mám otázku . . . už ste někdy někdo zkoušel zapojit do paměťovích slotů 2 X 512 mb. a 2 X 1024 mb. DDR 400 Mhz ? ? ? jestli ano,jelo vám to v dualu ? ? ? docela by mě to zajímalo . . . . dík za odpověď . . . celkem by to hodilo 3072 mb. RAM
@Ravenman píše:az teraz o dlhej dobe som zistil ze mam uplne mrtvy sekundarny radic IDE a vy ??? aby ste neboli prekvapeny dosku mam K8N-Neo4 F v3.0
no já když sem koupil tuto desku tak šla obratem na reklamací,protože jelo vše kromě USB ! všechny USB byly mrtvé a když naběhl windows. tak začal hlásit že je tam neznámé zařízení a jestli ho chci instalovat,přitom v USB nebylo nic zapojené. IDE používám jen primární na DVD-RAM
Chtěl bych poladit takt CPU na max výkon. Nevíte někdo na jak velký výkon bych se mohl stabilně dostat s CPU Athlon 4200+ X 2 Manchestr L2 cache 512 kb RAM Corsair TwinX CL 2 DDR 400 Mhz 2X 1024 MB . . . Máte nějaké tipy na O.C. Chtěl bych procesor mít stabilně kolem 3 Ghz
já ho měl stabilně bez zvýšení napětí na 2,8 GHz, jestli zvýšíš napětí, možná to pujde, nezkoušel jsem to, bohužel to nemužu nyní zkusit, čekám na zdroj než přijde z reklamace
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
To je u tebe zrovna trochu problém... Tam budeš muset volit mezi vyšším výkonem pamětí a processoru... Můžeš zkusit tohle nastavení, ale není jsitota jestli to půjde:
Zkus FSB na 280, tím se dostaneš na asi 3080MHz. Deska by to mohla zvládnout, ale ty MSIčka jsou děsně výkyvové, kus od kusu je to jinak. Jedna vytáhne bez problémů 300, s jinou se nedostaneš nad 211... Každopádně v takovémto případě budeš muset shodit HTT na 3x, 4x to zcela jistě nezvládne, ale to vůbec nevadí, protože to má pramalý vliv na výkon systému, pokud to držíš tak nad 500, což máš bez problémů...(s takovýmto nastavením 840MHz). Paměti - Nevím co ty tvoje Corsairy umí ale snad by zvládly děličku shodit na 166, kdybys jim zvýšil Latenci CL na 2.5, v opačném případě budeš muset dát děličku až na 133, to ale trochu degraduje výkon pamětí a spadneš s frekvencí na 372,2. Při Cl2 by to nemělo být až tak tragické... Možná by ale bylo lepší trochu ubrat FSB, myslím že ty paměti by měli do 250SFB vydržet pokud jim shodíš latence na 2.5... Jinak pamětem budeš muset přidat napětí stejně jako procesoru. Nevím z hlavy pokud je to u Athlonů do s939 bezpečné, ale řekl bych tak do 1.42-1,5 i když už se bude hodně zahřívat - najdeš to v diskuzích o těchto procesorech.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros diky moc za rady zatím sem ho dohnal k 2,75 Ghz FSB 250 Mhz dělička 166 Mhz . . . To FSB my víc jak 250 Mhz nedá . . . Zatím . . . . Zkusím to ještě vychytat jinak dikec moc
No právě, já jsem na svým starým MSIčku dal 211!!! A víc ani ťuk. To byla hrůza. No, tady byh ti doporučil při dobrém nastavení pamětí zkusit tam prostě hodit třeba 260, popřípadě 270... Obzvlášť MSI tam mívá díry, ve kterých to nerozjedeš za žádnou cenu, při libovolném nastavení, prostě rozmezí frekvence FSB, ve kterém to nejede... a 250 je obzvlášť náchylné místo, pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti...
Ale ten výsledek je rozhodně pěkný a předpokládám, že si díky němu mohl nechat CL na 2.0... To je lespoň se to tak říkalo, u AMD dost benefit. Podle mne to až tak žhavé není, ale rozhodně to lze poznat! Jinak 2.75 se už blíží tomu maximu, co z toho dostaneš za použití obyčejného vzduchového chlazení a bez zvýšení napětí. Já mám na svém 3800X2 zvednuto FSB na 282, což mi dělá z 2GHz 2.82 GHz. Dostal jsem se dokonce na 3,2GHz, ale tam mi to při teplotách nad 65°C házelo chyby, takže jsem musel mít pořád otevřené okno(a to v zimě), takže jsem to vzdal, musel bych tam dat vodní chlazení a to se finančně nevyplatí... Vidím, že máme i podobný chladič(Já mám Ruby Orb...), měl by ti to ještě zvládnout tak k 2.9GHz, já tam mám 2.8 kvůli ideálnímu poměru výkonu pamětí a CPU. To si musíš odzkoušet, kde to má vyšší výkon...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Jj ten můj chladič stíhá v klidu má průměr pasivu 140 mm a chladí ho 12 mm fan jo a momentálně mám s ním teploty CPU 41 C normal a 49 C v zátěží. . . ty paměti mám nastavit na 166 nebo na 133 Mhz ? ? ? A je fakt že u FSB 250 Mhz je to nestabilní zapracuju na tom zkusím nastavit na FSB 260/270 Mhz . . .
chci se zeptat, jestli někdo nemá ovladače na windows vista, takovej ten balík na cd je pouze pro xp, ale chci vědět jestli není něco pro visty. Instalovat sem nForce4 ultra drivers od nVidie ale mám problém, a to že nevidím hdd ve smartu. A nevidím ani teploty hdd, chci se zeptat jestli někdo nevíte jak to řešit?? Moc díky
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
Ten náš chladič by měl být téměř stejný a přece já s ním takové úspěchy nemám... Pod záběrem mám okolo 60°.
Ty paměti: 166 je ideální pro 250FSB, kdyby si měl štěstí a chytl dobré kousky, tak ti vydrží i na 260. To musíš skusit. Pokud to nedají, akorát ti nenaběhne PC a budeš muset restartovat CMOS a paměť a jet odznova... Mohly by opravdu zvládnout při 166 děličce i 270, to by byl výsledný takt 224, což by bylo efektivně 448, což by hodně dobré DDR400 mohli zvládnout. Pokud jim zvýšíš CL na 2.5 je dost pravděpodobné, že to zvládnou. Kdyby sis totiž dal děličku na 133 tak tím hodně ztrácíš v obou případech... A nezapomeň těm pamětem trochu přihodit napětí, pokud půjdeš na 260 případně 270.
Nitroxil: Blbá otázka: Díval ses na stránky výrobce?
Tak díval sem se na tvůj Ruby Orb a jediný rozdíl s mým Orb2 Blue je barva podsvícení a materiál ze kterého je vyroben tvůj je celohliníkoví a váží 545 g. Můj je z kombinace měděné jádro a hliníkoví pasiv a váží 864 g.
Hm, takže je lepší... Já jsem si říkal, že je za tu modrou barvu nějaký moc velký příplatek... inu, chyba. Mohl jsem si to taktnout ještě výš
Ta měď tam zřejmě při tom rozvodu tepla udělá hodně. Já kdykoliv šáhnu na to žebrování tak je úplně stdené, i pod plnou zátěží. Což znamená, že se teplo jen pomalu rozvádí a kumuluje se dole, kde ještě není žebrování. A to je škoda...
Jo dnes sem si dělal jen tak test VGA přes 3D Mark 06 . . . Nastavil sem CPU a VGA na default frekvence a pustil test po skončení sem měl 1600 b. CPU a 8000 b. VGA . . Pak sem zpět nakopnul procesor na 2,7 Ghz O.C. 24 % a dal znova test . . . . . Pak to na mě vyplivlo 2000 b. CPU a 9013 b. VGA která zůstala na původní hodnotě . . . To je teda maso. . . Když výkon CPU takhle ovlivní výkon grafiky . . . . ?
Ten test "grafiky" chápej jako test PC jako komplet... Samozřejmě na výsledný výkon PC mají vliv všechny komponenty v PC. Jestliže zvýšíš výkon CPU, tak se samozřejmě zvýší i výkon sestavy jako celku. Naproti tomu CPU test je dělán tak, že nechá grafice co nejmenší práci, tzn. poměr toho co musí spočítat grafika k tomu, co musí zvládnout processor je mnohonásobně vyšší na straně processoru, takže ta grafika skore sice ovliví ale to pokud možno co nejméně...
No já sem to tak i pochopil po těch výsledcích. docela mě rozesměje když vidím jak se borci předhání v počtu bodů tím,jak moc přetaktovali grafiku a jaký mají výsledek bodů
No, vzhledem k tomu, že grafiky nikdy nejdou taktovat tak moc jako processory je to celkem logické... I když grafika má vyšší vliv, tak v syntetických testech, zejména 3DMarku 2006 vždycky doáhneš víc masivním přetaktováním processoru(v dobách odemykání Pipelinů, to byla jiná... ). Ve hrách ale už více těžíš s přetaktování Grafiky. Tam je akorát ten problém, že u grafiky je opravdu hodně, když se ti podaří 10% U CPU není 50% žádný problém, jen to uchladit...