Hladis píše:
Nejak nechapu proc je tam Xeon a proc tak draha B85 deska ? V takove cene jednoznacne vzit chipset Z87 (ASUS Z87-A) a i5-4670K. Ostatní je ok.
Vždyť jsem psal že nemám zájem o taktování.Nechci řešit lepší chlazení,nechci řešit přepastování,protože co jsem se dočetl tak Ivy a Haswell mají na prd pastu.Tohle všechno by se dalo nějak udělat,ale jestli to dobře chápu tak při taktování by měla stoupat i spotřeba a ani to není v mém zájmu.Také počítám že se stoupající spotřebou by bylo lepší koupit silnější zdroj.A v neposlední řadě je otázka zda bych vůbec využil potenciál přetaktováného procíku.Ano mohu si koupit i5 bez K a vyjde cenově líp.Na druhou stranu nebude mít Hyper treading který sice nemusím nikdy využít,ale taky můžu.Ptáš se proč xeon a já můžu položit stejnou otázku :a proč ne?
Ano i já jsem uvažoval o taktovatelné i5,ale pak jsem si přečetl zajímavý příspěvek kde autor psal že spousta lidí si koupí K verzi a stejně to nikdy nepřetaktuje a koupí to jen pro dobrý pocit že můžou.A to je právě můj případ.Nejsem člověk co tam bude krmit dvě grafárny a honit se za maximálním taktem.
Možná jsem napsal nějaké bludy ,protože jak jsem psal,vše co vím nebo si myslím je z fora a třebas jsem něco špatně pochopil.Každopádně nic nemění na tom že nemám zájem o taktování,tudíž je pro mě deska i procík co jsi postnul zbytečný.
Mr Lucas
No musím to pořešit.Třeba nebudou prachy a budu to muset trochu osekat a pak sáhnu po tom procíku co jsi sem postnul jako variantu.Každopádně nevěděl bys jakou ideální desku ke stejné verzi akorát Ivy Bridge?
http://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1245v2/ ... 150+socket Ptám se kdyby ten haswell nebyl k mání.Zase aby to byla Atx a vlezla do té skříně.