Asus A8N-E /Deluxe (939, nF4 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
anojcdenton12 píše:manualny install ovladaca si uz urcite skusal, ze?
nejde to ani v jednom usb porte?
nevypol si nahodou usb v biose?
ine veci v tych usb idu??j
kabel/bt idu inde? ne neskoušel.
nejde
nevypnul vše je na enabled
de mi myš razer diamondback a joystick MS sidewinder
nejbliž až v neděli.
a taky když dam spravce zařizeni tak ta myš razer tam je jako nezname multif. zařizeni. přitom ovladače mam nainstalovany.
jo btw dneska jsem předělaval HW do jine case nemato třeba na to vliv?
mam zapojeny 2x USB do PCi slotu a tam to taky nefungovalo
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nazdar
chcel by som vediet vase skusenosti/odpovede na nasledujuce otazky
mam Technisat SkyStar2 2.6d a ked ju dam do prveho PCI slotu tak system hadze BSOD
ak ju dam do druheho alebo tretieho system ide OK (prvy je zdielany s nejakymi onboard zariadeniami)
skusil som technisat v 2. PCI a SiS6326 v 3.PCI a system hadzal BSOD ze zariadenie nepracuje spravne kvoli driverom
ak som technisat zakazal, tak to islo ok
ak dam normalne PCI-e grafiku a techniosat do 2.PCI tak to ide OK
kde by mohol byt problem??
dalsia otazka
ak vypnem zdroj a nasledne ho zapnem, zapnem PC tak zamrzne s logom biosu-reset-zamrne na POST tabulke/entering setup do biosu-reset-PC nabehne normalne
vzdy na treti krat
inac to bezi OK a je to stabilne
neviete cim by to mohlo byt???
bios mam 1010
chcel by som vediet vase skusenosti/odpovede na nasledujuce otazky
mam Technisat SkyStar2 2.6d a ked ju dam do prveho PCI slotu tak system hadze BSOD
ak ju dam do druheho alebo tretieho system ide OK (prvy je zdielany s nejakymi onboard zariadeniami)
skusil som technisat v 2. PCI a SiS6326 v 3.PCI a system hadzal BSOD ze zariadenie nepracuje spravne kvoli driverom
ak som technisat zakazal, tak to islo ok
ak dam normalne PCI-e grafiku a techniosat do 2.PCI tak to ide OK
kde by mohol byt problem??
dalsia otazka
ak vypnem zdroj a nasledne ho zapnem, zapnem PC tak zamrzne s logom biosu-reset-zamrne na POST tabulke/entering setup do biosu-reset-PC nabehne normalne
vzdy na treti krat
inac to bezi OK a je to stabilne
neviete cim by to mohlo byt???
bios mam 1010
...
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Znema napeti chipsetu
Da se prosim nejak zmenit napeti chipsetu u desky A8N Sli DeLuxe? V BIOSu mam jen polozky Vcore a Dimm voltage.
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- ondra-banov
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jestli je do socketu 939 tak ano.ondra-banov píše:Pude mi na te desce amd athlon x2 4600+ ?
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- lubik
- Nováček
-
Zdravím,mám tuto dosku A8N-E a HDD WD2500KS(SATAII).
A mam tento problém,ked som HDD nechal ako SATAII,po nejakom čase(asi 3 týžne) PC mrzlo,prepol som HDD na SATA PC mrzne stale,može byť chybný HDD alebo niečo s doskou.Bios mám 1013 a ovládeče na dosku som skúšal aj staršie aj najnovšie.
Zdroj 480W
ATHLON X2 3800
2x512MB ram Goodram
6600GT
A mam tento problém,ked som HDD nechal ako SATAII,po nejakom čase(asi 3 týžne) PC mrzlo,prepol som HDD na SATA PC mrzne stale,može byť chybný HDD alebo niečo s doskou.Bios mám 1013 a ovládeče na dosku som skúšal aj staršie aj najnovšie.
Zdroj 480W
ATHLON X2 3800
2x512MB ram Goodram
6600GT
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
spis bych to videl na RAMky, otestuj je, zkus vyndat jeden modul a pak druhy - vzdy provozuj jen jeden. Za Goodram bych ruku do ohne tedy nedallubik píše:Zdravím,mám tuto dosku A8N-E a HDD WD2500KS(SATAII).
Zdroj 480W
ATHLON X2 3800
2x512MB ram Goodram
6600GT
- lubik
- Nováček
-
Ja mam tuto dosku 1,5 roka a pred polrokom som mal HDD 80GB Ide všetko šlapalo OK.Pri kúpe noveho hdd (WD2500KS)mam len problemy.Zvláštne je na tom to ako SATAII my to fungovalo skoro mesiac(začalo vyhadzovať modré tabulky),prehodil som ho na druhý radič,ani to nepomohlo,potom som vložil jumper(prepol na SATA),comp išel asi tak mesiac a začalo to mrznúť a to takým sposobom:comp zapnem a po niekolkych minutach zamrzne,reštartujem nechce nabehnut Win,musím uplne vypnút aj zroj.Po dalšom zapnuti už nabehne,ak nie tak to musím zopakovat ale ked už Win zbehne,PC potom funguje.
Ja neviem čo s tím može byť:
Ja neviem čo s tím može byť:
- ondra-banov
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
opteron 175
Zdravim mám tuhle desku a chci se zeptat jestli se vyplatí ji osadit opteronem 175 teda pokud to vubec jde ...
Ted mám athlona 64 Venice 3200+ tak doufám aspon že mi to zvedne výkon pc.
A jště se chci optat jestli mužu mit DDR 400 2x512 + 1Gb k tomu pc.
Diky za odpoved
Ted mám athlona 64 Venice 3200+ tak doufám aspon že mi to zvedne výkon pc.
A jště se chci optat jestli mužu mit DDR 400 2x512 + 1Gb k tomu pc.
Diky za odpoved
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas toho venice 3200+ krapet taktleho... tak si myslim ze nejakych par Mhz na vic co muze dat ten opteron ti moc nepomuze - proste se to nevyplati, ale pokud to mermomoci chces tak ti to vymlouvat nebudu, ale pro me by to byli vyhozene penize..
jinak ja tu desku mam cca 2 roky a FSB muzu mit 285*9 pri 2x512 na cca 490Mhz, ale jak uz jsem psal davno u teto desky neco nehraje s delickama ram.....
jinak ja tu desku mam cca 2 roky a FSB muzu mit 285*9 pri 2x512 na cca 490Mhz, ale jak uz jsem psal davno u teto desky neco nehraje s delickama ram.....
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to si fakt myslis???from_CZ píše:pokud mas toho venice 3200+ krapet taktleho... tak si myslim ze nejakych par Mhz na vic co muze dat ten opteron ti moc nepomuze - proste se to nevyplati, ale pokud to mermomoci chces tak ti to vymlouvat nebudu, ale pro me by to byli vyhozene penize..
a64 3200+ ma 1 jadro
opteron 165/170 ma 2 jadra
podla mna to je celkom narast
opteron+OC
...
- ondra-banov
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Heh myslýš ? Kdž má tenhle 3200+ cache L2 512 a opteron 175 1MB na jedno jádro tzn 2 Mb l2 chache + dualcore.from_CZ píše:pokud mas toho venice 3200+ krapet taktleho... tak si myslim ze nejakych par Mhz na vic co muze dat ten opteron ti moc nepomuze - proste se to nevyplati, ale pokud to mermomoci chces tak ti to vymlouvat nebudu, ale pro me by to byli vyhozene penize..
Jeste muzu opterona prej hodně dobře přetaktovat .... Stímhle athlonem 3200+ jsem se na moc nedostal
Jako instinkt mi říká že to bude o dost rychlejší a vyhovující prowin vista.
- Dithius
- Pokročilý
ASUS A8N-E
Velmi dobrá deska měl sem ji 1,75 roku a v poho dala FSB 271MHz a to s 2x 256MB + 2x 512MB jsou to kingstony s cl 3 ale jedou na 2,5 a to sem ještě drasticky snížil i ostatní časování ale fakd moje deska. abitku mam jen kvuli Crossfire ale to sem zatim nevyužil a napajení PCI-Ex pres na Asus A8N-E nejde nastavit voltaž grafiky a nF4 což jsou asi jediné chyby co mi vadí a inak ece ten větrák chipsetu ale ten sem vyměnil ale pasiv bych tam nedal hřeje jak praštěná
Velmi dobrá deska měl sem ji 1,75 roku a v poho dala FSB 271MHz a to s 2x 256MB + 2x 512MB jsou to kingstony s cl 3 ale jedou na 2,5 a to sem ještě drasticky snížil i ostatní časování ale fakd moje deska. abitku mam jen kvuli Crossfire ale to sem zatim nevyužil a napajení PCI-Ex pres na Asus A8N-E nejde nastavit voltaž grafiky a nF4 což jsou asi jediné chyby co mi vadí a inak ece ten větrák chipsetu ale ten sem vyměnil ale pasiv bych tam nedal hřeje jak praštěná
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
cya all.
jsem totálně vháji.Chci si koupit grafiku ati x1950GT od powercolor
http://www.shop-pc.cz/dumdum/?Mode=Sti&StiId=40294
ma delku cca 23 cm což je hrozně moc.Moje aktualni ati x800 ma 18 cm !
na desku jsem si dal pasiv
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
ten vpoho chladi(resp system stabilni teplota je 35 stupnu ovšem pasiv je celkem dost teplej v zatěži).(btw ode dneška mě to bude ofukovat noctua 1200 tak snad teploty klesnou před tim tam foukal jen xilence 120 mm)
no a ted mam problem že ja tam tu grafiku asi nedam.Má s tím někdo podobný zkušenosti?
mužete mě poradit? co a jak s tim?Popř. jak vyřešit jinak to chlazeni chipsetu? nechci se vratit do doby kamenne tim že tam dám zase nějakej uřvanej větrak.a na thermalright SLi nemam prachy
// edit
jde nějak zjistit u desky asus a8n-e opravdova teplota chipsetu senzorem ?nebo musim použit teploměr?
jsem totálně vháji.Chci si koupit grafiku ati x1950GT od powercolor
http://www.shop-pc.cz/dumdum/?Mode=Sti&StiId=40294
ma delku cca 23 cm což je hrozně moc.Moje aktualni ati x800 ma 18 cm !
na desku jsem si dal pasiv
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
ten vpoho chladi(resp system stabilni teplota je 35 stupnu ovšem pasiv je celkem dost teplej v zatěži).(btw ode dneška mě to bude ofukovat noctua 1200 tak snad teploty klesnou před tim tam foukal jen xilence 120 mm)
no a ted mam problem že ja tam tu grafiku asi nedam.Má s tím někdo podobný zkušenosti?
mužete mě poradit? co a jak s tim?Popř. jak vyřešit jinak to chlazeni chipsetu? nechci se vratit do doby kamenne tim že tam dám zase nějakej uřvanej větrak.a na thermalright SLi nemam prachy
// edit
jde nějak zjistit u desky asus a8n-e opravdova teplota chipsetu senzorem ?nebo musim použit teploměr?
- Ivo
- Nováček
-
Mám dotaz, u této desky Asus A8NE dochází při stahování z internetu k poškozování souborů, nejdou otevřít nebo nainstalovat, objeví se chybové hlášky. Bios je nový verze 1013, nepomůže vypnutí Nvidia Firewall ani jeho odinstalace, HDD je Hitachi SATA II. Nepomůže ani nový ovladač na chipset. Dá se to nějak vyřešit kromě reklamace?
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ktt0jirka
- Nováček
-
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: