Přechod z AMD na Intel, je to rozumné v mém případě ??

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Adal píše:na hry ti to co mas bude jeste dlouho stacit a navic ta deska od asusu je pry docela bida kolega ji mel 2 krat v reklamaci pak vymenil za jinou :D
Mám tu desku rok a za tu dobu žádné, ale opravdu žádné problémy. Teď jsem dal ještě nový BIOS a podle mého názoru před rokem to byl dobrý kup za slušné peníze. :wink:
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, 24H2 (OS Build 26100.3194)
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

ja by som pockal rok a potom kupil stvorjadro alebo osemjadro. Respektive by sa kupilo vsetko, lebo to bude iny socket, DDR3, dalsi highend grafik a pod.. Neoplati sa stale nieco do kompu kupovat... :wink:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jackal píše: Mám tu desku rok a za tu dobu žádné, ale opravdu žádné problémy. Teď jsem dal ještě nový BIOS a podle mého názoru před rokem to byl dobrý kup za slušné peníze. :wink:
Tjn jenze Qcore AM2+ do nej nenarves.Nebo jo? :oops:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Až budu kupovat nové 4 jádrový processor, tak je jasné, aspoň mě, že to bude i z novou deskou, to by byla hamba, aby jinou desku nekoupil. :-D

Jinak co jsem četl. AM2+ by měl v některých případech jen řešit nový BIOS.

Nová technologie, nový processor, musí mít i novou desku. :wink:
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, 24H2 (OS Build 26100.3194)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Neposlouchej Highlandera, pokud to máš jenom na hry, tak je quad-core absolutní zbytečnost, zvlášť AMD quad-core, který budou mít alespoň za začátku horší jednovláknový výkon než tvoje dvoujádro.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Lukfi píše:Neposlouchej Highlandera
Já být Lukfim, tak si přečtu ještě jednou co jsem napsal, protože jsi z opakoval to co jsem tam napsal ;-)
Lukfi píše: pokud to máš jenom na hry, tak je quad-core absolutní zbytečnost, zvlášť AMD quad-core, který budou mít alespoň za začátku horší jednovláknový výkon než tvoje dvoujádro.
prechod z dvoujádra na ctyrjadro se VZDY VYPLATI za predpokladu, že si na tom nebudes hrát hry nebo brouzdat po netu ala icq, protoze na to ti dvoujadro bohate staci se svym vykonem v multitaskingu.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

jo sorry, špatně jsem to pochopil :oops:
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

Zdravim
Nemam sestavu jako Jackal ale zda se mi škoda zakládat nové tema..
Já mám hodně low sestavu viz.
Procesor : AMD 3500+ AM2
Deska : M2V VIA K8T890
GK : Sapphire x1950GT 256MB
RAM : 1024 MB
HDD : 160GB

Mám v plánu koupit
AMD Athlon 64 X2 5200+EE s
RAM A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz

Nebo jestly by bylo lepši jit do Intelu ???

Co se týče financi jelykož ještě nepracuji mam pouze 5tis.
Tak se ptám jakou platformu a jestly by jste mi mohly poradit kdyžtak jaké komponenty
Dik
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nechal bych to jak to je, případně bych rozšířil RAM na 2GB a procesor mírně přetaktoval. Koupě nového procesoru myslím nemá smysl.
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

Lukfi píše:Nechal bych to jak to je, případně bych rozšířil RAM na 2GB a procesor mírně přetaktoval. Koupě nového procesoru myslím nemá smysl.
Neviplati se ani koupit ?
Gigabyte P31-DS3L
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000EL5
Intel Pentium Dual-Core E2160
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000DOH
A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000CS0

a procesor přetaktovat ??
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nemyslím si. Pravděpodobně je brzdou sestavy grafická karta a maximálně ještě paměť, takže by sis moc nepomoh.
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

Takže by bylo vhodnější investovat do GK ??
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

no to bych netvrdil .. Urcite dvoujadro kup ... dvoujadrovy procesor .. x2 5000+ nejlepe black edition jde dobre taktovat... a jeste tu ramku na 2gb u crysis sem hodne poznal i rozdil mezi 2gb a 4gb :wink:
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Zdaleka ne každá hra je Crysis.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Ja vim jen tim chci rict ze 2gb urcite kompu pomuze ... :wink:
9800X3D - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
TraXx
Nováček
Nováček

Příspěvek od TraXx »

Takže mám koupit AMD X2 5000+ BE + např. 2Gb A-data ?
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

jj... Neveril sem sam jakej je rozdil mezi jednojadrovym a dvoujadrovym procesorem .... Vyzkousel jsem a uz v zivote nebudu mit jednojadrovy :) .. To vim :) ..

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já už asi taky nebudu mít jednojádrový procesor, ale nesouhlasím, že je tam takový rozdíl, jak tvrdíš. Operační systém běhá pořád stejně a hry jedou rychleji, protože i výkon na 1 jádro má Core 2 vyšší než Pentium 4.
Takže TraXxovi navrhuji nechat si procesor stávající a zkusit ho trochu přetaktovat (2,5GHz bude stačit) a rozšířit paměti na ty 2GB, to je dneska taková ideální hodnota. Takže není potřeba kupovat 2x1GB, ale jen 2x512MB, pokud možno stejný model od stejného výrobce, jako ty, co už máš.
Dvoujádro samozřejmě můžeš časem taky koupit, ale počkal bych s tím. Pak můžeš zároveň s procesorem upgradnout grafiku, nebo vyměnit celý komp.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Nevim kde je ten test ...ale to dvoujadro dela hodne ..cca 20fps u her ..coz si myslim ze je velmi dost ... Rozhodne bych do toho sel ... :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Je to jak u kterejch her a záleží to taky na grafické kartě - jestli ten potenciál dokáže využít. Já si myslím, že TraXxova sestava dvoujádro zatím nepotřebuje.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“