Rozpocet uplne neresim, rad si priplatim za spolehlivost (i kdyz chapu, ze je to zalezitost konkretniho kusu, nicmene zmrseny navrh a mizerne soucastky odhali pohled na PCB) a ticho. Ale jak jsem psal, musim si to sam pred sebou obhajit, ze to za to stoji.
Je to workstation a ozilim procenta vykonu na CPU/ GPU, ktere bych ziskal taktovanim, ale na ukor stability. Takze jak soucasna GTX 970, tak jeji nastupce (at uz 980 Ti ci co bude v te dobe na trhu - zamerne jsem napsal tento vykonny model coby etalon spotreby, protoze i jeji nahrada bude v nejhorsim pripade+- hladova stejne) pobezi na referencnich taktek. Maximalne, pokud nejaky vyrobce vyda GK taktovanou jiz z vyroby (ale tam je navyseni stejne jen do par procent MHz).
I kdyby to žralo 300 tak co jako, procesor i s deskou veme 150, furt dalších 100 W rezerva. Esli chceš víc, tak vem RM650x, ale faktem je, že v nízké zátěži to má horší účinnost, takže si spíš pohoršíš.
550W bude tedy ok.
Bohuzel, sehnat SuperFlower v CZ ve vetsim obchode je problematicke.
Mel jsem par mesicu zpet na jinou zalezitost, ktera se nakonec nerealizovala, vyhlidnuty CoolerMaster V550S (nova revize). Byl v nabidce CZC, ale zahadne zmizel, jak kdyby byl prasivy.
EVGA G2 550W má záruku výrobce také 7 let. Levnější je jen o pár desetikorun a ta hlučnost byla diskutována u staršího 750W modelu je spíše výjimkou než pravidlem.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Za zvážení by možná stál i novej EVGA GQ, je ve vetážích od 650 do 1000. je to vlasně G2 ale ne kompletně modular. Jinak je stejnej. A má Fluid Dynamic Bearing ventilátor a jinou mřížku.Tak že by měl být míň hlučnej než G2. http://www.evga.com/articles/00960/EVGA ... -Supplies/
Má jedinou nevýhodu. zatím není v nabídce žádného obchodu v ČR. Ale to se snad brzo změní. Cenově by měl být lehce pod G2kou.
Pouzite soucastky nejsou sunty ani u jednoho, navrh vyhovujici u obou. Napada nekoho nejaky argument proc nezvolit ten ci onen podle toho, co bude mit dodavatel zrovna skladem?
Jo, už vidím, podle všeho záruku protáhli na 7 let vlivem konkurence.
Každopádně GQ nemá vůbec nic společnýho s G2, dělá to FSP a zatím to opticky vypadá na platformu Aurum PT/Xilenser. Takže už s opravdovejma DC-DC měničema, ale menší účinností (původně je tohle platinová platforma pro vyšší výkony).
No, už v tom začíná mít EVGA pěknej bordel.
EDIT: tak je to údajně úplně nová platforma od FSP…
V tédle ceně bych asi vzal to Supremo…sice nemá tak dobrý osazení, ale záruka 5 let, větší větrák, mdoulární kabeláž a vyšší účinnost. S12II je hlučnej.
Behemont, jedna otázka. Kde zjistíš kdo danej model zdroje pro EVGA nebo i jinýho várobce skutečně vyrábí?
A stím GQ, je to novinka, zajímaly by mě nějaký recenze, ale zatim nemužu nic najít
Ono nejde ani tak o recenze jako spíš o to, že už zkrátka víme, co se od daných výrobců dá očekávat a raději se upřednostňují jistoty v podobě třeba platformy Super Floweru.
PET5 píše:EVGA G2 550W má záruku výrobce také 7 let. Levnější je jen o pár desetikorun a ta hlučnost byla diskutována u staršího 750W modelu je spíše výjimkou než pravidlem.
V tom, že je hlučnější, má pravdu... ALE oba jsou hodně tiché a EVGA jde trochu slyšet až v maximální zátěži, takže pro běžné použití je to úplně jedno.
Odpověď za všechny drobný. Nejde mi o to co mam koupit za zdroj. Ja osobně budu kupovat tu G2. Jen se snažím zjistit kde berete ty informace o tom kterej výrobce danej model zdroje pro EVGA a nebo další firmy skutečně vyrábí. prostě jsem jenom zvědavej. Nemá to nic společnýho s tím jestli mám koupi ten a nebo jinej zdroj. Na ofic stránkách výrobců se to neuvádí. A proč taky.přece nebudou hlásat do světa ,,máme výborný PSU, ale nevyrábíme je." tak že kde ty informace vezmu? je to jen moje zvědavost a snaha si rozšířit obzory. Toť vše
Pokud to je ale vaše osobní tajemství, tak to repektuju. Ale stačí rovnou napsat, ,,Vím, ale neřeknu"
No mj. už vyšla recenze na 850W model na JG, tak sem se prostě zeptal ne ? Krom toho existuje pár datábází shromažďujících recenze nebo přímo informace o nových platformách…
Jednu recenzi jsem už našel, ale tam o tom kdo konkrétně zdroj vyrobil nepíšou.
A ty databáze se dají najít kde? BTW moje Angličtina je poměrně mizerná, tak že na zahraničních servrech moc často nehledám.