Vodní chlazení - diskuze
- Vivec
- Středně pokročilý
- sharker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam ten bol doma je to poctiva ocelGr8 Vivec píše:přesně tak, kritizuju ten vršek u toho slim bloku, jiný než zahlý fitinky tam nedáš =>sux
navíc to víčko...možná že už se konečně poučili a nedělaj ho z hliníku ale kdo tomu má na 100% věřit? vypadá to pořád stejně...
navíc jak už jsem psal, výkonově se na nexxos nechytá, zpracováním jakbysmet
S tymi zahnutymi fitinkami mas pravdu to je fakt suxx ono su trosku pozadu ... ale snazia sa no
On to je vlastne blok na chipset povodne a boli dia co chceli slim tak ho zacali robit aj na vga
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
V tom že každej nemá chuť si koupit blok, lapovat ho na nějakej "bow" a ještě si bastlit uchycení, protože tovární stojí za prd. To nejsou znaky nejlepšího bloku ani omylem.Highlander píše:kluci kdyz ja mam s fuzionem lepsi teploty o 1-2C nez se stormem nebo nexxosem XP a vsichni na XS foru totez,tak kde bude asi chyba?...
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
heh kdyz nemas chut, tak si nemas porizovat vodní chlazení Mě to problém nedělá si s tím trošku pohrát a dosáhnout nejlepších možných výsledku..wector píše:V tom že každej nemá chuť si koupit blok, lapovat ho na nějakej "bow" a ještě si bastlit uchycení, protože tovární stojí za prd. To nejsou znaky nejlepšího bloku ani omylem.Highlander píše:kluci kdyz ja mam s fuzionem lepsi teploty o 1-2C nez se stormem nebo nexxosem XP a vsichni na XS foru totez,tak kde bude asi chyba?...
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Co to je za pitomost? To snad nemůžeš myslet vážně, navíc to není k tomu, co jsem psal... Prostě pro mě padá, že by byl Fuzion nejlepší blok - pokud k tomu, aby překonal konkurenci potřebuje ještě dodatečný úpravy doma, tak není nejlepší.Highlander píše:heh kdyz nemas chut, tak si nemas porizovat vodní chlazení Mě to problém nedělá si s tím trošku pohrát a dosáhnout nejlepších možných výsledku..
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No já to myslel, tak že Fuzion svoji "vnitřní konstrukcí je nejlepší.Jeho součinitel odporu je daleko menší než u Apogge a jeho přenos tepla
ze základny do vody je vyšší>>>>nižší teploty.
To, že IHS Intelu je křivý jako prase a tím pádem blok nedosedá nijak extra na cpu ,za to určite výrobce bloku nemůže.To,že swiftech přišel s vychytávkou zvanou "bow" neboli prohnutí základny, aby střed bloku lépe dosedal na střed jáder cpu je už jiná věc.(řekl bych,že to je jenom marketingovej tah).
On zase výrobce Fuzionu přišel úplně s jinou vychytávkou o které tady na foru nema nikdo ani páru a je to tzv.Nozzle mód,Je to vnitřní tryska u vstupu bloku, která sice trošku zvyšuje odpor, ale zase tak nehorázně zvyšuje výkon toho bloku, že celej swiftech se třepe v kolenech.S tímhle malým upravením nepřišel nikhsub1 ale právě autor toho bloku.
Já u bloku hodnotím dvě nejjdůležitější věci.A to je přenos tepla ze základny do vody a jeho odpor vůči čerpadlu.V těchto ohledech je Fuzion na tom daleko lépe a dokazují to veškerý testy co jsem doma dělal já sám a taky lidi co ho testovali všude na světe.
Nejsem rozhodne Fuzionfanatik ale kdyby nebyl pro mě nejlepši tak bych si nekupoval druhyho do dalšiho kompu
ze základny do vody je vyšší>>>>nižší teploty.
To, že IHS Intelu je křivý jako prase a tím pádem blok nedosedá nijak extra na cpu ,za to určite výrobce bloku nemůže.To,že swiftech přišel s vychytávkou zvanou "bow" neboli prohnutí základny, aby střed bloku lépe dosedal na střed jáder cpu je už jiná věc.(řekl bych,že to je jenom marketingovej tah).
On zase výrobce Fuzionu přišel úplně s jinou vychytávkou o které tady na foru nema nikdo ani páru a je to tzv.Nozzle mód,Je to vnitřní tryska u vstupu bloku, která sice trošku zvyšuje odpor, ale zase tak nehorázně zvyšuje výkon toho bloku, že celej swiftech se třepe v kolenech.S tímhle malým upravením nepřišel nikhsub1 ale právě autor toho bloku.
Já u bloku hodnotím dvě nejjdůležitější věci.A to je přenos tepla ze základny do vody a jeho odpor vůči čerpadlu.V těchto ohledech je Fuzion na tom daleko lépe a dokazují to veškerý testy co jsem doma dělal já sám a taky lidi co ho testovali všude na světe.
Nejsem rozhodne Fuzionfanatik ale kdyby nebyl pro mě nejlepši tak bych si nekupoval druhyho do dalšiho kompu
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
fuzion ma rozhodne nekpromakanejsi konstrukci a dokonale spracovani to z neho cinni nejlepsi blok.
jinak ta tryska... nevim co je na tom svetobornyho, proste se zrychli proud kapaliny a to je potom jasny, ze je to kapanek vykonejsi...
kdyz jsem se bavil s highlanderem o apogee GTX, tak jsme se shodli, ze vyssi vykon dokazali pouze snizenim vrsku k zakladne -> udelali mensi prostor pro vodu -> rychlejsi proudeni -> vyssi vykon.
se vsim timhle pocitam pri ninejsim navrhu bloku, kde pod privodni fitinkou bude vyfrezovane X, ktere bude temer dolehat az nad kosoctverce. tim se zrychli a rozprostre lepe voda. odpor to bude mit pomerne velky, ale hned za timto mistem uz nebude zadny odpor, takze by se to mohlo vyvazit.
jinak ta tryska... nevim co je na tom svetobornyho, proste se zrychli proud kapaliny a to je potom jasny, ze je to kapanek vykonejsi...
kdyz jsem se bavil s highlanderem o apogee GTX, tak jsme se shodli, ze vyssi vykon dokazali pouze snizenim vrsku k zakladne -> udelali mensi prostor pro vodu -> rychlejsi proudeni -> vyssi vykon.
se vsim timhle pocitam pri ninejsim navrhu bloku, kde pod privodni fitinkou bude vyfrezovane X, ktere bude temer dolehat az nad kosoctverce. tim se zrychli a rozprostre lepe voda. odpor to bude mit pomerne velky, ale hned za timto mistem uz nebude zadny odpor, takze by se to mohlo vyvazit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
jak rikam fuzion se dobre montuje a lepe centruje ... dale je ale dost odflaknuty ... na zadnem jinem bloku se sroubovanim fitinek nevysroubuji ven i gumova tesneni ... ktera tam jsou potom naprd ...
Ja jen rikam ze na stejnem systemu jen s dalsim blokem na jizni mustek (ktery velice topi je to nvidia) se teploty zvysily ... to jen moje zkusenost ... zapojim treti radiator a bude to zase trochu lepsi ...
ale stezovat si nemuzu, svobodne jsem se rozhodl fuzion nainstalit takze mam smulu, ale pristi tejden nasadim ten Peltier tak se tesim
Ja jen rikam ze na stejnem systemu jen s dalsim blokem na jizni mustek (ktery velice topi je to nvidia) se teploty zvysily ... to jen moje zkusenost ... zapojim treti radiator a bude to zase trochu lepsi ...
ale stezovat si nemuzu, svobodne jsem se rozhodl fuzion nainstalit takze mam smulu, ale pristi tejden nasadim ten Peltier tak se tesim
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt těžkej polotovar, když si to musíš dodělávat doma ( tryska, lapování, uchycení ). Skoro zázrak, že to má vůbec závity na fitinky.
Imho si měl říct rovnou, že si musíš udělat kupu změn, aby Fuzion byl před konkurencí, ne říct "Fuzion je nejlepší". Mě je to celkem jedno, já jsem vzal Apogee GT, ale kupa lidí tu nakoupila ten "nejlepší blok" a ono prd. A třeba nižší odpor mě zrovna moc nebere - každej kupuje Laingy, tak proč to řešit?
Imho si měl říct rovnou, že si musíš udělat kupu změn, aby Fuzion byl před konkurencí, ne říct "Fuzion je nejlepší". Mě je to celkem jedno, já jsem vzal Apogee GT, ale kupa lidí tu nakoupila ten "nejlepší blok" a ono prd. A třeba nižší odpor mě zrovna moc nebere - každej kupuje Laingy, tak proč to řešit?
- symbian
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no já to beru tak,že na Fuzionu můžes tyhle úpravy udělat a mít tak lepší teploty než s Apogge GT,GTX...nebo ty upravy nedělat a mít stejný teploty jako s apogge...Na apogge už není co vylepšovat a lepsich teplot nedosáhnes ani kdyby ses pokrajel ale na fuzionu jowector píše:To je fakt těžkej polotovar, když si to musíš dodělávat doma ( tryska, lapování, uchycení ). Skoro zázrak, že to má vůbec závity na fitinky.
- Tipi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
please help me
Dovolím si položiť ešte zopár otázok.
Čo hovoríte ne túto hadicu? http://www.tntrade.sk/shop/index.php/de ... ive-tubing
Má s ňou niekto skúsenosti? Nelámu sa? Nie sú príliš „tuhé“?
Zároveň si dovolím znova položiť otázky na čo som sa tu už pýtal, keďže neviem či ste mi neodpovedali preto, lebo neviete odpoveď, alebo preto lebo ste všetku energiu použili na odhovárania od „homemade“ bloku.
Takže:
Ako je to s kombináciou meď nehrdzavejúca (lekárska) oceľ?
Čo sú toto za hadice ? Dali by sa použiť? (TRUBIČKA PE-LD ) http://www.gumex.cz/sk/HADICE/PE-RURKY-A-TRUBICKY/1/27
Čo hovoríte ne túto hadicu? http://www.tntrade.sk/shop/index.php/de ... ive-tubing
Má s ňou niekto skúsenosti? Nelámu sa? Nie sú príliš „tuhé“?
Zároveň si dovolím znova položiť otázky na čo som sa tu už pýtal, keďže neviem či ste mi neodpovedali preto, lebo neviete odpoveď, alebo preto lebo ste všetku energiu použili na odhovárania od „homemade“ bloku.
Takže:
Ako je to s kombináciou meď nehrdzavejúca (lekárska) oceľ?
Čo sú toto za hadice ? Dali by sa použiť? (TRUBIČKA PE-LD ) http://www.gumex.cz/sk/HADICE/PE-RURKY-A-TRUBICKY/1/27
Abit iP35 Pro, C2D 7300@3,33GHz + freezer; 2x2GB; Gainward GF 9600GT 512MB +S1 v2; 1x200GB+1x400GB; 460W Enermax; ...
- sharker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ta prva hadicka je moc mala myslim ze je to 6/9 a ta druha je zas moc velka Ak sa mylim opravte ma
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje
- myom
- Středně pokročilý
prvni hadice ma divny rozmer a je draha, podle vseho je to PVC...
Ocel a med jsou OK
a ta posledni hadice bude imho neohebna a navic je tam napsane, ze je to pro specialni spojky
Ocel a med jsou OK
a ta posledni hadice bude imho neohebna a navic je tam napsane, ze je to pro specialni spojky
- Tipi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
myom píše:prvni hadice ma divny rozmer a je draha, podle vseho je to PVC...
Ocel a med jsou OK
tú hadicu viem kúpiť cca za 300 Sk (75sk meter), ale keď ju nepoznáte, tak je to vlastne jedno - lebo ak si mám vybrať medzi silokonom za 150,-/m, alebo medzi bohviečím za 75,-/m tak zoberiem radšej ten silikon...
thx
mal som na mysli tú úplne naspodku ("POLYETYLÉNOVÁ TRUBIČKA PE-LD" a nie "PE RÚRKY A TRUBIČKY") toto http://www.gumex.cz/sk/tisk.php?troj=01 ... TRUBI%C8KY
Abit iP35 Pro, C2D 7300@3,33GHz + freezer; 2x2GB; Gainward GF 9600GT 512MB +S1 v2; 1x200GB+1x400GB; 460W Enermax; ...