Je nutné používat antivir?
- Thellwin
- Administrátor

- Jakub24
- Začátečník

No to je možná trochu extrémní řešení, ale zase na druhou stranu, to pc by prakticky pořád běželo na 100% svého výkonu, a to taky vůbec nezní špatně. Upřímě řečeno, nad něčím podobným jsem už taky uvažoval. Ale zase toho času ztráveného přeinstalováním...Thellwin píše:Jasně, každej měsíc dělat reinstal Woken
Tohle si nedokážu dost dobře představit, to jako že si instaluju Wokna, drivery a všechny základní programy, pak udělám nějakou zálohu a vždy když začne PC zlobit obnovím zálohu, a budu ho mít zase jako po čisté instalaci?Ramirez píše:Reinstall Windowsu treba robiť rozumne (zálohovať si stabilný image systémového disku) a celé to bude trvať okolo 15 minút.
- Thellwin
- Administrátor

Já mám systém starý cca 18 měsíců a pořád je v perfektním stavu. Antivir i FW používám. A jestli mi běží na 99% výokonu a ne na 100% je mi jedno.
Základní programy jsou fajn, ale vzhledem k tomu jak často na PC něco instaluju, odinstalovávám, tak nemám náladu každý měsíc dalších X věcí, které v tom zálohovaném základním stavu nebudu mít znova instalovat
Základní programy jsou fajn, ale vzhledem k tomu jak často na PC něco instaluju, odinstalovávám, tak nemám náladu každý měsíc dalších X věcí, které v tom zálohovaném základním stavu nebudu mít znova instalovat
Goldnoob team proud member!
- Ramirez
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nielen základné programy, ale všetky, ktoré sa budú používať. Vzorový systém treba minimálne týždeň používať. Ja som si časom všimol, že programov používam niekoľko desiatok a nové inštalujem len ak na chvíľu, aby som vyskúšal alternatívy. Takže pre mňa nie je problém raz za čas premazať systémový disk. Dáta mám na inom disku. Všetku prácu, ktorú som vykonal za daný mesiac mám na tom druhom disku. Prípadné dáta na systémovom disku si pred "reinstallom" zálohujem. "Reinstall" stačí opakovať pri podozrivom chovaní, ale ani raz za mesiac neuškodí. So všetkými prípravami a reštartovaním PC to nemôže trvať dlhšie ako 20-30 minút.Jakub24 píše:Tohle si nedokážu dost dobře představit, to jako že si instaluju Wokna, drivery a všechny základní programy, pak udělám nějakou zálohu a vždy když začne PC zlobit obnovím zálohu, a budu ho mít zase jako po čisté instalaci?Ramirez píše:Reinstall Windowsu treba robiť rozumne (zálohovať si stabilný image systémového disku) a celé to bude trvať okolo 15 minút.
Len zmeny na systémovom disku a z nich len tie, ktoré sa nezálohujú.Jakub24 píše:Jenže to nereflektuje změny které člověk za ten měsíc udělal.
Je jasné, že toto riešenie nie je pre každého. Ja som typ užívateľa, ktorý moc často nemení programy. Ale existujú užívatelia, ktorí každý mesiac používajú inú sadu programov a pre nich sa to zrejme nehodí.Thellwin píše:Základní programy jsou fajn, ale vzhledem k tomu jak často na PC něco instaluju, odinstalovávám, tak nemám náladu každý měsíc dalších X věcí, které v tom zálohovaném základním stavu nebudu mít znova instalovat
- Jakub24
- Začátečník

Tohle se mi začíná čím dál tím víc líbit. Až budu příště přeinstalovávat, určitě si zálohu udělám. Už dlouho mě na XP iritovalo to, že se musí nejméně každého půl roku (alespoň v mém případě) přeinstalovávat, a tohle to defakto řeší.Ramirez píše:..."Reinstall" stačí opakovať pri podozrivom chovaní, ale ani raz za mesiac neuškodí. So všetkými prípravami a reštartovaním PC to nemôže trvať dlhšie ako 20-30 minút.
- Shadow2334
- Začátečník

Re: Je nutné používat antivir?
Thellwin píše:Jasně, každej měsíc dělat reinstal WokenRamirez píše:[Stačí raz do mesiaca preinštalovať Windows a je to. Reinstall Windowsu treba robiť rozumne (zálohovať si stabilný image systémového disku) a celé to bude trvať okolo 15 minút.
dobre reseni, jelo by to vsecko na 100% ale i tak...
/
podle mne je NOD 32 jeden z nejlepsich antiviru, a na oatzku zda je nutne pouzivat antivir odpovim asi takhle: Neni to nutne pokud pc nepripojujes k netu (samozrejme se da vir natahnout z nejakeho cd ci jineho media, ovsem je to mensi pravdepodobnost nez chceni neceho z netu).