Komp nereaguje, je mrtvej.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

takze bud zdroj nebo deska

zkus nejdriv vyzkouset zdroj.. tzn zapojis do zasuvky vypnes prepinac a na ATX konektoru zkratujes kusem dratku zelenej s vedle nej cerenym pinem a zapnes prepinac... pokud se zdroj nespustí je KO

ale spis bych to tipnul na tu desku
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

A nemůžu takhle odrovnat zdroj ( pokud by byl živej) když poběží naprázdno?? Jo jinak, mám nějaký známý ze servisu PCček, tak jim to tam hodim jestli by mi to nemohli zkusit napíchnout na jinej zdroj...zatim díky
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

problém je ten že zdroj se naprázdno ani nemusí chtít spustit. zažil jsem to párkrát. jinak se mu určitě nic nestane.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

z novejších zdrojů tzn s P4 konektorem se mi vždy spustili všechny... (dyt deska to tak taky udela kdyz spousti pc) a pokud nezkratujes nic jinyho nemuzes nic zkazit
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

Já bych to neviděl tak zle.Kdysi jsem měl podobný problém.Zkus vytáhnou grafiku,paměti a poodpojuj všechny konektory a znovu to všechno slož.Hlavně vytáhni tu grafiku paměti můžeš přehodit ve slotech.Pokud to nenajede a svítí ti ledka na desce tak vyměň zdroj,nejspíš bude po smrti ale pro jistotu si ho přeskoušej,propoj konektor a proměř napětí na tom 20-24 konektoru.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

To co píšeš už jsem dělal :wink: . Vytahal jsem všechno, zapl to jenom s zakladovkou,procesorem a zdrojem a stejně se to ani nespustilo...Tak jsem to zas celý složil a zase žádnej výsledek...myslim že je spíš v hajzlu zakladovka...ale fakt netušim co se tomu stalo, vidim to poprvé. Já teda pujdu ten komp napojit na jinej zdroj abych mohl vyloučit zdroj a pak už jenom vyreklamovat desku a je to :)
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

vikicek píše:To co píšeš už jsem dělal :wink: . Vytahal jsem všechno, zapl to jenom s zakladovkou,procesorem a zdrojem a stejně se to ani nespustilo...Tak jsem to zas celý složil a zase žádnej výsledek...myslim že je spíš v hajzlu zakladovka...ale fakt netušim co se tomu stalo, vidim to poprvé. Já teda pujdu ten komp napojit na jinej zdroj abych mohl vyloučit zdroj a pak už jenom vyreklamovat desku a je to :)
to je jedna možnost a nebo vytáhni ten zdroj,propoj čtvrtý a pátý pin na straně zobáčku http://www.pc-modding.ic.cz/index.php?p=cti&i=44, musí se rozběhnout a měřákem si změříš na všech větvích napětí jaké dává.no a ještě měl jsi to nataktované?jestli jo tak je fakt možné že prdla deska,tak jestli to máš v záruce tak to bez problému vyreklamuješ.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

To hujer: No, ten odkaz mi nefachá, je tam nějaká chyba :( , můžeš poslat again ?
Jinak v tu chvíli jsem to nataktovaný neměl...všechno v mezích výrobců, jak cpu tak ramky i GK :roll:

EDIT: Aha, tys mel v tom odkazu navíc tečku , už to fachá :D
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

to už jsme tu radili přece několikrát at spojí zelenej a černej konektor a zkusí pustit
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

OK tak já to zkusim, ale já se bojim, nerad bych odpálil zdroj za 3000 Kč...jenom je mi divný že se mu nic nestane když to spojim drátkem a zapnu..vždyť takhle poběží na prázdno, a to se prej nesmí :roll: . Nebo by snad byl v zátěži? to se mi nezdá..
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

vikicek píše:OK tak já to zkusim, ale já se bojim, nerad bych odpálil zdroj za 3000 Kč...jenom je mi divný že se mu nic nestane když to spojim drátkem a zapnu..vždyť takhle poběží na prázdno, a to se prej nesmí :roll: . Nebo by snad byl v zátěži? to se mi nezdá..
zdroji se nestane nic,je to klasická zkouška,můžeš si proměřit podle manuálu jednotlivé vývody a uvidíš.Každopádně jestli máš na desku záruku tak to dej reklamovat,o vysávaní se nezmiňuj a měli by to vyměnit na počkání.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

OK, tak jsem se odvážil, propojil piny a hele, zdroj se rozběhl.
Tak jsem všude proměřil napětí a všude to odpovídá ( 12V, 5V, 3V).
Takže balim desku a jde na reklamaci :) .

P.S. Jenom doufám jestli je ten zdroj fakt v pořádku...co když třeba dává napětí ale v zátěži se vypne ?
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

vikicek píše:OK, tak jsem se odvážil, propojil piny a hele, zdroj se rozběhl.
Tak jsem všude proměřil napětí a všude to odpovídá ( 12V, 5V, 3V).
Takže balim desku a jde na reklamaci :) .

P.S. Jenom doufám jestli je ten zdroj fakt v pořádku...co když třeba dává napětí ale v zátěži se vypne ?
reklamuj
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Jo a ještě mě napadlo, je lepší přeinstalovat systém když vyměnim desku za tu stejnou (popř. za jinou) ?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nemělo by to být nutné.
Goldnoob team proud member!
hujer61
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hujer61 »

vikicek píše:Jo a ještě mě napadlo, je lepší přeinstalovat systém když vyměnim desku za tu stejnou (popř. za jinou) ?
pokud bude stejná nebude proplém,pokud jiná,zvláště jiný chipset pak může být problém.Pokud je to záruka tak ti stejně dají asi tu samou.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

jj ještě jí prodávaj pořád, takže mi ji nejspíš dají znova :)
Stejně to je k zlosti, člověk si jenom natěšeně koupí novej HW a takhle to dopadne :sad: ... ještě že mam noťas, jinak bych se ukopal nudou :lol:
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

vikicek píše:Jenom se zapnul, roztočili se větráky. Ale teď nedělá nic !
pokud je zdroj ok tak je mrtva deska => reklamace ...
samozrejme predpokladam ze kabely mas zapojeny spravne a jsou funkcni ...
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

To Luděk: To samí už mi tu řekli 3x ale nic proti :lol: .
Ano, kabely jsou správně zapojené a nemají důvod být nefunkční, když den před tím fungovali :wink:
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

vikicek píše:To Luděk: To samí už mi tu řekli 3x ale nic proti :lol: .
Ano, kabely jsou správně zapojené a nemají důvod být nefunkční, když den před tím fungovali :wink:
sem to cely necet .....
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“