Ted mam Bios F4 a novej je F5b (snad) ale ten je beta,ted zkoušim a testuju když dám pamět na 2.0V ,přetdim jsem ji měl na 1.85 Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz CL4ChrastyII píše:jj,tenhle problém tu byl...i já ho měl s P965 chipsetem...zkus update BIOSu,mě to pomohlo
Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Majklos88
- Nováček
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Majklos88
- Nováček
- alisan
- Začátečník
-
GB P965 DS4 ... raid pole
Ahoj, mám takový šílený dotaz:
Pro práci s velkými bloky důležitých dat potřebuju jak rychlé četní a zápis, tak jistotu zálohy dat. Dá se na téhle desce pracovat s dvěma disky Raid 0 pro zpracování dat (konverze foto a video), pak dva disky Raid 1 pro chod systému a jeho stabilitu a nakonec dva velké disky Raid 1 jako odkladiště zpracovaných dat? Hoří to!! Dík za fundované odpovědi.
Aleš
Pro práci s velkými bloky důležitých dat potřebuju jak rychlé četní a zápis, tak jistotu zálohy dat. Dá se na téhle desce pracovat s dvěma disky Raid 0 pro zpracování dat (konverze foto a video), pak dva disky Raid 1 pro chod systému a jeho stabilitu a nakonec dva velké disky Raid 1 jako odkladiště zpracovaných dat? Hoří to!! Dík za fundované odpovědi.
Aleš
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Dotaz kluci, nevite jestli poslapou na tyhle desce 45nm CPU ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- Maddogg
- Čestný člen
- alisan
- Začátečník
-
Dotaz
Nezkoušel jste někdy někdo na této desce rozchodit tři raid pole v konfiguraci: 2HDD raid 0 + 2HDD raid 0 a 2HDD raid 1? Potřebuju kvůli práci s daty a jištění na raid 0 provozovat systém a na druhém raid 0 úložiště zpracovaných dat. Raid 1 pro práci s daty (velké množství - video a foto konverze). Nebo jen jestli nevíte, zda to ta deska má zvládnout podle parametrů ... já to ne a ne nikde zjistit. raid samo že umí, ale jestli v takovém rozsahu..?
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Hosenfeld
- Začátečník
No skoro všechny ASUS desky s P965 chipsetem mají umět s aktualizovanými BIOSy i 45nm C2D. Takže by to teoreticky mohlo jít i tady, jestli je někde problém, tak asi v napájení.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak z pohledu kontroly pripojenych vetraků se s biosem F10 dějou veci ....
Predim jsem mel F6 - system fan konektor to vůbec neregulovalo.. (to je ten dole pod PCI, 4pin). Když má človek F10, tak uz ho to krz PWM reguluje, ale dava to do nej dost málo, s tim, že kdyz je tam pripojenej jen 3 pin, tak jede vícemene furt na minimum. Docela zlo ...
I vykon šel oproti F6 dost dolu, sakra proč ja tam tu F10 vůbec rval
Predim jsem mel F6 - system fan konektor to vůbec neregulovalo.. (to je ten dole pod PCI, 4pin). Když má človek F10, tak uz ho to krz PWM reguluje, ale dava to do nej dost málo, s tim, že kdyz je tam pripojenej jen 3 pin, tak jede vícemene furt na minimum. Docela zlo ...
I vykon šel oproti F6 dost dolu, sakra proč ja tam tu F10 vůbec rval
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Standa99
- Začátečník
-
Atheros CM9
Uz jsem tu nedavno vpominal nefunkcnost Wi-Fi Atheros CM9 (miniPCI) v redukci do PCI. Ted bych ji znova potreboval, tak jsem se k tomuto problemu vratil.
Karta funguje jenom, kdyz ji mam zakazanou ve "spravci zarizeni", vjedu do Windows a povolim ji. V te chvili jede bez problemu, asi se o to postara APIC.
V okamziku, kdy je ve "spravci zarizeni" povolena, tak Windows nenajedou. Nepomuze zadna zmena ruznych verzi ovladacu.
V BIOSu (F10) muzu vypnout vsechny zarizeni (USB, Azalia, 1394, LAN, COM, LPT, J-Miron) a menim rucne IRQ pro prvni nebo druhy PCI (3,4,5,7,9,10,11,12,13,14,15), tak to nenajede.
Podotykam, ze nenainstaluju ani zadne distro Linuxu (bez karty ano).
Nemate nekdo podobny problem, nebo nejakou ideu?
Karta funguje jenom, kdyz ji mam zakazanou ve "spravci zarizeni", vjedu do Windows a povolim ji. V te chvili jede bez problemu, asi se o to postara APIC.
V okamziku, kdy je ve "spravci zarizeni" povolena, tak Windows nenajedou. Nepomuze zadna zmena ruznych verzi ovladacu.
V BIOSu (F10) muzu vypnout vsechny zarizeni (USB, Azalia, 1394, LAN, COM, LPT, J-Miron) a menim rucne IRQ pro prvni nebo druhy PCI (3,4,5,7,9,10,11,12,13,14,15), tak to nenajede.
Podotykam, ze nenainstaluju ani zadne distro Linuxu (bez karty ano).
Nemate nekdo podobny problem, nebo nejakou ideu?
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
na webu GB jsem ale videl nejaky betabios, takze mozna ze by snad...Prece nebude GB tak zaostavat za Asusemgodlike píše:Tak na 99% neJan Machalík píše:Dotaz kluci, nevite jestli poslapou na tyhle desce 45nm CPU ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- alisan
- Začátečník
-
PROBLEM!!
Ahoj lidi. Na téhle desce provozuju Q6600. Používám k práci program MOVAVI 4.0 (legálně) a z videa tímhle programem "stříhám" fotky (dávkově). U videa 640x480 165MB WMV potřebuje můj comp 270s na zpracování. PC s procíkem D930 to zmákne za 220s. PC s X 3800+ to zvládne za 460s. PC s Q6600 mám kompletně nově instalované, v tom by potíž být neměla. Nějak nechápu, proč stařičké D dává Q na zadek. (ta aplikace je ale jinak asi "jednovláknová" - soudím z grafu vytížení procesoru ... jedno spuštění využije max 27% celkového výkonu a když to pustím čtyřikrát, teprv to vytíží proc. na 100% - , ovšem i tak mne to děsí). Navíc mi nefunguje snižování násobiče (frekvence) procíku bez zátěže. Prostě dle CPUZ pořád 2400. BIOS f8, systém na vlastním disku, video se načítá z jiného disku a ukládá také na jiný disk. Pleas, co je blbě!!
- kalimero
- Začátečník
Re: PROBLEM!!
Pokud aplikace není optimalizovaná pro použití více procesorů (jader) najednou, tak procesor D930 to počítá rychleji zřejmě díky vyššímu taktu.
Co se týče snižování taktu při nezatížení, tak zkontroluj v nastavení biosu zapnutí EIST. Je možné, že ji máš vypnutou.
EDIT: //
opravdu to vypadá, že to umí jen jedno vlákno => smůla ... ale jak si říkal, můžeš si to pustit 4x
Co se týče snižování taktu při nezatížení, tak zkontroluj v nastavení biosu zapnutí EIST. Je možné, že ji máš vypnutou.
alisan píše:Ahoj lidi. .... Pleas, co je blbě!!
EDIT: //
opravdu to vypadá, že to umí jen jedno vlákno => smůla ... ale jak si říkal, můžeš si to pustit 4x
- tx3rf
- Začátečník
-
- PetrB
- Začátečník