Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)
Moderátor: Eddward
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- madPav3L
- Mírně pokročilý
to bude RAMkama, neco podobnyho se me taky driv stalo, jedna ramka musela jit na reklamaci
CPU: i7-12700KF MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: T-FORCE XTREEM 2x16GB DDR4 3600 MHz@CL14 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- medas
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- raptor
- Začátečník
-
Mám prosbu. Vyměnil jsem desku ASUS P5WD2E-Premium za P5W DH Deluxe. Mám tam CPU D930. Ve staré desce jsem měl toto CPU přetaktované na 4200MHz a šlapalo to bez problémů. V nové desce mi Win naběhne na 4200MHz a po chvilce se mi sama podtaktuje na 3980MHz. Kontrola podle AI Booster. Ještě mi nová deska při záteži dělá to, že začne nějak divně syčet. Nevíte někdo proč se to takto chová?
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- raptor
- Začátečník
-
Nevím, ale když jsem pohnul s tím měděným pasivem na desce jak z něho vede ta heatpipe, tak se ten zvuk toho syčení menil.
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
2cpu
Hello,
tak ještě jedna věcička -- v XP se procák hlásí jenom jeden (jak ve správci zařízení, tak např. v utilitě cpu-z, tak i ve správci úloh...
Max CPUID mám na disabled a při startu bioso se ukazuje CPU Count: 2
Divné, ale jak/kde mám aktivovat dual cpu i ve win XP? Dik!
tak ještě jedna věcička -- v XP se procák hlásí jenom jeden (jak ve správci zařízení, tak např. v utilitě cpu-z, tak i ve správci úloh...
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2cpu
to neni mozny ... kdyz das CTRL+ALT+DEL a podivas se "Performance" procesoru mas tam dve policka nebo jedno ? Cpuz ma polozku na vyber CPU sedou? nebo jak to vypada?runetek píše:Hello,
PS. Druhy cpu se nijak neaktivuje proste tam je ...
- Lukke
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2cpu
Pokud ale instaluješ Windows, je nutné je nainstalovat už rovnou na dualcore. Pokud jedou pod single core a pouze se vymění procesor, pak windows nepracují s dvoujádrem korektně (to samé aktivace HT v biosu, opačně to není problém). Tohle ale není zřejmě jeho případ, když už měl D930, že?OBR píše:PS. Druhy cpu se nijak neaktivuje proste tam je ...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- raptor
- Začátečník
-
Ne, když zapnu PC, tak to nedělá. Ani když naběhnou Win. Dělá to pouze, když je CPU zatížené.OBR píše:tak ti asi unika napln v heatpipe ... syci to i kdyz je pocitac studenej a zapnes ho?raptor píše:Nevím, ale když jsem pohnul s tím měděným pasivem na desce jak z něho vede ta heatpipe, tak se ten zvuk toho syčení menil.
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
re
No... nikde ani známka po druhém CPU : (
Viz. přiložené obrázky... Jinak jsou to klasické Win XP CZ SP1.
http://www.kalerta.com/01.gif
http://www.kalerta.com/02.gif
Vubec nevim co to, jestli mate tip... PS> instaloval jsem nove win na uplne nove pc...
Vubec nevim co to, jestli mate tip... PS> instaloval jsem nove win na uplne nove pc...
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
zkus service pack 2 ....runetek píše:No... nikde ani známka po druhém CPU : (
hele ze ty jsi v BIOSU zakazal ACPI ... povol to tam ...a pojede to ...
musi to vypadat takto:
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ok zkusil jsem zapnul ACPI a take nainstalit SP2, ale jediné co to udělalo je, že se teď ve správci zařízení ukazují dva CPU.... Nicméně ve správci úloh je jen jeden CPU, to samé v položce "počítač" v správci zařízení, tam je jen "Osobní počítač s rozhraním ACPI".... také např. aplikace CPU-Z ukazuje jen jeden CPU : (
Nevím co dál kde může být chyba...
Nevím co dál kde může být chyba...
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Obavam se, ze to ma jeste souvislost jeste jinde - v biosu jsem musel mit pri instalaci windows co se acpi tyce:
ACPI 2.0: Yes
ACPI APIC support: Disabled
-> V okamziku kdy apci apic zapnu, windows pri instalaci zamrznou (vzdy ve stejnem bodu - pred souhlasem s licenci a listem disku....
Enable az po instalaci pravdepodobne nestaci....
-> V okamziku kdy apci apic zapnu, windows pri instalaci zamrznou (vzdy ve stejnem bodu - pred souhlasem s licenci a listem disku....
Enable az po instalaci pravdepodobne nestaci....
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz vim kde je problem, nicmene jak ho vyresit netusim...
Vzhledem k tomu, zew v biosu mam co se acpi nastaveni tyce toto:
-> tak z duvodu disabled se neprida do xp podpora viceprocesoru... Pokud volbu ACPI APIC support nastavim jako Enabled, xp nejdou nainstalovat (mrznou v text fazi instalace pred odsouhlasenim licence)...
Nechat to vyple a zapnout az po instalaci uz je ok ale podporu to uz neprida.
Deska je Asus P5W DH deluxe a zda se ze to proste nejak neladi... asi to vzdavam, uz se s tim morduju nekolik dni, nebo kdybyste nekdo vedel konkretne... presto diky....
Vzhledem k tomu, zew v biosu mam co se acpi nastaveni tyce toto:
-> tak z duvodu disabled se neprida do xp podpora viceprocesoru... Pokud volbu ACPI APIC support nastavim jako Enabled, xp nejdou nainstalovat (mrznou v text fazi instalace pred odsouhlasenim licence)...
Nechat to vyple a zapnout az po instalaci uz je ok ale podporu to uz neprida.
Deska je Asus P5W DH deluxe a zda se ze to proste nejak neladi... asi to vzdavam, uz se s tim morduju nekolik dni, nebo kdybyste nekdo vedel konkretne... presto diky....