Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

maart píše:tak chladit RAMky vodou je podle me hodne prehnane :roll:
/agree

podle me to je zhovadilost a utraceni penez, ale kdyz na to nekdo ma... :-D
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

wector píše:...
Tak gratulace, konečně se podařilo...:) Doufám, že brzo hodíš fotky celýho systému... :wink:

Jinak já jsem poslední dobou neměl vůbec čas na vodníkovi dělat, PC mi leží na stole rozebraný a jedu vlastně pořád na notebooku. Ale v týdnu jsem byl v Gumexu a koupil silikony 12/15 - spíše na zkoušku, zdali se mi je podaří nějak rozumně natáhnout, ale pořád ještě hledám lepší řešení...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

No hlavne ty chladice na pameti budou zbytecne brzdit celej okruh ...Uz jenom podle tech fytinek :mrgreen:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

prave ze moc ne. imho vsichni resej odpory ale zapominate na to, ze v tomhle zadny zebra nejsou cili prakticky minimalni odpor :wink:

to bigwolf: zkus mit geily 550@730MHz pri 3.4V a potom mluv o prehnanosti. pro me je to nutnost... :roll:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Stoobi píše:
wector píše:...
Tak gratulace, konečně se podařilo...:) Doufám, že brzo hodíš fotky celýho systému... :wink:

Jinak já jsem poslední dobou neměl vůbec čas na vodníkovi dělat, PC mi leží na stole rozebraný a jedu vlastně pořád na notebooku. Ale v týdnu jsem byl v Gumexu a koupil silikony 12/15 - spíše na zkoušku, zdali se mi je podaří nějak rozumně natáhnout, ale pořád ještě hledám lepší řešení...
No právě, taky PC sloužilo matce na účetnictví, 14 dní ležel na stole Radeon a já si vystačil s notebookem bez netu ( kolik má člověk najednou volnýho času, bez Quaka, bez netu :oops: ).

K tomu ohybu: kdybych měl foťák, tak už sem to vyblejsknul, ale řešil sem tam podobnou věc - od grafiky sem se potřeboval dostat dozadu na case, kde je radiátor. Jenže fitinky od obou jsou skoro stejně vysoko, takže by tam byl šílenej ohyb. Nakonec se mi vyplatilo zkusit tu hadici ohnout směrem dolů, protáhnout to dozadu a tam ohyb nahoru k radiátoru. Obešlo se to bez kolínek a pohoda. Ale zavodnit to bylo peklo, n druhou stranu teď nedělá D4ka naprosto žádnej hluk.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Tak se pochlubím svým výtvorem :) ještě to není úplně hotový, budu dělat uchycení radiátoru a expu asi časem taky vyměním, ale momentálně je to funkční a mám kopr.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Je to v case Avance C001, chladí to Optrona 144@2700MHz 1,52V, MSI K8N neo4 FI, X1900XT 256MB.
Max teploty při hodinové zátěži 3dmarkem 03 -repeat test mothernature:
CPU 45- speedfan, 60- core
System temp 38-39
GPU 50-51, ambient 49, napájení 87
Disk 37

Použité díly
Bloky viscool V2 CPU, GPU, chipset slim
Radiator alphacool nexxxos pro 3
pumpa laing DDC 1T
Hadice 8/10 + fitinky (z viscoolu), větráky 3x 12cm glacial regulované panelem Akasa fan control Jr. asi na 3/4.
Jinak v bedně není žádnej větrák, kromě ve zdroji 12cm -fortron 350PNF

// to hnědý na radiátoru je ne zcela zdařený pokus o prachovej filtr :oops:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jája píše:Tak se pochlubím svým výtvorem :)
Je to pěkný, plexi si říznul nebo vyhodil? Jak sem to řešil já sem popisoval, akorát sem narazil na jeden problém - nelze zavřit case :( Musel sem hodit fan dovnitř, zvenku dát 2 o-kroužky a na to radiátor, ten záhyb na bočnici pro prsty trochu ohnout a dole to zajišťuju šroubkem, tim spínačem to už nelze. Asi by se musel stát zázrak, abych našel delší šrouby tohohle průměru. Nejvíc naštve, že je to otázka blbejch 2-3 mm :roll:
Jája píše:to hnědý na radiátoru je ne zcela zdařený pokus o prachovej filtr :oops:
To si ženě znárodnil silonky? :-D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to wector: nahod obrazky, bo ten radiator chi mit pripevneny uplne stejne, ale distancnima sloupkama. ale jak se tak divam, tak tu ma kazdy avance C001 nebo sharkoony :lol:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

myom píše:jak se tak divam, tak tu ma kazdy avance C001 nebo sharkoony :lol:
protože každej pořádnej vodníkář ví že to jsou nejlepší seriově vyráběný case na vodníka :twisted:

to wector: s tim radiátorem dozadu to bohužel nejde aniž bych vyhodil expu :( a navíc bych se celkem bál o chudák fan co drží trojkovej radiátor :lol:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to Gr8 Vivec: já vím - já ji mám taky :roll: :wink: :lol:
a to s tím radiátorem a expou: já dozadu budu dávat obě věci a vyjde mi to přesně na šířku avance, takže fpoho. akorát jsem musel už dát tu case na kolečka, protože bych s ní už vůbec nehnul. sice stabilita je celkem naprd, ale alespoň se s ní dá hýbat :)

to wector: BTW: už chápeš na co jsem kupoval tak drahé rychlospojky........... :roll:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

myom píše: to wector: BTW: už chápeš na co jsem kupoval tak drahé rychlospojky........... :roll:
Ne. Podle mě zbytečnost, za ty prachy... Otázka, kolikrát to budeš rozdělávat, aby to reflektovalo tu cenu. Rozpojit okruh u mě by nebyl problém - sevřít hadici u radiátoru a rozdělat, pár kapek vody by se pořešilo nějakym hadrem. A pokud se budeš rabat ve vodníkovi jako kompletu, tak stejně tu vodu asi radši vypustíš...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

to wector: to plexi sem uříznul flexou, zabrousil pilníkem a smirkem, všechno vpoho, jenom vlevo to mám škráblý sem si nedal pozor. Kdybych to měl dělat znovu, tak bych to uřezal na cirkulárce - ten zbytek plexi sem na tom zkusil a šlo to nádherně.

//jsou to silonky neznámého původu -našel sem je doma v komoře :roll:
myom píše:akorát jsem musel už dát tu case na kolečka, protože bych s ní už vůbec nehnul. sice stabilita je celkem naprd, ale alespoň se s ní dá hýbat :)
Já mám case položenej na nalakovaný desce abych ho vůbec mohl vytáhnout z podstolu, na koberci to celkem dobře jezdí :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no pro mě to zbytečnost není třeba zavodnění je mnohem snažší a přenášení taky - abych nerozflákal rad., tak ho jednoduše odpojím a dám bokem a pak zapojím. nevím, ale já té investice nelituju i když by ta cena mohla být nižší.......... :)
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Flegy píše:zkus mit geily 550@730MHz pri 3.4V a potom mluv o prehnanosti. pro me je to nutnost... :roll:
Hmm, rves do nich slusny napeti... Mozna v tvym pripade to ma nejaky smysl, ale pro ostatnich 99%lidi to moc smysl nema. Ale porad je to stejne drahy.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nerikam ze to drahy neni. me jen pride spatny nevyuzit ohromnej potencial tech pameti, co naplat ze z nich vyzdimu velky frekvence pri rozumnym clk, kdyz se prehrejvaj. na zkousku sem na ne prilozil velky pasivy, a pak to bylo v pohode. ale jinak na nich neudrzis ruku.

pointou bylo proste zjistit, jestli by do toho neseli nekdo jinej, aby se zbytecne neplatila posta... :roll:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Flegy píše:nerikam ze to drahy neni. me jen pride spatny nevyuzit ohromnej potencial tech pameti, co naplat ze z nich vyzdimu velky frekvence pri rozumnym clk, kdyz se prehrejvaj. na zkousku sem na ne prilozil velky pasivy, a pak to bylo v pohode. ale jinak na nich neudrzis ruku.

pointou bylo proste zjistit, jestli by do toho neseli nekdo jinej, aby se zbytecne neplatila posta... :roll:
Ja bych do toho sel kdyby to stalo 6-7 stovek....Ja uz ve dnesni dobe nechladim ani chipset natoz jeste pameti...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Nevíte někdo, kde by se dali koupit bloky na paměti pro Radeon X800?

Něco jako mají na Viscool:

Obrázek
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
raptor
Začátečník
Začátečník

poraďte sestavu vodníka

Příspěvek od raptor »

Mám prosbu. Už druhý den zde pročítám všechny diskuse ohledně vodníka a nějak mi jde hlava kolem ze všech těch informací. Nebyl by prosím zde někdo, kdo by navrhl sestavu vodního chlazení?
Chtěl bych přejít na vodníka, protože mě už rozčilujou teploty mého pc v zátěži (CPU a GPU). Mé PC viz popis. S tím, že bych v nejbližší době chtěl vyměnit stávající CPU za Conroe 6600. Chladit bych chtěl CPU, GPU, chipset. Chtěl bych takovou sestavu vodníka, která by se nejlépe vešla do mého case. Případně navrhněte řešení. Představa o ceně je cca 6000-8000,-Kč
Předem Vám všem moc děkuji za rady.
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Kebyze citas posledne 3 strany poriadne dosiel by si na to ze vodnik za good cenu sa da posladat z viscool blokov eheim1048 pripadne laing ddc a radiatoru Alphacool NexXxoS Xtreme III :) .. par metrov tjst 2-3 silikonovych hadiciek najlepsie 10/14 :wink:
Dobre by bolo potiesit expanzku no ak pouzijes 10/14 bude ti v pohode stacit tecko ...
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to raptor: Ek cpu blok, NB blok a full cover blok na gpu, čarpadlo eheim 1048, radiátor nexxos extreme III/ nebo II podle místa, expu alphacool násuvnou na čerpadlo, fitinky s převlečnou maticí na hadice 10/8 a pvc hadice 10/8mm
cena cca 8k
všechno se dá koupit na jsc a casemodding, popř linky jsou ve faqu

pokud nechceš fullcover blok na gpu tak např alphacool nexxos silver na gpu (nebo jak se menuje :) )

\\edit: trochu blbý je že máš desku s háčkama kolem chipsetu a ne díry, to je celkem problém, dá se to vyřešit přes stahovačky, nebo homemade háčky (ohnout šroub)
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“