díky moc za odpověd zase sem o něco chytřejšíJiri Drak píše:OC procaku se tim nesnizi, ale muze se zhorsit OC pameti, coz muze znamenat urcite snizeni vykonu.kadas152 píše:ale takze kdyz budu mít 2X 512Ram a 4x 512Ram tak bude OC tYeba o 100Mhz mensi ale nemusí to tak platit porád chápu to dobre?
jo a je to jen ciste za zájmu a jako pripadny info pro kamose je jasný ze 4x 512MB Ram je zbytecny
A64 Venice, SanDiego
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Boin
- Začátečník

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Boin
- Začátečník

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no nevím co jsi čekal.Boin píše:Víte co jsem si myslel? Že když nastoupí X2, že ceny VENICE a SD trochu opadnou, ale ono ne, spíš naopak jsou trochu vejš
Athlony 64 X2 jsou high-endové procesory, takže ovlivnit cenu low-endu a mainstreamu nějak nemůžou. Podívej se na FXka, ovlivni snad někdy cenou normálních Athlonů 64 ? Nikdy.
jestli někdo toužíte po dualcore CPU, tak si počkejte rok na socket M2, kde budou všechny CPU dualcore, tj. i Semprony
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Venice
tak to ani zadny nedelej,to nas nezajima,on mel na mysli srovnani propustnosti pameti,takze single jaksi nema cenu.Se singlem dam pres 3000mhz to je jasny,ale v dualu pouze 2750Mhz,takze az tam das dualy tak pojedes mozna 2500Mhz a budes rad ze to bude vubec stabilni.U A64 je sakra velkej rozdil mezi single a dual frekvenci. - BUSTEDjiri.jasa píše:Tak moje zkusenosti s Venicem:
AMD Athlon 64 Venice 3000+ @ 310x9 = 2790 MHz
1 GHz navic, to se hodi....
Jirin
Tak jsem zkousel obyc A-DATA 400 v dualu a kompl bezel stabilne na 2790 s dvema i ctyrmi moduly...
Výsledky EVERESTU:
Read: 6350
Write: 2150
Latency: 43,5
SuperPi [1MB]:30,53 s
Ted jeste vaham jake RAMky koupit, kandidati jsou obyc A-DATA; Corsair 2,5; OCZ Premier nebo Geil Value... Kdyztak zkuste nejake doporucit, vim ze se to sem nehodit tak kdyztak piste prosim sem: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=37765
Diky, Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na jaké frekvenci ti běželi ty RAMky ?jiri.jasa píše:...
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Delicka 3/4 a fsb 310 => 465 MHz pri CL 2,5 a 2,8 V....Smith píše:na jaké frekvenci ti běželi ty RAMky ?jiri.jasa píše:...
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže potvrzeno ... řadič je sice kompaktibilnější s paměťovými moduly, ale výkon nic moc.jiri.jasa píše:Delicka 3/4 a fsb 310 => 465 MHz pri CL 2,5 a 2,8 V....
v Everestu mám read 7000MB/s při 250MHz CL3 A-DATA
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
BTW co bys doporucoval za ty RAMky, viz prispevek vyse?Smith píše:takže potvrzeno ... řadič je sice kompaktibilnější s paměťovými moduly, ale výkon nic moc.jiri.jasa píše:Delicka 3/4 a fsb 310 => 465 MHz pri CL 2,5 a 2,8 V....
v Everestu mám read 7000MB/s při 250MHz CL3 A-DATA
Chtel bych nejake aby dali 500 jako moje stavajici A-DATA 450...
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tady se RAMky neřeší, od toho je tady jiná sekce a v ní toho najdeš dost, stačí hledat.jiri.jasa píše:BTW co bys doporucoval za ty RAMky, viz prispevek vyse?
Chtel bych nejake aby dali 500 jako moje stavajici A-DATA 450...
- SHOCK_WAWE
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
proč ? co je nutí ke zlevňování ? spíš bych se obával aby nezdražily ..lidi to stejně koupíSHOCK_WAWE píše:Digitaldoom píše:no jelikož venice nahrazuje winchester a intel stále nemá nic proti tak k žádným slevám hned tak nedojde .... obávam se že pohyby cen nastanou až s příchodem M2 ...
tak mysim ze by pro AMD byla sebevrazda drzet ceny do prichodu M2 a to je jeste vic nez rok.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zdažovat určitě nebudou, tím by šlo AMD samo proti sobě, vzájmu AMD musí být držet ceny pod Intelem.Digitaldoom píše: proč ? co je nutí ke zlevňování ? spíš bych se obával aby nezdražily ..lidi to stejně koupía např A64 3000+ je o dost levnější než konkurent P4 3Ghz
podle tohoto článku http://www.cdr.cz/a/13857 by se ve Q4 2005 měli objevite A64 2600MHz a 2800MHz s jádrem Venice.
V Q3 2005 pak SanDiego 4200+ (2600MHz).
A ještě se tam píše o SanDiegu 3500+, že by mělo být tento měsíc, ale jen s 512kB L2 cache, což je dost zajímavé.
A taky doufám, že se konečně objeví i Semprony na s939.
- HAL9000
- Začátečník

- honny
- Středně pokročilý

On nekdo tomu intelakovi ty jeho kecy zere?
//nic proti nemu, samozrejme
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
non já zase msim za sebe říci a zaklepat že zlatej Intel ..s tím nikdy žádné problémy .... žádný že by něco nešlo s něčimjiri.jasa píše:No ja jsem AMDckek postavil a opravil hooodne, a zadne nestabilni nebylo....
Ale opravoval jsem par Intelu a to byly problemy.... Radsi nezminovat....
Ke mne se to komplu Intel jen tak nepropracuje....
na AMD sem přešel opět nedávno .... ale před tím sem na něm také stavěl .. ale rozhodně to tak růžové nebylo ... něco natom s ou kompaktibilitou je .... což je logický ...intel si dělá CPU i chipset namíru takže tomu AMD těžko může konkurovat ... zvlᡚť tragický jsou některé chipsety s různými grafikami a hlavně kámen urazu platformy AMD jsou paměti
no prostě u Intelu je to takový jednodušší u AMD je to složitější musí se hodně vybírat súprávná kombinace HW ale když se to povede šlape to obojí (Intel i AMD) na výbornou
jinak Hulana sem netahejte...vola jednoho ... akorát mu děláte dobře ....