Drejk píše:Jde mi o to že hraju se zapnutym vsync a potrebuji aby mi nepadalo fps pod 60 při vysokých detailech. Když budu na 1070 mit treba 130 fps a zapnu vsync ma 60 nezhorsi to inputlag nejak razantněji něž když ted mám treba 70 fps a ten vsync to orizne jen trochu ?
Pouzivam stejny rozliseni a je jen malo her, který to skoli pod 60 fps. A cast her je spis o CPU limitu. Grafarna se mi při V-sync na 60 fps vcelku flaka a ani není nutne ji taktovat. Kazdopadne vykon ty karty ti snizuje sanci na propady v náročných usecich. Tedy klidne muzes mit tech 130fps, ale prijde narocnejsi pasaz a ejhle. Třeba u Assasins Creed Syndicate pokud jsi na strechach, kde koukáš na cely Londyn, je to narocny a grafarna ma co delat, ale v ulicích GPU zase jede tak na 70 procent. Kazdopadne diky ty rezerve to udrzi 60 fps za kazdou cenu a když to trochu drhne, pomuze to OC.
OC pameti u me ma marginalni vliv. Jde to bezpecne u Micronu taktit kolem +250. Na +500 to bylo stabilni jen nekde, ale rozdil vykonu zanedbatelny. Podle me to nemá cenu vůbec hrotit.
Input lag by mel byt ok, pokud to udrzi stabilních 60, jen když to poklesne třeba na 57, tak ti to při V-sync vykouzli inputlag a jde to poznat při ovladani. K tomu muzes mit zapnuty adaptivni V-Sync, který to v takovym pripade zlepsuje.