Silent Hunter III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Swat píše:....Kolikátou jedete hlídku,chlapi?Teda JXP se zdá,že už to paří dost dlouho,ale Geralt začal tak nějak se mnou,nemýlím-li se (aspoň podle fóra).A jak dlouho vám klucí trvá jedna plavba,nebo která byla vaše nejdelší?
jelikoz jsem na to s moddingem jeste hur nez JXP, on uz to ma vychytany, muj pomer je tak 1:1 :roll: , takze jsem porad na zacatku, resp. uz jsem nekolikrat rezehraval kampan...
momentalne je rok 1940, valim se u severnich pristupu do Britanie, cestou jsem dostal 1 torpedoborec, vcera jsem nacal konvoj (muj 1. velky), doufam, ze ho jeste najdu a v noci vypalim sva posledni torpeda a pak rychle domu...

hlavne nemam cas u toho porad sedet, ale i kdybych mel tak parba na 1x je maximalni hardcore, dobre pro nezamestnane ponorkove kapitany

presne jak se jiz pise vyse, tahle hra je uasna v tom, ze podnecuje zajem o danou problematiku, moji "domenou" byly vzdy letadla, ale uz jsem nasal nekolik knih o valce v Atlantiku a znacne si rozsiril obzory... maly priklad: docela me dostalo, ze beznou praxi bylo nejdrive lod upozronit davkou z palubnich zbrani, ze bude torpedovana, poskytnout cas na presun do zachrannych clunu a az pak torpedovat, navic pak jeste kontrolvat evakuovanou posadku ve clunech a davat ji alkohol, pripadne obvazy atd... (z knihy o Otto Kretschmerovi, nejvetsi nem. eso)

zrovna se snazim modifikovat si periskop... bojuju tu s stridave s photoshopem a gimpem... kdyby mi chtel nekdo udelat radost muj cil: pouzit vzhled z Brodintruments z IUB 1.03, ale zrusit tu cast kolem vyhledu (proste aby bylo jen cerno) a pak jeste trochu zvetsit vyhled, aby byly lepe citelne udaje o o smeru... ma nekolik modu, snazim se to ruzne kombinovat...
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak vidím,že nejsem sám,kdo je ztracenej...... :D
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Swat píše:Tak vidím,že nejsem sám,kdo je ztracenej...... :D
na subsim.com je nas zatracencu opravdu hodne 8) . Co se tyce AA tak to samozrejme vypada moc dobre, ale tady mas rozdil v Sun Glare u nVidie (nevim jestli i u ATI a nevim jak u nV 7xxx).

1. Slunicko bez AA
2. Slunicko se 4xAA

Obrázek Obrázek

Tady mate i par screenu, kde se muzete podivat a porovnat vzhled vasi stavajici ponorky s tou moji. zamerujte se na detaily (screeny bez AA viz vyse) a dam vam i strucny popis ceho.

5. Utocny periskop s 10x zoomem
6. Hlidkovy periskop s 10x zoomem
7. Hlidkovy dustojnik (oci, cepice, uniforma) bez AA
8. Hlidkovy dustojnik (oci, cepice, uniforma) 4xAA (FPS60), vypada to lip, ale ...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

9. Vzhled hlidkove veze, uniforma posadky
10. Vzhled velitelskeho stanoviste, uniformy, budiky atd.
11. Budiky, doplnkove modifikace ovladani ponorky
12. Hydrophone ... odkud ho asi znate, ze ? :-)

13. - 21. Ovladani a Help dovedeny, no reknu to, k dokonalosti :-)

22. Navigacni mapa, nastroje, trasy konvoju ...
23. Trasy konvoju na nav mape, nazvy lokaci
24. Detail cile na nav mape 3km
25. Nastroje a detail na utocne mape

26. Stopa ponorky z nadhledu
27. Stopa ponorky z podhledu, mod bublinek :-)
28. Pohled na hlidkovou vez, logo moji flotily
29. Odraz periskopu a veze ve vode (default jen vez)

30. Ponorka jde pod vodu, skin ponorky FUBAR
31. Ponorka pod vodou, viditelnost na blizko, skin FUBAR
32. Detail modifikovaneho dna, vypada ziveji
33. Viditelnost na vetsi vzdalenost, barva more

uff, doufam, ze se vam to bude libit. delal jsem to hlavne pro inspiraci, protoze SH3 modifikuju uz nekolik mesicu a sam si uz poradne nepamatuju co jsem vse implementoval. Driv totiz zadne kompletni modifikacni balicky nebyly a dneska tam v podstate mam vse co je jejich soucasti. Pokud ovsem zacinate, pak je volba jasna ;). Klidne se zeptejte co se vam libi a treba nemate, zkusim najit nejake info jaky to je mod.

tschüß!

Oberleutnant zum See JXP
U-boat VIIC
7th Flotilla, St. Nazaire
Medals:
Iron Cross, 2nd Class; Iron Cross, 1st Class; Knight's Cross, Knight's Cross with Oak Leaves, Knight's Cross with Oak Leaves and Swords; Knight's Cross with Oak Leaves, Swords and Diamonds; German Cross; Knight's Cross with Golden Oak Leaves, Swords and Diamonds

Badges:
U-boat Badge; U-boat Front Clasp
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Bezva JXP,díky za info.To dno je perfektní a odlesky periskopů se mi taky zatím nedaří sehnat.Je to prosím tě součástí IUB 1.3?Zas takový blázen nejsem,jsem celkem spokojenej,jak mi hra běhá i jak vypadá,IUB nemám,zatím to řeším těma jednotlivýma balíkama (Athmosphere mod apod.).Ale odlesk periskopů a mořský dno bych bral,nevzpomeneš si prosím tě,kde jsi to zplašil?Podle těch screenů jsi tam toho musel dát mraky,protože to vypadá úplně jinak takže chápu,že si to všechno pamatovat nemůžeš. :? Jinak to slunce jsem ani nějak neřešil,to ještě musím testnout,ale i kdyby-zas tak často na něj nekoukám a odlesk zůstává stejný,takže se asi spokojím klidně s tou řekněmě nezářící koulí a radši nechám FSAA,rád típu a dělám wallpapery,FSAA je pak znát... :roll: Každopádně díky,že sis dal takovou práci... :up:
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

podivam se, Swate ... ne dnes, ale slibuju a myslim ze to nebude problem.

Co se tyce slunicka tak minimalne si to AA 1x vypni a koukni se na zapad a vychod slunce ... kdyby uz kvuli nicemu tak kvuli tomuhle jsem nechal AA vypnuty. Urcite se aspon jednou pokochej. je to nadhera.

Ale vim, ze je to dilema, protoze taky obcas mam chut ho zapnout. na ATI kartach je to udajne v poradku, tak krome spray bugu, ktery byl vyreseny az nekde kolem FW 81.xx tak toto jeste opraveno nebylo a neverim, ze nekdy bude ... ale uvidime ;).

//Edit: Odlesky periscopu jsou soucasti myslim i Atmosphere modu a v IUB 1,03 jsou urcite. to je povinnost.

co se tyce dna tak mam nekolik verzi pro ruzne typy grafik (velikost textury) a jmenuje se
1. tankeriv_seafloor_mod_for_64MB_cards.7z 3MB
2. tankeriv_seafloor_mod_for_128MB_cards.7z 12MB

linky najdes na subsim.com foru ;).
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem to JXP zkoušel,zaregistroval jsem se na Subsim.com do fóra,i jsem našel odkaz ke stažení,ale píše mi to,že mám zakázaný přístup :huh: .Škoda,protože jsem tam našel další screeny dna a to je vážně peklo!!!Už to není ta šedohnědá mazanice,už je prostě dno jak má vypadat.Nemůžu se tam ale probourat,abych to stáhnul :x
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

jestli myslis tankeriv_seafloor_mod na http://u-boot.realsimulation.com/ , tak se mi parkrat stalo, ze hlasi neco s FW nebo ze se vubec nenacte a oak za chvilku frci jako das... v soucasnosti mozna zpusobeno pretizenim vzhledem k novemu Grey wolves modu, o ktery je velky zajem...
pokud bys to dno hodne chtel, mam je tu (3 verze), ale mam opravdu pomale pripojeni
fakt na nVidii nezari slunce s AA a ani patch ani nove ovladace (prip. modifikovane) to neresi? vychod a zapad slunce je naprosta povinnost... ranni vypluti z pristavu, temna zem, nekolik majaku, rackove, prvni paprsky slunce, zapadajici mesic
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

tazke nekolik dotazu:
Stahnul sjme ten Mod IUB 1.03
v readme bylo nainstalovat JSGME(to je program na pridavani modu)
do hlavniho adresare, done
potom on vytvori v hlavnim adresarei slozky MODS a vni si mam vytvorit ja slozku snazvem..done
potom rozbalit mod(IUB 1.3) apsustit ten JSGME..on pracuje enabling mod, a vytvari slozky v tom mem adresari...
jen chci vedet jestli teda funguje? i kdyz povodni ty same slozky..(AIR, singlemission,submarine atd.) jsou ve slozce
C:\Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\data tam jsou povodni
a ten mod je vytvoril zde
C:\Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\MODS\mod\IuBv103\Improved U-Boatv103
coz je zcela jinde, nemel bych je tam prekopirovat? do toho DATA???? kde jsou puvodni?
a jeste jeden Lamackej dotaz:
delam teprve akademii(ponevadz mam rozehranejch asi 5her,tak neni cas jen na SH3)
ale problem...
napriklad zkouska...dela..znicil sjem vsechny lode,vsechny ukoly splneny..ale co dal? co mam delat? kam mam jet? kdyz dam esc.tak me to pise splneno ale dam odchod a ve vysledku mam nedokonceno..OMg
to same mam pri navigaci, nevim kam se mam vratit?
mluvim o AKAdemii.poradite mi nekdo ?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

V akademii musíš následovat instrukce z rádia,tzn.musíš číst radiogramy,já je mám pod klávesou "m".Předpokládám,že když se chystáš splnit část akademie,dáš zkoušku,ne trénink.Jinak třeba navigace je pohoda-jen musíš dělat to,co je psáno v radiogramu,tuším že to bylo vstoupit do kanálu ve směru SSE,navigovat skrz kanál,ponořit na periskop.hloubku,pak na 25 metrů,nakonec pokračovat v plavbě ve směru jih-zkrátka dělej přesně to,co je v radiogramu a musí to šlapat :wink:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Takže dobrá zpráva-stáhnul jsem nový 84.21,slunce září i se zapnutým FSAA :o .Jinak jste měli pravdu,je to pecka,akorát mi nad obzorem přijde až moc velký.Přes den,když je nahoře je ok,ale nad obzorem je to koule jako kráva,pak když už zalejzá,tak to už je zase dobrý,moc hezký :roll: .
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Swat píše:Tak jsem to JXP zkoušel,zaregistroval jsem se na Subsim.com do fóra,i jsem našel odkaz ke stažení,ale píše mi to,že mám zakázaný přístup :huh: .Škoda,protože jsem tam našel další screeny dna a to je vážně peklo!!!Už to není ta šedohnědá mazanice,už je prostě dno jak má vypadat.Nemůžu se tam ale probourat,abych to stáhnul :x
napis mi presny nazev toho modu co by si rad a ja ti ho zkusim nekam uploadnout. je to fan mod, takze takove linky tu muzeme v poho davat ;).
Swat píše:Takže dobrá zpráva-stáhnul jsem nový 84.21,slunce září i se zapnutým FSAA :o .Jinak jste měli pravdu,je to pecka,akorát mi nad obzorem přijde až moc velký.Přes den,když je nahoře je ok,ale nad obzorem je to koule jako kráva,pak když už zalejzá,tak to už je zase dobrý,moc hezký :roll: .
s tim AA by to byla dobra zprava ... vyzkousime, uvidime ;).
hlupak píše: a ten mod je vytvoril zde
C:\Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\MODS\mod\IuBv103\Improved U-Boatv103

a jeste jeden Lamackej dotaz:
delam teprve akademii(ponevadz mam rozehranejch asi 5her,tak neni cas jen na SH3)
ale problem...
cesta pro nakopirovani mod by mela vypadat takto:

C:\Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\MODS\Improved U-Boatv103

mas tu cestu zdvojenou. kdyz se podvias do adresare Improved U-Boatv103 tak by si uz mel videt adresar Data a pak to vsechno funguje. Pred upravenim cesty nezapomen mod pomoci jgsme nejdriv vypnout, pak ho zavri, uprav cestu a znovu mod zapni. pak uz bude vse ok.

co se tyce akademie tak je to jak rika geralt, sleduj pokyny a neni problem. pri spousteni akademie mas ovsem 2 casti. 1. Training (nehodnoti te formou vysledku). 2. Exam (zkouska se zapsanim hodnoceni). Splneni mise by ti ovsem ve hre melo byt nahlaseno, sleduj pripadne pomoci ukolu F8 co jeste nemas splneno a podle toho se zarid ;).
Naposledy upravil(a) J X P dne stř 22. bře 2006, 08:51, celkem upraveno 1 x.
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

no, prave, splnil sjme vse, radio my ohalsilo..Ukoly splneny, kouknul sjem do ukolu, vse zelene, ale co pak/ kam se mam vratit? jezdil sjem jak trubec kolem anic, zadna zprava..
dik za tu cestu s tim modem
ale je mozny ze jsme delal trenink, no ale nevim..
tazke akademie----dryha polozka..ZKOUSKA..a start?
ok pustim se do toho za hodku auvidim co se stane
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Přesně tak,ne trénink,ale zkoušku (exam).V tý navigaci,když všechno splníš a napíšou ti,že máš plout ve směru jih,tak to ještě chvíli trvá,než se ti objeví okno s "Congratulations".Vyzkoušej,uvidíš.
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

jj to se mi obevilo pokazdy, tazke jsme delal opravdu skousku, ale co potom? co potom kdyz dam OK..pise se tam Congratulations..splnil sjte na vybornou poruciku.. ale co [potom?
dam exit a vyhodime to bez zaznamu o splneni...? dam exit mam vyber..pokracovat nebo zakladna..dam zakladan a nesplno.
co mam teda delat/ po tom okne dam OK a co dal?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak to je nějaký divný,po tom okně,co ti gratulují jsem dal normálně exit a pak jsem v menu námořní akademie měl záznam,že tu a tu zkoušku mám splněnou,fakt nevím.....
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

jdu to ksusit znova
tazke po okne gratulujem, dat ESC. a odejit? navrat na zaklkadnu? protze tam je moznost pokracovat v misi
tak to fakci..jak MOD tak akademie...dik moc za rady,nevedel sjem ze pod "M" jsou zpravy..Lol :oops:
furt to hlasilo nejaky ale nemohl jsem je najit..dik
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

hlupak píše:jdu to ksusit znova
tazke po okne gratulujem, dat ESC. a odejit? navrat na zaklkadnu? protze tam je moznost pokracovat v misi
tak to fakci..jak MOD tak akademie...dik moc za rady,nevedel sjem ze pod "M" jsou zpravy..Lol :oops:
furt to hlasilo nejaky ale nemohl jsem je najit..dik
tak ted nevim, jestli jsi uz pokrocil, nebo ne ... swat to rika spravne, esc a ukoncit ... tak se v SH3 konci vsechny mise a plavby. jedna z mala veci, ktera je takova nesimulativni.

znamka ze zkousky se ti neulozi jen pri treninku, pri exam ano. pokud se ti to ani tak nepodari pak nezoufej. jediny rozdil pri startu kariery je ze mas mene bodu na najem posadky, coz se da celkem rychle dohnat uspesnou patrolou, nebo editaci cfg. ja osobne jsem si zvedl pocet zkusenostnich bodu hned na zacatku, protoze nechci resit zda si to ci ono muzu dovolit nebo ne. Nemyslim si, ze by se nemeckym kapitanum novinky na ponorky montovaly podle jejich uspechu na mori ;). Je pravda, ze s timto take souvisi mod na posadku. mam totiz v ponorce jmena z realne posadky meho cisla ponorky, coz se urcuje podle Watch officera.

btw. ty to hrajes s cestinou ? :shock:

//Edit:
Takze jsem si naistaloval nove ovladace a i kdyz doslo ke zmene v zobrazeni slunce tak stale bohuzel to neni o tom stejnem. Slunicko s AA je opravdu neprirozene velke a nerealisticky zobrazene. Sice uz nejak zari, ale bohuzel ... :-(. Mozna vyjde mod, ktery zari slunce zmensi, protoze to vypada, jako by se zarici puntik diky AA zvetsil na ukor zarici aury :-(. Screeny jsou delane uplne ve stejnem case a na stejnem miste. jen jsem asi mel kameru trochu niz, ale myslim, ze rozdil je viditelny dobre.

1. Slunce bez AA na ovladacich FW 84.21WHQL
2. Slunce s 4xAA na ovladacich FW 84.21WHQL

Obrázek Obrázek

neverim, ze by tuto chybu vubec nekdy odstranili. snad v novem Silent Hunterovi uz nebude. nezbyva nez doufat, aby upravili zasadnim zpusobem engine a zobrazovani sun glare.
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

nehraju to s cestinou..proc?
mluveni mam nemecky,texty anglicky..jak jinak ze :wink:
to ze jsme psal cesky co to pise.to protze jsme si to prelozil ne? kdyz muj denne pouzivany jazyk je anglina tak abych to neprelozil, :)
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

hlupak píše:nehraju to s cestinou..proc?
mluveni mam nemecky,texty anglicky..jak jinak ze :wink:
to ze jsme psal cesky co to pise.to protze jsme si to prelozil ne? kdyz muj denne pouzivany jazyk je anglina tak abych to neprelozil, :)
nj, london ... uz jsem se lekl, ale znam lidi, kteri si tu cestinu do SH3 dali a opravdu nevim co je k tomu vedlo ;). hlavne pak pada moznost modifikace menu_1024_768.ini atd ... takze proto jsem se radeji zeptal ;).
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

jj, jak sjem psla
hele ja se zajimam o vse z WW2
tazke tahlke hra mi utekla ale napravuji to,sice ne jeste jako spravna SH3 fanatik, protoze dohravam jeste HL2 a FEAR takz eneni tolik casu ale..kdyz k tomu sednu tak jdu spat az ve 3rano.
jinak se chci zeptat, jak se a kde se da zapnout AA? a 2*AA?
protze to graficky menu , ma jen polozky o nicem...4nejaky vsynchronizovani, full screen atd.vime vsichni o cem mluvim\
muze mi teda nekdo rict kde se to da zmenit, popripade co stahnout?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“