Vyber reproduktoru k pc na hudbu
Moderátor: CageJ
- Maxtor
- Začátečník

-
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě zajímá jestli mám tedy šetřit na tu zvukovku. Teď na ní nemám (repro kupuji ty m-audio DX4 studiophile) třeba na tu revolution. Jestli mi to pomůže.
Tady je info o mé integrované zvukovce:
Tady je info o mé integrované zvukovce:
Kód: Vybrat vše
Audio Codec: Realtek ALC650
Compliant Standards: AC '97Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Určitě si na Revo našetři, ten rozdíl bude velký.....
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Bohetour
- Začátečník

-
Pak nezapomen napsat jak hraji az ti prijdoutobe.9 píše:Ještě mě zajímá jestli mám tedy šetřit na tu zvukovku. Teď na ní nemám (repro kupuji ty m-audio DX4 studiophile) třeba na tu revolution. Jestli mi to pomůže.
Tady je info o mé integrované zvukovce:Kód: Vybrat vše
Audio Codec: Realtek ALC650 Compliant Standards: AC '97
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Urcite napisu, ale na ty integrovany zvukovce to asi bude mít ještě svý mouchy.Bohetour píše:Pak nezapomen napsat jak hraji az ti prijdoutobe.9 píše:Ještě mě zajímá jestli mám tedy šetřit na tu zvukovku. Teď na ní nemám (repro kupuji ty m-audio DX4 studiophile) třeba na tu revolution. Jestli mi to pomůže.
Tady je info o mé integrované zvukovce:Kód: Vybrat vše
Audio Codec: Realtek ALC650 Compliant Standards: AC '97
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bohetour
- Začátečník

-
- Maxtor
- Začátečník

-
Co si myslis, ze jsou normalni..Bohetour píše:Nevite nekdo jak se lisi monitory urcene pro blizky poslech od normalnich? Popripade ktere se vic hodi do pokoje?
..nonitory se deli na nearfield a rearfield.. ty zadni jsou vetsinou velke bedny zabudovane ve zdi.. ve studiich, pokud maj prachy jdou jako rear strasne casto videt B&W 802, pripadne KRK systemy pro montaz do zdi.. rearfieldy jsou tedy proste normalni bedny..
Jestli mam tedy odpovedet na tvou otazku.. ano.. kup si poradny bedny..
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak je mám konečně doma. Hrají pěkně. Je radost na nich poslouchat. Mám však jednu výtku. Jakmile snížím hlasitost ještě pod úroveň šeptaní, že hudbu slyžím jen když dám ucho k reproduktoru, tak nehraje psaivní reproduktor. JInak jsem s nimi spokojen. Díky Maxtore.
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mas tedy ty DX4?tobe.9 píše:Tak je mám konečně doma. Hrají pěkně. Je radost na nich poslouchat. Mám však jednu výtku. Jakmile snížím hlasitost ještě pod úroveň šeptaní, že hudbu slyžím jen když dám ucho k reproduktoru, tak nehraje psaivní reproduktor. JInak jsem s nimi spokojen. Díky Maxtore.
taky o nich uvazuji, cetl jsem ze maji trafo umistene v bednach a ze je slyset (bzuci). Nejake zkusenosti?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bohetour
- Začátečník

-
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý

osobně bych šetřil na něco jinýho. revo 5.1 sem měl v drápkách, a i přes nějaké možné chyby měření atd jsem viděl co sem viděl. - bylo to tak hrozný že odemně raděi ani nevyšla recenze
a stará SB 128 je podlemě dost kvalitní na ozvučování pokojíku reprákama za 3-5000
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak uz je mam taky doma a zatim mam celkem rozporuplne dojmy
.
Celkem me nakrklo ze po vybaleni jsem zjistil ze leva bednicka je trochu upatlana od nejakyho lepidla. Nastesti to slo setrit. Celkem mam na to posleni dobou asi smulu, nedavno jsem si koupil Seasonic S12 430W a jeden z kabelu vypadal jak seskvareny, az jak jsem na to sahl tak jsem zjistil ze je to jen nejaka hnusna cerna vazelina a pekne jsem se upatlal. Zrovna u takovych znacek jako M-Audio a Seasonic bych tohle rozhodne necekal.
Po zvukove strance zatim nevim co si mam myslet, pred vanoci jsem mel doma 1 den Creativy M80 a na moji stare Epoxce s ALC650 hraly opravdu pekne. Pamatuju se ze kdysi jsem mel moznost ten ALC650 porovnat s kamosovym SB Live! a po zvukove strance jsem nebyl schopny najit nejaky opravdu vyraznejsi rozdil. Kdyz si tedy odmyslim nejaky ty prostorovy ficurky ktere on s oblibou pouzival.
Nyni mam Asrock K7NF2 s CMI 9761A. Zrejme to bude tim, nebot kdyz jsem ty DX4 polozil na stul, pripojil a pustil, cekal jsem vsecko mozne jen ne ze to bude jen nechutne huhlat. Rekl jsem si ze za to muzou mp3 a vrazil tam AudioCD ale nic se nezlepsilo. Po chvili jsem si vsiml ze bednicky jsou vyrazneji smerove nez tomu bylo u M80tek. Takze po zurivem uklidu bordelu na stole a podlozeni tech bedbicek se mi podarilo je tak ustavit ze kdyz pred nimi sedim mam uz aspon pocit ze to hraje.
Situace je ale o to komplikovanejsi ze jsem se pred vanoci rozhodl pro nakup M80tek a zbavil se starych bednicek a ted cca pul roku prezival na malych plastovych asi 15 let starych (8x10x5cm) Geniusech, ktere mely problemy vyloudit jakykoliv hlubsi ton. Takze to muze byt i tak trochu ve mne.
Zatim tedy ve mne prevladaji spise negativni dojmy, dilenskemu zpracovani nemam co vytknout, ale mrzi me stav v jakem ty bednicky ke me prisly, kratky audio kabel (cca pul metru) taky nepotesi, no a zvukovy projev na te integrovane CMI taky nepotesil. Mel jsem celkem chut si vypujcit M80ky a porovnat ty repra mezi sebou ale s touhle zvukovkou to postrada jakykoliv smysl. Takze mi nezbyva opet nez pockat cca pul roku nez se mi dostane do tlapek planovana e-mu 1212v2.
Jinak co se tyce toho integrovaneho trafa, tak nevim kde jsem cetl ze bzuci, ja si toho tedy zatim nevsiml. V tomhle smeru tedy zatim spokojenost.
2 tobe.9: cos myslel tim ze ti nehraje pri urcite hlasitosti pasivni reproduktor? Mas na mysli ten vyskac? A od jake hlasitosti (pootoceni potakem) ti to dela? Ja jsem si zatim niceho takoveho nevsiml.
btw. mel bych jeste jednu lamerskou otazecku. Na zadni strane tech repro je prepinac oznaceny MID-BOOST SELECTOR SWITCH. Mam ho preply na IN ale zda se mi ze at ho dam jakkoliv nejak vyrazne se to neprojevuje. V manualu je uvedeno:
Celkem me nakrklo ze po vybaleni jsem zjistil ze leva bednicka je trochu upatlana od nejakyho lepidla. Nastesti to slo setrit. Celkem mam na to posleni dobou asi smulu, nedavno jsem si koupil Seasonic S12 430W a jeden z kabelu vypadal jak seskvareny, az jak jsem na to sahl tak jsem zjistil ze je to jen nejaka hnusna cerna vazelina a pekne jsem se upatlal. Zrovna u takovych znacek jako M-Audio a Seasonic bych tohle rozhodne necekal.
Po zvukove strance zatim nevim co si mam myslet, pred vanoci jsem mel doma 1 den Creativy M80 a na moji stare Epoxce s ALC650 hraly opravdu pekne. Pamatuju se ze kdysi jsem mel moznost ten ALC650 porovnat s kamosovym SB Live! a po zvukove strance jsem nebyl schopny najit nejaky opravdu vyraznejsi rozdil. Kdyz si tedy odmyslim nejaky ty prostorovy ficurky ktere on s oblibou pouzival.
Nyni mam Asrock K7NF2 s CMI 9761A. Zrejme to bude tim, nebot kdyz jsem ty DX4 polozil na stul, pripojil a pustil, cekal jsem vsecko mozne jen ne ze to bude jen nechutne huhlat. Rekl jsem si ze za to muzou mp3 a vrazil tam AudioCD ale nic se nezlepsilo. Po chvili jsem si vsiml ze bednicky jsou vyrazneji smerove nez tomu bylo u M80tek. Takze po zurivem uklidu bordelu na stole a podlozeni tech bedbicek se mi podarilo je tak ustavit ze kdyz pred nimi sedim mam uz aspon pocit ze to hraje.
Situace je ale o to komplikovanejsi ze jsem se pred vanoci rozhodl pro nakup M80tek a zbavil se starych bednicek a ted cca pul roku prezival na malych plastovych asi 15 let starych (8x10x5cm) Geniusech, ktere mely problemy vyloudit jakykoliv hlubsi ton. Takze to muze byt i tak trochu ve mne.
Zatim tedy ve mne prevladaji spise negativni dojmy, dilenskemu zpracovani nemam co vytknout, ale mrzi me stav v jakem ty bednicky ke me prisly, kratky audio kabel (cca pul metru) taky nepotesi, no a zvukovy projev na te integrovane CMI taky nepotesil. Mel jsem celkem chut si vypujcit M80ky a porovnat ty repra mezi sebou ale s touhle zvukovkou to postrada jakykoliv smysl. Takze mi nezbyva opet nez pockat cca pul roku nez se mi dostane do tlapek planovana e-mu 1212v2.
Jinak co se tyce toho integrovaneho trafa, tak nevim kde jsem cetl ze bzuci, ja si toho tedy zatim nevsiml. V tomhle smeru tedy zatim spokojenost.
2 tobe.9: cos myslel tim ze ti nehraje pri urcite hlasitosti pasivni reproduktor? Mas na mysli ten vyskac? A od jake hlasitosti (pootoceni potakem) ti to dela? Ja jsem si zatim niceho takoveho nevsiml.
btw. mel bych jeste jednu lamerskou otazecku. Na zadni strane tech repro je prepinac oznaceny MID-BOOST SELECTOR SWITCH. Mam ho preply na IN ale zda se mi ze at ho dam jakkoliv nejak vyrazne se to neprojevuje. V manualu je uvedeno:
neumim anglicky ale mam za to ze to je nejaky zvyrazneni stredu. Co si o tom myslite?MID-BOOST SELECTOR SWITCH: this 2-position switch select the Mid-Boost mode setting. The "Out" position setting produces a flat frequency response curve, while the "In" position provides an added boost in the mid-range frequencies.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jop, podle popisu to je ke zvýraznění středních frekvencí. Jinak dej jim nějaký čas na rozehrání, ale vypadá to, že si očekával víc než si měl.....
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Maxtor
- Začátečník

-
No ja bych jen dodal, ze smerove vcelku jsou.. o tom jsme tady nemluvili no.. studiovy monitory se obecne ladi tak, ze se pocita s urovni ve vysce hlavy apod.. smerovy urcite jsou.. jinak ono to pak uz zalezi i na takovych kravinach, jako reseni, kam je postavit, pac treba davat je ke zdi nedela dobrotu.. ted nemyslim DX, ale obecne podobny vyrobky..
- Yradak
- Začátečník

-
Mal som, vlastne ešte stále mám, podobný problém - prechádzal som z M80 na zostavu v popise, a tá je teda rádovo lepšia než tá tvoja. Výrazný zvukový posun sa nekonal, a to som vychodil 8rokov klavíra tj. pripomienky k môjmu sluchu si neprosím. Istá satisfakcia nastala, keď som po istom čase spätne pripojil M80ky, zrazu zneli sucho, ako reproduktory prenosného rádia. Tj. - momentálne vládne čiastočná spokojnosť.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E