AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

jo aha tak tohle uz jsem skousel jenze na to nemam HW moje karta nema LM 63... takze logicky nevidim ani teplotu a proto se to nereguluje automaticky.. tak me napadlo zda nejak nejde ubrat napeti v biosu.. ale............ nevim jak
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

ati tray tools pod 64 bit. systemem nefrčí
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

rigix píše:ati tray tools pod 64 bit. systemem nefrčí
Ale frčí... viz.: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... t=#7619321
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

mě nejde

//edit Don: Promaz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování

Příspěvek od Krteq »

TechPowerUp Radeon Bios Editor (RBE) v1.13
  • Changelog 1.13
  • Added the checksum calculation method WinFlash uses because for some files, the checksums differ. See built-in-FAQ for more on this.
  • Improved checksum balancing algorithm to capture this. This is a completely new method, so there might be some minor bugs, but it is guaranteed to not corrupt any file. Notify me on any strange behaviour.
  • Added one-click update functionality for some 48x0 cards which corrects a well known "spin-up bug" and improves powerplay (power saving functionality).
  • Added method for overdrive limit increasing. Still experimental, read built-in help text before using this. Power users only!
  • Fixed bug with not properly displayed overdrive limits.
Stahujte: ZDE
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

TechPowerUp Radeon Bios Editor (RBE) v1.14
  • Changelog 1.14
  • Fixed bug with method one Overdrive hack not working. Should run fine now.
  • Added fan control for 4870 X2. Completely new controller chip, was a big pain in the ass to code... :-/
  • Added fan spin up fix, PowerPlay functionality and voltage decrease in the one-click update for HD 4xx0 cards seperately selectable.
  • Fixed WinFlash checksum correction bug.
  • Added and fixed a lot of small things. Too many and too minor to mention all... :-)
Stahujte: ZDE
frenkygo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenkygo »

Prosím každého kdo otestoval funkčnost biosu 4870 a potvrdí stabilitu a snížení W at mi písne PM či sem děkuji za laskavost :-)
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

zkoušel sem Lfashnout bios upravou původního na sví ATI HD3870 Ultiamte verzi od saphiru a flashoval sem atiwinflash bohužel upravy frekvencí a napětí se neprojevili a poté už nešlo vubec taktovat když sem vytahl bios zpět bylo tam jen tohle : --- nevíte nikdo co stim ?
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordikCZ »

Ahoj mám problém s touto kartou flashnul jsem pomocí ati winflash bios karty (protože byla hlučná) hodnoty ventilátoru jsem nastavil na nižší ,ale po najetí do windows počítač znovu kartu našel ovladače se nainstalovali,ale pokud jsem se pokusil pohybovat okny tak se strašně sekali.Č asem jsem si všiml,že ve správci zařízení mi počítač nějak zapoměl najít monitor.Grafika mi jede pořád v softvérovém režimu nevíte co stím??

edit: Takže jsem přišel na to ,že Radeon BIOS editor asi v souboru biosu mění něco co by neměl a proto karta neběží jak má .Můžete mi poradit nějaký jiný editor biosů ati,který bude mít podporu pro 2900XT?? A bude snad i fungovat :-)Díky:-)

Jo ještě bych se zeptal jaké je nejnižší doporučené napětí GPU pro běh v 2D při frekvencích cca 200mhz GPU a 250paměti. Díky :)
CPU:Athlon64 X2 4200+,MB:Foxconn C51XEM2AA,
GK:BFG 8800GTS GPU:640,Ram:950 2xSeagate 200GB,SATA,4GB ram Transcend 800Mhz,Wather Cooling
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Chtěl sem se zeptat je bezpečné mít na HD3870 1,4 V pomocí flash biosu když ma grafika max. teploty 70 stupňů ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Flashem BIOSu na HD3870 napětí na jádře nezvýšíš. Zvýšit jde pouze zásahem do HW a to voltmodem (připájením trimru) nebo pencil modem (přečmáráním určitého rezistoru tužkou).
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Jak je teda možna že sem se ted dostal na 915 Mhz n gpu a předti nešlo ani 850
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To netuším, ale úpravou BIOSu toho prostě dosáhnout nelze. Nechci ti brát iluze, ale regulátor napětí na HD3870 propouští max. 1.327V.
Viz.: ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Pokud mi nevěříš, zkus flashnout BIOS s upraveným VGPU a změř si potom multimetrem jeho hodnotu v zátěži... vsadím boty, že se bude pohybovat v rozmezí 1,33V až 1,40V (1,327V + VDDC)

Jen tak mimochodem, ranné BIOSy HD3870 obsahovali lock na 862MHz. Myslím že od verze 010.067.000.000 už to bylo opraveno, takže pokud jsi nyní flashnul novější upravený BIOS s tím fixem, je možné, že ses dostal výš než předtím.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Takže dosahnout 1 Ghz na gpu bez HW upravy je nemožné ? ja teda do grafiky nic pajet nechci a to počmaraní tuškou rezistor se mi moc taky nezda, je to velmi nepřesne, je možné že to počmaram moc a pak to spalim ? nebo že počmaram špatný rezistor :-(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Být tebou, nechám to být. RV670 na 915MHz bez úpravy napájení je slušný výsledek. Pokud budeš chtít pomoct s Pencil-modem napiš na SZ.
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

rigix: kdyz delas pencil mod, tak si to muzes overit merakem
Obrázek
Tryton
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tryton »

Ahoj, máte někdo zkušenosti z flashem 2900Pro 256-bit edit? popř. nějakej link, návod, kam se můžu dostat s napětím atd.. Mám kartu viz. popis dole, chci se dostat výše. Díky všem :wink:
Monitor Samsung Odyssey G8 Oled 4K@240 Hz Case: LianLi o11 Dynamic Evo White + White Mesh Kit + 3x EKWB X360M White + 12x LianLi P28 White PSU: Seasonic Prime PX-1600w + CableMod PRO White Board: ROG x670e Crosshair Hero CPU: 9800X3D@5.53 GHz OC + EKWB Momentum2 Monoblock RAM: 32 GB TridenZ5 RGB 6000Mhz 28-36-36-28-1T + EKWB Monarch Module Nickel + EKWB Monarch X4 NVMe: Raid0 2x 2TB Samsung 990 Pro + 2x 1TB Samsung 970 Evo Plus GK: MSI RTX4090 SuprimX 3Ghz/23Ghz + EKWB Quantum Vector2 Fittings: EKWB Torque STC 16/10 Adapters: EKWB Classic Angled Feed: EKWB CryoFuel Clear Tubing: Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Pump: EKWB Kinetic D5 Plexi Internal IPS : EKWB Quantum Lumen 7˝ Flow Meter: Freeze Mod Silver External:2xEK_D5dual+2xMora360Pro+18xNF-P12redux+EK_D5_xRes+35cm tube+NexXxosNovaUT60_1080+9xNF-P12+EK_XE240+4xNF-A12x25_CH
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Ok a jaký je přiatelný max. napětí na gpu ? a necha se taky urpavit napětí na DDR ? kdyžtak plz odkaz s českym popisem díky moc
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pokud chladíš vzduchem, tak se bere max. 1,55V. Viděl jsem i 1,7V, ale to už bylo fakt na hraně a chlazený pořádným waterblockem. Napětí na GDDR4 jde upravit pouze hard-modem (pájení).

Pokud se chystáš provádět nějaký mod, napiš mi na SZ. Tenhle thread je určen pro diskuzi ohledně BIOSů a flashování, tohle by tu neměl co dělat.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Daš mi odkaz ?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“