lenže práve to je problém absolutne v 90% nepotrebuješ nič len kliknúť a len rng rozhodne či trafíš a ešte k tomu pošleš jednou ranu tank do garáže
ako ja včera t34, chudá si ani nevystrelil
takisto 1-2 neni problém ale 3 a viac je už proste nehrateľné na niektorých mapách
btw v sandboxe je vidieť že aj 3x arty bez z polovičným dmg ale stunom je rovnako otravné ako predtým 5
proste ostanete trčať uprostred mapy a okrem artín na vás hádžu kamene aj ostatný
lebo z 3 sa proste niektorá trafí
Morke: Pokud bys měl podrůměrnou inteligenci, což u tebe vážně nehrozí, byl bych tolerantní. Ale když jsi očividně dost inteligentní, ale pouze líný nebo nechopný se tu hru naučit hrát s normálníma tankama, tak tolerantní nebudu. EZ.
Rakovina se houskám/artynám říká proto, že to je nemoc téhle hry. A jedna z nejhorších nemocí je rakovina.
WG ví, že jsou arty špatné, áno. Ale už jsou ve hře zbytečně dlouho na to, aby je prostě vymazali a WG očividně funguje na plány pětiletky, takže se tenhle problém začal řešit až poměrně nedávno, na Sandbox serveru. Sebrali jim AP/HEAT náboje, drasticky snížili penetraci i poškození na HE nábojích, ale zvětšili rádius výbuchu a přidali tzv. stun/omráčení, který způsobí snížení základního skillu posádky. Ve výsledku to znamená, že už bys neměl dostat IK, ale jenom (plácnu) 30% poškození a zkriplenou posádku.
// Jak dlouho bys chtěl nabíjet s FV, který může smahnout cokoliv na 6-7 tieru na ránu a tieru 8 nechat pár HP? 28s ti na tenhle výkon fakt přijde moc? A co taková M40/43, která dokáže nahodit IK i tier 9 HT a nabíjí "jenom 40s?
Nicki.S: ty budeš jedna z těch rudejch paviáních prdelí, co je moc hloupá na to, aby se něco kloudně naučila cokoliv jinýho, než jen tupě klikat, že? Když už tady bliješ něco o WW2 a "realističnosti", uvědom si, že arty v reálu něměly drony, které by lítaly nad nepřátelským tankem. Střílely na daleko větší vzdálenost podle koordinátů, které jim musel někdo sdělit a následně se musely poměrně pracně přemířit. Takže měly velkou prodlevu a šílenou nepřesnost střelby, žádné drony, žádné trefování tanků za jízdy, jako to úplně dojebali ve WOT.
A nauč se psát, kdo má tu tvoji slátaninu luštit.
Amen.
// mám naklikáno 3188 her, vyexpenou T92, Bat 158, Obj 261, GC. Ale z mých 46576 her to je pouhých 6,8%. A co ty, hrdino?
souhlasim ze rakovina je zlo pro hru. Ale na druhou stranu to je jedina sance kolikrat prorazit linii. Pripad 2x ST-I v hull downu bez moznosti flanku... Muj team jen ceka protoze nikdo nechce dostat ranu prvni. Pak prileti arty a jedno ST-I smahne za 500hp. Tim jim dojde ze jsou sice kryti proti nam ale arty na ne muze a zacali se relokovat. Tim jsme jeli push my.
Nebyt arty tak tam stojime dodnes.
Takze ano, jsem pro arty zachovat. Klidne i tak jak je ted. Ale omezil bych moznost max 1-2x arty. To by melo staci prorazit pozice ale nezruinovat hru.
Taky mam hry kdy s AMX30 to je vzdy one shoot, ale maji to i oponenti a obcas to pomuze i nam. Je fakt ze pro lidi s vysokym WN/WR to je nahovno, protoze XVM snipe. Ale doufam ze WG mody zakaze uplne, nebot postupne pridavaji vse co je potreba. Jeste bych bral nejake detailni statistiky po bitve, WN, pocen vyher, proher, uspesnost strelby, vydelek atd... ale bez toho se obejdu. Zato by ubylo cheateru, podvodniku a hlavne XVM sniperu. Arta by mela hrat podle situace a ne strilet po nejlepsim hraci, jen proto ze je dobrej.
Správně, XVM focus je to, co zažívám neustále. Ať jsem top tier nebo úplně dole, s téměř 100% pravděpodobností mám nejlepší WN v mým týmu. A pak se divím, že mám furt na hlavě terč.
Reálné dělostřelectvo bych do této hry vůbec netahal. To mělo totálně jinou roli. Střílelo se plošně, salvami. A cílem nebylo ničit konkrétní tanky. I když občas se to asi i povedlo. Neberu v potaz stroje jako su/isu 152, které se často s německou obrněnou technikou potkávaly. Proto dostaly přezdívku "Zveroboj", ničitel zvěře. Ono dostat zásah víc jak padesátikilovým projektilem a klidně i HEčkem neustál v klidu ani Tygr.
WoT trpí na artyny, XVM focus, goldy, nové OP prem tanky a několik dalších věcí. Co sleduji hrát ženu, tak je to místo bitvy 15v15 víceméně 1v29, kdy se snažíš udělat alespoň nějaké XP (kredity,medaile,znaky podle toho kdo je jak daleko). Hra ač se pořád vylepšuje, jde hratelností pomaličku dolů. WG to sleduje a mne si ruce kolik mu to sype. Nejde jim upřít nějaká snaha s tím něco dělat, ale s prachama co z toho vytřískali by toho šlo udělat mnohem víc. Osobně bych mody taky zakázal, jenže jak je vidět WG tímto způsobem dostává zadarmo nápady pro vylepšení a tak je tam nechává. Stejně jako realtime přístup ke statistikám hráčů.
Ámen, Dejve... ale zase musím uznat, že co jsem viděl poslední změny, které se chystají (hlavně nerfy a buffy tanků), tak to vypadá nadějně a WG snad začíná dostávat jakž takž rozum.
Nicki.S: S tím příkladem arty ve WWII jsi totálně mimo.. zkus aspoň použít mozek, když už něco takového uvádíš. Ve WoT střílíš s arty na metry přesně, reálně arty střílely s odchylkou minimálně desítky metrů, ne-li stovky a rozhodně to nemířilo podle satelitu.
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
Jak bych vyřešil arty problém, kdyby to bylo na mě.
- omezit na 1 na bitvu
- zakázat arty čety
- odebrat cokoliv kromě HE munice
- u HE snížit pene, aby docházelo k zásahům za full jen opravdu zřídka
- zlepšit staty děla (rychlost aimingu, rozměření, dobu nabíjení - ovšem lehce, ne ve stylu WG, který dělá nerfy/buffy ode zdi ke zdi)
- před bitvou a v bitvě ukazovat jen jaký je to tank, tedy ne nick hráče, elegantně to vyřeší focus podle XVM/klantagu, v pobitevních statech ať nicky jsou
Na zvážení, na to bych netrval, ale potěšilo by
- zavést jim taky siege mod, bez kterýho by nemohli střílet (tanky se nemůžou branit jejich střelbě na dálku, oni se nebudou moc bránit nájezdu tanku na blízko, mě to přijde fér)
...
Úplně odstranění artyn je nemožné, chápu to. Podle mě by tohle byla win-win situace pro všechny. Arty by neničily každou hru, kde jsou 2 a víc, lidi s lepšíma statama/známým klantagem by netrpěli jejich focusem, zlepšení chování děla by snížilo frustraci pro hráče artyn, že toho tolik netrefí. Hráči normálních tanků by už nebyli frustrovaní zásahy za plný dmg. Ten siege mod by taky byl fajn, buď úplné znemožnení střelby a nebo dělo v základní poloze a snaž se.
Jetlík, arty jsem začal hrát že dvou důvodů. První jsem už napsal, štvou mě spoluhráči, kteří maří mé snažení. Třeba se natlačí za mě a nemůžu manévrovat, zničím tank a nějaký blb z týmu mě zasáhne, protože je naštvaný, že jsem mu jej vyfoukl. Taky se stávalo, že mě vytlačili do vody.
Druhá věc je zdravotní. Mám práci ze které mám problém s karpalním tunelem, takže manévrování s tankem, kterého je potřeba pro normální tanky mi přináší bolesti a sníženou pohyblivost prstů. Tak u artyn si zahraji a nemusím tolik trpět.
Pokud hra trvá třeba 6 minut a většina tanků je schovaná za kopci, tak si vystřelím tak 5x a z toho se dvakrát trefím, protože RNG. Než se nabije 28 + zaměření a doba letu střely je minuta a ten tank se stejně pohne, tak z toho nic není. To je život dělostřelce .
Taky bych zavedl 1 arty na bitvu, když jsou extrémní 4, tak je těžké najít dobrou pozici a ti rychlejší to vyzobávají druhým.
Reálně je ta přesnost artyn blbost, bral bych podporu salvou, ale to by museli WG hodně změnit a taky jinak hodnotit.
Thellwin: Ten siegemod pro artyny není špatnej nápad (divím se že když to dali do hry, tak že to nedali rovnou i artynám. Ještě by mohli ještě doplnit animaci sklápění těch opěrných radlic, to by vypadalo dobře. Jen bych nezakazoval střelbu bez toho modu, pouze bych zhoršil rozptyl, nabíjení a rychlost otáčení. A zrušil bych vykreslování obrysů nepřítele, to je taky nereálný asi jako satelitní střelba u artyn.
Kdyby to vše zhoršili, to by bylo fakt asi lepší arty zrušit.
Ale to s tou radlicí by mohli udělat, možná jen tim zhoršit pohyblivost po výstřelu, kdy by se muselo počítat se zvednutím radlice.
Možná teď budu někomu připadat, jako že tu hru moc žeru, ale je to kompetitivní hra. Pokud je někdo nekompetitivní kvůli zdravotním problémům a hraje kvůli tomu primárně arty, měl by se zamyslet nad svojí existencí ve hře, protože kurvit někomu permanentně hru klikáním jenom proto, že máš v prdeli karpály nebo máš jenom jednu ruku či oko nebo nemáš ruce vůbec a myš držíš v noze nebo v zubech, to je fakt debilita. Stejně tak je debilita hrát klikače proto, že se nedokážeš psychicky srovnat s tím, že do tebe někdo občas strčí nebo tě vytlačuje. Taky občas někoho vytlačím nebo střelím, když hraje jako jako mentál a kempí za jedním šutrem celou hru. Doufám, že si nevztáhneš všechno na sebe, stačí jenom kousek.
Pokud máš zájem, nabízím nezištně konzultaci, tréninkovou místnost a pár hodin času.
Naposledy upravil(a) Jeltík dne ned 12. úno 2017, 19:45, celkem upraveno 1 x.
Můžou, ale mají dělo fixované (až na UDESe, který může hýbat dělem nahoru a dolu). Artám bych to tak klidně taky tak dal ... fix děla v základní poloze (dole) a zhoršené staty děla (přenost atd).
Jeltíku já chci taky konzultaci, jak hrát tu švédskou tier 9 TD jebku, každej den potřebuju tak 8 bitev, než dám výhru. Kdybych trošku neupravil WR v plutonu včera, tak tam mám tak 25 %
Právě to je rozdíl, někdo to moc žere a posílá na ty hráče pro zábavu rakoviny. Je to jen hra a tak se bavím. Proč hrát stylem, který mi nevyhovuje a mám jinou možnost? Jako arty jsem už mnohokrát vyhrál bitvu, když jsem zbyl poslední, vylovím campery, pomůžu třeba HT, když je sám proti přesile.
Neberte to jako skutečný konflikt, je to jen hra.
Thellwine, s tím ti nepomůžu, nikdy jsem nebyl redline sniper.
Morke, netvrdím, že jsi jako klikač k ničemu nebo se na to máš vykadit úplně, ale hrát téměř výhradně arty jenom kvůli zdravotnímu hendikepu, to jako fakt? Nehledě na to, že si ty karpály stejně dojebkáváš, protože myš a klávesnice. Tu nabídku jsem myslel vážně a na to, abych tady s tebou bojoval přes klávesnici, na to jsem malý internetový hrdina, beru to v pohodě.
Však v pohodě . Jsem už psal, že první důvod je, že mě tolik nebaví styl hry normálních tanků, protože hraji bez klanu random s vysokou účastí idiotů a botů. Tak si nebudu ještě dojebávat karpál a raději si užiju chvilku zábavy s arty.
Blue Storm píše:Zrušit, protože nemůžou střílet "přesně" bez usazení v siege modu?
Btw, Dejve/Thellwine, nemůžou ti Švédové střílet, i když nejsou v siege modu? Jen má potom to dělo horší vlastnosti?
Střílet můžou ale je to totálně mimo, řekl bych i horší jak shotgun s artynou. Netrefíš nic, a jak psal Thellwin, úděs má alespoň možnost zdvihnout kanon strv nefunguje bez siege modu to jejich pérování (pokud se nepletu - nehrál jsem je jen koukal na videa).
UDES může hýbat dělem nahoru a dolů, takže i v nonsiege modu lze omezeně mířit, ale jsi omezen celkem nic moc elevací i depresí děla. Problém UDESe je ten, že má 20 mm armor, což znamená, že ho na evermatch dává v podstatě cokoliv. Pokud něco dingne, tak je to na děkovnej dopis WG. V siege modu má navíc tu vlastnost, že se jakoby zvedne zadek, což sice umožní střílet přes nižší přkážky, ale funguje to občas i když člověk nechce a pak vystaví tu horní stranu jak na střelnici. Navíc je v siegemodu neskutečně, ale neskutečně pomalej a neohrabanej.
STRV na 9 tieru má armor 60mm, takže pokud to člověk stíhá zvedáním a pokládáním úhlovat tak jak je třeba, tak dingá třeba X tier medka, pokud netrefí weakspot. Dělo už je napevno, bez siegemodu něco trefit je zázrak. Jak tu padlo, tak, když to člověk rozjede na "TD" (lol) mod bez siege, tak je schopnej netrefit nepřítele i na 3 metry, protože absolutně nemá kontrolu nad tím, kam to míří. Navíc ten podvozek se při zastavování nebo rozjíždění hrozně houpe.
Výhody téhle lajny na tierech 8+ jsou asi jen hodně dobré camo, vysoká rychlost střelby a pene na základní munici. UDES má s top dělem na základním APCR tuším 288 (na goldu 330), STRV potom přes 300 (na goldu 350).
Celkově mě to hraní s tím moc nebaví, protože X bitev čekáš na tu jednu, kde se dá dobře zakempit a nepřátelé najížídí tak, aby jsi mohl střílet. Ve chvíli, kdy je potřeba hrát aktivně, tak to dost často dopadne špatně, peklo jsou artyny, scouti, co se dostanou na blízko si tě vyndaj snadnějš než třeba JgPZ E100, protože zatímco prase dokáže scouty oddingat, tohle z boku a zezadu nedinge nic, v siegemodu se to otáčí asitak rychle jako Prase a v nonsiege modu zase toho scouta netrefíš, ani kdyby jsi se posral.
Chybí mi doexpit už jen tohle a potom GER a FR artylajna, proto to hraju ...