To je pěkné, že má 250 mm, jenže to je HEAT, zatímco IS-6 má APCR... HEAT nemá vůbec žádnou normalizaci, APCR má, tzn. reálně je to APCR schopností penetrovat dost blízko, je mnohem rychlejší a mnohem spolehlivější... to neplatí jen v případě, když člověk střílí na kolmou plochu.
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
217 APCR normalizace nepomůže, 250 HEAT má pořád lepší penetraci. Když IS-6 potká E75, tak může tak akorát zkoušet mířit na poklop na věži, kdežto 112 s menší pomocí RNG penetruje LFP nebo střechu věže a nemusí mířit na tři pixely.
Pokud ma hrac mozek, tak tu E75 nestrili celne. Pak je penetrace relevantni pojem. Samozrejme, ze je HEAT nekdy lepsi, ale taky casto zmizi v pasech nebo jine svinarne. A to nechces.
No podle mě při tomhle buffu armoru co 112ka dostala buď měla přijít o omezenej mm a nebo sebrat ty 250 pene HEATy. Když dneska s IS-6 potkáš 112ku, a dobře se ti postaví, tak v podstatě nemáš šanci penetrovat a jediný co můžeš, tak spamovat HEčka a nebo zkoušet trefit ty kopulky, což je s dělem z IS-6 všechno, jen ne zábava. Horní plát v podstatě 250+ efektivně všude, vana taky celkem stronk, věž nemá cenu komentovat.
Naproti tomu, IS-6ka nemá stronk turret, vedle děla se to dá prorvat i s dělama s pene kolem 200, horní plát efektivně pod 200, když to člověk úhluje, tak zas neguje ty šikmý plošky. Vana je +/- nastejno. Akorát armor IS-6ky asi víc trolí, prostě rusák.
...
Včera jedna pěkná s IS-7, když na mě najíždělo na konci to FV, tak jsem si říkal, je to v háji ... a on už neměl náboje
Tak nějak si už nedokážu představit jaké to bude hrát UK TD na tieru 6 a 7, nebo ty německé papírové TD na tierech 5 a 6. Ale docela mě zajímá ta nová slibovaná grafika. To video z Opatství vypadalo hodně dobře.
oneill_sx1 píše:217 APCR normalizace nepomůže, 250 HEAT má pořád lepší penetraci. Když IS-6 potká E75, tak může tak akorát zkoušet mířit na poklop na věži, kdežto 112 s menší pomocí RNG penetruje LFP nebo střechu věže a nemusí mířit na tři pixely.
To musí mít dost velké štěstí na RNG, aby penetroval třeba víckrát, protože s výškou 112 máš spodní plát E-75 efektivně okolo 260 mm a to když je přímo čelně k tobě. Stačí se trochu natočit a rázem to stoupá na pěkných 280-300 mm. HEATy jsou brutálně nespolehlivé a stejnou penetraci mít nebudou, jenže ten rozdíl už bude dost malý a APCR jsou aspoň o hodně spolehlivější, nedáváš s tím jak magor furt rány za 0 dmg.
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
Par bitev uz jsem na novem sandboxu hral. Prislo mi to lepsi nez soucasny live server, ale jen a pouze diky tomu, ze se tam v podstate neda strilet premiova munice.
Tahle prvni faze je vyhradne zamerena na testovani efektivity pancire. Zmenily se dva zasadni veci:
A) Presnost je vyrazne nizsi nez na live serveru (lita to mene do stredu a vice ke krajum kruhu do hajzlu)
B) Penetracni drop zaci uz od 50m (vs. puvodnich 100m) a je se vzrustajici vzdalenosti mnohem citelnejsi. To se tyka pouze AP a APCR strel.
Tenhle design je podle mne velice spatny. Proc? V prve rade presnost by se vubec nemela brat v uhavu, kdyz hovorime o efektivite pancire. Jestli nejaky retard v E100 vyjede na otevrene pole, tak by nemel prezit proto, ze nikdo neumi trefit jeho spodni plat, protoze RNG presnost posila strely uplne vsude. Armor by mel fungovat tak, ze clovek zna svuj tank a pozicuje ho takovym zpusobem, ze jeho slabe stranky minimalizuje. Nejaka bozi ochranna RNG ruka pro vsechny YOLO retardy se mi ani trochu nelibi. Efektivni pouzivani pancire je skill, ktery by se clovek mel naucit a ne se spolehat, ze nikdo nic netrefi.
Drop penetrace na vetsich vzdalenostech by melo byt fajn, kdyby byl kosmeticky, pod cimz si predstavuju tak 20-30mm ztrata na 300+ metru, vic ne. Jenze momentalne to pada u X tanku snad i pod 200, takze na spiniping neprobijou ani tvrdsi medko. Tech 20-30mm by bylo tak akorat, aby se tanky jako IS-4 nebo Maus nemusely bat agresivne prejet nejaky otevrenejsi prostor (treba vymrdana Prochorovka) a pomohlo by to s pushovanim kemperu.
Ale co je ten hlavni problem? Ten jeden jediny opravdovy problem, ktery totalne counteruje jakykoliv lepsi pencir ve hre; ten slon, kolem ktereho WG tise naslapuje a predstira, ze v mistnosti neni? Goldova munice... Co se asi stane, kdyz brutalnim zpusobem zhorsime presnost, takze trefovat weakspoty jako LFP nebo kopulky bude uber hard a spise RNG based + penetrace pujde do haje uz na 200 metrech? Destiky strili vetsinou HEATy, takze drop penetrace se jich netyka a na weakspoty se mirit zpravidla nemusi, protoze 340+ pene baby. Takze nuzky mezi standardni a premiovou munici se rozevrou jeste vice, nez uz jsou a hra bude jeste vic Pay 2 Win. Vskutku uzasne.
Neverim tomu, ze tohle je neco, co si we WG neuvedomili. Vypada to jako naprosto cilene zmeny za ucelem vydojit ze hry co nejvice penez. Prodavat milion novych premiovych tanku, ktere jsou o tridu lepsi nez ty stare, because da powa creep is real.
I kdyby se tyhle zmeny na live server nikdy nedostaly, je jasne, ze WG politika jde po short-term profitu jako slepice po flusu a je jim uplne jedno, jak se ta hra vlastne hraje - v prve rady jde hlavne o $$$. Chapu, ze hra musi vydelat, ale to ona vydelava a asi vice nez slusne, takze tady jde jen o cistou nenazranost - kdo ma moc, ten chce porad vic a nikdy nema dost.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Sobo píše: Armor by mel fungovat tak, ze clovek zna svuj tank a pozicuje ho takovym zpusobem, ze jeho slabe stranky minimalizuje. Nejaka bozi ochranna RNG ruka pro vsechny YOLO retardy se mi ani trochu nelibi. Efektivni pouzivani pancire je skill, ktery by se clovek mel naucit a ne se spolehat, ze nikdo nic netrefi.
Tohle dost dobře ve WoTku tak jak je nastaveno nejde. Dokázal bych si to představit kdyby se nedaly tanky ustřílet přes weakspoty jako jsou kupolky na střeše a nebo kulometné věžičky, ale to by zase byla ta hra úplně jinde.
To o nenažranosti WG, vydávání OP prem tanků a snaze o větším obratu prem munice respektive kreditů bych také podepsal.
https://thedailybounce.net/2017/01/26/w ... k-changes/ Noooo... některé buffy a nerfy vypadají dost zajímavě. Grille nerf se dal čekat, protože ten tank je hodně broken. Buff třeba Mause je hodně pozitivní, protože už byl v bitvách spíš takový chudák a farma dmg pro ostatní. A buff u mého oblíbeného VK 30.02 D je pěkný Jeden z několika tanků, se kterým mám průměr přes 4000 WN8 a hlavně winrate nějakých 80,95 % nebo tak nějak
Jo, s Mausem bude sranda, ale pro Mäuschen udělali novou větev, takže si ho budu muset vyjezdit. A to si tu víc než rok syslím VK Béčko s nadějí, že mi ho switchnou.
DBčko bylo odjakživa vostrý, ale bylo těžký ho hrát. S tímhle buffem se k němu možná vrátím na dělání osobních misí.
Včera jsem si koupil japonského těžkého devítkového typoně a je s ním taky sranda.
Me nejvic zaujal buff APCR u nazi 8.8 del ze 170 na 190 to je dost dobry. A taky konecne nerf debilovzdorneho VKB, ktere realne vydrzi asi 3x tolik co Maus...
Jo ty nerfy a buffy co teď chystaj dávají celkem smysl. Němcům to dost pomůže. Jen to VKB mě taky štve, že budu z něj muset expit tu novou desítku. Vidím to tak, že to vyjezdím ještě před tím nerfem, dokud to aspoň trochu dingá.
Akorát u E5 doufám, že tu kopulku neznerfujou na tu úroveň, co měla kdysi kdy se dala párat i s dělem s pene 200.
Btw, konečně bude v HD Obj 140 a Obj 907 a taky E-50 s E-50M ...