blackscreen pri restartu (Thoroughbread A0; 166/11)
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no a jeste k te teplote - bios ukazuje o 10 stupnu vic nez speed fan ale i motherboard monitor (tyto dva programky ukazuji stejne) .... takze mam verit biosu? jak pak ale zjistim teplotu pri zatezi? - napadlo me jen rychly restart a juknout se rychle do biosu 
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mě ukazuje jinak BIOS i jinak externí čidlo v case.Ale ty prográmky to čtou z BIOSU takže by to mělo být stejný.Ale zkus tam flashnout nejnovější BIOS, teda pokud ho nemáš tam může bejt zakopanej pes.bokononista píše:no a jeste k te teplote - bios ukazuje o 10 stupnu vic nez speed fan ale i motherboard monitor (tyto dva programky ukazuji stejne) .... takze mam verit biosu? jak pak ale zjistim teplotu pri zatezi? - napadlo me jen rychly restart a juknout se rychle do biosu
- lirmir
- Začátečník

Měl jsem podobný problém. Můj Tbred (13x133default) nechtěl po restartu jet na 9xFSB200, ikdyž po tvrdém zapnutí v pohodě najel a byl Prime stable. Bylo to tím, že po klasickém restartu bios nastaví původní (12,5x, 13x a víc) horní sadu násobičů a to už můj (respektive i tvůj) proc při FSB200 nerozchodil (vysoký celkový takt). Většina desek totiž neumí ovládat pátý L3 můstek na Thorougbredech, který tyto standartní (6,5x - 12x) a přemapované (12,5x a víc) sady nasobičů přepíná. Tak jsem zadrátkoval 2 piny (nebo přemostil pátý L3 můstek) a zapl jsem si natvrdo základní (nižší) sadu násobičů a vše už bylo OK i po restartu.bokononista píše:ted uz ale vazne, ja to nechapu - v pohode najedu do 166/11 (pri 1.7v) - vse funguje az na restart!!! ... kdyz dam turn off a zapnu - jede ... kdyz dam ve win reboot - cerna obrazovka ... cim to je? mam nejak flashnout procesor?
.... jinak pri 166/11 prezije v klidu i prime 95
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- lirmir
- Začátečník

Já na to přišel, až když jsem si přečetl tohle: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... hapID=3223
A ty dva piny jsem zadrátkoval.
Kdyby ten odkaz nefungoval, tak to tady v archivu PC Tuningu najdeš pod rubrikou TUNING PC.
A ty dva piny jsem zadrátkoval.
Kdyby ten odkaz nefungoval, tak to tady v archivu PC Tuningu najdeš pod rubrikou TUNING PC.
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- lirmir
- Začátečník

Jo, tohle. Udělal jsem si kolem toho smyčku s tenkého měděného drátku. Jestli použiješ drátek z nějaké cívky, tak jej oškrábej protože je zalakovaný. Zkoušel jsem to ještě účkem přes patici, ale to se mi nějak nepovedlo propojit, tak jsem si tam nechal raději tu smyčku. Kromě toho mám tenkou měděnou páskou s el.vodivým lepidlem propojené první čtyři L3 můstky, ale to je myslím zbytečné, protože to by ti měla umět ovládat deska.
HODNĚ ZDARU
HODNĚ ZDARU
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:

... tohle?