Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ähoj
Rozhodl sem se pro vodni chlazeni, ale protoze sem na tomto poli naprosty zelenac, tak bych byl rad kdyby ste mi nejake doporucily.
Z financi moc nemam melo by to byt cca do 3000 s DPH
Chladit chci jen CPU a to Socket 775LGA (Intel Core 2 Quad)
Chci aby se mi chlazeni veslo do case (radiator/y bych povesil zvenku skrine)
Skrin mam Eurocase MLxx (takova ta nanic case co ma kazdej)
Nakupoval bych nejradsi v CZ
Edit: na hluku mi nezalezi vubec-cim vic to huci tim lip
Rozhodl sem se pro vodni chlazeni, ale protoze sem na tomto poli naprosty zelenac, tak bych byl rad kdyby ste mi nejake doporucily.
Z financi moc nemam melo by to byt cca do 3000 s DPH
Chladit chci jen CPU a to Socket 775LGA (Intel Core 2 Quad)
Chci aby se mi chlazeni veslo do case (radiator/y bych povesil zvenku skrine)
Skrin mam Eurocase MLxx (takova ta nanic case co ma kazdej)
Nakupoval bych nejradsi v CZ
Edit: na hluku mi nezalezi vubec-cim vic to huci tim lip
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Do 3k se vlezeš těžko s kvalitní vodou, tady je to nejzákladnější :
CPU: EK Supreme - cca 1400Kč
PUMPA: Laing DDC s Alphacool Topem - cca 2200Kč
RADIÁTOR: Black Ice GT Stealth Lite 360 - cca 1000Kč
EXPANZKA: CapeCoolpelx 25
A nebo můžeš vzít blok na cpu od Viscoolu která je levnější ale taky horší ... Na pumpu bych radši připlatil, je to jedna za nejdůležitějších věcí ve vodníkovi, vyvaroval bych se pumpám od TT, AQcool atd. Bral bych jedině Laing nebo Eheim který je ale méně výkonější ... Radiátor je levný a stačí výkonově ...
A komplety do 3k nekupoij, většinou jsou to šunty ...
A nebo můžeš vzít blok na cpu od Viscoolu která je levnější ale taky horší ... Na pumpu bych radši připlatil, je to jedna za nejdůležitějších věcí ve vodníkovi, vyvaroval bych se pumpám od TT, AQcool atd. Bral bych jedině Laing nebo Eheim který je ale méně výkonější ... Radiátor je levný a stačí výkonově ...
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Oh...Kašpec píše:Do 3k se vlezeš těžko s kvalitní vodou, tady je to nejzákladnější :
Zaklad za nejakych 5200Kč a to tam nejsou hadicky,fitinky,voda, vetraky na radiator....
Takze to vidim na "zaklad" kolem 7000, nemusis mi doporucovat to nejdrazsi co si nasel...
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
- Kašpec
- Mírně pokročilý
- ViperCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co treba tohle?Jaky to ma zapory?
http://www.alza.cz/thermaltake-bigwater ... d60264.htm
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Toto má hofo záporů :
1) Blok na procesoru je hafo slabej, i Galaxi má trošku větší výkon (Při OC q6600 teploty +70)
2) Pumpa má strašně malej výkon, navíc po půl roku ti začne hučet a nebo ti úplně odejde ...
3)Radiátory nestojí za nic, Black Ice jsou mnohééééééém výkonější ...
Je to prostě šunt ...
1) Blok na procesoru je hafo slabej, i Galaxi má trošku větší výkon (Při OC q6600 teploty +70)
2) Pumpa má strašně malej výkon, navíc po půl roku ti začne hučet a nebo ti úplně odejde ...
3)Radiátory nestojí za nic, Black Ice jsou mnohééééééém výkonější ...
Je to prostě šunt ...
Naposledy upravil(a) Kašpec dne stř 19. pro 2007, 14:14, celkem upraveno 1 x.
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zaklad je hlavne dobre cerpadlo !
takze pokud chces do 3k tak kup Lainga DDC+ k tomu bloky od viscool (vykonove trochu slabsi ale rozhodne skvely pomer cena/vykon) expa kybl (nebo neco home made) to samy radiator muzes pouzit kybl ale ten asi na nejake OC uz stacit nebude takze nakej rad kolem te 1k 360ku lite.
a mas to ale pokud chces aby vodnik vypadal a zaroven velice dobre chladil investice je proste nevyhnutelna (nezlob se na vsechny co ti tu radi nakoupit za 5k+ proste vedi co rikaji vetsina taky zacinala na kyblu a eheimu atd... ale zjistily ze to byla spatna investice proto radi at se toho vyvarujes ) Jinak za 3k kup radsi dobrej vzduch (Thermalrigt na CPU, AC Accelero S1 na GK a HR-05 SLI na chipset ale to uz se taky resi jinde) na vodni chlazeni je podle meho nazoru nejmensi investice kolem 5-6k ale mrkni do bazaru obcas se tam daji koupit dobre veci
takze pokud chces do 3k tak kup Lainga DDC+ k tomu bloky od viscool (vykonove trochu slabsi ale rozhodne skvely pomer cena/vykon) expa kybl (nebo neco home made) to samy radiator muzes pouzit kybl ale ten asi na nejake OC uz stacit nebude takze nakej rad kolem te 1k 360ku lite.
a mas to ale pokud chces aby vodnik vypadal a zaroven velice dobre chladil investice je proste nevyhnutelna (nezlob se na vsechny co ti tu radi nakoupit za 5k+ proste vedi co rikaji vetsina taky zacinala na kyblu a eheimu atd... ale zjistily ze to byla spatna investice proto radi at se toho vyvarujes ) Jinak za 3k kup radsi dobrej vzduch (Thermalrigt na CPU, AC Accelero S1 na GK a HR-05 SLI na chipset ale to uz se taky resi jinde) na vodni chlazeni je podle meho nazoru nejmensi investice kolem 5-6k ale mrkni do bazaru obcas se tam daji koupit dobre veci
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tomuhle vodnikovi se vyrovna i vzduch je to shit ! jak rika KaspecViperCZ píše:Co treba tohle?Jaky to ma zapory?
- Kašpec
- Mírně pokročilý
- qm-marko_cz
- Začátečník
A jsi šikovný?Chladím STRIKERA komplet,CPU,2xmosfety,2xchipset,grafika i s pamětma.Cenový rozpis je takovýto :bloky cpu-1130Kč,chipset-2x 425Kč,mosfety jen materiálpár kolínek,trubka a 5mm plocháč cca.-50Kč,grafika fullbox-1667Kč,radiátor v mědi ho najdeš na vrakáči opel astraI,nebo ascona topení-mě 500Kč(nenechal mě to vymontovat a prý se zapotil ,lol dělám autobouračky!),expanska, mám dvě v jedné je čerpadlo a druhá ještě vešla nahoru před radiátor,vyrobeno plexi 8mm-zbytky cca. 200Kč i s origo lepidlem,čerpadlo eihem ponorné 1000l(výkon v pohodě ,ale hlučně vrčí)-700Kč,průchodka elektrykářská,víčko plnící,fitinky,spínací relé-cca.400Kč,silikonové hadičky14x10x 2m(viscool)-270Kč,médium pro hliníkové okruhy CNC-zadarmo,kryt radiátoru a expansky plech pozink-jen práce,4xventilátory nad radiátor(super tiché)-700Kč(tady sem uletěl),jedna 12cm-měl sem.Toť vše a vše v normálním case xilence X2 plně přenosné,v okruhu je 5l média.(sem zapoměl šroubky nýty,sprej černý,stah.pásky-skoro nic 200Kč)Foto na maily není problém.Tak zvaž jak si šikovný.
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
- tomoas
- Nováček
-
Ahojte,
Chtěl jsem se zeptat chtěl bych chladit procesor E6300 a grafiku nVidia 8800GTS 512Mb (65nm).
a toto jsem vybral:
Čerpadlo:Innovatek HPPS i High Power
Radiátor : Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III popřípadě poraďte jaký?
CPU blok : Thermaltake UFO CPU Waterblock CL-W0092
Thermalright XWB-1 CPU Waterblock
Jeden z nich nebo popřípadně poraďte jaký jiný?
GPU block : na moun novou grafiku 8800gts (65nm) sem žádnej nenašel tak poraďte jakej?
Expanzní nádoby : Thermaltake CL- W0079 AquaBay M6 neví jestli není příliš drahá, ale tuto jsem si vybral proto že má teplotní čidlo. Poraďte
Je toto dobrá sestava pište rady a co by jste daly jinak
ďekuji vám
Chtěl jsem se zeptat chtěl bych chladit procesor E6300 a grafiku nVidia 8800GTS 512Mb (65nm).
a toto jsem vybral:
Čerpadlo:Innovatek HPPS i High Power
Radiátor : Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III popřípadě poraďte jaký?
CPU blok : Thermaltake UFO CPU Waterblock CL-W0092
Thermalright XWB-1 CPU Waterblock
Jeden z nich nebo popřípadně poraďte jaký jiný?
GPU block : na moun novou grafiku 8800gts (65nm) sem žádnej nenašel tak poraďte jakej?
Expanzní nádoby : Thermaltake CL- W0079 AquaBay M6 neví jestli není příliš drahá, ale tuto jsem si vybral proto že má teplotní čidlo. Poraďte
Je toto dobrá sestava pište rady a co by jste daly jinak
ďekuji vám
- Vivec
- Středně pokročilý
- myom
- Středně pokročilý
asi tak, ale blok bych vzal EK supreme, user, kteremu jsem posilal ten blok mi psal, ze ma o 10°C lepsi teploty jak predtim, ale nevim co predtim mel
kdyz si k nexosu pripocitas sponu, tak te to vyjde na nejakych 1200 a ta stovka na EK rozhodne stoji za to.
kdyz si k nexosu pripocitas sponu, tak te to vyjde na nejakych 1200 a ta stovka na EK rozhodne stoji za to.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- tomoas
- Nováček
-
takže to čerpadlo laing ddc s alphacool topem je toto?
čerpadlo laing ddc s alphacool topem je toto? bude stačit??? díval jsem se že má malej tok jenom 420L/h???
A ten GPU block nemúžu nikde najít a bude pasovat na 8800GTS(65nm)? kde ho najdu nějakej obchod..
expa stou nakonec souhlasím a ten radiátor to se ještě rozhodnu.
A ten CPU block jakej teda??? by ste my doporučily a popřípadně i stránky obchodu kde ho maj.
Dík
čerpadlo laing ddc s alphacool topem je toto? bude stačit??? díval jsem se že má malej tok jenom 420L/h???
A ten GPU block nemúžu nikde najít a bude pasovat na 8800GTS(65nm)? kde ho najdu nějakej obchod..
expa stou nakonec souhlasím a ten radiátor to se ještě rozhodnu.
A ten CPU block jakej teda??? by ste my doporučily a popřípadně i stránky obchodu kde ho maj.
Dík
- myom
- Středně pokročilý
vsechno najdes na casemodding.cz
cerpadlo bude stacit, mel by jsis precist FAQ. eheimy jsou mekka cerpadla a nevydrzi vetsi odpor okruhu, bohuzel, dneska se delaji bloky s velkymi odpory.
laing je naproti tvrde cerpadlo, takze v konecnem dusledku budes mit u nej lepsi hodnoty prutoku...
nikde nenajdes, jestli ten blok bude pasovat, ale najdes si roztece der a zjistits, ze pasuje.
ja bych vzal ten EK Supreme.
cerpadlo bude stacit, mel by jsis precist FAQ. eheimy jsou mekka cerpadla a nevydrzi vetsi odpor okruhu, bohuzel, dneska se delaji bloky s velkymi odpory.
laing je naproti tvrde cerpadlo, takze v konecnem dusledku budes mit u nej lepsi hodnoty prutoku...
nikde nenajdes, jestli ten blok bude pasovat, ale najdes si roztece der a zjistits, ze pasuje.
ja bych vzal ten EK Supreme.
- Vivec
- Středně pokročilý
gpu blok: http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=248
pasovat bude, GTS512 má stejně díry jako 7900 řada
jinak EK supreme je taky good, pokud nebudeš přidávat další radiátory a víc bloků tak ho vem, nebo přihoď pár stovek na fuziona, jde o to kolik seš ochoten do toho vrazit
pasovat bude, GTS512 má stejně díry jako 7900 řada
jinak EK supreme je taky good, pokud nebudeš přidávat další radiátory a víc bloků tak ho vem, nebo přihoď pár stovek na fuziona, jde o to kolik seš ochoten do toho vrazit
- tomoas
- Nováček
-
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
urcite vezmi radeji ultru nez PRO.tomoas píše:takže to čerpadlo laing ddc s alphacool topem je toto?
\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT, gramatiku si laskavě řešte po SZ a nezasírejte tim normální thready
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Lolitka
- Černá karta
-
No tak ja bych taky zkusil vodu, ale problem je, co s diskama, levne, ale nevadi ZATIM.
Nesmi to byt vubec slyset. Case mam velkou, ale relativne uzkou. Musi to byt tedy pasivni (az na cerpadlo, ze) a pridelany k/v case.
Cena musi byt rozumna - tak do 5000.
V okruhu by melo byt tedy zdroj (corsair hx520), cpu (q6600), grafika (radeon 9000 resp. 8800gt - v dobe nakupu uz asi ). No pak by tam tedy mell byt chipset (asi oba a i ty hovadiny nahore na desce co sou chlazeny), dva disky a nejspis i ram (ctyri kusy).
Ale predpokladam, ze case bez vetraku bude chladit vpohode, takze asi zdroj, cpu, grafika (ktera je ted pasivni = demence) a 2x HDD bude stacit pro pohodovy 100% stabilni provoz.
Nechci zadnej hardcore super mega system, nechci zadny hovadiny jako plexiskla, svetylka, med (kde neni nutna) a dalsi zbytecnosti, staci mi kdyz to nevyteca a kdyz to uchladi. Nechci abych mel 30 stupnu na procesu, ani 40, staci mi normalni pro CPU, GPU, ... snesitelny teploty. Zadny pretaktovani niceho taky nehodlam delat. Samozrejme HDD chladic musi hdd i odhlucnit a pohltit vybrace jako to dela treba sielentmaxx.
Nesmi to byt vubec slyset. Case mam velkou, ale relativne uzkou. Musi to byt tedy pasivni (az na cerpadlo, ze) a pridelany k/v case.
Cena musi byt rozumna - tak do 5000.
V okruhu by melo byt tedy zdroj (corsair hx520), cpu (q6600), grafika (radeon 9000 resp. 8800gt - v dobe nakupu uz asi ). No pak by tam tedy mell byt chipset (asi oba a i ty hovadiny nahore na desce co sou chlazeny), dva disky a nejspis i ram (ctyri kusy).
Ale predpokladam, ze case bez vetraku bude chladit vpohode, takze asi zdroj, cpu, grafika (ktera je ted pasivni = demence) a 2x HDD bude stacit pro pohodovy 100% stabilni provoz.
Nechci zadnej hardcore super mega system, nechci zadny hovadiny jako plexiskla, svetylka, med (kde neni nutna) a dalsi zbytecnosti, staci mi kdyz to nevyteca a kdyz to uchladi. Nechci abych mel 30 stupnu na procesu, ani 40, staci mi normalni pro CPU, GPU, ... snesitelny teploty. Zadny pretaktovani niceho taky nehodlam delat. Samozrejme HDD chladic musi hdd i odhlucnit a pohltit vybrace jako to dela treba sielentmaxx.
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no case bez prudenia vzduchu nebude chladit dobre, to je jasne. musis tam dat minimalne dva vetraky a nasavanie a vyfuk. Pasivne radiatory tiez nebyvaju moc vykonne a vacsinou dost drahe. A za cenu 5000Kc take chladenie ako chces urcite nepostavis. uz len vsetky tie bloky co chces ta vyjdu viac. ako chces chladit zdroj neviem. na to si budes musiet vyrobit nieco svojpomocne a ak by sa predaval nejaky original blok na corsair hx520 tak jeho cena by sa ti urcite nepacila. to iste plati o blokoch na mosfesty ktore su dost drahe.
takze za tych 5000KC by si mohol spravit okruh radiator (ale iba aktivny ) cerpadlo (laing DDC+) CPU (EK superme, viscool s plexi vyckom) GPU (zrejme viscool alebo nieco ine za podobnu cenu) hadice a expu (cape colpex 250). aj to by zrejme stalo viac. ale je tu moznost zohnat radiator nejaky z vrakoviska a expu si vyrobit to zalezi na tom aky zrucny si.
takze za tych 5000KC by si mohol spravit okruh radiator (ale iba aktivny ) cerpadlo (laing DDC+) CPU (EK superme, viscool s plexi vyckom) GPU (zrejme viscool alebo nieco ine za podobnu cenu) hadice a expu (cape colpex 250). aj to by zrejme stalo viac. ale je tu moznost zohnat radiator nejaky z vrakoviska a expu si vyrobit to zalezi na tom aky zrucny si.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........