Intel PentiumD 805

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Deathwalker píše: jaky mas M/B ???

u Asus dodavaji na CD AI BOOSTER tam muzes jakztakz regulovat BOX,
ja si to nastavil na silence, tak mi jede vetracek na 1500 rpm a mam teploty do 55C v zatezi
ten BOX se pak da snest
btw. v te utilitce jde menit nasobic :-)))
mam p5ld2, Ai Booster jsem ani nenahraval, rovnou jsem hodil speedfan, tam jde regulovat vetrak, ale pokud tam pujde menit nasobic tak to taky neni bad...
jen me stvou teploty, koukam, ze je tu mam asi nejvyssi, default v burnu kolem 60°C....to mam relativne dobrej airflow :(
no nic ceka me nakup Ninji nebo Typhoonu
.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Co tu pořád řešíte násobič? Vždyť kromě Extreme Edition a FX ho mají všechny procesory na pevno uzamčený...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

Riesit spotrebu je tu zbytocnost, vacsina ludi na fore aj tak meni cpu aspon raz za rok a dovtedy sa ta cena eletriny vs cena X2 3800+ nevyrovna, stale bude lacnejsie Pentium D
RebelYell
Nováček
Nováček

Příspěvek od RebelYell »

Mam problem s OC Pentia D 805. Desku mam Gigabyte 8I955X-Pro. Bios flashnuty na nejnovejsi F9. Nastavim fsb na 166, nasobic pameti na 3.33 a napeti CPU na 1.3. Po savu zmen,se mi na uvodni obrazovce stejne ukaze Pentim D 805 2.66 MHz tzn. tovarni nastaveni. To se ukazuje i ve windech.
Dik za rady.
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

RebelYell píše:Mam problem s OC Pentia D 805. Desku mam Gigabyte 8I955X-Pro. Bios flashnuty na nejnovejsi F9. Nastavim fsb na 166, nasobic pameti na 3.33 a napeti CPU na 1.3. Po savu zmen,se mi na uvodni obrazovce stejne ukaze Pentim D 805 2.66 MHz tzn. tovarni nastaveni. To se ukazuje i ve windech.
Dik za rady.
to je divne, kdyz najede zpet do biosu, zustalo tam to FSB ? Jak to vidi cpu-z ?
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
RebelYell
Nováček
Nováček

Příspěvek od RebelYell »

Bart_Teschen píše:
RebelYell píše:Mam problem s OC Pentia D 805. Desku mam Gigabyte 8I955X-Pro. Bios flashnuty na nejnovejsi F9. Nastavim fsb na 166, nasobic pameti na 3.33 a napeti CPU na 1.3. Po savu zmen,se mi na uvodni obrazovce stejne ukaze Pentim D 805 2.66 MHz tzn. tovarni nastaveni. To se ukazuje i ve windech.
Dik za rady.
to je divne, kdyz najede zpet do biosu, zustalo tam to FSB ? Jak to vidi cpu-z ?
FSB zustane, ale neni prosvicene zlute. CPU host clock control je zpet na disabled z puvodniho enabled abych mohl hybat s fsb. Na CPU-Z jsem se nedival.
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

RebelYell píše:
Bart_Teschen píše: to je divne, kdyz najede zpet do biosu, zustalo tam to FSB ? Jak to vidi cpu-z ?
FSB zustane, ale neni prosvicene zlute. CPU host clock control je zpet na disabled z puvodniho enabled abych mohl hybat s fsb. Na CPU-Z jsem se nedival.
evidentne to je problem desky, CPU host clock musis mit na enabled, to je jasny .... jinak bere deska default ..
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Pánové, pokud mluvíte o tom, že to chladič UCHLADÍ, znamená to, že jeden na doraz a víceméně řve nebo že to zvládá za normální akustiky?
Ptám se proto, že
- mi nejde o maximální výkon za "jakoukoliv" cenu, ale o rozumné popohnání s přiměřeným hlavně akustickým pohodlím,
- pokud si pořídím D805, tak by měl mít cca 3,2GHz (to by asi měla být frekvence, kdy je rychlejší, ale ještě stabilní a zas tak moc netopí),
- ale přijde do relativně tichého kompu se snad dobře větranou skříní (TT Mambo, 2x120 +2x80 fans na minimum - cca 18dB, grafika pasiv, tichý zdroj, HDD Hitachi SATAII 250GB s použitím AAM a pasivem Zalman),

- takže pokud bych použil AC Freezer 64 PRO nebo např. TT Combo Cool DIY Tower112 nebo Noctua NH-U9 nebo něco takového ve srovnatelné ceně s jedním-dvěma tichými 80mm větráčky, uchladí to POTICHU?

Dík.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Dobby123 píše:...
No ne že by se tu o BOX chladičích nemluvilo už milionkrát... :)

Hele, přiloženej chladič ti uchladí CPU na základní frekvenci + nějakou rezervu, ale na OC se nehodí, protože pak sotva stíhá a strašně řve. AMD tolik netopí, tam si i BOX poradí se slušnym OC, ale tichej taky neni.

Co mám tak zkušenosti, tak od Freezeru nahoru ti ty chladiče uchladěj cokoli, rozdíl je právě jenom v hluku, kdy třeba "nejhorší z nejlepších" Freezer maká naplno a už je slyšet, kdežto třeba Scythe má na sobě sotva se točící 12cm fan.

IMHO tobě by měl v klidu stačit Freezer 7 PRO ( Freezer 64, kterej zmiňuješ, je pro AMD ;) ), popř. teď sem dostavěl comp s D805 a Thermaltake Tower102 s 90mm, takt má 3,5GHz a chladí se to v pohodě a potichu.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

wector píše:... teď sem dostavěl comp s D805 a Thermaltake Tower102 s 90mm, takt má 3,5GHz a chladí se to v pohodě a potichu.
na jake zakladovce jsi to prosim stavel? diky
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Díky, to je dobrá zpráva.
Neptal jsem se jen na box, chladiče se používají různé :) , aspoň podle podpisů. Athlon je pro mě pořád reálná alternativa, tak se mi to nějak pomotalo.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jessie.james píše:
Jako každej normální člověk P5LD2 - cokoli dražšího na D805 nemá víc než na recenzi smysl, Conroe do ničeho dnešního stejně narvat nepude, takže P5WD2(-E) Premium nemaj ( obzvláště k D805 ) smysl...
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

wector píše:
jessie.james píše:
Jako každej normální člověk P5LD2 - cokoli dražšího na D805 nemá víc než na recenzi smysl, Conroe do ničeho dnešního stejně narvat nepude, takže P5WD2(-E) Premium nemaj ( obzvláště k D805 ) smysl...
Intel snad uz potvrdil ze Conroe nepujde do dnesnich desek ?podle me teoreticky pujde i do i955 a i945, jde jen o to, aby udelali pak biosy na ty desky :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
bitmapbrother
Nováček
Nováček

Příspěvek od bitmapbrother »

Zdravim, poridil sem si D805 + Arctic Cooling Alpine 7 + Asus P5WD2 (Intel 955X) + Corsair 667 (2x512) + EuroCase 450W. Chci se zeptat jaka je max provozni teplota tohoto procesoru? Nainstaloval sem si totiz dodavany Asus Probe II, kde jsem aktivoval Q Fan a nastavil jej na Performance. Probe uz mi jednou vyhodil varovani, protoze procesor presahl teplotu 60 stupnu (na 61). Jinak prumerna teplota kdyz jen brouzdam po netu je 50 C a neco pres 1400 rpm. Probe dale ukazuje Vcore 1.38 az 1.41 - nevim jestli to neni moc. Bojim se, aby se mi procesor nespalil v praci mam totiz Athlon 64 4000+ a ten ma v klidu jen 33 C a pri zatezi max 43 C. Diky za vysvetleni a pripadne tipy pro optimalizaci.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

bitmapbrother píše:......
Pentium D 805 ma max. teplotu 64 stupnov,mas ten CPU nataktovany?leb pre ide (2,66Ghz) je to dost

AMD64 ma maximalne teploty stavane inak,zistuje sa to podla Programu Tcase,byva to v rozmedzi 50 az 70 stupnov
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jan Machalík píše:Intel snad uz potvrdil ze Conroe nepujde do dnesnich desek ?podle me teoreticky pujde i do i955 a i945, jde jen o to, aby udelali pak biosy na ty desky :wink:
Chlapče, logicky: Conroe přijde v Q3 a Q4, i965 v Q2 - jasně je tím řečeno to, že se maj udělat zásoby "Conroe-ready" desek, aby pak nepřišlo CPU a nebylo ho kam dát. Takhle se desky a.) naskladní b.) dostanou mezi lidi, kupující si dnes počítač. ;)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak jsem měl doma dva kousky D805, první jel s vodníkem na 4,5Ghz, FSB 900Mhz, druhej jen 3,7Ghz
napětí real 1,4V teplota 55°C v burnu primestable 10 hodin na obou jádrech
bohužel žádný obrázky z testů nebudou, nebyl čas ani chuť, navíc nebyl můj a musel sem ho brzy vrátit
ale musim uznat že to byl celkem hukot
na desce Asus P5LD2 Deluxe - Intel 945P
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

BubakB píše:
bitmapbrother píše:......
Pentium D 805 ma max. teplotu 64 stupnov,mas ten CPU nataktovany?leb pre ide (2,66Ghz) je to dost

AMD64 ma maximalne teploty stavane inak,zistuje sa to podla Programu Tcase,byva to v rozmedzi 50 az 70 stupnov
Co tim myslis, ze ma max. tepl 64 stupnu? Jakoze, kdyz pujde pres tak se znici?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

bitskull píše:Co tim myslis, ze ma max. tepl 64 stupnu? Jakoze, kdyz pujde pres tak se znici?
Maximální teplota je doporučena výrobcem jako "maximální bezpečná kdy je zaručena 100%-ní funkčnost procesoru." Když bude mít přes, třeba 70 stupňů Celsia, tak se bude snižovat jeho životnost a může se objevit nestabilita.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdarek, mozna to tady uz je, kolik Vam topi D805 s boxem ? Diky
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“