cert píše:Kvoli zakaznikom potrebujem test RAM ale pod Windows 98 az XP. Viete o nejakom spolahlivom programe?
Muzes pouzit http://www.hcidesign.com/memtest/
ale doporucit ti to nemuzu (myslim vseobecne testovani pod uplne nabehnutym operacnim systemem). Jeden z mnoha duvodu - nemuze otestovat celou pamet.
Tango Bravo píše:
Pokud už najde chybu tak tam je, s tím souhlasím. Mě při reklamaci řekli že Memtest je nanic (používám ho pořád) ale modul který vykazoval chyby v Mem. a oni ho pak testovali byl samozřejmě vadný. Ještě jedna zkušenos, 333 OCZ přetaktované na 400 prošly Memtestem OK ale Prime fatal eror.
Ten kdo tvrdí, že memtest je na nic, tak je podle mě debil a místo počítače mu do ruky patří lopata a krumpáč a jestli je to nedej bože prodejce výpočetní techniky, tak přeju jeho zákazníkům hodně štěstí, budou ho potřebovat.
Uplny suhlas... Vid moj podpis.. uz cca. 5 mesiacov na 400 mhz
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Která z polozek v Primu je nejlepší na testování stability paměti
Ja to testuji tak ze necham projet 10x memtest a pak dam v Primu "Blend" 10 hodin
Az na to ze sem to tak vzdycky delal v me KT3, kde uz nekolik let znam strop, ted prave doladuji A64 + TCCD a rad bych setril casem a ztahl to tak na 2 dny, nemam na to celej tyden
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Co znaci kdyz mi memtest86 najde ve 12 passech 10 errors?Mam MB DFI lanPartynF4 + OCZ 2x512MB 400Mhz PE a proste ty ramky nemuzu rozjet v dualu a ted jsem jednu z nich vyzkousel testnout(Memtest86 je primo v biosu) a ted nevim jestli ty chyby maji nejaky vliv na funkcnost at vim co mam reklamovat.Jeste v ty MB vyzkousim jiny ramky.
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
Fousek píše:Co znaci kdyz mi memtest86 najde ve 12 passech 10 errors?Mam MB DFI lanPartynF4 + OCZ 2x512MB 400Mhz PE a proste ty ramky nemuzu rozjet v dualu a ted jsem jednu z nich vyzkousel testnout(Memtest86 je primo v biosu) a ted nevim jestli ty chyby maji nejaky vliv na funkcnost at vim co mam reklamovat.Jeste v ty MB vyzkousim jiny ramky.
Vliv mají, jelikož Ti může padat PC kdykoliv se mu zachce.A co voltáž OCZ si žádájí víc šťávy.Jinak zkus nahrát novej bios.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Pri piatom teste mi Memtest tiež vyhodí množstvo chýb. Kamoš ma ukludňoval s odkazom na "pokec" k tomuto pgm:
"There have been numerous reports of errors in only tests 5 and 8 on Athlon systems. Often the memory works in a different system or the vendor insists that it is good. In these cases the memory is not necessarily bad but is not able to operate reliably at Athlon speeds. Sometimes more conservative memory timings on the motherboard will correct these errors. In other cases the only option is to replace the memory with better quality, higher speed memory. Don't buy cheap memory and expect it to work with an Athlon!"
Tak neviem-má pravdu?
Pamäte sú Kigston HyperX Ultra Low Latency - kit 2x 512
Ja s uspechom pouzivam software s&m (snm) pre windows, dokaze naozaj poriadne zatazit ako CPU, tak pamate, PC preslo memtestom a v s&m po pol hodine chyba, a funguje z win, co je pre mna vyhoda.
PC1: Q6600@3100MHz+Xigmatek HDT-S1283, Asus P5E, 4x2GB Corsair Dominator@1066MHz, Radeon 6950@6970, SSD Intel X25 G2, 4xHDD WD, NEC 4550A, LCD Acer AL-732, Razer DB Plasma mouse, Seasonic X-560 PC2: A64 X2@2400MHz + AC Freezer64, DFI LP Ultra-D, 4x1GB Samsung UCCC@240MHz, Radeon 4870, NEC EA244WMi, Hitachi SATAII 250GB + SATA 160GB, DVD Toshiba 1712, NEC 4550A, MS Explorer 3.0, Enermax EG365-VA