Regulace otacek v programu SPEEDFAN

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

NobodyLovesMe píše:Jasně,ale čekal bych,že se podíváte do support listu,jestli tam Váš čip je.Pokud by tam byl,byla by chyba s nastavením.Ale on tam není.A pak se někdo diví,že mu to nefunguje... :roll:
zkousel sem to uz davno.. vim, ze tam nebyl. Tak kdyz sem videl, ze se to tady resi, tak sem pocital s tim, ze to asi rozchodili.. a ono nic.. :roll: :wink:
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Ja jsem zkoušel i tu Betu, ale pořád nic. Nechápu, že na desce od takové firmy je něco nepodporovaného takhle používaným programem. Beru to tak, že tyhle desky ma určitě spousta lidí.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Jediný, k čemu je 4,34 beta 37 dobrá je to, že mi konečně čte takový teploty jaký má. 4,33 mi v porovnání s CORE TEMP kecá snad o 10 stupnů.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

HrdinaJan píše:Ja jsem zkoušel i tu Betu, ale pořád nic. Nechápu, že na desce od takové firmy je něco nepodporovaného takhle používaným programem. Beru to tak, že tyhle desky ma určitě spousta lidí.
A jak je ta deska stará?Ono je asi složité udělat podporu pro všechny čipy,jen se podívej,kolik jich je druhů.A ASUS už není,co býval.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

No je to chipset P35, není to horká novinka, ale ani uplně starej šunt. Bral jsem ASUS právě kvuli jmenu. Skoro celej život jsem fungoval na MSI, tak jsem chtěl jit do něčeho "lepšího". Za ty prachy je ta deska trošku zklamání. Nechci ale jenom hanit. Overclock, chlazení atd uplně super, jen takhle věc mě štve.
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

2 NobodyLovesMe: No tak to je prča :)
Já se po tom pídim jako pes bůh ví jakou dobu a ty to tu po takový době fpoho vyplajzneš i se screenama... :up:
Každopádně, šíleně velkej DÍK!!! :wink: :wink: :wink:
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Cecilka píše:2 NobodyLovesMe: No tak to je prča :)
Já se po tom pídim jako pes bůh ví jakou dobu a ty to tu po takový době fpoho vyplajzneš i se screenama... :up:
Jsem rád,že jsem aspoň někomu pomohl.Automatickou regulaci nastavit umíš?Návod je kdyžtak tady... http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007010011
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

NobodyLovesMe píše:
Cecilka píše:2 NobodyLovesMe: No tak to je prča :)
Jsem rád,že jsem aspoň někomu pomohl.Automatickou regulaci nastavit umíš?Návod je kdyžtak tady... http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007010011
8) Ahoj..perfekt navod....jen dotaz ,kdyz to nastavis rucne a zvedne se teplota,zrychlej se i otacky ventilatoru??? pokud to nemas na auto...asi nezrychly ze??? :(
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Merlinn píše:jen dotaz ,kdyz to nastavis rucne a zvedne se teplota,zrychlej se i otacky ventilatoru??? pokud to nemas na auto...asi nezrychly ze??? :(
Samozřejmě,že ne,automatika ale funguje.Problém může být na některých deskách Gigabyte,kde musíš zadávat procenta úplně jinak,třeba 1-5.(např. moje deska).Tam ta automatika nefunguje,umí přepínat jen po 5-ti procentech (5-10-15...atd.)Ono,ale platí že pokud deska reguluje jen CPU fan,tak je lepší nastavit smart v BIOSu podle svých preferencí (teplota-otáčky).Já ten program mám prakticky jen kvůli monitoringu teplot.
matluba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matluba »

Ahoj pánové můžu se zeptat nevítej jak dotutit speedfan aby reguloval i jiné větráky než na procesoru ? tuším že to určitě pujde a jen dělám nějde neco blbě.
Jedná se o desku NF3 Ultra-Dagf. Předem dík za odpověd
Lolix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lolix »

HrdinaJan píše:No je to chipset P35, není to horká novinka, ale ani uplně starej šunt. Bral jsem ASUS právě kvuli jmenu. Skoro celej život jsem fungoval na MSI, tak jsem chtěl jit do něčeho "lepšího". Za ty prachy je ta deska trošku zklamání. Nechci ale jenom hanit. Overclock, chlazení atd uplně super, jen takhle věc mě štve.
Mam taky velmi podobnou asusku a nejde mi ani s vypnutim qfanem, a stejne tak na "nekvalitnejsi" MSI to jde. To sou ale veci co se nedozvis pred koupi, proste se ukazou az pak a ze sou podstatny!
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

matluba píše:Ahoj pánové můžu se zeptat nevítej jak dotutit speedfan aby reguloval i jiné větráky než na procesoru ? tuším že to určitě pujde a jen dělám nějde neco blbě.
Jedná se o desku NF3 Ultra-Dagf. Předem dík za odpověd
Na většině běžných desek jde regulovat pouze CPU fan.Je dobré si uvědomit,že ten software přejímá pouze funkce základní desky,regulaci (tam kde není od výrobce) ti nevykouzlí.
DALE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DALE »

Tak ja jsem to nastavil dle tady postovanyho odkazu ( http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007010011 ) - na desce ASUS P5K - v Biosu vypnul Qfan a ve speedfanu zapnul automatiku a vsechno mi funguje takze diky!
aleycon
Nováček
Nováček

alternativa ke SpeedFan

Příspěvek od aleycon »

Zdravicko, existuje nejaka alternativa ke SpeedFanu? Moje deska (Asus TUSL2-M pro Tualatiny, Intel 815) ho nepodporuje. V Biosu neni zadne nastaveni ohledne regulace otacek CPU fanu. Diky.
damca
Nováček
Nováček

INFO

Příspěvek od damca »

Ahoj taky mi to jede. Mam v biosu vypnute oba QFANY, a ve speedfanu mam nastavenu zavislost na teplotu MB, jedina chybka je, ze se vsechny vetraky ovladaji jedinnou polozkou Speed1, proste kdyz dam speed1 na 50% tak vsechny vetrone spomali a naopak a mi to tak vyhovuje protoze mam vodnika , chip mam W83627DHG (ktery v support listu vyrobce programu zatim neni) a u polozek PWMMode1 - 4 je ManualPWMControl (predtim jsem mel QFANY zapnute a byl tam THERMAL CRUISE, SPEEDFAN si tyto polozky zmenil sam ja nic nenastavil) a jede to. Vzpominam si, ale ze stejnym zpusobem fungovala ma predesla deska ASUS P5B DELUXE.
CPU: i7 7700k @ 5.0 GHz 4.8 GHz cache / delid by Elkim | CPU COOLER: custom voda s Thermalright XWB-01 moded by Wroom s pumpou D5 | MB: ASUS Maximus IX formula chlazena vodou | CASE: Cooler Master Cosmos SE | GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 O8G Gaming | RAM: Kingston HyperX FURY Black Series 16GB(Kit 2x8GB) 2666 MHz @ 3200 MHz CL15 | DISK: 2x Samsung 960 EVO NVMe M.2 256GB
DALE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DALE »

ja tam mam speed1 a speed2 - jedno je chladic na procaku a druhe jsou 2 pridavne ventilatory takze mi to akorat vyhovuje :) pokud je qfan zapnuty tak tam fakt je thermal cruise ale staci rucne zmenit na manual pwm control a speedfan mi zase funguje (nebo vypnout qfan v biosu..)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: INFO

Příspěvek od faugusztin »

damca píše:Ahoj taky mi to jede. Mam v biosu vypnute oba QFANY, a ve speedfanu mam nastavenu zavislost na teplotu MB, jedina chybka je, ze se vsechny vetraky ovladaji jedinnou polozkou Speed1, proste kdyz dam speed1 na 50% tak vsechny vetrone spomali a naopak a mi to tak vyhovuje protoze mam vodnika , chip mam W83627DHG (ktery v support listu vyrobce programu zatim neni) a u polozek PWMMode1 - 4 je ManualPWMControl (predtim jsem mel QFANY zapnute a byl tam THERMAL CRUISE, SPEEDFAN si tyto polozky zmenil sam ja nic nenastavil) a jede to. Vzpominam si, ale ze stejnym zpusobem fungovala ma predesla deska ASUS P5B DELUXE.
Ja som to tiez rozbehal podobne. Navod je teda :
1) vypnut v BIOSe QFan
2) v Speedfan-e stlacit Configure, zalozka Advanced, chip Winbond W83627DHG, najdite si PWM 1 mode az PWM 4 mode a vsetkym nastavte Manual PWM Control. Dalej si nastavte PWM 1 Type az PWM 4 Type na PWM Output (posledne sa mi zmenit nepodarilo, stale vypisuje DC Output).

Vysledkom tejto konfiguracie bola u mojej P5K-E/WIFI-AP nasledovny stav :
1) Speed01 ovlada rychlost ventilatorov zapojenych v konektoroch CHA1 az CHA4 (ano, bohuzial vsetky naraz)
2) Niektora z dalsich Speed0x by mala ovladat ventilator na CPU, tu je ale jeden maly problem - ventilator musi byt PWM, inac ho nezregulujete. Dalsou vecou je minimalna rychlost, na ktoru vam MB povoli ist.

Vid http://www.bugtrack.almico.com/view.php?id=1006
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Zdravim. Asi sem úplně slepej a blbej, ale nemůžu tohle nastavení nikde najít.
Potřebuju uložit nastavení otáček fanu cpu třeba na 65%...
Pokaždý dyš rebootnu, tak mám opět nastaveno 100%, což je u mýho chlaďáku pěknej šrumec... :) Jak tohle uložím?
Díky
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
Baris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baris »

musíš nastavit automatické řízení a dále nastavit teploty a rychlosti pro dané teploty..vše v nastavení je, kdyžtak koukni po netu, někde bude určitě podrobnej návod na nastavení.. :wink:
C2D 2160 1,8@3GHz (max. 3,55GHz/1,58V real),4GB Corsair DDR2, ati X1650pro 600/700 @ 700/750, cooling: homemade WC
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Baris píše:musíš nastavit automatické řízení a dále nastavit teploty a rychlosti pro dané teploty..vše v nastavení je, kdyžtak koukni po netu, někde bude určitě podrobnej návod na nastavení.. :wink:
Dyk sem říkal, že sem lama :) Díky, takhle mi to stačilo... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“