Dohravam Mafiu druhykrat a ak by som mal pocity z nej prirovnat k nejakej hre bude to prvy diel Assassin's Creed. Ten sice mal dokonalu grafiku, perfektne zobrazeny atmosfericky svet no napln hry, kde nic, tu nic. Posobilo to len ako nadherne vytvoreny svet v ktorom niet co robit, dookola sa opakovalo par misii. O odseknutom konci u oboch hier nehovoriac.
Mafia 2 je na tom lepsie, Assassin 1 neobsahoval nic ine nez par postrannych misii ktore sa dokolecka opakovali len v inom meste a koncili vrazdou nejakeho typka. Mafia 2 zasa neobsahuje ziadne postranne misie, ale "len" tie pribehove, ktore su variabilne a v nicom sa neopakuju, ale pocit z nevyuziteho potencialu je tiez velmi velky.
Absencia vacsieho mnozstva misii, zbrani na blizko a podobne zarazi o to viac ze sa autori s*ali s takymi detailami ako je moznost odtahovat mrtvoly, vyuzitelne len v jednej misii a ani tam to nie je vacsinou potrebne. Chapete to? Je tu jedna jedina stealth misia, ale s*ali sa s tym aby tam dali tu moznost odtiahnut mrtvolu. Naopak zato taky Splinter Cell Conviction, hra ktora by mala byt cela len o stealth odtahovanie mrtvol narozdiel od starsich dielov neobsahuje

. Tiez ma prekvapilo, ze je mozne vystupit z auta a opravit motor, alebo len zatvorit kapotu, nechat si ocistit topanky a pod. Toto su take perfekcionisticke detaily, ze clovek neveri, zeby vyvojari sami od seba vydali hru v takom stave v akom je.
Som ale rad za to ze to aspon konecne vydali, nenaplneny potencial ma mrzi pretoze chybalo malo aby bola Mafia 2 absolutna bomba a legenda rovnako ako jednotka. Pristup Take 2 sa mi vobec nepaci, ale ak vydaju DLC otvorene priznavam ze si ich zadovazim a supnem spolu s M2 na jedno DVD tak ako to malo byt uz na zaciatku...