Nvidia GeForce 337.50 BETA

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Nvidia GeForce 337.50 BETA

Příspěvek od Ache »

sam_217 píše:.hru mám navíc na SSD takže...
Windows 7 nebo 8.1?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Win 8.1

@webwalker ten FLAC je hádám asi čistě tvoje záležitost, tady kdyžtak dávám ty Fraps logy http://syenceiction.7u.cz/Screenshots/C ... hmarks.rar
Docela by mě zajímalo jestli se nějakej rozdíl najde, protože mezi min max a avg mám fakt přínos nula nula nic...

@Sobo ano, do driverů sem nezasahoval, používám sice rozšířená nastavení 3D pro pár věcí, ale v Crysis 3 mám všechno na defaultu, taky si myslim, že to je čistě procákem, že je prostě nepolepšitelnej, ale když koukám na ty maltrovy boosty s APU tak jsem trochu dotknut, že to mýmu Lynnfieldovi moc nepmohlo :(
Naposledy upravil(a) sam_217 dne sob 12. dub 2014, 20:28, celkem upraveno 1 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

To bude snad tím procákem, ne? Nemůžeš srovnávat Sandy Bridge se starou i5 o 1Ghz níž. I když na tom screenu vidím GPU usage 86%, takže by to mělo dávat o něco víc. Nastavení driverů máte jinak oba tovární?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

j tohle bude procesorem skoro jiste
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@sam_217: Koukal jsem na ty tvé výsledky, ale naprosto žádný rozdíl. Jsou to prakticky identické výsledky.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Ale hoši já jedu na 4,5GHz! A takový rozdíl snad mezi těmi CPU není ne? To je divný.Zvlášť když sam ještě k tomu změřil tak mizerný rozdíl mezi těmi drivery - na rozdíl od hladise (taky s GTX780)
Prostě to má Sam nějaký rozbitý, jak to nevím, ale vím že tu grafiku trápil jak hovado a ještě jí chudinku osekal o nějaký SMD součástky. :-D

EDIT @sobo: Drivery mam nastavený na high kvalitu + force 16xAF, viz screenshot zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 4#p8613084
Naposledy upravil(a) Ache dne sob 12. dub 2014, 21:07, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Něco tam máš blbě Same, vždyť ty drivery škálujou i na Llanu a ty to máš skoro stejný ...

@Ache: hlavně že ji Sam neusmažil :lol:
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Jinak k těm změnám v ovladači.
Ačkoliv Nvidia nic neprozradila, tak podle mého jediná změna, která ovlivňuje vytížení cpu a zároveň je součástí driveru je User Mode Driver. Tam se provádí kompilace HLSL atd.
Takže možná docílili nějakého zrychlení kompilace nebo pomocí bufferingu zkompilovaného kódu, který pak může být znovu použit (bez nutnosti opětovného překladu), nebo nějakou záhadnou utilizací více threadů v UMD?
Jinak ta shader cache je po vzoru OGL a dokonce prý byla již dříve hojně využívána v DX9 (takže nic nového).
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

webwalker píše:@sam_217: Koukal jsem na ty tvé výsledky, ale naprosto žádný rozdíl. Jsou to prakticky identické výsledky.
Aha, takže dokonce vůbec žádnej rozdíl, díky za info...

To znamená, že to budu muset začít řešit...jakym způsobem ste prováděli instalaci? Já to najel přes GeForce Experience a Expresní instalace...

@Ache :-D zas to tak nezveličuj...ta karta to normálně bez problému ustála a nemohlo to degradovat její výkon nebo tak něco, SMD součástka na tohle taky nehraje...vsadim se, že kdybych udělal teďka nějaký 3Dmark testy tak dosáhnu stejnejch výsledků, jako hned při prvnim osazení karty do mýho slotu, tj když ještě žádnej SMD ani nechyběl...
Každopádně tohle je dost vopruz...všichni tady jásaj a jenom mě to zase nejde, ještě navíc většinou hoax bejvá v přehnaně lepších výsledcích, než by mělo bejt, já to mám přesně obráceně...pfff...
Měl bych zkusit jinou hru ale nevim kterou, na Crysis Expanded mod logy nemám, screenů mám hafo, ale pochybuju, že to k něčemu bode, když je to šílenej mod, kterej je spíš zprasenej, že tomu CPU tak přitěžuje, než aby tomu najednou pomohl driver...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Same nechci ti nic rikat, ale mas horsi výsledky nez OCly FX a v Crysis 3 zmeril slusny narusty fps snad kazdej i na Pentiu. Mas tam něco posahany. Dle tech screenu ti to pada strasne na prdel. Me to zvedlo fps o 4-8fps v CPU náročných scénách a to ještě s tou optikou.

Jinak je to ENB vlastní vyroby a kdybych byl spokojenej s Real Vision, tak bych ho urcite nedelal :) ENB si od zacatku delam sam a i cely Skyrim jsem si sam pretexturoval (stále na tom prubezne delam). Docela dobra rozcivicka v kodovani a vytvareni textur. Otazka je zda používáš CoT nebo ne.

Ache: Ja taky mam 2600K normalne na 4.2GHz. 300Mhz rozdil mezi nami. Cim vyssi budes mit frekvenci a cim bliz jsi GPU limitu, tim mensi bonus by jsi teoreticky z toho driveru mel mit.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Hladis píše:Same nechci ti nic rikat, ale mas horsi výsledky nez OCly FX a v Crysis 3 zmeril slusny narusty fps snad kazdej i na Pentiu. Mas tam něco posahany. Dle tech screenu ti to pada strasne na prdel. Me to zvedlo fps o 4-8fps v CPU náročných scénách a to ještě s tou optikou.
...ale co mám špatně? Chcete říct, že to mám špatně i s těma driverama 335.23?
Co je špatně? výkon obecně, nebo jen to, že mi nový bety nepřinášej žádnej boost?
vytížení GPU mi padá, v GPU to bejt nemůže, GPU nemůže sama sobě způsobit pád jejího vytížení...
Asi zkusim nějakej force clean install a ještě předtim odinstaluju všechno, ale nevim...nic sem s tim nedělal extra ani do systému nedávám nějakej bordel, kterej by to měl takhle podělávat...

Jinak jo CoT používám právě kvůli RealVisionu...jestli to tvoje funguje s CoT tak sem docela zvědavej, sem taky celkem šťoural co se týče kvality těhlech věcí a nikdy není vše úplně ideální, ale čas a znalosti pro tyhle věci fakt nemám.

tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

sam_217 píše: vytížení GPU mi padá, v GPU to bejt nemůže, GPU nemůže sama sobě způsobit pád jejího vytížení...
tohoto jsem si taky všimnul v C3 sem tam grafika padá i na 70 %...
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@sam_217: Vyzkoušel bych ještě ten StarSwarm, tam byly zisky nového driveru asi nejvyšší.
Mohl by to být také špatně nainstalovaným driverem. Vím, že celkem dost lidí v diskusích upozorňovalo na nějaké problémy s odinstalací tohoto driveru.
GPUreport.cz
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Osobne som s tym nemal ziaden problem. Nainstaloval som Nv ovladac 335.23 bez odinstalovania Catalystov. Ked som potom instaloval Nv 337.50 beta ovladac, takisto som to len preplacol cez tie 335.23 ovladace a bolo to ok, nic sa nebilo. Mam pomerne cerstve instalacie Win 7 na oboch PC, tak mozno aj preto som nemal ziadne problemy.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Sam: Muze byt, ze Lynfield opravdu v takhle narocny scene nestiha, ale stále nemá o tolik nižší IPC nez SB. Dále ten novy driver opravdu dal v tehle pasážích boost snad na vsem moznym a ty tam nemas nic. FPSkama jsi na tom vcelku bidne, oproti jinym vysledkum. Co je blbe ? Buh vi. V GPU to nebude. Pokud mas systém kratce a nejsi dobytek, tak pochybuju ze nejaky reinstall pomuze. Co nastaveni v Biosu, co jiny hry a testy. Co přeinstalovat Crysis 3. Aspon 4 fps navíc by ti to dat mělo.

Pokud používáš CoT tak nic. Ja to mam upraveny pro chod bez CoT, protože ENB umoznuje i specialni nastaveni pro každý počasí a mam vse nastaveny tak, ze CoT není potřeba.

Edit// A pro tebe Same. Pretocil jsem GTX 780, abych se zbavil limitu a hodim ti tu další screeny. Me se fps proste hnuli nahoru. To si muzes porovnat s predchozima vysledkama. Zkusim kdyztak později vypnout HT a zkusit to bez nej co to hodi.

Vrata http://s29.postimg.org/fmpw3efnb/Crysis ... 41_708.png i po OC stále limitovanej GPU, coz před tim vůbec nebylo a pohyboval jsem se kolem 62-65 fps.
Trava http://s7.postimg.org/6vnqwb2ez/Crysis3 ... 24_672.png Zkousel jsem nejak tvůj postup s neviditelnosti a dole v trave. Seskocil jsem dolu, oprel se o dveře a koukam na jeden z tech cilovych bodu.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

sam_217 píše:
Hladis píše:Same nechci ti nic rikat, ale mas horsi výsledky nez OCly FX a v Crysis 3 zmeril slusny narusty fps snad kazdej i na Pentiu. Mas tam něco posahany. Dle tech screenu ti to pada strasne na prdel. Me to zvedlo fps o 4-8fps v CPU náročných scénách a to ještě s tou optikou.
...ale co mám špatně? Chcete říct, že to mám špatně i s těma driverama 335.23?
Co je špatně? výkon obecně, nebo jen to, že mi nový bety nepřinášej žádnej boost?
vytížení GPU mi padá, v GPU to bejt nemůže, GPU nemůže sama sobě způsobit pád jejího vytížení...
Asi zkusim nějakej force clean install a ještě předtim odinstaluju všechno, ale nevim...nic sem s tim nedělal extra ani do systému nedávám nějakej bordel, kterej by to měl takhle podělávat...

Jinak jo CoT používám právě kvůli RealVisionu...jestli to tvoje funguje s CoT tak sem docela zvědavej, sem taky celkem šťoural co se týče kvality těhlech věcí a nikdy není vše úplně ideální, ale čas a znalosti pro tyhle věci fakt nemám.
Já jsem ty drivery zkusil na Z77 a dual core penťákovi s GTX560Ti a i tam to bylo docela znát, WOT 1920*1200 z nějakých 45-48FPS vyskočil na 58-65FPS...což prostě jen driverem...je fakt paráda. Na tom podělanym Athlonu II X2 250 to byl nárust zhruba o 10-15FPS. Dneska mi snad klapne 9800GT a zajímá mě jak se to bude chovat na takhle historickym HW...na druhou stranu, na mém 4930K jsem z toho takovej docela vlažnej, na singl GTX780 jsou trochu lepší minima ale jinak cca stejný, jsou teda rychlejší načítání levelú snad ve všem co hraju...to se mi na tom líbí nejvíc. SLI si polepšilo teda hodně, tam dokonce bych mohl říct, že třeba v Cry3 už je to pro mě snesitelný a docela rád si to zahraju 1920*1080 všechno full jen AA si nechávám 4x páč nějak nevidim rozlíl od 8x a skoro všude mám 120FPS+ zatim jsem našel ve hře asi 3 místa kde to padne pod 100FPS.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Hladis: Nechci opět rejpat, ale takhle to fakt nepůjde. Vezmi Fraps a natoč frametimes a bude celkem jasno. Podle screenů je to vždy o ničem.
GPUreport.cz
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

@webwalker: ok, tak sem vyzkoušel star swarm, to je můj výsledek, můžu to kdyžtak zkusit ještě jednou a hodit log pro třeba porovnání s Achem:

Kód: Vybrat vše

== Hardware Configuration =================================
GPU:		NVIDIA GeForce GTX 780
CPU:		GenuineIntel
		Intel(R) Core(TM) i5 CPU         760  @ 2.80GHz
Physical Cores:			4
Logical Cores:			4
Physical Memory: 		8586829824
Allocatable Memory:		140737488224256
===========================================================

== Configuration ==========================================
API:				DirectX
Scenario:			ScenarioRTS.csv
User Input:			Disabled
Resolution:			1920x1080
Fullscreen:			True
GameCore Update:		16.6 ms
Bloom Quality:			High
PointLight Quality:		High
ToneCurve Quality:		High
Glare Overdraw:			16
Shading Samples: 		64
Shade Quality:			Mid
Deferred Contexts:		Disabled
Temporal AA Duration:		16
Temporal AA Time Slice:		2
Detailed Frame Info:		Off

== Results ================================================
Test Duration:			360 Seconds
Total Frames:			6471

Average FPS:			17.97
Average Unit Count:		3880
Maximum Unit Count:		5558
Average Batches/MS:		1684.98
Maximum Batches/MS:		3403.03
Average Batch Count:		88858
Maximum Batch Count:		172197
@Hladis: systém mám několik měsíců, tj nainstaloval sem to někdy v říjnu 2013 a od tý doby to používám...kdyby si měl trochu čas tak by možná bylo zajímavý, kdyby si udělal stejnej "benchmark" jako já co sem tu posílal a webwalker to měřil, tj že sem šel k vratům, tam asi 15s sem se otáčel pomalu doleva a do prava (porotžoe směremv pravo k modrýmu cíli strašně padaj FPS díky asi tý trávě atd), potom sem se rozběhl po cestě kolem rujen hned až k minovýmu poli, který sem hacknul hledím, pokračoval kolem toho zrezivělýho sonickýho tanku přes to, jak si psycho nakopne koleno až nahoru, nechal běžet ten Cutscene kde maj ten svůj dramatickej rozhovor a pak jak skočí dolů k tý trávě tak běžet nejdřív s neviditelnsotí levym východem ven, pak zpátky doprava směrem k trávě a tam se zastavit, benchmark konec.

A jinak to ENB sem celkem zvědavej, takže bych se možná i rád podíval...jestli bys měl čas, tak nějaký screeny po SZ se rád podívám, popřípadě bych to možná zkusil na druhý instalačce Skyrimu.

//
@webwalker: ok díky, pěkný srovnání na tom webu, takže sem jen o 1 FPS horší jak Ache...hmm, tak to jdu asi přeinstalovávat Crysis 3, protože jak to tak vypadá tak je něco u mě špatně s Crysisem...
Naposledy upravil(a) sam_217 dne ned 13. dub 2014, 16:43, celkem upraveno 2 x.

webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@sam_217: Není třeba porovnávat s Ache, ten driver ti funguje tak jak má :)
Pokud bys nahodil ten starý driver, dostal bys imho tak kolem 8 fps.
http://webwalkers.cz/Tests/nvidia337.aspx
GPUreport.cz
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

webwalker píše:@sam_217: Není třeba porovnávat s Ache, ten driver ti funguje tak jak má :)
Pokud bys nahodil ten starý driver, dostal bys imho tak kolem 8 fps.
http://webwalkers.cz/Tests/nvidia337.aspx
Věštění bych do toho nezatahoval...
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“