mr.qeg píše: ↑pát 19. lis 2021, 19:06
A není na Vaše účely i těch 16GB málo? Sám mám v pracovním notebooku 24GB a vyžraných 20GB - 1 projekt v Idea (Java + Angular), 1 prohlížeč s pár taby, 1 prohlížeč na debugging a nějaký vedlejší bordel okolo, jako outlook, teamsy, sql developer, notepad++, total commander, apod. Pravda, možná unix-like OS (když MacOS je Jobsovým Nextem vykradené BSD

) možná mají trochu lepší správu paměti, otázka je o kolik.
Neslysel jsem od kolegu zadne stiznosti, zatim. Muze to byt tou lepsi spravou pameti, tezko rict. Ja sam mam na mem linuxovem thinkpadu 24 GB pameti a nikdy jsem nemel problem, a to mam vetsinou zapnute 4 instance Intellij Idei (mame hodne mikrosluzeb), az 4 javove sluzby, do toho mnoho zalozek v Google Chrome, insomnia, spotify (a nekdy par dalsich electronovych kravinek).. Nejvic si stejne vzdy vezme Chrome. Popravde mi tech 24 GB pripada zbytechnych, kdyz jsem si dokupoval pamet (mel jsem 8GB) tak jsem nevedel, ze je tam uplne volny slot

tak jsem koupil dalsich 16 misto 8.
Frontendaci u nas taky delaji na M1 Airu a taky jsem nikdy neslysel nic jineho nez chvalu (react, typescript, **npm**, a co ja vim co jeste pouzivaji).