Moje Sanyo, nez mu rupla vybojka, slouzilo v hospode kde se kourilo a hodne. Tedy nejhorsi mozny prach. a jeden z filtru chybel.pRst píše:Osobně si myslím, že větší prašnost pro LCD projektor problém je. Mám už starší Panasonic PT-AX200E a docela často si zatopíme v krbových kamnech metr od projektoru, takže manimulace s popelem určitě prašnost zvyšuje, takže jsem jej nechal po třech letech raději vyčistit. A i do optiky se nějaké částečky dostávají, sice to na obraze není zatím poznat, ale věřím obecně šířenému faktu, že pokud člověk nemění u LCD filtry ani je nijak nečistí, tak časem dojde k poškození panelů.
AX200 je pouze 720p, ale pokud sedím u PC vedle 100" uhlopříčky, tak je rastr hodně vidět a věřím, že je bude vidět i u 1080p, ale nevidím důvod proč by to někomu, kdo na to kouká z 4-6m mělo vadit.
Každopádně můj příští projektor bude asi spíš DLP, mimo jiné také kvůli tomu, že nebudu řešit zda mám 1x 2-3 roky utratit dvojku za vyčištění nebo riskovat poškození..
Pri vymene vybojky jsem vycistil vetrak a snadno dostupne prostory. Nejakou dobu sice jeste stale smrdelo kourem ale prach se na panely nedostal.
Pripadne vycistit LCD panely neni problem. Horsi je je spravne srovnat pokud je z nejakeho duvodu musis rozhodit.