NVIDIA PhysX - poznatky z praxe
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ovestin
- Začátečník

-
BFG GF 8600GT 512mb - physx
Ahoj, pry by na tuto kartu ( udajne na vsechny od rady 8 + ) melo jit aktivovat physx. Stahl jsem si z http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp a nainstaloval jej.. ( 177.83) a s tim se take nainstaloval physx verze 8.08.01 ( zobrazeno v ovladacich panelech ikonka) kdyz na to kliknu tak ale v infu vidim ze nemam zadny procesor´na vyber a ze tam mam jen nainstalovany engine od v 2.8.1 (az po nejnizsi) v settings by se podle obrazku z navodu melo vybrat geforce physx a tam by se pak mela zobrazit graf karta to se mi ale neukazuje nevim jak to aktivovat v setting mam na vyber jen bez physx a pak geforce physx ale nic vic mi tam dat nejde . a pry to na teto karte ma jit ( rad bych si zahral cellfactor
) dik moc
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: BFG GF 8600GT 512mb - physx
Standartně to je takhle:ovestin píše:Ahoj, pry by na tuto kartu ( udajne na vsechny od rady 8 + ) melo jit aktivovat physx. Stahl jsem si z http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp a nainstaloval jej.. ( 177.83) a s tim se take nainstaloval physx verze 8.08.01 ( zobrazeno v ovladacich panelech ikonka) kdyz na to kliknu tak ale v infu vidim ze nemam zadny procesor´na vyber a ze tam mam jen nainstalovany engine od v 2.8.1 (az po nejnizsi) v settings by se podle obrazku z navodu melo vybrat geforce physx a tam by se pak mela zobrazit graf karta to se mi ale neukazuje nevim jak to aktivovat v setting mam na vyber jen bez physx a pak geforce physx ale nic vic mi tam dat nejde . a pry to na teto karte ma jit ( rad bych si zahral cellfactor) dik moc

Pokud to nejde tak zkus ještě 177.41 WHQL a nebo 177.89 Beta a pokud nic tak 177.35 do něj si stáhni inf odtud.
http://www.vaguetech.com/
Určitě napiš nějak to zprovozníme
- ovestin
- Začátečník

-
jo, presne tak to mam ale koukni jak to ma vypadat podle navodu koukni na help a tam documentation a podle obrazku to ma vypadat tak ze v infu mas mit verzi procesoru a v setting verzi karty atd konkretne by tam mel byt sellect procesor gpu nebo tak nejak
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Já to mám takhle a všechno šlape, navíc změna s vypsáním karet souvisí asi s tím , že máš v pc 2. Ty screeny jsem viděl , ale byli tam dvě rozdílný karty, jedna na grafiku, druha na fyzikuovestin píše:jo, presne tak to mam ale koukni jak to ma vypadat podle navodu koukni na help a tam documentation a podle obrazku to ma vypadat tak ze v infu mas mit verzi procesoru a v setting verzi karty atd konkretne by tam mel byt sellect procesor gpu nebo tak nejak
- ovestin
- Začátečník

-
A co znamena v tom infu ze ti to vypise ten procesor ? To s tim nema nic spolecneho ?
- ovestin
- Začátečník

-
Re: NVIDIA PhysX - poznatky z praxe
A taky jsem cetl ze se pry musi nejak aktivovat GPU nejajkou ulitkou
- ovestin
- Začátečník

-
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- ovestin
- Začátečník

-
A jak poznam ze mi to maka ? je nejaky programek kde poznam ze mi pracuje physx ?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
oZone3D PhysX FluidMark V1.0.0ovestin píše:A jak poznam ze mi to maka ? je nejaky programek kde poznam ze mi pracuje physx ?
- ovestin
- Začátečník

-
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali.
( 177.35 )
- ovestin
- Začátečník

-
coze ?mokrejbandita píše:Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali.( 177.35 )
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ovladače...ale ty už neřeš, dával jsem jenom výčet možností které můžeš použít. Podle screenů ti to jede jak má, tak to neřeš, všechno je v pohoděovestin píše:coze ?mokrejbandita píše:Ještě k tomu inf souboru, ten by jsi potřeboval aby ti šli na tvoji GPU nainstalovat ty ovladače. V základu tvoji grafiku nepodporovali.( 177.35 )
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Chtěl jsem se zeptat jak to celé v praxi bude fungovat, resp. když mám GTX260 a chtěl bych si pořídit druhou kartu např. GeForce 8500GT na výpočty, jestli to moje deska zkousne (Gigabyte P35-ds4, tzn. nemám sli ale 2PCIE 1X16 a 1x4) a když ano, jestli už jsou na to drivery připravené.
- ovestin
- Začátečník

-
- Krteq
- Středně pokročilý

-
No score neřeš, to je u tohoto "marku" poněkud zavádějící...hlavní je asi toto:

- PhysX mode: Hardware
- ovestin
- Začátečník

-
Supeeeer dik 
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1A37 ... B8904.htmlSvět hardware píše:Server Fudzilla PhysX na kartě GeForce 8800 GT porovnal se starou kartou Ageia PhysX a výsledku jsou dost rozporuplné. GeForce 8800 GT sice dosahovala většího počtu snímků za sekundu, ovšem hodně vytěžovala procesor. Pokud byl tento zatížen, dokonce se výsledky obou karet vyrovnaly. Momentální verze PhysX tedy není moc povedená, jelikož se zdá, že výpočty hodně závisí na CPU a GPU pak slouží jen jako koprocesor. S fyzikálními výpočty na grafické kartě nejen že tedy zřejmě stále nebude možné použít kartu v počítači s pomalejším procesorem, ale dokonce se závislost na CPU ještě zvýší, nehledě na využití části GPU pro počítání fyziky místo obrazu. Momentální verze PhysX tak procesoru neodlehčuje, ale naopak mu přitěžuje, žádného zvýšení FPS se tedy jen tak nedočkáme.
- Krteq
- Středně pokročilý

-