DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Mám v úmyslu dát na chipset nový chladič - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658. Při sundavání starého chlazení se mi ale nechce vymontovávat základní deska a tak se ptám jestli nemá někdo zkušenosti zda-li je to potřeba. Díky moc
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Musíš zmáčknout pojistku u těch paciček, co ti držej starej chladič. U některejch case se výrobce "trefí" a máš tam výřez, jinak musíš MB vyndat. Jestli si myslíš, že ho prostě silou vyrveš, tak na to honem rychle zapomeň.
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

OK! Díky moc.
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Tak mám bohužel další řádný problém :( . V BIOSU mám nastaveno CPU Voltage Control na 1.600 V. Obvykle mi komp nabutuje na 1.56 V. To je samozřejmě OK :) . No ale čas od času se stane že mi nabutuje na 1.63!!!! :o . To už je ovšem problém. Nevíte někdo What the hell fucing going on?????????????? Díky moc
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Jo a ještě to napětí se obvykle ve Windowsech průběžně mění od 1.55 do 1.58 což taky asi tak uplně v poho není.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

A co takhle napsat tvoji sestavu, hlavně zdroj? :devil: Navíc co ti zobrazuje speedfan vůbec nemusí bejt pravda. BTW 1.6V? Máš 90nm CPU? Seš si jistej, že na to máš taky odpovídající chlazení?
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

No mě to zobrazuje i cpuz. A mam fortron 500 W, athlon 3700+ San Diego @ 2560 TMaxCase 55. A jakmile to skočí na těch 1.63 tak mi vzroste teplota v burnu na 66 a v idle na 48 (oproti 47 a 28 na 1.56) Víc jak těch 2560 z toho nevydoluju aby to bylo primestable. Chladič mam AC freezer pro. Díky za jakékoliv rady
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Tak v první řadě je dobrý si sosnout CoreTemp a vyčíst to z digitálního čidla přímo v CPU. Zdroj je v pohodě, na tyhle hodnoty z CPU-Z a spol. se nemá cenu spoléhat, moc to kecá. Jinak 1,6V na 90nm CPU a chladíš to jenom Freezerem? Si blázen... 1,55V je maximum, pak už jenom s pořádnym vodníkem! A beztak: dost pochybuju, že tam máš takový napětí oprávněně, taková hodnota a dává ti to jenom 2560MHz...
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Říkám že ten procesor je shit. Je to jen TMaxCase 55 a víc to prostě nedá na jakékoliv napětí anebo neumim taktovat. Jinak sice v biosu mam nastaveno 1.600 ale normálně to butuje na těch 1.56 - a to problém uchladit nemam (idle 28 burn 47). Problém představuje těch 1.63 - ale na to to nabutuje asi tak jednou za týden (zatím). Taky mě štve že tou teplotou 66 sem přišel o záruku no ale oni to stejně asi nemaj nějak šanci poznat. Jinak kolik asi tak může nejvíc vydržet 90 nm San Diego???
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Jo a když v BIOSu nastavim napětí 1.575 tak mi obvykle nabutuje na 1.53. Někdy to nabutuje ale míň a to pak neni primestable ani na 2560. Proto tam mam těch 1.600.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Šmarjá že ti to ukazuje 1,56V ještě neznamená, že to do procesoru tolik jde. Když máš nastaveno 1,6V, tak ti při kvalitnim zdroji těch 1,6V do toho procesoru půjde, nějaký CPU-Z nmá význam. A TCM 55 stupňů shit? Já mám tolik na 3000+ a s vodou sem přes 2,7GHz...
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Hm já jakmile tam dám víc tak to v prime 95 i v stresscpu hned vyrobí chybu. Tak nevim čim to. Tak asi ty taktovací schopnosti nezáleží na TCaseMax jak všichni tak chytře říkají. Jo a kde se dá zjistit kolik jde skutečně do toho procáku. V Biosu to snad ukazuje dobře ne?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Možnosti jsou neznámé, ale rozhodně bych čekal ještě tak aspoň 100MHz víc, napětí nesmíš, jestli nejsi blázen nebo nemáš pořádný chlazení, což Freezer64 není, nastavit nad 1,55V, což je nepsaná hranice pro 90nm CPU. Podle mě něco děláš špatně co se třeba pamětí týče. Návodů tu najdeš šest půlek...
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Paměti: A-data Vitesta 500 MHz Dual Channel Kit 2 x 512 MB. Jenže když testuju kam až se dá vytočit procák tak nastavim paměti na minimum. A projedu je v MemTestu. Prostě procák shit.
Fleak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fleak »

zajimalo by me jestli by slo na jeden konektor na desce na vetraky pripojit 2 vetraky a oba regulovat speedfanem.....to sledovani otacek bych treba prepojil na ten neregulovatelnej speedfanem konektor.....nezkousel to nekdo ???
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 4 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
Hind
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hind »

Kinjaba píše:Ahoj... Mám problém. Přišla mi deska a mám Toledo 3700+ a když chci taktovat, tak můžu jedině násobič. Když měním v biosu FSB, tak to sice změní (250*10) a ukazuje to 2,5GHz, ale ve windows i v programech na CPU to ukazuje pořád 2,2GHz. Když PC resnu, tak mám pořád v Biosu napsanejch těch 2,5GHz, ale na tuto frekvenci to prostě nejede :cry: Nemohlo by to být zdrojem? Mám 350W noname Maxpower... a je to jen 20-pin. Nebo si myslíte, že biosem? Díky za každou odpověď
Me to dela taky, ale nejspis to bude zvukovkou, protoze deska nema PCI Lock. pekne me to sere, ze nemuzu taktovat, a ject na zvukovku na desce se mi taky nechce..
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Hind píše: ...protoze deska nema PCI Lock ..
?? :?
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
LOBO 1
Nováček
Nováček

Příspěvek od LOBO 1 »

Zdravim nevite prosim nekdo, zda jde u desky dfi lan party nf4 sli-dr expert pripojit graficka karta pcie16* na spodnejsi slot aby mela sirku sbernice 16* a ta vrchni 2*, jelikoz v manualu je na str.79 nakresleno pripojeni na vrchnejsi slot, dekuji za odpoved.
LOBO 1
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

LOBO 1 píše:Zdravim nevite prosim nekdo, zda jde u desky dfi lan party nf4 sli-dr expert pripojit graficka karta pcie16* na spodnejsi slot aby mela sirku sbernice 16* a ta vrchni 2*, jelikoz v manualu je na str.79 nakresleno pripojeni na vrchnejsi slot, dekuji za odpoved.
LOBO 1
A proč se ptáš v threadu o jiný desce? :? Zeptej se zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48836
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

wector píše:A proč se ptáš v threadu o jiný desce? :? Zeptej se zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48836
Tak on to radeji pro jistotu napsal snad do vsech threadu o dfi :roll:
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“