Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

TomV píše:
sovicka2001 píše: Jak já bych si toho mohl všimnout? Ráno PC nezapínám ani o víkendu a 24/7 mi fakt neběží ... ale jednou si ho ráno zapnu a uvidíme :)
Fakt žádnej jinej soft neumí hodiny? Bééé ...
Si na zkoušku změň čas ve Woknech, ne... :roll: Mně běží komp skoro 24/7, takže je ten bug krásně vidět... :)
mnoo, ten bug je danej formatem casu ve woknech.. kdyz si nastavite 12h format,tak je to ok,ale zvykat si na to :-D btw, necet jsem tu vsechno,takze pokud se po nekom opakuju,tak se omlouvam :) btw, taky pouzivam JaLCDs,s pluginem BlinkenLCD jsem uz par lidi zaujal =)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no_-_name píše:
TomV píše: Si na zkoušku změň čas ve Woknech, ne... :roll: Mně běží komp skoro 24/7, takže je ten bug krásně vidět... :)
mnoo, ten bug je danej formatem casu ve woknech.. kdyz si nastavite 12h format,tak je to ok,ale zvykat si na to :-D btw, necet jsem tu vsechno,takze pokud se po nekom opakuju,tak se omlouvam :) btw, taky pouzivam JaLCDs,s pluginem BlinkenLCD jsem uz par lidi zaujal =)
mohl bych se zeptat co presne dela to BlinkenLCD?

BTW: porad nikdo neprisel na to jak SW udelat invertovane LCD?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

no blinkenlcd je plugin na prehravani animaci z puvodniho panelaku blinkenlights v berline (www.blinkenlights.de) btw, umi to i ten sw "invert" ;)
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

2 skodik:
SW LCDcko imho invertovat nejde. Muzes si vytvorit 8 "invertovanych" (tzn bila > cerna, cerna > bila) znaku, ale ostatni jsou zapsany primo v radici displeje a nedaj se menit, ale aby mel cely displej obraceny barvy se ti SW nepovede...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

€agle píše:2 skodik:
SW LCDcko imho invertovat nejde. Muzes si vytvorit 8 "invertovanych" (tzn bila > cerna, cerna > bila) znaku, ale ostatni jsou zapsany primo v radici displeje a nedaj se menit, ale aby mel cely displej obraceny barvy se ti SW nepovede...
no jo to mas pravdu :( To me nenapadlo.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

tak tak, ten plugin pouziva vlastne jenom asi dva druhy znaku,takze na invert zustava prostor... jinde to asi neudelas :(
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

a inač možem to letovať obyč trafopájkou ???
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

jj, ja to taky tak delal... naletoval jsem si pinheady (nebo jak se to jmenuje) a na to jsem pripichnul konektor jako je na disketovce.. je sice o 1-2 piny delsi a jednu radu jsem nevyuzil,ale funguje to dobre :)
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

no_-_name píše:naletoval jsem si pinheady (nebo jak se to jmenuje) a na to jsem pripichnul konektor jako je na disketovce.. je sice o 1-2 piny delsi a jednu radu jsem nevyuzil,ale funguje to dobre :)
diky to me nenapadlo. ja jsem si na to objedna original konektory alezapomel sem si do nich objednat takovy plisky takze ty konektory mi sou knicemu. a tak sem nasel starej kabel od disketovky a ono to fakt pasuje. dekuju ti za napad. :) :worship: :worship: :worship:
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a kde si ten konektor objednal?pls link :)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

ja ho neobjednaval... vzal jsem starej kabel z disketovky a kdyz je clovek sikovny a opatrny a ma nejaky spendlik,tak se da sundat bez poskozeni... pak akorat vytahas nepotrebne piny a je to... druha moznost je pouzit cely kabel a na druhy konec pripajet lpt konektor... do jeho pouzdra se nacpou i ty trimry a ostatni soucastky,pak si kabel zavedes pod grafikou dovnitr pc (popripade pod MB) a ten maly oblouk vzadu za compem tak moc nevadi :)

ale existuji i ploche lpt konektory,nekde jsem to tady videl...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jo takhle..ja myslel ze sis objednal nejakej min pinovej nez ma floppy :oops:
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

nene, ale stejne prebyva "na sirku" jenom jeden pin...
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

hele kdyz se podivas na obrazek Obrázek tak co to je za ten trimr 100*????
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

mas nejaky divny schema... jinak je to 100R :wink:
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

jjj diky
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

mám problém....
zohnal som si 16x2 display (len tak čvične) a pospájal som to podla návodu na pctuning, odskúšal testerom vodivosti atd --- zapojenie je ok
v biose som nastavil EPP (mám tam aj normal, bi-diferencial, ECP) - mno a po zapojení svieti správne prvý riadok displaya (test)....nainstaloval som port95nt.exe (netreba ešte čosi nakopírovať ???) a ani za nič to nejde sprevádzkovať....furt zostane svietiť testový obrazec tekže ani sa neinicializuje....skúšal som už Smartie, jaLCD a iné....
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

George Baker píše:mám problém....
zohnal som si 16x2 display (len tak čvične) a pospájal som to podla návodu na pctuning, odskúšal testerom vodivosti atd --- zapojenie je ok
v biose som nastavil EPP (mám tam aj normal, bi-diferencial, ECP) - mno a po zapojení svieti správne prvý riadok displaya (test)....nainstaloval som port95nt.exe (netreba ešte čosi nakopírovať ???) a ani za nič to nejde sprevádzkovať....furt zostane svietiť testový obrazec tekže ani sa neinicializuje....skúšal som už Smartie, jaLCD a iné....
Bi-Directional, ty diferenciále... :)

Zkontroluj, jestli nemáš konektor (na port) zrcadlově obráceně. To je častá chyba.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:
George Baker píše:mám problém....
Bi-Directional, ty diferenciále... :)

Zkontroluj, jestli nemáš konektor (na port) zrcadlově obráceně. To je častá chyba.
ja si to nepametám.....otočený neni bo som to spájal podla čísel pinov na schémate a nie podla "pohladu" na konektor .... ešte to skúsim na nejakom šrote s Win 98 a uvidime---mám ten pocit že to problem v software....nenapísal by si presný postup (ten port95nt.exe a pod...či stačí len instal alebo aj niječo skopčiť a pod........)
AMD fanATik ;)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

staci ho jenom nainstalovat...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“