NVIDIA PhysX - poznatky z praxe

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ovestin
Začátečník
Začátečník

BFG GF 8600GT 512mb - physx

Příspěvek od ovestin »

Ahoj, pry by na tuto kartu ( udajne na vsechny od rady 8 + ) melo jit aktivovat physx. Stahl jsem si z http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp a nainstaloval jej.. ( 177.83) a s tim se take nainstaloval physx verze 8.08.01 ( zobrazeno v ovladacich panelech ikonka) kdyz na to kliknu tak ale v infu vidim ze nemam zadny procesor´na vyber a ze tam mam jen nainstalovany engine od v 2.8.1 (az po nejnizsi) v settings by se podle obrazku z navodu melo vybrat geforce physx a tam by se pak mela zobrazit graf karta to se mi ale neukazuje nevim jak to aktivovat v setting mam na vyber jen bez physx a pak geforce physx ale nic vic mi tam dat nejde . a pry to na teto karte ma jit ( rad bych si zahral cellfactor :) ) dik moc
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: BFG GF 8600GT 512mb - physx

Příspěvek od Mirek Koci »

ovestin píše:Ahoj, pry by na tuto kartu ( udajne na vsechny od rady 8 + ) melo jit aktivovat physx. Stahl jsem si z http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp a nainstaloval jej.. ( 177.83) a s tim se take nainstaloval physx verze 8.08.01 ( zobrazeno v ovladacich panelech ikonka) kdyz na to kliknu tak ale v infu vidim ze nemam zadny procesor´na vyber a ze tam mam jen nainstalovany engine od v 2.8.1 (az po nejnizsi) v settings by se podle obrazku z navodu melo vybrat geforce physx a tam by se pak mela zobrazit graf karta to se mi ale neukazuje nevim jak to aktivovat v setting mam na vyber jen bez physx a pak geforce physx ale nic vic mi tam dat nejde . a pry to na teto karte ma jit ( rad bych si zahral cellfactor :) ) dik moc
Standartně to je takhle:
Obrázek

Pokud to nejde tak zkus ještě 177.41 WHQL a nebo 177.89 Beta a pokud nic tak 177.35 do něj si stáhni inf odtud.

http://www.vaguetech.com/

Určitě napiš nějak to zprovozníme :)
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

jo, presne tak to mam ale koukni jak to ma vypadat podle navodu koukni na help a tam documentation a podle obrazku to ma vypadat tak ze v infu mas mit verzi procesoru a v setting verzi karty atd konkretne by tam mel byt sellect procesor gpu nebo tak nejak
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ovestin píše:jo, presne tak to mam ale koukni jak to ma vypadat podle navodu koukni na help a tam documentation a podle obrazku to ma vypadat tak ze v infu mas mit verzi procesoru a v setting verzi karty atd konkretne by tam mel byt sellect procesor gpu nebo tak nejak
Já to mám takhle a všechno šlape, navíc změna s vypsáním karet souvisí asi s tím , že máš v pc 2. Ty screeny jsem viděl , ale byli tam dvě rozdílný karty, jedna na grafiku, druha na fyziku
alea iacta est
Obrázek Obrázek
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

A co znamena v tom infu ze ti to vypise ten procesor ? To s tim nema nic spolecneho ?
ovestin
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA PhysX - poznatky z praxe

Příspěvek od ovestin »

A taky jsem cetl ze se pry musi nejak aktivovat GPU nejajkou ulitkou
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

Mam to takto :

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Obrázek[/quote]

Mám to úplně stejně a i většina z nás :-D tak to neřeš, je to jak to má být :mrgreen:
alea iacta est
Obrázek Obrázek
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

A jak poznam ze mi to maka ? je nejaky programek kde poznam ze mi pracuje physx ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ovestin píše:A jak poznam ze mi to maka ? je nejaky programek kde poznam ze mi pracuje physx ?
oZone3D PhysX FluidMark V1.0.0
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

Dekuju
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali. :) ( 177.35 )
alea iacta est
Obrázek Obrázek
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

mokrejbandita píše:Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali. :) ( 177.35 )
coze ? :nervous:
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ovestin píše:
mokrejbandita píše:Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali. :) ( 177.35 )
coze ? :nervous:
Ovladače...ale ty už neřeš, dával jsem jenom výčet možností které můžeš použít. Podle screenů ti to jede jak má, tak to neřeš, všechno je v pohodě
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Chtěl jsem se zeptat jak to celé v praxi bude fungovat, resp. když mám GTX260 a chtěl bych si pořídit druhou kartu např. GeForce 8500GT na výpočty, jestli to moje deska zkousne (Gigabyte P35-ds4, tzn. nemám sli ale 2PCIE 1X16 a 1x4) a když ano, jestli už jsou na to drivery připravené.
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

co to znamena asi nic moc co ?

Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

No score neřeš, to je u tohoto "marku" poněkud zavádějící...hlavní je asi toto:
  • PhysX mode: Hardware
Takže všechno šlape jak má ;)
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

Supeeeer dik :)
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

Svět hardware píše:Server Fudzilla PhysX na kartě GeForce 8800 GT porovnal se starou kartou Ageia PhysX a výsledku jsou dost rozporuplné. GeForce 8800 GT sice dosahovala většího počtu snímků za sekundu, ovšem hodně vytěžovala procesor. Pokud byl tento zatížen, dokonce se výsledky obou karet vyrovnaly. Momentální verze PhysX tedy není moc povedená, jelikož se zdá, že výpočty hodně závisí na CPU a GPU pak slouží jen jako koprocesor. S fyzikálními výpočty na grafické kartě nejen že tedy zřejmě stále nebude možné použít kartu v počítači s pomalejším procesorem, ale dokonce se závislost na CPU ještě zvýší, nehledě na využití části GPU pro počítání fyziky místo obrazu. Momentální verze PhysX tak procesoru neodlehčuje, ale naopak mu přitěžuje, žádného zvýšení FPS se tedy jen tak nedočkáme.
http://www.svethardware.cz/art_doc-1A37 ... B8904.html
Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

DEVastor píše:...
:? Postováno o 2 stránky nazpět... viz.: Další info o tom, jak PhysX využívá CPU
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“