Zaklínač 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Re: Zaklínač 3

Příspěvek od Bhall1 »

Taky HoS dohráno. Perfektní datadisk, už jse nemůžu dočkat Blood and Wine, ten má být ještě větší a má se odehrávat v Touisantu, který známe z knih.

Jinak HoS

Plusy:
- vynikající a napínavý příběh
- skvělé postavy - Olgierd, Odimm, Shani.
- Svatba naprosto skvělá
- zajímavé kontrakty a ostatní mise
- obtížnost na death march je konečně náročnější. Nejvíc zabrat mi dali zabrat souboje při plnění posledního přání (Caretaker, Iris's greatest fear)

Mínusy
- Runewright - na to kolik to stojí je to hodně slabé, především třetí level. Mě se líbilo pouze větší dosah na Whril, který je i vizuálně vidět. Taky myslím že Yrden glyph může být dobrý. Yrden trap po každém zásahu položí Yrden glyph. Ve spojení s posledním talentem u yrden sign by to mohlo být hodně silné.
- nový viper armor set - vzhled dobrý ale staty slabé, žádné ofenzivní staty, meče dobré, ofier armor set taky

za mě 9/10
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

panove tak tej hre sa proste musi dať 10+/10 !!!

/ Klobuk dole pred tak premakanou hrou / :thumbsup:

INak neviem ci idem na to dobre,
ale ja som v časovej osi len na začiatku, to jest : Stretol som sa s tou peknou sučkou
na tom hrade, kde ma okupali a umyli pred navstevou cisara.

teraz som vysiel von zo zamku, ale proste beham po celej mape a plnim
vedlajsie ulohy, potom tie otazniky na mape, a hlavnu liniu nechavam trocha bokom.
Lebo proste niekde idem, tam sedi nejaky chudak na ceste tak mu pomozem a pod.
Budem to mat potom asi jednoduchšie nie ? Budem mat predsa kopa vybavenia,
zbrane, dovednosti a tak :idea:

inak hra bezi hrasne plynule, ziadne pady a pod., ozaj nerušeny zažitok :)
len od včera som nespal, takze asi seknem dalsie double presso :roll:
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Můj komentář z databaze-her.cz k Hearts of Stone:

Obsahuje velmi mírné spoilery obsahu questů, nikoliv příběhu či závěru.

Bude trvat kolem deseti hodin, říkali. Bude se odehrávat na staré mapě kolem Oxenfurtu, říkali. Prý že to bude takový menší datadisk před hlavním chodem v Krvi a Víně.
Realita: hraní mi zabralo 20 hodin, téměř celý datadisk se odehrává v nových lokacích (ikdyž ano, na rozšířené původní mapě kolem Novigradu a Oxenfurtu) a obsahu a kvality to má víc než většina plnocenových AAA her. A to vše za dvě kila.
Začíná to nevinně. "Jdi do oxenfurtských stok, najdi tam monstrum co zabíjí ubohé panny a zneškodni jej." Ta nejklasičtější zaklínačská zakázka.
Jenže nic není tak jednoduché. Monstrum není tak úplně monstrum a po jeho zneškodnění se roztáčí vír událostí které Geralta zavedou na vesnickou veselku (spolu s chlastačkou na Kaer Morhen nejvtipnější část hry), vloupačku jak z klasického heist filmu (je možné si i zvolit pomocníky, navíc obsahuje pár luxusních referencí událostí z prvního dílu i Wild Huntu - a reflektuje i to, kde se zrovna hráč nachází) a završuje to questem u něhož si nešlo nevzpomenout na Silent Hill 2 a Jamesův příběh. Celé se to točí kolem dvou velmi zajímavých, dost nejednoznačných postav, Olgierda von Everec a Gauntera O'Dimm. Oba patří mezi jedny z nejzajímavějších postav co se v zaklínačském univerzu zatím vyskytly a moc rád bych je potkal někdy znovu (ikdyž, Geralt asi ne..).
Shani samozřejmě také nezůstává pozadu, a Olgierdův bratr Vladimír..ne, nebudu spoilovat.
Kromě příběhu jsou zde samozřejmě i nové klasicky kvalitní vedlejší questy, nová herní mechanika se slovotepcem, ale tu jsem prakticky vůbec neřešil (Zaklínače nehraju kvůli lootu a statům). Ale musím pochválit souboje, které mě zde bavily hodně, noví bossové se povedli. Hlavně ten poslední byl solidní výzvou, ale nakonec padl také.
Po technické stránce jsem kromě vtipného duckwalku na žádný bug nenarazil, hra ani jednou nespadla. Duckwalk vyřešil reload pozice.

Zkrátka, doporučení zní: koupit a dohrát.

Jo a dejte si tam tenhle mod (platí i pro původní hru):
http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/755/?
Malinká věc která mi silně zlepšuje zážitek.

Na závěr pár pohlednic..

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

plnenie uloh je najvacsim zbabranim tejto hry..a to z dovodu,ze vam skusenosti da,len ak dodrzite uricty odstup levelovo..ak ho prekropcite..tusim o viac ako 6 lvl ma vasa postava,ako dana uloha vyzaduje,tak vam uz tato uloha neprida skusenosti..
To mna proste zenie k tomu,robit tie ulohy podla poradia akou vysku levlu maju a to je podla mna take omedzovanie hraca,ake som uz dlho v hre nevidel
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

rbclass píše:plnenie uloh je najvacsim zbabranim tejto hry..a to z dovodu,ze vam skusenosti da,len ak dodrzite uricty odstup levelovo..ak ho prekropcite..tusim o viac ako 6 lvl ma vasa postava,ako dana uloha vyzaduje,tak vam uz tato uloha neprida skusenosti..
To mna proste zenie k tomu,robit tie ulohy podla poradia akou vysku levlu maju a to je podla mna take omedzovanie hraca,ake som uz dlho v hre nevidel
To ale vůbec nemusíš řešit!
Je úplně jedno jestli ti quest dá zkušenost nebo ne. Stejně ke konci budeš mít kolem levelu 30. Já dělal questy jak mi přišly pod ruku a bylo mi jedno jestli jsou o pět levelů výš nebo o patnáct níž. Vubec to není potřeba řešit. Dělal jsem questy protože jsou zajímavý a zábavný, a ne abych si nahnal nějaký imaginární číslíčka.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Ankar_23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ankar_23 »

Paul píše: Jo a dejte si tam tenhle mod (platí i pro původní hru):
http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/755/?
Malinká věc která mi silně zlepšuje zážitek.
Co to dělá? :D
CPU AMD Ryzen 5 5600X MB ASRock B550 Pro4 RAM Corsair Vengeance LPX Black 16GB SSD Samsung 860 EVO 250GB GK MSi GTX 1660Ti PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

"What this tweak does is that apart from fading the minimap it makes quest logs disappear aswell and appear only while using witcher senses."

Zneviditelnuje minimapu a quest log. Tie sa opat zjavia po pouziti zaklinacskeho vnimania. V podstate vycisti obrazovku od hudu ked nie je potrebny.

rbclass píše:plnenie uloh je najvacsim zbabranim tejto hry..a to z dovodu,ze vam skusenosti da,len ak dodrzite uricty odstup levelovo..ak ho prekropcite..tusim o viac ako 6 lvl ma vasa postava,ako dana uloha vyzaduje,tak vam uz tato uloha neprida skusenosti..
A s tymto musim kompletne suhlasit. Tiez mi to neskutocne vadilo. Hlavne ak mal clovek ku koncu hry vyse 10 questov na sivo. Nemal som problem robit quest o 10lvl vyssie ale aby som sa terigal kvoli ulohe ktora uz ani nebude vyzvou na uplne druhy koniec mapy? Narusalo to plynuly beh hry. Ked som kvoli tym questom musel pouzit fast travel kazdych 20 minut.
Snazil som sa totiz vsade dojst na koni a cestou pomahat ak bolo treba. Hru to neruinuje ale mohlo to byt spravene lepsie. Stacilo aby to naviazali na level hraca a kvoli obtiaznosti pridali plus 5-6 levelov.
Tak isto kvoli tomu som ku koncu prechadzal hru s jednou rukou drziac hrncek kavy. :\ A to uz pre mna nebola zabava.
Dohral som celu hru na obtiaznosti Krv a zlomene kosti(alebo cosi podobne).
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mě ten level questů teda fakt přišel naprosto nedůležitej. Kdyby tam dali level scaling tak by zase celej internet křičel jak je to dementní. V těchto hrách se nikdy nelze zavděčit všem, očividně.

blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ja kedze som take hry nehraval, tak mam problem akurat s takymi vecami ako magia
a tie lektvary , kovanie a kutie a bla ... mam v tom este chaos :oops:
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

To ze mam iny nazor nez ty neznamena, ze ten moj je nespravny. Hru povazujem za unikatnu a pocas hrania som nemal vobec pocit, zeby ma nieco vyslovene frustrovalo. Ale ten quest-level requirement mohol byt spraveny lepsie. Tie ulohy su neskutocne prepracovane a sice ich plnenie samo o sebe je odmenou, xp by k tomu bodlo tiez. To ze mi na zadok nalozi potvora o 10 lvl vyssie mi nevadi. Ale bol by som rad aby ten zvysok sa ku mne tiez vytiahol. Ale o tom uz nebudem zbytocne pisat.

Tebe ale Paul radim stiahnut si tie ruzove okuliare. Ano Witcher 3 je nieco unikatne a u mna urcite petri medzi top 5 rpg co som kedy hral ale ako kazda hra ma svoje chyby. A nepoukazat na ne len zo sucitu ci z nadmernej sympatie je neferove voci ostantym hram.
blaho píše:ja kedze som take hry nehraval, tak mam problem akurat s takymi vecami ako magia
a tie lektvary , kovanie a kutie a bla ... mam v tom este chaos :oops:
Chce to cas. Sice je W3 dostatocne prijatelne aj pre novacikov. Je tam toho dost co si treba docitat. Nie je to nic prekombinovane a po 10h+ tie vecy budes robit automaticky. Odporucam ti vsak citat encyklopediu o postavach a priserach. Tam je hafo informacii ktore nezistis pocas hrania sam. A aspon budes mat jasno kto ma aky vztah ku komu. Aj ked je encyklopedia pisana merigoldom :D je to vskutku dobry pomocnik.
Naposledy upravil(a) T1ger dne pon 19. říj 2015, 20:15, celkem upraveno 1 x.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

me by spis zajimalo jak mam donutit hru abych mel spristupnenou NEW GAME+,zakladni pribeh i datadisk mam dohrany ale new game+ tam proste nemam,vzdy me to hodi na zacatek hry lvl1 :(
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Stiahol si si to dlc vobec? Pozri sa do menu ci to tam mas vypisane. Ak nie tak to nemas stiahnute a nainstalovane.
Ankar_23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ankar_23 »

T1ger píše:"What this tweak does is that apart from fading the minimap it makes quest logs disappear aswell and appear only while using witcher senses."

Zneviditelnuje minimapu a quest log. Tie sa opat zjavia po pouziti zaklinacskeho vnimania. V podstate vycisti obrazovku od hudu ked nie je potrebny.
Díky, nějak tak jsem to vytušil :D
CPU AMD Ryzen 5 5600X MB ASRock B550 Pro4 RAM Corsair Vengeance LPX Black 16GB SSD Samsung 860 EVO 250GB GK MSi GTX 1660Ti PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Paul píše:Mě ten level questů teda fakt přišel naprosto nedůležitej. Kdyby tam dali level scaling tak by zase celej internet křičel jak je to dementní. V těchto hrách se nikdy nelze zavděčit všem, očividně.
akoze nie? taky fallout : new vegas bol vyborny
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

T1ger píše:To ze mam iny nazor nez ty neznamena, ze ten moj je nespravny. Hru povazujem za unikatnu a pocas hrania som nemal vobec pocit, zeby ma nieco vyslovene frustrovalo. Ale ten quest-level requirement mohol byt spraveny lepsie. Tie ulohy su neskutocne prepracovane a sice ich plnenie samo o sebe je odmenou, xp by k tomu bodlo tiez. To ze mi na zadok nalozi potvora o 10 lvl vyssie mi nevadi. Ale bol by som rad aby ten zvysok sa ku mne tiez vytiahol. Ale o tom uz nebudem zbytocne pisat.

Tebe ale Paul radim stiahnut si tie ruzove okuliare. Ano Witcher 3 je nieco unikatne a u mna urcite petri medzi top 5 rpg co som kedy hral ale ako kazda hra ma svoje chyby. A nepoukazat na ne len zo sucitu ci z nadmernej sympatie je neferove voci ostantym hram.
Píšu někde že je tvůj názor nesprávný ? Ne. Já jen psal že mě osobně (mě!) tohle jako problém nepřišlo, protože jsem XP úplně ignoroval a dělal questy jak jsem je nacházel. Jen ty extra obtížný jsem si nechával na později. Pak jsi psal o tom že bys raději level scaling, přičemž já si pamatuju jak všichni nadávali na level scaling v Elder Scrolls hrách. Prostě oba přístupy maj svoje příznivce a odpůrce. Mě je systém levelování dost volnej, protože tu hru kvůli číslům zkrátka nehraju. Kdyby levelování dali pryč kompletně, bylo by mi to jedno. To nemá s růžovejma okulárama nic společného.
A nikdy jsem nikde netvrdil že ta hra nemá chyby. Mě třeba mnohem víc než nejaký levelování mrzelo jak ze scény odešel Dijkstra, nebo že jsem nemohl potkat Saskii. Nebo mě zezačátku štvalo jak byl neohrabanej inventář, nebo že to občas padalo. Ale tyhle technický věci už aspoň byly opraveny, a v rámci celý hry ty chyby nemám problém odpustit, nikdo a nic není dokonalé.
rbclass píše:
Paul píše:Mě ten level questů teda fakt přišel naprosto nedůležitej. Kdyby tam dali level scaling tak by zase celej internet křičel jak je to dementní. V těchto hrách se nikdy nelze zavděčit všem, očividně.
akoze nie? taky fallout : new vegas bol vyborny
New Vegas bylo nejlepší AAA RPG ever, do vydání TW3. Ale levelování tam bylo taky nevyvážené. Nebyl problém dosáhnout level capu po 40 hodinách a pak hrát dalších 60 hodin bez levelování. Musel jsem použít mody abych to vyřešil.

rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

zaklinac je naozaj top hra,milujem aj fantasy,zial zaklinaca velmi nie..teda knihy a celu ideu toho diela..prilis realisticke na mna
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

rbclass píše:zaklinac je naozaj top hra,milujem aj fantasy,zial zaklinaca velmi nie..teda knihy a celu ideu toho diela..prilis realisticke na mna
Hah, u mě je to naopak, fantasy moc nemusím (a Lord of the Rings vyloženě nesnáším, po 100 stranách jsem to zahodil..jen hobitta jsem přečetl jako dítě), ale Zaklínače mám rád moc a z části i díky té reálnosti světa.

Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

rbclass: To je ale tvoje chyba, že jsi ty questy plnil s velkým levelovým odstupem... já takhle přišel asi jen o dva questy.
Datadisk mám zakoupený, ale není místo na disku...a fronta her je velmi dlouhá¨...a za chvíli je tu Fallout :(
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

ja som questy neplnil s velkym levelovym odstupom..neviem odkial to mas

robim prave opak.. a to je chyba
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

od jakyho lvl se da hrat ten datadisk ? hraju podruhe celou hru a nejak uz preskakuju to povidani..nebavi me to tak jako prvne...to chce si to zahrat cely znovu za par let.. :-)) mam 11lvl hraju teda na pochod smrti a je to zahul :-)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“