Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady
- nafrEu
- Začátečník

-
Re: E8400 - 3,6GHz - nelze dosahnout stability
Tak uz sem na to prisel proc mi mrznul obraz ve hrach.. Postupne jsem daval vsechny polozky v BIOSU
na standartni urovne (frekvence i napeti) a mezi kazdou jsem PC testoval.. Uz bylo uplne vsechno na standartni urovni az na napeti Ramek +0,40 (2,24 v biosu) a ramky byly na standartni frekvenci 800 i standartni casovani. Tak sem je stahnul na zakladni napeti 1,8V a tim se problem vyresil v tom ze mi obraz nemrzne.
Takze to celou dobu delaly ramky, vadilo jim vyssi napeti. Nevim jak to ted mam pretaktovat..
na standartni urovne (frekvence i napeti) a mezi kazdou jsem PC testoval.. Uz bylo uplne vsechno na standartni urovni az na napeti Ramek +0,40 (2,24 v biosu) a ramky byly na standartni frekvenci 800 i standartni casovani. Tak sem je stahnul na zakladni napeti 1,8V a tim se problem vyresil v tom ze mi obraz nemrzne.
Takze to celou dobu delaly ramky, vadilo jim vyssi napeti. Nevim jak to ted mam pretaktovat..
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív musíš tedy vyzkoušet co paměti snesou, tzn. zvyšovat frekvenci a zkoušet memtestem stabilitu. TEPRVE když memtest vykáže chyby, pak můžeš začít přidávat napětí. Ale napálit na defaultní frekvenci +0.4V nedává žádný smysl...
Tím, že zjistíš strop pamětí, budeš moct normálně taktovat a pomocí FSB/RAM děličky udržovat paměti na bezpečné frekvenci.
Tím, že zjistíš strop pamětí, budeš moct normálně taktovat a pomocí FSB/RAM děličky udržovat paměti na bezpečné frekvenci.
- Lokomotiva
- Začátečník

To už bys ale vědět měl, ne? Všechna důležitá nastavení a jejich vztahy jsme si ukázali minule.nafrEu píše:Takze to celou dobu delaly ramky, vadilo jim vyssi napeti. Nevim jak to ted mam pretaktovat..
Mimochodem - když máš vše na default - není to ta situace, že když nepřetaktuješ, je všechno OK?
To už tu taky bylo.
- nafrEu
- Začátečník

-
Ano vse na default bezi v poradku.. Ale ted co sem zkousel, tak bylo vse na standart krome napeti ram a porad to neslo (ty byly zvedly o 0,4 (2,24) az sem je dal na 1,8 tak pc fungovalo korektne.
A ano testovat jsem to testoval, sama si mi rikala at je hodim na 2,2v ze na standartnim napeti tydle ramky proste nefungujou (testoval sem je memtestem 3 hodiny a nezaznamenal jsem ani jednu chybu) tak nevim, ale kazdopadne kdyz je u ramek o 0,4V (2,24) vic napeti+vsechno ostatni na standart, pc dela potize, kdyz dam ramky na 1,8V pc bezi v pohode.
Sem Ti moc vdecnej za rady, ktery sem od tebe dostal, doufam, ze to ted nejak dam do kupy..
Exp: jasne ze davat ramkam na standartni frekvenci nejakej proud navic je nesmysl, ale ja mel uz nataktovano, vsechno v BIOSU prenastaveno a porad to neslo, tak jsem zacal postupne jedno po druhym davat dolu a zkouset
co zapricinuje zamrzani obrazu ve hrach, nikoli pc! Tak sem postupne dal vsechno na standart {prece nejdriv sem musel dat dolu (dejme tomu ze u ramek) frekvenci otestovat to a az pak napeti, kdybych dal nejdriv dolu napeti a az pak frekvenci, tak si nemuzu prece byt jistej jestli fungujou korektne na vyssi frekvenci bez pridanyho napeti} a zbylo mi jen zvyseny napeti u ramek a porad obraz mrznul, az po snizeni napeti ramek (poslednim bode, co sem v BIOSU daval zpet na standart) prestal obraz Mrznout.
Takze ted budu nejspis skalovat frekvenci + napeti u ramek a testovat co vydrzi. Pak hodim CPU na 3,6 a doufam, ze pojede..
Nebo by ste to udelali jinak?
A ano testovat jsem to testoval, sama si mi rikala at je hodim na 2,2v ze na standartnim napeti tydle ramky proste nefungujou (testoval sem je memtestem 3 hodiny a nezaznamenal jsem ani jednu chybu) tak nevim, ale kazdopadne kdyz je u ramek o 0,4V (2,24) vic napeti+vsechno ostatni na standart, pc dela potize, kdyz dam ramky na 1,8V pc bezi v pohode.
Sem Ti moc vdecnej za rady, ktery sem od tebe dostal, doufam, ze to ted nejak dam do kupy..
Exp: jasne ze davat ramkam na standartni frekvenci nejakej proud navic je nesmysl, ale ja mel uz nataktovano, vsechno v BIOSU prenastaveno a porad to neslo, tak jsem zacal postupne jedno po druhym davat dolu a zkouset
co zapricinuje zamrzani obrazu ve hrach, nikoli pc! Tak sem postupne dal vsechno na standart {prece nejdriv sem musel dat dolu (dejme tomu ze u ramek) frekvenci otestovat to a az pak napeti, kdybych dal nejdriv dolu napeti a az pak frekvenci, tak si nemuzu prece byt jistej jestli fungujou korektne na vyssi frekvenci bez pridanyho napeti} a zbylo mi jen zvyseny napeti u ramek a porad obraz mrznul, az po snizeni napeti ramek (poslednim bode, co sem v BIOSU daval zpet na standart) prestal obraz Mrznout.
Takze ted budu nejspis skalovat frekvenci + napeti u ramek a testovat co vydrzi. Pak hodim CPU na 3,6 a doufam, ze pojede..
Nebo by ste to udelali jinak?
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mně přijde, že mluvíme každý jiným jazykem. Umíš pracovat s děličkou FSB:RAM tak, abys paměti držel co nejblíže defaultní frekvenci?
- nafrEu
- Začátečník

-
Ano jiste..
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
E 8200
Zdravím všechny Pc tuningáře mam takovej menší problém dělám do PC kolem 8 let a nikdy sem se nesetkal s řadou E8xxx mam tu v herním PC jeden E8200 ale zarazila mě teplota jedno jádro 44 a druhé 53 jenže to by mě tak nevadilo jenom mě zaráži v každém programu je to to samé ale kdyš vitížím CPU na 100% teplota se ani nehne nic prostě furt stojí na těch samejch teplotách někdo náké rady díky
jinak chladič Artic coling Freezer :good:
Skoušel sem přeinstalovat sistém snad vše prostě nic teplotys stojej ani se nehnou
děkuji za rady
Skoušel sem přeinstalovat sistém snad vše prostě nic teplotys stojej ani se nehnou
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: E 8200
Aktualizuj BIOS desky.
Na ní také záleží, jaké teploty uvidíš.
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
do toho sem mi moc nechce ještě sem se stím nesetkal a nechci do toho líst :)teploty sem psal nahoře co ukazuje každej program asi v 10 Programech odskoušenoLokomotiva píše:Aktualizuj BIOS desky.
- Lokomotiva
- Začátečník

Já jsem neslibovala že to bude jednoduché řešení.
Jakou máš desku?
Programům něco říká tvoje deska a ony to zobrazí - všechny stejně.
Jakou máš desku?
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jinak desku mam tuhle je to dělo p5e3 proLokomotiva píše:Já jsem neslibovala že to bude jednoduché řešení.
Jakou máš desku?
- Lokomotiva
- Začátečník

Já jsem dnes viděla AUDI RS4 s prázdnou přední gumou...
A může stát něco jako 2,5 milionu.
I výkonné a drahé věci mohou potřebovat opravu, nebo ne?
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nechápu co tím myslíte ?Lokomotiva píše:Já jsem dnes viděla AUDI RS4 s prázdnou přední gumou...
- Lokomotiva
- Začátečník

Tohle.SK1L4 píše:jinak desku mam tuhle je to dělo p5e3 pro
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ta deska je stará necelí půl rok je udržovaná jak nová všechno naní šlape předtím tam bil E 6750 OC 3.6 a nebil problém jenže u tohodle procesoru to teploty ukazuvalo ale u E 8200 stojej prostě myslel sem že ta deska jeLokomotiva píše:Tohle.SK1L4 píše:jinak desku mam tuhle je to dělo p5e3 pro
Čili je to stále Hi end čipset pro herní dělo:-)
- tielka
- Středně pokročilý

ten bios by to měl umět ještě mrkni do boisu co ukazuje za teploty pokud to samé tak jsou v háji čidla na cpu nebo to bios neumí hlavu si stím nelámej já měl na E 8600 neustále +110 dokud neudělaly nový bios. takže rada zapař hru a zkus chladič pokud tam udržíš ruku je vše OKA 
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No tak chladič je futt studenej fouká i studenej vítr :)no nevím budu hledat dál ještě kouknu do biosutielka píše:ten bios by to měl umět ještě mrkni do boisu co ukazuje za teploty pokud to samé tak jsou v háji čidla na cpu nebo to bios neumí hlavu si stím nelámej já měl na E 8600 neustále +110 dokud neudělaly nový bios. takže rada zapař hru a zkus chladič pokud tam udržíš ruku je vše OKA
- tielka
- Středně pokročilý

jak fouká studený vítr tak to neřeš
nemáš pilku 
Naposledy upravil(a) tielka dne sob 18. pro 2010, 10:00, celkem upraveno 1 x.
- SK1L4
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem teť koul do biosu a ten ukazuje 60 což je blbost teplota se tam ani taky nehne ještě tam je teplota základky a ta má 18 a furt se hejbe nevím noSK1L4 píše:No tak chladič je futt studenej fouká i studenej vítr :)no nevím budu hledat dál ještě kouknu do biosutielka píše:ten bios by to měl umět ještě mrkni do boisu co ukazuje za teploty pokud to samé tak jsou v háji čidla na cpu nebo to bios neumí hlavu si stím nelámej já měl na E 8600 neustále +110 dokud neudělaly nový bios. takže rada zapař hru a zkus chladič pokud tam udržíš ruku je vše OKA
- tielka
- Středně pokročilý

jak říkam dvě varinaty neumí to detekovat bios nebo čidla v háji bud rád že tam nemáš 100 a více by se ti nemus spustit PC tepelná ochrana cpu
další možnost vypálit si nejnovější bios na CD a flashnout ho možná by to pomohlo.