Kvalitne Sluchadla pre narocneho posluchaca(Beyerdynamic)
Moderátor: CageJ
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Muzes mi prosim te vysvetlit jako laikovi proc na Jazz Beyery ne? Jen tak vylozene hypoteticky predbezne s cca 3/4 rocnim predstihem pokukuju po E-MU 1212v2 a k tomu jsem si predstavoval neco v cenovy hladine DT770, DT990. Tu E-MU uvazuji protoze ma pry o chlup prisnejsi podani nez Esi@Juli. Ty Beyery mi prisly sympaticky a snad k ty zvukovce i vhodny. Samozrejme ze nakonec si budu vybirat poslechem.pHp píše:Na druhou stranu, chceš-li na klasiku a jazz, tak bych si beyery dobře rozmyslel. A asi se i snažil najít důvod, proč nepotřebuji uzavřené.
Klasiku neposloucham a asi nikdy poradne ani nebudu. Priznam se ze se prilis neorientuju ve stylech, no.. pokud bych mel tedy nejak zaradit to co posloucham tak by to bylo vetsinou Roots Reggae, Rocksteady, sem tam Dancehall, Ska, Dub, Rock. Jazz jsem nikdy neposlouchal ale v posledni dobe mi prijde hoodne vpohode a tak to mam take v planu.
THX
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- pHp
- Začátečník
-
Beyery jsou velice přesné. Přímo extrémně. S poměrně výraznými výškami. Mě osobně to třeba na muziku tohoto druhu ne úplně vyhovuje. Je ale dost velký rozdíl třeba mezi 770 a 990. Pro Tebe je rada zcela jednoduchá: prostě si je poslechni a kup ty, který Ti budou sedět nejlíp. Třeba úplně jiné značky.
- Maxtor
- Začátečník
-
- KIMI9
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Musíte rozlišovat také typ UZAVŘENÁ/OTEŘENÁ.
Nikdy bych si na poslech nekoupil uzavřená sluchátka, která jsou primárně určena do studia k NAHRÁVÁNÍ a uzavřená jsou proto, aby právě při nahrávání (do mikrofonu) nebyly slyšet a nevznikaly tak přeslechy. To, jak hrají je u nich druhotné...
Naproti tomu otevřená sluchátka jsou koncipována na poslech, a tudíž jejich zvukový přednes je barvitější, vyrovnanější a přirozenější.
(Sami si zkuste dát bedny do zdi, kdy je veškerý zvuk nucen jít směrem k posluchači, nebo za nimi ponechat metr místa a eliminovat odrazy. uslyšíte zhruba rozdíl otevřený/uzavřený)
DT 770 Pro bych si nikdy nekoupil pro poslech, mohou být super pro nahrávání. DT 990 Pro jsou pro poslech.
U sluchátek střední třídy se určitě vyplatí vybírat poslechem.
Nikdy bych si na poslech nekoupil uzavřená sluchátka, která jsou primárně určena do studia k NAHRÁVÁNÍ a uzavřená jsou proto, aby právě při nahrávání (do mikrofonu) nebyly slyšet a nevznikaly tak přeslechy. To, jak hrají je u nich druhotné...
Naproti tomu otevřená sluchátka jsou koncipována na poslech, a tudíž jejich zvukový přednes je barvitější, vyrovnanější a přirozenější.
(Sami si zkuste dát bedny do zdi, kdy je veškerý zvuk nucen jít směrem k posluchači, nebo za nimi ponechat metr místa a eliminovat odrazy. uslyšíte zhruba rozdíl otevřený/uzavřený)
DT 770 Pro bych si nikdy nekoupil pro poslech, mohou být super pro nahrávání. DT 990 Pro jsou pro poslech.
U sluchátek střední třídy se určitě vyplatí vybírat poslechem.
- pHp
- Začátečník
-
Tak, jak jsi to napsal je to ukrutně zjednodušené. Uzavřené modely nejsou pouze pro odpolechy. U drahých modelů jsou i uzavřené velmi dobře hrající, byť pochopitelně mají odlišný charakter, ale to musíš brát model od modelu.
Důležitý je jeden základní požadavek: optimální/nejpříjemnější/nejžádanější/uspokojující hudební imprese pro KONKRÉTNÍHO posluchače.
U každé zvukové techniky se rozhodně vyplatí vybírat poslechem. Samo, že to ne vždy je možné v rozsahu, který by si člověk představoval.
To Matrox: že máš beyery je ještě nedělá nejlepšími na světě. Mají prostě své mouchy (jako cokoliv jiného), a proto si jiní lidé kupují i jiné značky. Přesnost byla myšlena v technickém smyslu. Kdo zná beyery i jiná špičková sluchátka ví moc dobře o čem je tady řeč. Extrémní přesnost tohoto druhu zkrátka může být pro některé posluchače obtěžující.
Důležitý je jeden základní požadavek: optimální/nejpříjemnější/nejžádanější/uspokojující hudební imprese pro KONKRÉTNÍHO posluchače.
U každé zvukové techniky se rozhodně vyplatí vybírat poslechem. Samo, že to ne vždy je možné v rozsahu, který by si člověk představoval.
To Matrox: že máš beyery je ještě nedělá nejlepšími na světě. Mají prostě své mouchy (jako cokoliv jiného), a proto si jiní lidé kupují i jiné značky. Přesnost byla myšlena v technickém smyslu. Kdo zná beyery i jiná špičková sluchátka ví moc dobře o čem je tady řeč. Extrémní přesnost tohoto druhu zkrátka může být pro některé posluchače obtěžující.
- Maxtor
- Začátečník
-
Nevim proc mas pocit se do me navazet, ale ja jen upozornil na to, ze s hudebnim zanrem muze jejich presnost kolidovat jen stezi.. samozrejme nekomu to vadit muze.. nekomu ne.. ale rict, ze beyery na jazz ne, je blbost..pHp píše:To Matrox: že máš beyery je ještě nedělá nejlepšími na světě. Mají prostě své mouchy (jako cokoliv jiného), a proto si jiní lidé kupují i jiné značky. Přesnost byla myšlena v technickém smyslu. Kdo zná beyery i jiná špičková sluchátka ví moc dobře o čem je tady řeč. Extrémní přesnost tohoto druhu zkrátka může být pro některé posluchače obtěžující.
- janek8
- Nováček
-
re
Bubenicke 770 M nemeli, nakonec jsem koupil 770/80 a ty rano dorazili.
Zapojil jsem je do integrovane zvukovky (intel HD) a zhrozil jsem se protoze hrali hure nez moje starsi Technics. Po zapojeni do USB Transit je to jiny kafe. Je tam hodne detailu, nestiham to zpracovavat a trochu me z toho boli hlava. Je to jako by clovek poslouchal 5 skladeb najednou. Na poslouchani pri praci to asi nebude, kdyz se ale clovek uvolni je to skvele.
80 ohmu nehraje na transitu nijak hlasite, posloucham asi na 80%. 250 ohmu by rozhodne neutahl.
Mam je jen par hodin, takze po vikendu zkusim napsat vic.
Zapojil jsem je do integrovane zvukovky (intel HD) a zhrozil jsem se protoze hrali hure nez moje starsi Technics. Po zapojeni do USB Transit je to jiny kafe. Je tam hodne detailu, nestiham to zpracovavat a trochu me z toho boli hlava. Je to jako by clovek poslouchal 5 skladeb najednou. Na poslouchani pri praci to asi nebude, kdyz se ale clovek uvolni je to skvele.
80 ohmu nehraje na transitu nijak hlasite, posloucham asi na 80%. 250 ohmu by rozhodne neutahl.
Mam je jen par hodin, takze po vikendu zkusim napsat vic.
- janek8
- Nováček
-
a
Sluchatka mam tyden, hodne rychle se na zvyka. Je pravda ze jsou hodne detailni, je slyset i jak si muzikanti obraceji noty. Dost rychle se na to zvyka. Chce to hodne kvalitni zvukovku, Transit z nich maximum nedostane. Taky clovek rychle zjisti ze vetsina nahravek ma sum i kdyz je treba ve flacu.