Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: E 8200

Příspěvek od Blue Storm »

typický problém mnoha E8x00...tento problém nijak nevyřešíš...procák má totiž špatně vykalibrované teplotní čidla :wink: s tímhle problémem se setkalo hodně lidí
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Blue Storm píše:typický problém mnoha E8x00...tento problém nijak nevyřešíš...procák má totiž špatně vykalibrované teplotní čidla :wink: s tímhle problémem se setkalo hodně lidí
Tak to nemam moc dobrý jinak díky za rady hoši budu muset to takhle nechat díky :)
;-) Děkuji za všechny vaše rady co mě píšete ;-)
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Nakonec sem tam tedy hodil novej bios a ani to nepomhlo furt stejný nejspíše tedy to bude to čildlo :)
Ještě asi před 10 minutama sem v real tempu pustil senzory a vždy při každém zatžení 100%
80% atd to ukazovalo stejné teploty nechápu to prostě
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Nakonec problém vyřešen byla koupena E6850 3ghz za 800 jede krásně senzory fungujou takže E 8200 je má špatně vykalibrovené takže prosím o Lock
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

To si děláš srandu, že jsi měnil E8200 za E6850?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

E6850 není vubec špatnej procesor taktovat jde dobře dobrá volba :wink:
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

tielka píše:E6850 není vubec špatnej procesor taktovat jde dobře dobrá volba :wink:
Taky si říkám není problém ho Dát na 3.6 a možná je i lepší jak E8200
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Dobrá volba to možná je, ale přecházet na něj z E8200? Sakra pánové, to jsou špatné vtipy...

// Blue Storm pode mnou to vystihl přesně... Také jsem se k tomu raději blíže nevyjadřoval... :stupid: A ty rady s Xeonem, to tu raději rozvádět ani nebudu :lol:
Naposledy upravil(a) Michael24 dne pát 24. pro 2010, 13:58, celkem upraveno 2 x.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tielka píše:E6850 není vubec špatnej procesor taktovat jde dobře dobrá volba :wink:
Ty tvé rady opravdu stojí za to.
SK1L4 píše:Taky si říkám není problém ho Dát na 3.6 a možná je i lepší jak E8200
Když seš si tak jistý těmi 3,6 GHz, máš už to otestované? Jinak ti nechi kazit iluze, ale s E8200 bys dosáhl lepšího OC, pokud bys měl stejně kvalitní kousky. Prostě tahle výměna byla nesmyslná. To, že pořádně nefunguje teplotní čidlo, není žádný závažný problém a vyměnit 45nm dvoujádro za žravější, více hřející 65nm dvoujádro s menším OC potenciálem. No radši nebudu říkat, co si o tom myslím, když jsou ty Vánoce (narážím hlavně na tvé skvělé rady ohledně Xeonu, to fakt stálo za to).

Končím s OT a omlouvám se adminům i modům. V tomto threadu se už raději vyjadřovat nebudu.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Konečně rozumné slovo blu storme někdy mě připadáš jakoby si snědl všechnu počitačovou moudrost světa kdyby si trošičku sledoval dění na foru tak by si věděl vo co vlastně stímto cpu šlo a nepsal bláboly :lol:
Tak přece BLU STORM opravdu sežral všechnu moudrost počítacového světa asi bude radit Billovi Gatesevi :lol:
Naposledy upravil(a) tielka dne pát 24. pro 2010, 14:52, celkem upraveno 1 x.
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Blue Storm píše:
Ty tvé rady opravdu stojí za to.
SK1L4 píše:Taky si říkám není problém ho Dát na 3.6 a možná je i lepší jak E8200
Když seš si tak jistý těmi 3,6 GHz, máš už to otestované? Jinak ti nechi kazit iluze, ale s E8200 bys dosáhl lepšího OC, pokud bys měl stejně kvalitní kousky. Prostě tahle výměna byla nesmyslná. To, že pořádně nefunguje teplotní čidlo, není žádný závažný problém a vyměnit 45nm dvoujádro za žravější, více hřející 65nm dvoujádro s menším OC potenciálem. No radši nebudu říkat, co si o tom myslím, když jsou ty Vánoce (narážím hlavně na tvé skvělé rady ohledně Xeonu, to fakt stálo za to).

Končím s OT a omlouvám se adminům i modům. V tomto threadu se už raději vyjadřovat nebudu.
jak bych ale s E8200 mohl taktovat dkyš teploty stáli na místě pochop to :)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

A o co tedy s tímto CPU šlo v tomhle threadu? Pro jistotu jsem si to přečetl ještě jednou, ale jediné co jsem z textu pochopil je, že E8200 měl špatně vykalibrované teplotní čidla (což neni nijak závažný problém) a SK1L4 ho kvůli tomu vyměnil za E6850, které je starší, žravější, vyrobeno 65nm procesem, horší v OC atd.. (Ostatně to tu už vyjmenoval Blue Storm..)

SK1L4: Mohl... Dokud nebude chladič rozpálený, tak jsou teploty OK a můžeš taktovat... :wink: Dostal by jsi se minimálně na úroveň toho E6850...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:A o co tedy s tímto CPU šlo v tomhle threadu? Pro jistotu jsem si to přečetl ještě jednou, ale jediné co jsem z textu pochopil je, že E8200 měl špatně vykalibrované teplotní čidla (což neni nijak závažný problém) a SK1L4 ho kvůli tomu vyměnil za E6850, které je starší, žravější, vyrobeno 65nm procesem, horší v OC atd.. (Ostatně to tu už vyjmenoval Blue Storm..)

SK1L4: Mohl... Dokud nebude chladič rozpálený, tak jsou teploty OK a můžeš taktovat... :wink: Dostal by jsi se minimálně na úroveň toho E6850...
mam ho tu furt na stole uš se mi ho nechce vracet do pc heh o žravost mě ale vůbec nejde jo jinak ktomu jestli sem uš skoušel 3.6 jo skoušel S v.cORE 1.35 STABLE víc sem neskoušel
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To já chápu, že o žravost ti nejde.. Ale to ostatní by ti už celkem mohlo vadit... 65nm proces má vyšší teploty (právě i kvůli té spotřebě), právě i horší možnosti OC atd. Prostě starší CPU. A osadit ho místo E8200 a tvrdit, že je možná i lepší, nad tím zůstává rozum stát...

Ale konec konců, je to tvoje volba, co ti vlastně v PC poběží a mě to může být celkem jedno... :roll:
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:To já chápu, že o žravost ti nejde.. Ale to ostatní by ti už celkem mohlo vadit... 65nm proces má vyšší teploty (právě i kvůli té spotřebě), právě i horší možnosti OC atd. Prostě starší CPU. A osadit ho místo E8200 a tvrdit, že je možná i lepší, nad tím zůstává rozum stát...

Ale konec konců, je to tvoje volba, co ti vlastně v PC poběží a mě to může být celkem jedno... :roll:
jasný nic ti nevičítám ale já dělám uš hodně dlouho do PC a promin ale tohle mě opravdu sralo nevyděl sem teploty tak sem se bál i OC a za 800 stováků koupit E6850 za kterou na aukru dostaneš 1600 to se nezlop ale pro mě je to výhodné
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

SK1L4 píše:ale já dělám uš hodně dlouho do PC
Věta, že děláš hodně dlouho do PC je zavádějící, potom by si někdo mohl myslet, že se v tom vyznáš. Raději už to nepiš, ať předejdeš případným nedorozuměním. :twisted:
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

dObi píše:
SK1L4 píše:ale já dělám uš hodně dlouho do PC
Věta, že děláš hodně dlouho do PC je zavádějící, potom by si někdo mohl myslet, že se v tom vyznáš. Raději už to nepiš, ať předejdeš případným nedorozuměním. :twisted:
Díky
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

SK1L4 píše:jasný nic ti nevičítám ale já dělám uš hodně dlouho do PC a promin ale tohle mě opravdu sralo nevyděl sem teploty tak sem se bál i OC a za 800 stováků koupit E6850 za kterou na aukru dostaneš 1600 to se nezlop ale pro mě je to výhodné
Tak to pro změnu promiň ty, ale tohle mi tedy nepřipadá po výrokách, že Xeon drtí v desktopu i7, přitom si tam sám postneš výsledky benchmarku, kde je odchylka v tolerancích chyby měření a že E6850 je možná lepší než E8200 atd.. Prostě mi to přijde podobné, jakoby někdo vyměnil i7 za Phenom II X4 a tvrdil, že je možná i lepší atd... :roll:
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Michael24 píše:
SK1L4 píše:jasný nic ti nevičítám ale já dělám uš hodně dlouho do PC a promin ale tohle mě opravdu sralo nevyděl sem teploty tak sem se bál i OC a za 800 stováků koupit E6850 za kterou na aukru dostaneš 1600 to se nezlop ale pro mě je to výhodné
Tak to pro změnu promiň ty, ale tohle mi tedy nepřipadá po výrokách, že Xeon drtí v desktopu i7, přitom si tam sám postneš výsledky benchmarku, kde je odchylka v tolerancích chyby měření a že E6850 je možná lepší než E8200 atd.. Prostě mi to přijde podobné, jakoby někdo vyměnil i7 za Phenom II X4 a tvrdil, že je možná i lepší atd... :roll:
To je samozřejmě blbost měnit I7 a pheonm já ten procesor prodám a pak stejně pudu asi do E8400
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

SK1L4 píše: Díky
Není za co, rád pomůžu :twisted:
SK1L4 píše: To je samozřejmě blbost měnit I7 a pheonm
No, a tvé příspěvky a výroky ti jako blbost neřipadají ?
No nic, už klid, jsou Vánoce.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“