Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

ChrastyII píše:jj,tenhle problém tu byl...i já ho měl s P965 chipsetem...zkus update BIOSu,mě to pomohlo :wink:
Ted mam Bios F4 a novej je F5b (snad) ale ten je beta,ted zkoušim a testuju když dám pamět na 2.0V ,přetdim jsem ji měl na 1.85 Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz CL4
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Cyklon efekt zrejme pretrvaval z doby P965 :)
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

godlike píše:Cyklon efekt zrejme pretrvaval z doby P965 :)

Beru kazdou radu!! :shock:
Majklos88
Nováček
Nováček

restart?

Příspěvek od Majklos88 »

Jo lidi ta chyba co mi vyskakuje je MarkFun_Load_NT_Driver??
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

jak to máme vědět?
alisan
Začátečník
Začátečník

GB P965 DS4 ... raid pole

Příspěvek od alisan »

Ahoj, mám takový šílený dotaz:
Pro práci s velkými bloky důležitých dat potřebuju jak rychlé četní a zápis, tak jistotu zálohy dat. Dá se na téhle desce pracovat s dvěma disky Raid 0 pro zpracování dat (konverze foto a video), pak dva disky Raid 1 pro chod systému a jeho stabilitu a nakonec dva velké disky Raid 1 jako odkladiště zpracovaných dat? Hoří to!! Dík za fundované odpovědi.
Aleš
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Dotaz kluci, nevite jestli poslapou na tyhle desce 45nm CPU ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pokračuj prosím v topiku o této desce zde

LOCK
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
alisan
Začátečník
Začátečník

Dotaz

Příspěvek od alisan »

Nezkoušel jste někdy někdo na této desce rozchodit tři raid pole v konfiguraci: 2HDD raid 0 + 2HDD raid 0 a 2HDD raid 1? Potřebuju kvůli práci s daty a jištění na raid 0 provozovat systém a na druhém raid 0 úložiště zpracovaných dat. Raid 1 pro práci s daty (velké množství - video a foto konverze). Nebo jen jestli nevíte, zda to ta deska má zvládnout podle parametrů ... já to ne a ne nikde zjistit. raid samo že umí, ale jestli v takovém rozsahu..?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jan Machalík píše:Dotaz kluci, nevite jestli poslapou na tyhle desce 45nm CPU ?
Tak na 99% ne
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

No skoro všechny ASUS desky s P965 chipsetem mají umět s aktualizovanými BIOSy i 45nm C2D. Takže by to teoreticky mohlo jít i tady, jestli je někde problém, tak asi v napájení.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vim mno ale neverim tomu.Podle me je bios F10 posledni(28.5) a konec.Stejne se za chvili prestane vyrabet.A kdyz vidim jaky ma GB portfolio desek v P-35 ty bude chtit prodat ne?Na ''stary'' DS4 kaka pes..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jinak z pohledu kontroly pripojenych vetraků se s biosem F10 dějou veci ....

Predim jsem mel F6 - system fan konektor to vůbec neregulovalo.. (to je ten dole pod PCI, 4pin). Když má človek F10, tak uz ho to krz PWM reguluje, ale dava to do nej dost málo, s tim, že kdyz je tam pripojenej jen 3 pin, tak jede vícemene furt na minimum. Docela zlo ...

I vykon šel oproti F6 dost dolu, sakra proč ja tam tu F10 vůbec rval :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Standa99
Začátečník
Začátečník

Atheros CM9

Příspěvek od Standa99 »

Uz jsem tu nedavno vpominal nefunkcnost Wi-Fi Atheros CM9 (miniPCI) v redukci do PCI. Ted bych ji znova potreboval, tak jsem se k tomuto problemu vratil.
Karta funguje jenom, kdyz ji mam zakazanou ve "spravci zarizeni", vjedu do Windows a povolim ji. V te chvili jede bez problemu, asi se o to postara APIC.
V okamziku, kdy je ve "spravci zarizeni" povolena, tak Windows nenajedou. Nepomuze zadna zmena ruznych verzi ovladacu.
V BIOSu (F10) muzu vypnout vsechny zarizeni (USB, Azalia, 1394, LAN, COM, LPT, J-Miron) a menim rucne IRQ pro prvni nebo druhy PCI (3,4,5,7,9,10,11,12,13,14,15), tak to nenajede.
Podotykam, ze nenainstaluju ani zadne distro Linuxu (bez karty ano).

Nemate nekdo podobny problem, nebo nejakou ideu?
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

godlike píše:
Jan Machalík píše:Dotaz kluci, nevite jestli poslapou na tyhle desce 45nm CPU ?
Tak na 99% ne
na webu GB jsem ale videl nejaky betabios, takze mozna ze by snad...Prece nebude GB tak zaostavat za Asusem :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
alisan
Začátečník
Začátečník

PROBLEM!!

Příspěvek od alisan »

Ahoj lidi. Na téhle desce provozuju Q6600. Používám k práci program MOVAVI 4.0 (legálně) a z videa tímhle programem "stříhám" fotky (dávkově). U videa 640x480 165MB WMV potřebuje můj comp 270s na zpracování. PC s procíkem D930 to zmákne za 220s. PC s X 3800+ to zvládne za 460s. PC s Q6600 mám kompletně nově instalované, v tom by potíž být neměla. Nějak nechápu, proč stařičké D dává Q na zadek. (ta aplikace je ale jinak asi "jednovláknová" - soudím z grafu vytížení procesoru ... jedno spuštění využije max 27% celkového výkonu a když to pustím čtyřikrát, teprv to vytíží proc. na 100% - , ovšem i tak mne to děsí). Navíc mi nefunguje snižování násobiče (frekvence) procíku bez zátěže. Prostě dle CPUZ pořád 2400. BIOS f8, systém na vlastním disku, video se načítá z jiného disku a ukládá také na jiný disk. Pleas, co je blbě!!
kalimero
Začátečník
Začátečník

Re: PROBLEM!!

Příspěvek od kalimero »

Pokud aplikace není optimalizovaná pro použití více procesorů (jader) najednou, tak procesor D930 to počítá rychleji zřejmě díky vyššímu taktu.
Co se týče snižování taktu při nezatížení, tak zkontroluj v nastavení biosu zapnutí EIST. Je možné, že ji máš vypnutou.
alisan píše:Ahoj lidi. .... Pleas, co je blbě!!

EDIT: //

opravdu to vypadá, že to umí jen jedno vlákno => smůla ;) ... ale jak si říkal, můžeš si to pustit 4x :-D

Obrázek
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Jenom sem se chtel zeptat. Je potreba instalovat ty ovladace na disky i pri instalaci Win Vista? nebo je to stejny jako u XP? :?
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

vista je nepotřebuje, našla mi disky i v ahci,ale stejne sem ji radši dal ovladač od intelu, je to totiž mnohem lip udělany než v instalaci xp: da se použit usb disk, cd, nebo si to třeba uložit na druhy disk,konečně snad disketa umře nadobro
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Ja nepotrebuji disketovku ani na xp a tom mam disky v ahci, jednoduse jsem ten ovladac integroval primo do instalace a jeto :)
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“