At se snazim sebevic, tak nemuzu dostat PC do stability ani s min. taktem CPU na 3,6GHz.
Jednou testy CPU,RAM projdou i po nekolika hodinovym testovani, ale nekdy zdechnou po par minutach. Kdyz zapnu nejakou aplikaci (prevazne nejakou hru) tak mi PC bud po nekolika minutach zatuhne a nebo se napr. sekne na par sekund a zase se rozbehne (v tom lepsim pripade), ale i pri bezne praci ve Windows PC obcas ztuhne. Co se tyce samostatneho testu GPU tak ta mi po nekolika minutach selze. (GPU je na zakladnim taktu, selze i pri standratnich taktech okolnich komponent)
Kdyz je ale vse na standartni urovni, PC bez problemu bezi. (az na tu grafiku) Ale domnivam se, ze kdyz mam Pc nataktovane a spadne i ve Windows, tak to neni zapricineno GPU, ale nestabilitou celeho PC (protoze sem mel radeona 3870 a mel sem pri pretaktovani se stabilitou PC stejny problem, nikoli s GPU)
Grafickou kartu budu resit jinde, to je asi jiny problem mam monstrum Geforce GTX295 dual PCB, takze nejspis hrozne hreje a v tedlech vedrech to snasi velice spatne i s otevřenou bednou, nebo nevim. Mozna by pomohlo podtaktovat, (to se mi opravdu nechce, sem si mohl koupit nejakou levnejsi kartu)
nebo koupit jine chlazeni, ale to sem nikde vykoukat v shopech nedokazal primo na dual PCB.
Takze PC sestava: CPU - Intel E8400 3.0, RAM - Kyngston HyperX 4GB 800mHZ 4x1GB (napeti 1,8V – max. je u nich 2.23V a 1200MHz), GPU - Geforce GTX 295 dual PCB, DESKA – Gygabyte X38-DS4, ZDROJ – Corsair 850W, Win7 64bit. HDD – Velociraptor 150Gb, 2x Maxtor 2TB
Takze moje pokusy: CPU 400x9 = 3,6Ghz to nechávám, jen
napeti sem mnenil od standartu do 1.3V (ostatním pry v poho bezi i na standartnim napeti)
Dále jsem zkousel ruzne kombinace - Ramky 800,960,1066 (moc nerozumim tem popisnejm písmenům u tech frekvenci A,B,C,D napr. Dělička 2,0B, nebo 2,0D u každého pismene je vždy napsana jedna frekvence 400, 266, nebo 333. Vim ze to ma co docinenim s FSB CPU, ale nevim jak presne (pac sem se nekde na netu docetl, ze tam někdo mnel 400x9 2.0B ale pritom v BIOSU mam u B napsano 333. 400 je napsano u D tak sem z toho jelen
Napeti jsem zkousel od 1,8V do 2,23V.
Jinak casovani sem zkousel z AUTO a nebo dany casovani od vyrobce k určitý frekvenci
5,5,5,15 nejcasteji. Ne nizsi! Jinak sem nic nemnenil.
Tak doufam, ze sem Vam moc nezamotal hlavu a pokud sem toto tema spatne zaradil, tak se omlouvam.