Zdravím, už dva dny tu trápím svůj procesor, ale bez úspěchu. Prolezl jsem snad všechny možná zahraniční i cz fóra, ale nikde jsem nenašel řešení. Proto jsem se rozhodl, že se zkusím zeptat tady

Budu moc vděčný za jakékoliv tipy.
Sestava:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition - C3 + chlazení GELID Solution Tranquillo - rev. 2
ASRock 970DE3/U3S3 - AMD 770
Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP
MSI N560GTX Ti Twin Frozr II/OC
Fortron AX550-60APN 550W, OEM
Problém:
Jedná se o to, že se s procesorem nedokážu dostat nad hranici 3,6 Ghz. Na této hodnotě je PC stabilní, v OCCT projde a při hrách nepadá. Napětí na Vcore mám 1,475V, CPU-NB voltage 1,2625V při 2400 Mhz (Běží, i když NB zůstane na defaultu.)
Jakmile ale zvýším násobič na 18,5 nebo 19x, abych dostáhl 3,8 Ghz, tak PC bez problémů nabootuje, problém však nastává při zátěži, OCCT hodí error do 14 vteřin a při zapnutí hry to hodí BSOD. Teplotou to být nemůže, nikdy nepřesáhla 50 stupňů. Zkoušel jsem napětí na Vcore v rozmezí od 1,45 - 1,5V, dál už jsem nešel, protože 3,8Ghz snad nemůžou chtít více, než 1,5V.
CnQ, C2E a Spread Spectrum mám vypnuté.
Na FSB jsem vůbec nešahal, jediné co jsem zkoušel bylo zvýšit násobič a napětí na Vcore, po neúspěchu jsem zkusil přidat napětí a frekvenci na CPU-NB. Také jsem flashnul BIOS na nejnovější verzi. Pro lepší představu přikládám odkaz na album se screeny BIOSU a OCCT při 3,6 a 3,8 Ghz.
http://timon111.rajce.idnes.cz/OC