ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi HD5870/5850 jakou, kde a za kolik ?

Příspěvek od HEAD »

To sem teda zvedavej jestli to nakej silenec koupi. :roll: :lol:
Ta karta nema vetsi cenu jak 5000(pokud se bavime o vykonu na default)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

tu nejde len o to ze vykonom je "len" na urovni gtx285 ale predovsetkym o prevadzkove vlastnosti a technologie a ver ze ta karta tam dlho na sklade lezat nebude, zaujem je obrovsky ;-)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Nebude, onehda jsem take bral dve eVGA 8800 GT s Crysis po 7400 (pokud si tu cenu dobre pamatuju). Proste za exklusivitu si clovek priplati, chces hned, tak vic vysolis, jednoducha matematika. Zlodejna to je ale v kazdem pripade ...
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

ale je to logicke: predstav si ze predavas tovar a mozes ho predat za 200 eur alebo 300 eur. V oboch pripadoch ho predas za rovnaky cas (=minimalny), tak za kolko by si ho predal ? :roll:

Osobne by som ale za tu kartu tolko nedal. :evil:
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

aka kedy bola najnizsia cena za 5850 na SVK?
Nothin´
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Jako já bych i pochopil tu strategii prodejců - proč si nenamastit kapsu, když mám příležitost, ale spíš nechápu lidi co to koupí. Ta karta není zas tak něco strašně extra a nevěřím tomu, že lidi co to kupují teď za tuhle psycho cenu by ještě chvilku nevydrželi s dosavadním železem. Ale tak za blbost se platí. Když si potřebuje někdo zvednout ego aspoň takhle, dobře mu tak. Taky silně uvažuji nad jednou z 5850 nebo 5870, ale určitě ne za současných cen.
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

yNo píše:aka kedy bola najnizsia cena za 5850 na SVK?
Ako najnizsiu vidim v eD' system 185€ bez DPH za model od MSI. Sapphire stalo povodne 178€ bez DPH, ale potom zdrazelo na 193€ a tam sa drzi doteraz.
Varimathras píše:Taky silně uvažuji nad jednou z 5850 nebo 5870, ale určitě ne za současných cen.
Napodobne, ale pockam si do buduceho roku, kym 5850 klesne na prijatelnu cenu, zatial si so svojou 4770 bez AA v pohode vystacim.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mno, podle mne teda koncoví prodejci nejsou ti, co si tu na tom mastí kapsu. Pár jedinců tady asi ví, za kolik se tyto karty nakupují od VO, takže pokud zvedají cenu oni, musí i koncové obchody. Pochybuju, že se houfně kšefty domluvily a drží skladové zásoby uměle podhodnocené a šroubují cenu nahoru. Myslím si, že rabat, marže nebo jakkoliv to budeme nazývat....je pořád stejný(á)...byť na ni má vliv určo její struktura (procenta z čeho).

V bohemce je powercolor jako zboží na cestě s datumem dodání tento týden. :-) A za poměrně rozumnou cenu. Kdo čeká na snížení ceny, tak se určo dočká..ale tak v polovině roku si myslím a to kdoví jestli. Smiřte se s tím a buď kupte nebo zapomeňte. Levnější jedině z druhé ruky. Já totiž nevidím ani jeden důvod, proč by cena měla klesat.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Kde je tam dodani tento tyden? Je to ta Dirt 2 verze?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Fenous píše:Kde je tam dodani tento tyden? Je to ta Dirt 2 verze?
Hmm...tak už není...Byla to ta obyč. Z alfy už je ta předražená taky pryč.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Meridius píše: Smiřte se s tím a buď kupte nebo zapomeňte. Levnější jedině z druhé ruky. Já totiž nevidím ani jeden důvod, proč by cena měla klesat.
No s tím smiřováním bych to neviděl tak tragicky. Hele to skoro vypadá, jako bys nás nutil do toho jít hned, že ty máš nějakej VO?? :-D :-D
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

Když nové raedony vylezly,tak tady kde kdo kvičel,že ceny 5850 kolem 5000,- a 5870 8000,- jsou přestřelené a že si počká měsíc,až to spadne....tak doufám,že se dotyční dočkali :lol: :lol:

Skoro 8 litrů za 5850 je už fakt celkem mazec,ale proč ne,když dostupnost stojí za prd,stejně se prodá :-)
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Varimathras píše:
Meridius píše: Smiřte se s tím a buď kupte nebo zapomeňte. Levnější jedině z druhé ruky. Já totiž nevidím ani jeden důvod, proč by cena měla klesat.
No s tím smiřováním bych to neviděl tak tragicky. Hele to skoro vypadá, jako bys nás nutil do toho jít hned, že ty máš nějakej VO?? :-D :-D
Povíme si za půl roku. Jak tragické to skutečně je. Já fakt nevidím ani jeden důvod, proč by cena měla jít dolů. Poptávka brutálně vysoká, firma momentálně na trhu zboží v tomto segmentu bez konkurence, výroba čipů vázne.....řekni mi jediný důvod, proč by ta cena měla jít dolů a já změním názor. :-)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak to vypada, ze ji za 7700kc uz nakej magor koupil :lol:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Neuveritelny.
Ze ja blbec zrusil tech 5 objednavek do 6000kc.kdybych to vedel mohl sem je pak prodat za 8k a vydelal bych na tom 10k. :(
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja myslim,ze by si tolik nevyrejzoval.Pred mesicem jsem prodal jeden Pcolor za 5800,stal novej 5400 nebo 5500.A jeste dodnes me lidi volaji a pisi sms,a nabizeji neco kolem 5000.Nechteji dat vic.Samozrejme,vzdy se najdou lidi,co ji koupi o 2000 draz ale moc jich asi nebude.
Za 8000 si troufam tvrdit,ze neni prodejna.Ted jednu nabizi na aukru za 6800.Uz to tam visi 4 dny.Tak jsem zvedavej,jestli ji nekdo koupi.
http://www.aukro.cz/item838836804_asus_ ... aruka.html
Mac...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Koupí... počkej na poslední vteřiny aukce. Aby nakonec nebyla za devět :-D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Petano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petano »

Meridius píše:..
V bohemce je powercolor jako zboží na cestě s datumem dodání tento týden.
Bohuzel neni... zbozi je dlouhodobe nedostupne. Sam jsem objednavku rusil a jeste vydrzim nez se to uklidni ...
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Povíme si za půl roku. Jak tragické to skutečně je. Já fakt nevidím ani jeden důvod, proč by cena měla jít dolů. Poptávka brutálně vysoká, firma momentálně na trhu zboží v tomto segmentu bez konkurence, výroba čipů vázne.....řekni mi jediný důvod, proč by ta cena měla jít dolů a já změním názor. :-)
Ano teď poptávka převyšuje nabídku, proto je cena tam kde je. V momentě kdy bude karet dost, cena dolů půjde a pokud by Nvidia vydala něco slušnýho a stálo by to za to v rozumné cenové hladině, to bys viděl ten sjezd.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Varimathras píše:.....
Ale to mluvíme řádově o měsících.....a já tipuju tak minimálně půl roku a to už pomalu budem čekat novou generaci. Já reagoval na to, že lidi chtěj čekat, až bude za rozumnou cenu a to si myslím, že se jen tak nestane....Znamenalo by to sestup v průměru o 2 - 2,5k a to je i na půl roku slušnej sešup. Uvidíš, že ty ceny ještě polezou nahoru, když prodejci vidí, že jsou blázni, co to koupí i za 7,5k. Jistou naději tu může skýtat fakt, že se blíží Vánoce....a lidi razej heslo..."já to prostě cu!". Půjčky, rozbíjení už tak hubených prasátek a podobná zvěrstva. :lol: Uvidíme na novej rok....třeba moji brutální analýzu zreviduju.
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Tak třeba to po vánocích nebudou schopní splácet a na aukru budou desítky 5870 za 5 litrů, to bude žůžo :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“