arach píše:ja tomu nejak nerozumim, ted se to nebude trhat pri malo fps nebo jak ? konecne uz nebudu muset kupovat i5 a titana abych mel porad pres 60 fps, protoze vsechno pod je podle progameru nehratelny ? : -)))
NVIDIA News
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: nVidia news
- Ache
- Pokročilý

To G-sync fakt vypadá zjamavě, konečně obraz bez tearingu a bez lagu... ale otázka je do jakých panelů se to bude cpát... TNka který se dnes zatím dělají jen 144Hz... to bych já třeba fakt už nechtěl.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- webwalker
- Začátečník

Tak prý 144Hz je maximum. Ale je tam otázka, to že to odbourá tearing je jasný, ale lag?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Ache
- Pokročilý

Jo sem to napsal blbě, 144fps je super, ale TN technologie již nikoliv, a zatím jsem nikde 120HZ IPSko neviděl.webwalker píše:Tak prý 144Hz je maximum. Ale je tam otázka, to že to odbourá tearing je jasný, ale lag?
Pokud díky nvidii se už konečně začnou dělat "herní" IPS, tak... hurá - to bych fakt bral! Ale spíš to vidim že to zase bude jen pár "herních" TN od Bena nebo ASUSu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Hladis
- Moderátor

K tomuto kriticky jsem z dalších duvodu viz.webwalker píše:Chlapci, jste příliš kritičtí. Sice bych neřekl, že to je "revoluce v hraní" jak nám to tvrdí nVidia PR, ale pořád je to dobrý nápad a bude záležet, co za to budou chtít.
Protože to budou TNka s mastnym priplatkem. Pochybuju ze to budou kvalitnejsi IPSka od NEC, DELL, Eizo....etc... ale klasika TN BenQ, ASUS herni monitory s horskou prirazkou. Ikdyby to někdo do kvalitního IPSka dal, tak to nebude levny a stejne by to bylo omezeny jen na jednoho výrobce a na Keplera. No uz vidim, jak se to vyrobcum monitoru vyplati to masove osazovat a lidi se po tom budou shanet.Ache píše:To G-sync fakt vypadá zjamavě, konečně obraz bez tearingu a bez lagu... ale otázka je do jakých panelů se to bude cpát... TNka který se dnes zatím dělají jen 144Hz... to bych já třeba fakt už nechtěl.
Ne, k tomuhle jsem skepticky. Bylo by pozitivni uplne odbourat tearing, který se vyskytuje i s adaptivnim V-sync, ale tohle reseni asi moc odezvy nevyvola. Asi stejne, jako 3D monitory s 3D Vision.
- Ache
- Pokročilý

Jo, závislost na nvidia GPU je hnus! Je fakt že to je důvod proč tomu vůbec nefandit, ale jako nápad je to super! Jenže to by to nesměla být nvidiia, aby to někdo vymyslel jako otevřený standard.
Tohle měli udělat AMD a nvidia společně (já vim, ultra naivní myšlenka
).
- Hladis
- Moderátor

Me je to sumak, ja mam nVidie, ale uz z principu je to blbost. To by nV musela udelat spolu s velkymi vyrobci LCD a zavest to jako standart bez omezeni. Pak by vyrobcum LCD dodávala jen ten kousek HW a rejzovala na tomhle. Takhle si to muzou strcit nekam. Timhle si prodeje svých GPU moc nezvysej a toho udelatka do LCD taky asi moc neudaj.
Ono to je podobny, jako zabraneni PhysX na kartách nV, když primarni GPU je AMD. Taky dobra zhovadilost.
Ono to je podobny, jako zabraneni PhysX na kartách nV, když primarni GPU je AMD. Taky dobra zhovadilost.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

IPSka jsou se 120Hz. Ty 27" s 2560x1440 bez řídící elektroniky. Jedno jsem měl doma. Můžeš ho koupit jestli chceš, vygoogluj si "overlord 120Hz" je to neofiko, ale 120Hz dávaj, občas i víc když se zaštěstí. Je jen otázka kdyby někdo takovou elektroniku vydal a implementoval obecně.Ache píše:Jo sem to napsal blbě, 144fps je super, ale TN technologie již nikoliv, a zatím jsem nikde 120HZ IPSko neviděl.webwalker píše:Tak prý 144Hz je maximum. Ale je tam otázka, to že to odbourá tearing je jasný, ale lag?
Pokud díky nvidii se už konečně začnou dělat "herní" IPS, tak... hurá - to bych fakt bral! Ale spíš to vidim že to zase bude jen pár "herních" TN od Bena nebo ASUSu.
Co se GTX780TI týče tak jasný GK110 (možná přejmenované na GK180), s více aktivními SP a vyššími takty. Možná 6GB stock modely (a podpoří se to slajdama s takovym rozlišenim a AA aby 4GB radeonům došla Vram, přesně jak ty slaidy AMD R9 290x vs současná GTX780) Jinak nic.
Co se G-syncu týče, pokud by došlo k eliminaci jakéhokoliv input lagu, tak hurá. Synchronizace snímků je nepodstatná dle mého názoru to funguje už dnes ok. Tearingu se tim nezbavěj, ten vzniká tim že snímky se z GPU do obrazovky posílaj nezávisle na jejím reálném refreshi (tzn v ejden čas se pošle část nového a část starého snímku. Kdyby se mělo čekat na refresh, je tam prodleva a tudiž inputlag. Sice nebude tak velkej jak při klasickém vsync, ale stejně tam bude.
Nvidia si tím spíš otevírá dveře na další trh, ala jako výrobce předražené řídící elektroniky do obrazovek.
- Hladis
- Moderátor

no jo DOCu, ale tohle by bylo potřeba v trochu jiny tride nez 27". Takovy 120MHz DELL 24" 16:10 by bylo daleko zajimavejsi. Jenze ten hw od nV by razem z monitoru za 6k udelal monitor za 8k.
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to dokázalo totálně eliminovat tearing a input lag, myslim že by si to kupce našlo, postupně s propagací by se to mohlo stát standartem. Třeba pro mě je tearing takřka nesnesitelnej, radši hraju bez AA a 60FPS+ abych mohl jet Vsynch... dřívě jsem i stahoval nějaký detajly abych mohl synchronizovat. Otázkou je, jestli to tak fungovat skutečně bude, nebo aspoň to zlepšení bude opravdu tak citelný, že to bude stát za ty prachy navíc...osobně jako elektrikář už dlouho nechápu, že něco podobnýho už neexistuje dávno, v principu to neni nijak složitá věc.Hladis píše:no jo DOCu, ale tohle by bylo potřeba v trochu jiny tride nez 27". Takovy 120MHz DELL 24" 16:10 by bylo daleko zajimavejsi. Jenze ten hw od nV by razem z monitoru za 6k udelal monitor za 8k.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Vieme preco...Hladis píše:Ono to je podobny, jako zabraneni PhysX na kartách nV, když primarni GPU je AMD. Taky dobra zhovadilost.
Uz som to spominal... vtedajsia HD4870 vs GTX285, davala Radeonka vo PhysX na GTX285 na prdel... A pritom 4870 bol konkurent 260GTX-216, najviac 275GTX... Proste Radeony maju vyssi DP a to je rozhodujuce.. nVidia by mala nizsie FPS..
Tam islo o to, ze cely vypocet siel presunut na Radeonku, neskor to blokli a ostala moznost ako Ageia/PhysX karta nVidia, to sa tiez bloklo..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Hladis
- Moderátor

RAD-x: Standartem by se to stalo, pokud by nezalezelo na GPU a bylo by to financne akceptovatelny. Tim ze to ma fungovat jen na Keplerech (a vis), je to docela o nicem premiovka. Zvlaste když si to nV urcite necha patricne zaplatit. Uz rozdil ceny obyc TN a TN pro 3D Vision napovida něco o tom, jak to s cenou bude a přiznejte si zde, kolik lidi si takovy monitor zde koupilo a kolik lidi vlastne ma LCD s vice nez 60Hz. http://www.czc.cz/3d-lcd-monitory/produkty ty by sis koupil takovy monas za takovy prachy ?
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Hladis,
ja by som si kupil... Avsak dalsi monitor bude skor IPS - LED.. Pripadne nejaky Panak IPS.. ale urcite nie 27'' s FHD
To je malo..
ja by som si kupil... Avsak dalsi monitor bude skor IPS - LED.. Pripadne nejaky Panak IPS.. ale urcite nie 27'' s FHD
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by mi ten monitor zaručil neexistenci tearingu a input lagu...jako všechny novoty to samozřejmě v začátcích bude dražší, stejně jako SSD, stejně jako první LCD vubec ...dnes to koupíš všude za pár šlupek. Ale tak jasně, že se tu bavíme čistě hypoteticky...jen říkám, že nápad je to dobrej a tearing + input lag nevadí jen někomu ale myslim, že spoustě lidí. Na jedný GPU...no proč ne, AMD muže klidně vymyslet vlastní technologii. Tím by se to více zatraktivnilo...existovala by konkurence a konrence = pokrok.Hladis píše:RAD-x: Standartem by se to stalo, pokud by nezalezelo na GPU a bylo by to financne akceptovatelny. Tim ze to ma fungovat jen na Keplerech (a vis), je to docela o nicem premiovka. Zvlaste když si to nV urcite necha patricne zaplatit. Uz rozdil ceny obyc TN a TN pro 3D Vision napovida něco o tom, jak to s cenou bude a přiznejte si zde, kolik lidi si takovy monitor zde koupilo a kolik lidi vlastne ma LCD s vice nez 60Hz. http://www.czc.cz/3d-lcd-monitory/produkty ty by sis koupil takovy monas za takovy prachy ?
- Hladis
- Moderátor

Ze je PhysX omezeny na nV HW chápu, ale ze je omezeny, pokud to dam do kombinace s AMD uz moc ne. Jo, chteji aby sis koupil jen jejich kartu a ne nekde z bazaru koupil nV za par fufniku na PhysX ke svy AMD. Ale je tu někdo, kdo by uchvacen zahodil nejakou 7xxx a presel na nV jen kvůli PhysX ? Když si koupim nV kartu, chci aby fungovalo vse co nabízí bez ohledu na to, jaky jiny HW v PC mam. Chapu, ze nV na PhysX rejzuje hlavne jinde nez u her, ale i tak je to z obchodního hlediska zvlastni postup a zabijej si to sami.CageJ píše: Uz som to spominal... vtedajsia HD4870 vs GTX285, davala Radeonka vo PhysX na GTX285 na prdel... A pritom 4870 bol konkurent 260GTX-216, najviac 275GTX... Proste Radeony maju vyssi DP a to je rozhodujuce.. nVidia by mala nizsie FPS..
Tam islo o to, ze cely vypocet siel presunut na Radeonku, neskor to blokli a ostala moznost ako Ageia/PhysX karta nVidia, to sa tiez bloklo..
BTW: ale nejak se se dostavame do OT
- webwalker
- Začátečník

@DOC_ZENITH: Právě že tearingu se tímto zbavují navždy. Na monitor půjde vždy hotový a celý snímek. S tím inputlagem je to horší. Oproti zapnutému VSYNC se lag samozřejmě sníží, oproti vypnutému VSYNC zcela jistě ne, spíš se o malinko ten lag zhorší. Vše počítáno při stejném refresh rate.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano přesně... přesně to jsem měl na mysli. Já jsem jeden z těch kterejm tearing tolik nevadí, ale jakejkoliv lag šíleně vadí. Jsou tu zas jiní kteří to maj naopak, to už je pak věc vkusu.webwalker píše:@DOC_ZENITH: Právě že tearingu se tímto zbavují navždy. Na monitor půjde vždy hotový a celý snímek. S tím inputlagem je to horší. Oproti zapnutému VSYNC se lag samozřejmě sníží, oproti vypnutému VSYNC zcela jistě ne, spíš se o malinko ten lag zhorší. Vše počítáno při stejném refresh rate.
A něko zmínil 120hz 3Dvision TNka... tam je největší fail v tom že ta obrazovka je furt stejná. Stejné LCD. Jediné co je jiné je elekronika, a za pár jinejch švábů (rozdíl ve výrobě 20kč) si řeknou dvojnásobek ceny...
- webwalker
- Začátečník

Mě tearing taky moc nevadí, ono ale záleží na jakém framerate se objevuje a překvapivě také na tom, v jakých latencích gpu snímky produkuje. Čím jsou latence podobnější, nebo dokonce stejné, tím hůř.
G-sync by se tedy dalo definovat jako VSYNC bez navýšení inputlagu. A to není špatné
G-sync by se tedy dalo definovat jako VSYNC bez navýšení inputlagu. A to není špatné
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- blaho
- Žlutá karta

-
- ondra91
- Začátečník

-
off = sleva ?
Teda jestli nejsem natvrdlej .. mám momentálně objednanou 760, která mi má v PO/UT přijít, takže pokud bude za týden a kousek o 1 tisic levnější a lepší bundle, tak nemá smysl, abych si kartu ted pořizoval.
Teda jestli nejsem natvrdlej .. mám momentálně objednanou 760, která mi má v PO/UT přijít, takže pokud bude za týden a kousek o 1 tisic levnější a lepší bundle, tak nemá smysl, abych si kartu ted pořizoval.