AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady

Příspěvek od del42sa »

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

:DD
jinac ma pravdu flanker i havli, jen si dovolim mistry poupravit.
flanker » lidí, kteri vedi o cem mluvi je malo ale problem je ten, ze dnes chce taktovat kazdy.. utilitky ala asus one click in bios to OC king master tomu moc nepomahaj :)))
havli » amd nemuze pocitat s tim, ze nekdo cpe FX8 do desek za 1200kč se 3mi fazemi.. to pak trotli every time s APM i bez nej...
stefan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefan »

Započul som, že ľudia, ktorí majú FX procesory, by si mali na win7 nainštalovať nejaké hotfixy alebo niečo také. Môžete mi povedať, že či je to pravda, či to skutočne tým procesorom pomáha a ktoré presene hotfixy to sú? Ďakujem.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tyhotfixy jsou už okolo 3 let staré, podle mě už jsou v klasické aktualizační databázi Windows. Jedná se o lepší coreparking, takže vyšší efektivita mezi spotřebou a přidělováním modulů apliakcím. Výkonově je to však zanedbatelné, asi jako RAM 1333 vs 21333 MHz (takže okolo 3-4% výkonu)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

pro win 7 pořád nejsou standartně v nabídce aktualizací, ale musí o ně člověk požádat a pak ti do emailu přijde balíček s hotfixem. U Win 8/8.1 už je nový scheduller, který umí pracovat i s modulární koncepcí, takže tam žádné hotfixy nejsou potřeba a zátěž se přiděluje tak, jak má.

stejně mi ale přijde, že ten BD patch pro windows 7 nakonec funguje úplně naopak viz. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p8266147
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co jsem zkoušel na svém 24C opteronu, tak rozdíl mezi win7 s patchema bez nich a win 8.1 byl nula od nuly pojde, prakticky jsem nenarazil na aplikaci kde by byl rozdíl mimo chyby měření. I s patchema si win (kterékoliv) vesele posílaly thready na jádra co sdílely 1 modul ačkoliv měli spoustu jinejch komplet idle... Jednim dechem ale dodám, že jsem to provozoval s OC + powerstate lockem, tzn nevim jakej vliv by to mělo s aktivnim CnQ a pod.
stefan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefan »

Ako je možné, že na pctuning pri tomto teste procesor FX8370 dopadol celkom dobre a ešte lepšie FX8350, ktorý sa tam v testovaných hrách v pohode vyrovnáva i7-čkám, ale pri testoch na extrem hardware tieto procesory ledva prekonávajú obyčajné pentiá a končia tam, kde i3 začínajú /pozoruhodné je porovnanie hry World in Conflict, kde tu máme 131 FPS a tam 85/?
Novú zostavu /FX8350 + MSI R9 290X/ som vyberal hlavne podľa toho, čo som sa tu dočítal a teraz váham, či som urobil dobre. BF4 išlo dobre, občas trochu sekalo, ale išlo cez DX a nie mantle, lebo som nevedel, že to treba hrať na mantle, asi by to išlo lepšie. Far Cry3 ide na full bez trhnutia, ale teda skrinka je taká horúca, že by sa tam dala uvariť káva /chladič na procák je vymenený/. Ale mám problém s GTAIV. Nechce to nastaviť na viac ako 800X600 pričom píše, že môj systém väčšie rozlíšenie neutiahne /vie niekto v čom môže byť chyba/. Tak to ma fakt dostalo. Celá mašina stála iba o pár eur menej ako keby som to skladal s i5, ale šípim, že s i5 by som to na tých hrách asi dával lepšie. Škoda, že som tie testy na extreme hardware nevidel skôr. Je ešte možné, že robím niekde chybu, no neviem. Zdá sa, že aj s i3 by mi to v hrách šľapalo lepšie. Som netušil, že AMD je na tom tak biedne. No dúfam, že nové hry budú lepšie optimalizované pre AMD procesory a že to bude už len lepšie.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

protoze extrahardware testuje nesmyslny hry s nesmyslnym nastavenim
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

stefan píše:Ako je možné, že na pctuning pri tomto teste procesor FX8370 dopadol celkom dobre a ešte lepšie FX8350, ktorý sa tam v testovaných hrách v pohode vyrovnáva i7-čkám, ale pri testoch na extrem hardware tieto procesory ledva prekonávajú obyčajné pentiá a končia tam, kde i3 začínajú /pozoruhodné je porovnanie hry World in Conflict, kde tu máme 131 FPS a tam 85/?
Novú zostavu /FX8350 + MSI R9 290X/ som vyberal hlavne podľa toho, čo som sa tu dočítal a teraz váham, či som urobil dobre. BF4 išlo dobre, občas trochu sekalo, ale išlo cez DX a nie mantle, lebo som nevedel, že to treba hrať na mantle, asi by to išlo lepšie. Far Cry3 ide na full bez trhnutia, ale teda skrinka je taká horúca, že by sa tam dala uvariť káva /chladič na procák je vymenený/. Ale mám problém s GTAIV. Nechce to nastaviť na viac ako 800X600 pričom píše, že môj systém väčšie rozlíšenie neutiahne /vie niekto v čom môže byť chyba/. Tak to ma fakt dostalo. Celá mašina stála iba o pár eur menej ako keby som to skladal s i5, ale šípim, že s i5 by som to na tých hrách asi dával lepšie. Škoda, že som tie testy na extreme hardware nevidel skôr. Je ešte možné, že robím niekde chybu, no neviem. Zdá sa, že aj s i3 by mi to v hrách šľapalo lepšie. Som netušil, že AMD je na tom tak biedne. No dúfam, že nové hry budú lepšie optimalizované pre AMD procesory a že to bude už len lepšie.
FXko bude cpu limitem pro takovou kartu v mnoha hrách, jedinej člověk co něco takvého provozuje je Oneb1t a tomu se fakt věřit nedá, je to typ hráče co se raději nasolí vysoké rozlišení + AA aby měl mizernej framerate a tudiž se grafika stala limitem a mohl pak prohlásit že jej CPU nebrzdí. Já vím o FXkách své, a obvzláště v hůře optimalizovanejch hrách tě bude citelně brzdit.
stefan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefan »

oneb1t píše:protoze extrahardware testuje nesmyslny hry s nesmyslnym nastavenim
A čo to GTA IV? Neskúšal si to?
Doksus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doksus »

stefan píše: A čo to GTA IV? Neskúšal si to?
zdravim, raz som jednemu kamaratovy skladal zostavu za par €, mal tam FX-8320E taktnuty na 4.2 GHz + Radeon 280 (bez X) a islo mu to na FullHD "celkom" pekne pri nastaveni na max, teda nedostal sa pod 40 FPS
aby si rozchodil GTA 4 s grafikou, ktora ma viacej ako 2GB, musis v odkaze na tu hru, ktory mas na ploche, dat pravym a vlastnosti a v kolonke ciel musis doplnit na koniec za " toto:

Kód: Vybrat vše

-availablevidmem 2.0
nezabudni aj na medzeru za " a ked spustis hru, tak by ti to malo ist, mozes vyskusat aj 3.0, 4.0,... rozdiel si vsimnes pri nastavovani detailov, ale nenechaj sa zmiast detekovanim velkosti pamate tvojej karty, GTA 4 je proste blbo napisana a pri maximalnom nastaveni by si nemal teoreticky prekrocit 2GB,m takze sa nemusis bat :)

zdroj, ktory mi napomohol:

https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200145206-Issues-with-GTA-IV-showing-video-cards-with-over-2GB-as-under-spec
stefan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefan »

Doksus píše:
stefan píše: A čo to GTA IV? Neskúšal si to?
zdravim, raz som jednemu kamaratovy skladal zostavu za par €, mal tam FX-8320E taktnuty na 4.2 GHz + Radeon 280 (bez X) a islo mu to na FullHD "celkom" pekne pri nastaveni na max, teda nedostal sa pod 40 FPS
aby si rozchodil GTA 4 s grafikou, ktora ma viacej ako 2GB, musis v odkaze na tu hru, ktory mas na ploche, dat pravym a vlastnosti a v kolonke ciel musis doplnit na koniec za " toto:

-availablevidmem 2.0
nezabudni aj na medzeru za " a ked spustis hru, tak by ti to malo ist, mozes vyskusat aj 3.0, 4.0,... rozdiel si vsimnes pri nastavovani detailov, ale nenechaj sa zmiast detekovanim velkosti pamate tvojej karty, GTA 4 je proste blbo napisana a pri maximalnom nastaveni by si nemal teoreticky prekrocit 2GB,m takze sa nemusis bat :)

zdroj, ktory mi napomohol:

https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200145206-Issues-with-GTA-IV-showing-video-cards-with-over-2GB-as-under-spec
Ďakujem, ale my to dávame cez origin, asi to bude problém.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Další recenze FX-8320E

http://www.techzone.ro/6607-amd-fx-8320 ... ing-review
http://ht4u.net/reviews/2015/amd_fx-8320_im_test/

PS:vypadá, že i mně dorazí na recenzi 8320E, AMD nabídlo, já řekl že OK, ale bude to spíše o OC a spotřebě, výkon již známe...A poprosil jsem je, zda jsou schopni sehnat i FX-8300 (mám jej také, ale mám OEM verzi produkční ES, co nebyla určena pro koncový trh a má jiné frekvence)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Ma AMD nejake poziadavky co a ako testovat, OC, zostava ? Ani na jednom vebe som nenasiel test FX CPU v hrach spolu oc jadra + cpu-nb a to v niektorych hrach dost pomaha na min fps a aj znizit stutter.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

můžu to zkusit pak u té 8320E, ale aktuálně jsme trochu pozadu, rozpracovávám Bosotmy PC článek a ještě Haswell-E 2. část
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

stefan » provozuji temer totez co onebit a nemam problem s nicim.. limit FX se projevuje az u crossfire R9 290 coz mam overeno, nebudu to postovat do nekonecna.. kazdopadne si pohraj s taktama, vypni turbo, APM off a takty nastav rucne..
jo a ze ti topi bedna je jen dukaz toho, ze sis pc stavel sam a moc to neumis... :)
stefan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefan »

amadjr píše:stefan » provozuji temer totez co onebit a nemam problem s nicim.. limit FX se projevuje az u crossfire R9 290 coz mam overeno, nebudu to postovat do nekonecna.. kazdopadne si pohraj s taktama, vypni turbo, APM off a takty nastav rucne..
jo a ze ti topi bedna je jen dukaz toho, ze sis pc stavel sam a moc to neumis... :)
Vypnutie turba bude mať aký efekt? Na prvý pohľad by človek povedal, že to bude pomalšie. Ale asi to tak nie je podľa toho čo píšeš.
APM neviem presne čo je, ale vypnem keď treba.
Ale čo mám nastaviť ručne? Dal si tam bodky, nejak mi to nedocházda.
PC stavala firma, kde boli objednané komponenty, ak to postavili zle, tak je to zle.
Inak PC pozostáva z tohoto:
FX8350, Asus M5A97 LE R2.0, Kingston HyperX 16GB (2x8GB) PC3-14900C10 1866MHz Dual Channel Kit, MSI R9 290X Gaming 4G, Kingston HyperX 3K SSD 120GB 2.5, Seagate Barracuda 1TB 7200RPM SATA 6Gb/s HDD, SuperFlower Golden Green HX 650W, Aerocool V3X Advance Devil Red Edition, Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-Bit
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Obavam sa ze tej doske nepomoze uz nic.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jo turbo vypni pri OC a taky APM
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

amadjr píše:stefan » provozuji temer totez co onebit a nemam problem s nicim.. limit FX se projevuje az u crossfire R9 290 coz mam overeno, nebudu to postovat do nekonecna.. kazdopadne si pohraj s taktama, vypni turbo, APM off a takty nastav rucne..
Mohu potvrdit. S Intelem si moc nepomůžeš, max. o pár FPS, jenže ve hře to stejně nepoznáš, takže jsou to jen zbytečně vyhozené peníze.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“