Ramecek&hot_swap

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

TomV píše:
Já zase nechci tahat s sebou externí disk a nechci taky vypínat komp, když mi někdo přinese jeho disk a chci si z něj něco nahrát... :) Takže interní rámeček, ale ještě rozhoduju mezi USB a SATA. Ta SATA se mi docela líbí...

2 Kraki : Ten rámeček máš připojenej na integrovanej SATA RAID řadič ? Jak ho máš nastavenej ? Jako jednodiskovej stripe ?
jo, ten ramecek mam danej na integraovany SATA radici v jiznim mustku VIA. raid nemam vubec zaply, takze o nejakem stripu bych asi nemluvil :)
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Kraki píše:
TomV píše:
Já zase nechci tahat s sebou externí disk a nechci taky vypínat komp, když mi někdo přinese jeho disk a chci si z něj něco nahrát... :) Takže interní rámeček, ale ještě rozhoduju mezi USB a SATA. Ta SATA se mi docela líbí...

2 Kraki : Ten rámeček máš připojenej na integrovanej SATA RAID řadič ? Jak ho máš nastavenej ? Jako jednodiskovej stripe ?
jo, ten ramecek mam danej na integraovany SATA radici v jiznim mustku VIA. raid nemam vubec zaply, takze o nejakem stripu bych asi nemluvil :)
No jó, ale SATA v jižním můstku má jenom VIA. Já mám onboardovej řadič SilliconImage a ten z nepochopitelných důvodů pracuje jenom jako RAID. Takže když chceš připojit jeden disk, musíš vytvořit pole RAID 0 a přiřadit mu tenhle jeden disk. Tady by ten hotswap asi moc nefungoval... Ještě na to kouknu... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Někde jsem četl , že některé externí boxy, hlavně ty s čipsetem GL811 mají problémy s deskami nForce2, máte s tím někdo zkušenosti ? Případně který z externích boxů by jste doporučili (pro IDE to USB 2.0)

Díky
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

LeváRuka píše:Někde jsem četl , že některé externí boxy, hlavně ty s čipsetem GL811 mají problémy s deskami nForce2, máte s tím někdo zkušenosti ? Případně který z externích boxů by jste doporučili (pro IDE to USB 2.0)
Díky
tohle ( http://www.vipower.com/product/MobileRa ... 028lsf.htm ) mam odzkouseno na dvou NF2 deskach.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Jiri Drak píše:tohle ( http://www.vipower.com/product/MobileRa ... 028lsf.htm ) mam odzkouseno na dvou NF2 deskach.
Ja bych chtěl spíš externí box, ale co třeba tohle, je to stejnej výrobce :http://www.levi.cz/clanek.php?kod=BCCP13
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“