ECS M848ALU (SiS748) - dalsi zkusenosti ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ???

Příspěvek od Dr Meduza »

random píše:
DivX píše:Nevíte někdo jestli tahle deska má PCI Lock???
Nie... nema... :( ....... nepodporuje ho samotna cipova sada SiS 748 .......
SIS 748 ho ma :evil: tak tady nekecej
ale nevim jestli to je na tydle desce pristupny
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dr Meduza píše:
random píše: Nie... nema... :( ....... nepodporuje ho samotna cipova sada SiS 748 .......
SIS 748 ho ma :evil: tak tady nekecej
Navrhni tam svýho Gigabyta :) A řekni že je 100x lepší než PC-SHIT :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25095
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

-HNY- píše:
Dr Meduza píše: SIS 748 ho ma :evil: tak tady nekecej
Navrhni tam svýho Gigabyta :) A řekni že je 100x lepší než PC-SHIT :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25095
To PCchipsko by ho taky melo mit a urcite by mohlo jet i s FSBckem a RAM kama vo hodne vejs :wink:
U em to de vsechno taky hodne vysoko :twisted:
Ale zalezi na BIOSu
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Dr Meduza píše:SIS 748 ho ma :evil: tak tady nekecej
Mas pravdu SiS748 naozaj ma implementovani PCI/AGP lock ......, je vsak len velmi malo dosiek ktore by tuto funkciu mali implementovanu :( ...... ( teda naozaj pristupnu v BIOSe dosky )
Predavam najcastejsie lacne dosky zalozene na tejto cipovej sade..... ENS, PCchips, Mercury, Asrock......
Vydel som vsak aj starsieho Asusa SiS746 ( v rannom stadiu a tiez tam tato polozka nebola.... neviem ci vobec Asus tieto dosky oficialne predaval... neskor som sa snimi nestretol a na oficialnej stranke o nich nejak vela info nebolo..... )
Gigabyte som SiS748 som zatial poriadne neskusal.... :(
Inak podla mojich skusenosti znesie SiS celkom dobre FSB..... uz moja starsia SiS745 chodila bez problemu niekde okolo 185-190Mhz.....
Pri pokusoch s Asusom SiS746 .... tato doska bez problemu chodila na 215MHz FSB ( vtedi som testoval s odomknutim Athlonom XP 1700+ ..... ) .... ( podobne na tom bola aj MSI 746 .... tam vsak tusim nebolo mozne menit nasobic..... :( )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja sem se dostal k 250 ale vejs se nedostanu kuli pametem i gydz na 333 je 375 docela slusny a to je to V-data :)
A voni ho muzou mit zaplej furt :wink:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re::>

Příspěvek od DivX »

Tak testuju v Prime95, něž žačnu dále taktovat...
Tak sem drátoval www.divx-site.wz.cz/drat16.jpg
mám 1,55V a taktovat budu až zítra...

Ale co mě se*e, je ta teplota!!! Netaktovaný míval 29-35°C
a teď i 52°C :((
Nevíte čím to chladit? Do vody nejdu! Sem pro pastu, pasivy, větráky...
- nějákej t!p ???

EDIT-> děkuji za přímou pomoc na icq od Dr.Medůzy!!!
A ostatním za rady!!!
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

52 mzatim nechat :wink: a gdyztak muzes pridat napeti do vetracku tak vo 5V jestli nezacne delat kraval ale asi zacne :roll: ale pomaha to dost
To mas zavrany v bedne? Jaka je teplota co to nasava (ten chladic na procku?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Dr Meduza píše:Ja sem se dostal k 250 ale vejs se nedostanu kuli pametem i gydz na 333 je 375 docela slusny a to je to V-data :)
A voni ho muzou mit zaplej furt :wink:

Ja som mal taktovani pamate nastavene 1:1 k FSB :( ..... takze pri asinchronnom nastaveni by som sa mozno ties dostal vyssie..... ( mal som Apacer PC333 CL2 ..... chodili vsak bez problemu na 420Mhz CL3.... )

Tych 52 naozaj nieje az tak vela......... ak to bude stabilne rozhodne by som sa stym netrapil..... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Dr Meduza píše:52 mzatim nechat :wink: a gdyztak muzes pridat napeti do vetracku tak vo 5V jestli nezacne delat kraval ale asi zacne :roll: ale pomaha to dost
No ta case při 52 byla přivřena, ale běžel (a pořád běží) torture test...
48°C jak to chladit.. až budu mít takový 2GHz???
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

DivX píše:
Dr Meduza píše:52 mzatim nechat :wink: a gdyztak muzes pridat napeti do vetracku tak vo 5V jestli nezacne delat kraval ale asi zacne :roll: ale pomaha to dost
No ta case při 52 byla přivřena, ale běžel (a pořád běží) torture test...
48°C jak to chladit.. až budu mít takový 2GHz???
To bude v poho todle sou dobry teploty
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

No zatím.. ale co pak..? Až bud mít třeba 2,2Ghz???
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

tak pustit do vetraku 24V ja to tky chvilku mel :twisted: sice to dela kraval ale chladi to hafo :wink:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

A nepálil se? Co to bylo za značku? Nebylo to trochu cítit...?
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

ale tech 12+5 mu dat muzes to je v poho to vydrzej vsechny
Das + na 12V a - na -5V :wink:
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Mám od ECS L7S7A2L-je to vlastně předešlý model se SIS 746.Je pravda,že je trochu pomalejší,než VIA400 tak 3-5%,ale zatím v této desce běhalo vše co dostala.Třeba povětná Manli GK,SAITEC paměti...Zkoušel jsem samo taky taktovat a mám zjištěno, že je vhodné se držet frekvencí 133/166/200 a to i při synchro mem.Stačí 1Mhz vedle a propad doženeš tak po 70-100Mhz na procesoru.(testováno 3Dm2001)Myslím si,že jinak je to O.K. deska a pokud ušetřené penze investuješ do GK,tak jsi pro hry podstatně dál.To,že nejde měnit násobič pří koupi novějšího procesoru tě nemusí vzrušovat a napětí proc.si zadrátkuješ.Hledej na www.ocinside.de Je to už myslím 4 vcelku povedený model MB od ECS/PCCHIPS se SIS čipsetem.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

SiS čipsety jsou dobrý a bezproblémový :roll: , nevím proč "zančkový" výrobci na nich nepoství nějakou pořádnou desku se všema fičurama na OC. :twisted:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja mam Gigabyte :) tak je S748 8) u me de vykon nahoru porad stejen i gdyz se nedrzim standartnich frekvenci :)
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Bruk600 píše:Zkoušel jsem samo taky taktovat a mám zjištěno, že je vhodné se držet frekvencí 133/166/200 a to i při synchro mem.Stačí 1Mhz vedle a propad doženeš tak po 70-100Mhz na procesoru
- jak to přesně myslíš???
Bruk600
Začátečník
Začátečník

moje testy

Příspěvek od Bruk600 »

DivX píše:
Bruk600 píše:Zkoušel jsem samo taky taktovat a mám zjištěno, že je vhodné se držet frekvencí 133/166/200 a to i při synchro mem.Stačí 1Mhz vedle a propad doženeš tak po 70-100Mhz na procesoru
- jak to přesně myslíš???
Když jsem projížděl co snese proc.(1700+)a jaký nárůst výkonu to dá,tak jsem zjistil,že(mám to i napsané)na ATI9100-250/200mem.to hodilo v 3D2001 při 165Mhz 7.863 bodů/166Mhz 7.927b./167Mhz 7.727b./173Mhz 7.860b.Z toho jsem usoudil,že je výhodnější jet na 166 a pokud je proc.odemčený,tak měnit raději násobič.Upozorňuji,že paměti jely 1:1 a něco podobného se dělo i na Duronu 1600,ale tam jsem si už nadal tolik práce s poznámkami.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: moje testy

Příspěvek od DivX »

Bruk600 píše:Když jsem projížděl co snese proc.(1700+)a jaký nárůst výkonu to dá,tak jsem zjistil,že(mám to i napsané)na ATI9100-250/200mem.to hodilo v 3D2001 při 165Mhz 7.863 bodů/166Mhz 7.927b./167Mhz 7.727b./173Mhz 7.860b.Z toho jsem usoudil,že je výhodnější jet na 166 a pokud je proc.odemčený,tak měnit raději násobič.Upozorňuji,že paměti jely 1:1 a něco podobného se dělo i na Duronu 1600,ale tam jsem si už nadal tolik práce s poznámkami.
OKey.. takže je lepší se držet standartu... A co to že to tak je? Nevíte čím to je, popř. jak tomu zabránit??
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“