hosi prosim nereste jestli mam origo nebo ale, pls radsi mi pomozte vyresit muj problem
Obrovský propad FPS u všech her na WINDOWS VISTA ULTIMATE
Moderátor: Baneshee
- Battlefield
- Začátečník

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pochop to, že přechod na Vistu na starých kompech je brutálně znát, nedávno jsem řešil kolegu co přišel, že si koupil Visty a od té doby mu nejde pořádně hrát COD2 a to má o třídu lepší komp jak ty. Musel jsem mu doplnit Ramku na 2GB /a trochu i nataktil CPU a grafiku, ale to nebylo až tak nutný/. Teď už mu to šlape jak hodinky. S 1GB to bylo opravdu utrpení...
Na mém kompu přechod nepozná opravdu nikdo, ale to je proti tomu "jeho šrotu" scifi
/C2D @3600, 4GB, 8800GTS/
Na mém kompu přechod nepozná opravdu nikdo, ale to je proti tomu "jeho šrotu" scifi
- Shit
- Odborník PCT

Jak kde... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 38#7347838 .Cooper69 píše:sice je to s nejnovějšíma kartama, ale ve Vistě prostě na nvidii propady jsou
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 32#7347732
Nicméně zatím jsou WXP na tom v globálu lépe.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

- Eagler
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Battlefielde na stalkera a visty zároveň máš slabej počítač. Takže k tomuhle problému ti můžu říct akorát - upgrade. Aspoň 1gb ramek, nová grafika ale nevim teda jestli má cenu kupovat do AGP :/ tim pádem novou desku a skoro všechno... taky gf6600gt neni ve stalkerovi nějak úžasná. Docela bych chtěl vidět těch 40-50fps při high detailech na tvim pc. Mám o něco lepší a tohleto dávam jakž takž...
Zkrátka přechod na visty s tvojí konfigurací nemá cenu pokud pod nima budeš chtít hrát hry.
Zkrátka přechod na visty s tvojí konfigurací nemá cenu pokud pod nima budeš chtít hrát hry.
DESKTOP 2019:
CPU: AMD Ryzen 5 1600X + AMD Wraith Max Cooler
MB: MSI X470 Gaming pro Carbon
RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3466MHz
GPU: AMD RX580 8GB
HDD: WD Black NVMe SSD, M.2 - 500GB, WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 500GB + 3x 500 GB
Source: Corsair HX Series HX850 - 850W
Case: Corsair Obsidian Series 750D
NOTEBOOK: HP EliteBook 8540W - Funguje mi spolehlivě 10 let bez závad - jsem na něj pyšný- UPDATE 2019 - už je pomalý
NOTEBOOK: MacBook Air 2015 - je to skladný POMALÝ šnek s dlouhou výdrží
DESKTOP 2:
CPU: Intel Pentium Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz
MB: ASUS P5E3
RAM: 2x1GB Corsair DDR3 1066MHz XMS3 + 1GB ADATA
GPU: MSI GeForce 8800GTS 320MB - odešla, už nevím co tam mám
Audio: SoundBlaster Audigy 4
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Power: Fortron Blue Storm II 500W
Case: CoolerMaster Centurion 534
DVD: LG Mouse: Logitech G400
Keyboard: Logitech G11
LCD: SAMSUNG 2053BW + SAMSUNG 940B
FAN: Zalman CNPS9700 NT + 2 chassis fans
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ale prosimte chlape neblbni:Battlefield píše:přene souhlasíms m1na, rozdil ve vykonnu mezi zp a vista by měl být jen tak 1 % a ne 50% , mam naisntalovany vsechny ovladace a jak rikam s takovym problemen jsem se jeste nikde nesetkal, proste tam musim mit nejakou chybu a zajima me jakou
Tady jsou moje testy z brezna a na podstatne vykonnejsich strojich nez tvuj a stejne tam byly propady...
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=88
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
A neni to prave tim ze ON ma piratske Visty, ktere maji seple jiz nejake tilt-bity? A proto omezuji vykon cele sestavy, osobne Visty nemam a neprovozuju takze nevim jestli se tohle muze stat ... ale co kdyz ano.
Dukaz podal Kamikadze, ktery uverejnil test kde testoval obstarozni system a takove propady tam nejsou ...
Dukaz podal Kamikadze, ktery uverejnil test kde testoval obstarozni system a takove propady tam nejsou ...
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
je to na 99.9% ramkou ja kdyz sem mel 2 gb ram,tak vse v poho,jeden modul odesel(na lanparty)a abych si zahral musel jsem u vseho krute snizit detailyBattlefield píše:hosi jj mate pracdu ze me pc je shit, to ze je bych měl treba o 5 fps min to bych prezil , ale to ze mám jednou méně fps, to je picovina!!!!!! proste to není možný a mám 1,25 Gb ram, proste chyba by měla být někde jinde, můj kamos má téměř podbnou sestavu, taky jede na vista ultimate a výkon má uplne stejný!! viděl jsem to na vlastní oči
Vista je proste narocna na ram a mozna ze ultimate sezere ramky(podle me 100%) vic nez moje prmiovy houmelesy
- Battlefield
- Začátečník

-
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
drivery nebo mozna krpa v OS, o legalnosti tveho OS si nedelam iluze
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Battlefield
- Začátečník

-
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
S tvou sestavou nejspis ne. Ale porad plati, ze je to stare PC a drivery na Visty jsou spise z povinnosti. Proto bych se vratil na XP a neblbnul s tim.Battlefield píše:hmmm, taky bych viděl neajkou chybu v driverech...takze mam nains talované neejnovější ovladače ke grafice chipsetu zvukovce....je potřeba ještě něco?
A jinak smysluplnejsi rada: zkus jine verze driveru (treba i starsi).
Na pozadi ti nejede nakej antivir nebo neco? to by mohlo byt taky pricinou
- Cooper69
- Začátečník

- bobbysd
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Napadla mě jedna věc..taky sem řešil propad fps jak u videí tak u her tak i zatížení CPU při přehravání WMP nebo Winampem.Problem byl v blbým nastavení zvuku..nějakej inteligent (pravděpodobně já
) nastavil zvuk na studiovou kvalitu se samplerate 192kHz a pak sem se divil co mě žere procesor a proč mě všecko jede nějak tak divně. Ted sem tam dal 48kHz a můžu řict že HD videa a DVD jedou líp než v XP a hry už maj pokles oproti XP fakt jen pár framů. Takže můžu doporučit aby si čeknul nastavení zvuku, myslím že zbytek tu byl už řečen..
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
- La Hire
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: