Ale my tady nesrovnaváme 105 a Oktávku, ale zařízení se stejnými konektory, která by měla fungovat. Jakmile má SSD normální SATA konektor, tak přeci není iracionální předpokládat, že by normálně na SATA mělo také fungovat, nebo ne?!
U těch SSD na IDE asi nebude moc velký výběr, že?
Co se firmware týče, tak já napsal, že ten disk se pak (po updatu má dát používat jen pod Win7, což se mi zdá jako zásadní omezení:
http://www.overclockers.com/forums/show ... ?p=7106002
"The firmware update is for Win7 ONLY! The drive will NOT WORK WITH XP after the update. I could not find the original Corsair firmware anywhere on the web..."
Nemluvil jsem tedy o způsobu updatu, ale o následcích updatu. Třeba lépe číst... Snad je to nesmysl... ale vyděsilo mně to.
Co se týče "zcestnosti úvah" demonstrované na chipsetech, pak ony by rozchodit na W98 šly, jen by na ně někdo pro W98 musel napsat drivery. Tady se ale nebavíme o chipsetu (integrální části desky), ale o HW, který má být vyměnitelný a kompatibilní.
Tvou terminologií u aut je to srovnatelné s benzínem - stejný Super98 lze nalít do 105 i Oktávky. Je to tak navrženo. Stejně tak je navrženo IDE rozhraní a očekávám, že by mělo fungovat standardně stejně. Leč stačilo SATA kabelem dané SSD připojit k jinému PC a rázem se objevily stejné symptomy - tedy 2 - 3min čekání při postu a to mně poněkud vyděsilo...