GDDR3 1200@1520, což je výrazně výše než testované BFG 7800 GS a srovnatelně co se týče GPU s testovaným 7600 GT od Leadteku (540: 560 Mhz), ale už znatelně výše na pamětích (1520:1400 Mhz efekt.), a to je lze říci standardní OC. K tomu si připočtětě i 256 bitovou sběrnici, 16 pixel pipelines a 6 vertex shaders u 7800 GS ku 128bit. sběrnici, 12 pixel pipelines a 5 vertex shaderů u 7600 GT.

Takže Leadtek WinFast A7800 GS (G71) je nejlepší volbou, pokud chcete, abyste hráli na úrovni co nejdéle na svých AGP sestavách, jste za to ochotni i zaplatit /cca 7.800 Kč s daní/, ale zároveň už nechcete vyhazovat už opravdu horentní sumy /cca 10.000,-- kč s daní/ za takový Gainward 7876-Bliss 7800GS+ Golden Sample 512MB, které ale jsou jen těžko k sehnání a jejich spolehlivost a případný OC potenciál je otázkou.

Pokud chcete nejlepší poměr cena/kvalita/výkon, je nejlepší volbou Leadtek WinFast A7600GT TDH GeForce 7600GT - cca 5.300 kč s daní.

7600 GS ani X1600Pro už Vám nedá takový výkon, aby to podle mě ospravedlňovalo vloženou investici - nemá podle mě dneska už moc cenu kupovat do AGP grafiku, na které si nezahrajete slušně Obliviona a obdobné hry, které přijdou - NWN 2 a Gothic 3 - a to je podle mě jedině přetaktlá 7800 GS, popřípadně ještě 7600GT. Aspoň doufám :).

Jak se říká: nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci :).

X1600Pro byla v té recenzi kromě Call of Duty 2 /kdy u tohoto testu jsou ty výsledky nějaké hodně podivné .../ nejpomalejší.

Nehodnotím už hlučnost. Jak je to u toho Leadtelu 7600 GT s hlučností, nevíte? Ten větřáček vypadá obdobně, ne-li úplně stejně, jako u 6600GT, takže by to mohlo být hodně solidní..
Naposledy upravil(a) shadow dne sob 2. zář 2006, 14:12, celkem upraveno 2 x.
show must go on..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

U ty x16xx asi dost odladili ovladace...zpocatku byl vykon tragickej...ATi jsou podle me vzdycky lepsi..jen NV ma hnusnej PR marketing a lidi vetsinou koupi NV..TED sobotni OT :)..vemte si ze 5900 radu..vysla ve stejnou dobu jako 9800Pro..a kde je dneska 5900? uplne v pr..kdezto s 9800Pro si jeste zahrajes..6800GT(U) je taky dneska deklasovana 7600GT...oproti ni je porad stejne vykonna x850xt(ktera akorat neumi HDR)..lidi jsou pomateny,koupi 76xxx kvuli HDR zapnou ho a vykon je v hazlu..k cemu to pak je?Kdo koupil pred rokem7800GTX(primy konkurent x18xx rady)za 13000 je tez uplne v pytli..dneska si koupis x1800GTO(za 5000kc)nataktujes a v pohode mas rychlejsi grafiku nez GTX..navic se soubezne prodavala 7900 GT cimz si NV vlastne podelala prodejnost 78xxx..Technologickou prevahu x1xxx by asi posvetil nox :) kvalitnejsi filtrace textur..HDR+AA+AF. atd..kvalitni ovladace..zadnej tisice beta ovladacu jako NV..akorat ta spotreba a topivost(384milionu trandaku holt topi)...to osobne me vubec nevadi..dekuji za pozornost :) end OT
EDIT:Heh Shadows cetl jsem :D stejne cas :)
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 2. zář 2006, 19:52, celkem upraveno 1 x.
Mac...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Samozřejmě je ještě otázkou, jak jde ten 7600 GT od Leadteku taktovat... myslím, že to je G73 90nm proces, takže by to mohlo být stejně parádní, jako u 7800GS G71.

Co se týče x850xt, tak já dávám přednost nVidiím a koupíš ještě někde tuto grafiku do AGP? A co jejich otřesná hlučnost referenčních chladičů? Musíš tam dát silencer, další investice navíc...

Krom toho nVidia má znatelně lepší OpenGL implementaci a x850xt už bych si dnes jako novou kartu prostě nekoupil. Prostě je to už staré jádro, absence HDR je skutečně mínus, a od G71 nahoru myslím už u nVidicíh nelze pozorovat znatelný dopad na výkon při zapnutí HDR. Aspoň u 7800 GS. Roźhodně bych nemluvil o "výkonu v hajzlu" :), ale třeba mě přesvědčíš nějakým testem, zas tak moc to nesleduji :). Mluvím, ze své vlastní zkušenosti na 7800GS :)

k těm "tisícům Beta ovladačům nVidie" na straně jedné a "kvalitním ovladačům ATI" na straně druhé se raději nevyjadřuji :roll:
show must go on..
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ad testy x1600 ...dokázal jsem z ní vymačkat i v OGL dost slušný výsledky, ale bylo potřeba použit DNA mod catalysty do verze 6.2 či 6.3 (např. DNA 6.8 jsou úplně sux), ve kterých šlo nastavovat dobře OGL + game profiles CS COD a 20 dalších, ale celkově strašně komplikovaná instalace aby to zároveň fachalo z normálníma Cat. 6.8 - prostě to jde ale hrozná drbačka (ale nárust v OGL 100%) .
Prostě nechápu že si s tím Ati nedá práci a neudělá takové ovladače přímo sama, tímhle by nv převálcovala... user by jen použil profil OGL nebp DX a případně profil pro hru a super
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“