PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Woyta »

pRst píše:Osobně si myslím, že větší prašnost pro LCD projektor problém je. Mám už starší Panasonic PT-AX200E a docela často si zatopíme v krbových kamnech metr od projektoru, takže manimulace s popelem určitě prašnost zvyšuje, takže jsem jej nechal po třech letech raději vyčistit. A i do optiky se nějaké částečky dostávají, sice to na obraze není zatím poznat, ale věřím obecně šířenému faktu, že pokud člověk nemění u LCD filtry ani je nijak nečistí, tak časem dojde k poškození panelů.

AX200 je pouze 720p, ale pokud sedím u PC vedle 100" uhlopříčky, tak je rastr hodně vidět a věřím, že je bude vidět i u 1080p, ale nevidím důvod proč by to někomu, kdo na to kouká z 4-6m mělo vadit.

Každopádně můj příští projektor bude asi spíš DLP, mimo jiné také kvůli tomu, že nebudu řešit zda mám 1x 2-3 roky utratit dvojku za vyčištění nebo riskovat poškození..
Moje Sanyo, nez mu rupla vybojka, slouzilo v hospode kde se kourilo a hodne. Tedy nejhorsi mozny prach. a jeden z filtru chybel.

Pri vymene vybojky jsem vycistil vetrak a snadno dostupne prostory. Nejakou dobu sice jeste stale smrdelo kourem ale prach se na panely nedostal.

Pripadne vycistit LCD panely neni problem. Horsi je je spravne srovnat pokud je z nejakeho duvodu musis rozhodit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MR_Y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MR_Y »

Zdravim vás, přemýšlím o projektoru, kolem 17 000, na filmy a prezentace, četl jsem plno recenzí, apod. Co jsi myslíte Optoma HD141X? Případně doporučíte mi něco jiného? Děkuji všem za ochotu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vzal bych epson
http://www.czc.cz/epson-eh-tw5300/178737/produkt

tedka jsem testoval 5200 na kterou brzy vyjde recenze a tento dostanu na test take po novem roce a nepredpokladam ze by byl horsi nez 5200 ktera mi vysla za svoji cenu opravdu vyborne
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

to MR_Y: Optoma je 141x je celkem vychvalovaná, ale dost záleží jak velkou máš místnost, má malej rozsah zoomu a dělá docela velkou úhlopříčku na krátkou vzdálenost - nic pro velké pokoje s vysokým stropem kam ani nedáš stropní držák. Byl jsem se podívat v jednom showroomu na Václavské u nás v Brně. Měli tam několik Epsonů a několik Benqů (optomu 141x bohužel ne). Nikdy před tím jsem film na projektru běžet neviděl takže showroom určitě začátečníkovi doporučuju. Nechal jsem si ukázat jeden benq za cca 20000,- a film Avengers. Nejvíc mě zajímalo, zda uvidím pověstný duhový efekt. Koukal jsem na to cca 20minut a neviděl jsem ho. Ptal jsem se na tento jev to toho kluka co mi to předváděl a prej tam jestě neměl zákazníka, kterej by v jejich showroomu duhovej efekt uviděl. Takže já bych se DLP projektrů nebál, do 14dnů ho kdyžtak může vrátit. Jestli budeš patřit k tomu malému % lidí co duhový efekt vidí, pak budeš muset jít do Epsonu a smířit se s tím, že budeš mít místo černé spéš tmavě šedou, že budeš muset čistit prachové filtry a také s tím, že se holt pár prachových částeček nakonec usadí někde na vnitřních LCD panýlcích a buděš mít na obraze fleky.

to Stratos: Testů na Epson 5200 je na netu plno (jeden je v časopise Computer ve srovnání s Optomou 141x a dalšími), navíc se přestává prodávat, každopádně přetestovat neuškodí. Ale na 5300 bych byl i docela zvědavej (má papírově lepší kontrast). Osobně by mě zajímal hodně Benq TH670, je to novinka z řijna 2015 a recenzí je jako šafránu. Líbí se mi slušnej zoom a to, že i na celkem velkou vzdálenost stále umí promítat poměrně malé úhlopříčky - vhodné do velkých místností, kdy projektor dáte třeba na skříň a promítáte na protější zeď.

PS: nebylo by špatné spustit nějak nějakou anketu či hlasování, Zda vidíte či nevídíte duhový efekt, dosela by mě zajímalo to % lidí co s tím má problém :-)

ještě dotázek na Stratose či jiného guru přes projektory: dá se na Optomu 141x zapojit 5.1 repro soustava? na notebooku máte většinou jen HDMI a výstup na sluchátka.
NTB: ProBook 4740s
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

idealni je mezi notebook a projektor dat reciever kam zapojis HDMI kabel z notebooku a pak dal do projektoru.

Primo z projektoru asi 5.1 bedny nezapojis.. projektor by musel mit optickej vystup (aspon)
MR_Y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MR_Y »

Takže buď ten Optoma HD141X nebo ten Epson EH-TW5300.... ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj mezi tema dvouma bych se rozhodoval..
Maiki77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maiki77 »

Tak TW6600 od vcerejska doma:)

Zatim jsem nemel cas moc testovat, ale na prvni pohled vypada velmi povedene. Barvy oproti HD26 o 100% nekde jinde. Cerna taky neni tak spatna jak v nekterych recenzich pisou, ale je treba si pohrat trosku s nastavenim (ubrat jasu atd..). Dneska otestuju 3D a PS4.

Jinak se jeste zeptam k tomu prachu. Kdyz bych udelal na projektor nejakou drevenou skrinku a pri zapnutem bych ji otevrial tak aby vetraci prostory byly volne bude to projektoru vadit? Resp. bude se prehrivat, nebo mohlo by se tomu neco stat? Chtel bych cim jak nejvic eliminovat moznost zapraseni lcd panelu tak me napadlo toto.
WOB
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od WOB »

Co by to mělo za smysl? Přečti si ještě jednou cos napsal!

Efekt by to mělo, kdyby ta skříňka měla otvor pro přístup vzduchu a odvod vzduchu, externě jsi do ní nainstalvoal ještě nějaké větráky které by pomáhali cirkulaci, ale hlavně nasávací otvor bys měl přikrytý nějakou textílií nejlíp bavlněnou a jednou měsíčně ji pral! :wink:
Maiki77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maiki77 »

WOB píše:Co by to mělo za smysl? Přečti si ještě jednou cos napsal!

Efekt by to mělo, kdyby ta skříňka měla otvor pro přístup vzduchu a odvod vzduchu, externě jsi do ní nainstalvoal ještě nějaké větráky které by pomáhali cirkulaci, ale hlavně nasávací otvor bys měl přikrytý nějakou textílií nejlíp bavlněnou a jednou měsíčně ji pral! :wink:

Asi jsem to blbe napsal. Mel jsem na mysli presne neco takoveho jak si popsal ty jen s tim ze bych to udelal bez tech ventilatoru. Ale s tema ventilatorama je to dobry napad.

Ted otazka, stoji to za to neco takoveho delat nebo se na to vykaslat?
WOB
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od WOB »

já to budu dělat, protože se chystám promítat v podkroví a v létě je tam na chcípnutí, takže budu vzduchotechniku propojovat s bednou ve které bude projektor a budu ho nuceně větrat čerstvým vzduchem přes filtry a rekuperační jednotku. ;-)

(v létě chladit vzduchem ze spodních podlaží ven, v zimě ohřívat dům, přece jen 300W+PC300W = 0,6kW plus.)
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

taky bych asi radši šel do tw6600 než do panaka. ten je už je trochu starsi... porovnani mas tady:
https://www.youtube.com/watch?v=A2qqwJBKGVw

nevi někdo jak je to s hlučnosti toho tw6600? přemýšlim mezi nim nebo vzít starší 9700ub. 3D mě fakt nezajma.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jestli sem to sem jeste nedaval..

Recenze TW9200W od Epsonu
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75

Recenze na ASUS S1

Recenze na BenQ W1350

Recenze na Optomu H50

Brzy vyjde BENQ W1110 a W3000
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

jsem na 95% rozhodnutej pro EPSON TW6600. Chci hlavně tichej, dobre barvy a dobrou černou a do 30k. Vzhledem k tomu že ho můžu mít cca za 21k. Tak nevim o lepším. Nebo někdo ví? Díky dík

Plátno asi Elite... v CR k nesehanání kterékoliv tensioned platno...
http://www.shop-elitescreens.eu/en/elec ... m-bxh-16-9

idealní by byl VAPEx...ale když ho vemu z USA, tak se blbe řeší záruka :(
http://www.visualapex.com/Projector-Scr ... APEX9120TN

Stratos: když porovnáš EH-TW6600 vs 9200 co se týče hluku a černý, opravdu odpovidá skoro 2,5x větší cena? řekl bych že ne, že jo?

A co to má vyjít za novej 4k projektor od epsonu začátkem roku? cena? kdy ho budeš mít na test? Koncem ledna už chci nakupovat... odkladal jsem to hafo let :)
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

za 21tis bych si ho snad vzal i ja sam :) kdes to sehnal? :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sry ohledne otazky na cenu TW9200W vs TW6600

heled podle me ten rozdil je zcela minimalni proto osobne je pro me TW6600 momentalne asi nej projektor z te vyssi tridy v pomeru cena/vykon. Akorat proste nema diky absenci Deep Black tu cernou tak "dokonalou" jako TW9200W jinak jsou rozdily naprosto minimalni..
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

jj. to jsem si myslel. Když jsem koukal na tu ukazku Trona, tak je to postačující. Takže černa +- jako ten tvuj původni epson, akorát víc lumenů, 3D (které osobně nevyužiju), a tichý :)

Co ma teda ještě vyjít za ten 4k od epsonu ? :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nastupce TW9200W bude nakej "pseudo" 4K. Pouzivat bude klasicke 1080p panely ale nejakou featurou to bude upscalovat. Tj nativni 4K to jeste nebude ale taky to bude cenove na stejne urovni toho TW9200
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Trochu z jiného soudku, před týdnem jsme na našem Optoma HD131Ex našli dole uprostřed tyto defekty (viz obrázky). Asi velikost ruky.... Předpokládám, že jde o nějakou vadu zařízení, tj hodit to na reklamaci... Nebo co s tím?
(Projektor máme na stropě, tak se na něj nepráší, ale občas ho jen profouknu)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
WOB
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od WOB »

je čistá promítací plocha?
Odpovědět

Zpět na „Projektory“